Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

fajne, muszę się zastanowić i pomierzyć psa :P

edit. kurde jakieś dziwne te rozmiary mają ;/ na cavaliera musiałabym brać M-L (ma 59 cm w klacie) ale znowu pasek na klatce będzie za długi -.-

Edited by razed_in_black
Posted

[quote name='majusa']A tak w ogole dziewczyny jaki kolor taśmy pasuje do biało rudego psa? Oprocz tak oczywistego jak braz , czerwony i limonka ( bo to juz mamy).

wszelkie kombinacje niebieskiego (granat,turkus,błękit) ,fioletowy,wbrew pozorom ostry róż też spoko wygląda,żółty jeżeli dobrze trafisz z odcieniem,my ostatnio kupiłyśmy miętową obroże i do Molly fajnie pasuje ;) :

Posted

[quote name='razed_in_black']fajne, muszę się zastanowić i pomierzyć psa :Pedit. kurde jakieś dziwne te rozmiary mają ;/ na cavaliera musiałabym brać M-L (ma 59 cm w klacie) ale znowu pasek na klatce będzie za długi -.-pasek na klacie jest regulowany na bardzo mocny rzep i ma duzy zakres regulacji / mozna tez obciac jak za dlugiM/L sa w kolorze czarnym http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/komfortowe_szelki/169893 i fiolotowym http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/komfortowe_szelki/233679

Posted

WEIMAR napisał(a):
dla psa im szersze tym wygodniejsze

Nie zgodzę się - szeroko jest wygodnie, ale za szeroko już niekoniecznie, bo robi się na psie pancerz ;)

Posted

[quote name='majusa']Uuuu, nie wiedziałam :(. Biedny Froduś to rzeczywiście musisz uważac. Pewnie masz racje, i Figurka tez dała by rade w 2,5, pewnie u mnie to przyzwyczajenie po prostu. A szelki macie z ta tachwicą pewnie najbezpieczniej bylo by mu w szelkach ?
Mi też strasznie podoba się Folk :loveu: i ja z kolei żałuje ze DS nie ma go w swojej ofercie. Ja myślę ze ten turkusowy Folk nie koniecznie jest babski. Tak jak kiedyś pokazywałam Marchewkowy jak się połaczy go z granatem to spokojnie może być dla psa.

Żółtą piankę i nitkę można zastąpić ciemniejszym fioletem.

Mamy guardy i juliusy. Wczesniej chodzil w szelkach caly czas, ale nauczyl sie nieciagnac na smyczy wiec jak gdzies idziemy a wiem ze wiekszosc czasu bedzie biegal bez smyczy to wtedy ma obroze.

Rzeczywiscie ten folk fajnie wygladalby z granatem i fioletem :loveu: Musze pomyslec :cool3:

Posted

WEIMAR napisał(a):
dla psa im szersze tym wygodniejsze

anostek napisał(a):
Nie zgodzę się - szeroko jest wygodnie, ale za szeroko już niekoniecznie, bo robi się na psie pancerz ;)

Dokładnie. Za szerokie obroże wyglądają jak jakiś kołnierz ;)

Posted

nie chce niebieskiego bo mam prawie wszystkie obroze w tym kolorze i chcialam cos bardziej wesolego.

albo z limonka?

najbardziej mi sie podoba z pomaranczem ale kobieco wyglada :P

Posted

[quote name='Marchewkowy']Bardzo ładna kolekcja :)
A ja się nie chwaliłam :evil_lol: Doszła jakiś czas temu nasza skórzana smycz i...
Jest absolutnie cudowna, żałuję że nie wziełam też tej drugiej czarnej... w tej cenie spodziewałam się czegoś mocno średnio tymczasem ja gdybym spotkała taką smycz na wystawie to spokojnie dałabym za nią 100 zł...
Bardzo starannie wykonana, skóra najwyższej jakości, piękny odcień, równe i bardzo mocne szycia - spokojnie wyprowadziłabym na niej wielkiego molosa. Bardzo duży karabinek - cudo!
Muszę sprawdzić firmę i kupić sobie więcej rzeczy od nich...
Dużo skórek widziałam i macałam ale takiej super jeszcze nie widziałam...
Jedyne co musi się wyrobić bo na razie jest troszkę sztywna ale w dotyka mięciutka więc to mi nie przeszkadza :)

cudna ta smyczka, skad jest?

Posted

snuszkak napisał(a):
groszki średnio nie mój gust ale te marynarskie paseczki ahhhh:loveu::loveu:

Powiem szczerze że groszki mi tez nie specjalnie leżą - też nie moje klimaty ... ;)
Ale w naturze wyglądają lepiej niż na zdjęciach. I na psach tez są całkiem "ciekawe".

Posted

[quote name='katasza1']Jako ze jutro darmowa wysylka w ohmypet to chcialam jakas obrozke od nich. Pomozecie? :D

http://www.ohmypet.pl/OhMyDog/Produkt/obroze-z-podszyciem,kgb/obroza-na-klamre-twojego-projektu-z-atlasem,pedc
paisley czerwony, tasma nosna pomarancz, atlas granatowy/fiolet? bedzie wystarczajaco mesko ? :D

Mi się bardzo podoba granatowy paisley na limonce z granatowym/pomaranczowym atłasem :loveu: typowo męskie połączenie !

Posted

majusa napisał(a):
Mi się bardzo podoba granatowy paisley na limonce z granatowym/pomaranczowym atłasem :loveu: typowo męskie połączenie !

Aaa, ślicznie :loveu: Oba połączenia!

Posted

[quote name='razed_in_black']fajne, muszę się zastanowić i pomierzyć psa :P

edit. kurde jakieś dziwne te rozmiary mają ;/ na cavaliera musiałabym brać M-L (ma 59 cm w klacie) ale znowu pasek na klatce będzie za długi -.-
jesteś pewna że 59cm? mój border tyle nie ma... twój pies nie jest za gruby?

Posted

Tez mi sie wydaje ze albo cos zle zmierzylas albo jest gruby. Moj jest wiekszy troche od cavalierow i ma dziwnej budowy klatke (mocno wystajaca) i ma 51 cm...

ten granatowy paisley juz mi sie tak nie podoba jak czerwony. Tak wogole to w tym ohmypet maja drogie obroze i smycze. Bez podszycia na obwod szyi 30 cm - 30zl...Smycz zwykla bez tasiemki 28.

Posted

Unbelievable napisał(a):
jesteś pewna że 59cm? mój border tyle nie ma... twój pies nie jest za gruby?

dobrze :) zależy jak stoi to ma w klacie 57-59 cm, niestety ma 1 kilogram nadwagi, ale się odchudzamy ;) (w tamtym roku waga była normalna i robiłam norwegi w DS, wtedy jego obwód wynosił 55 cm teraz ledwo się w nie mieści :()

Posted

katasza1 napisał(a):
Tez mi sie wydaje ze albo cos zle zmierzylas albo jest gruby. Moj jest wiekszy troche od cavalierow i ma dziwnej budowy klatke (mocno wystajaca) i ma 51 cm...

ten granatowy paisley juz mi sie tak nie podoba jak czerwony. Tak wogole to w tym ohmypet maja drogie obroze i smycze. Bez podszycia na obwod szyi 30 cm - 30zl...Smycz zwykla bez tasiemki 28.

Bardzo drogie :) dlatego ja tam w ogole nie zagladam. Jedyną rzeczą która wydaje mi się u nich fajna to wygrawerowana adresówka na klamrze. Widziałam już to kiedys w amerykańskim handmade, mysle ze to super pomysł.
Ja juz z obrozkami mam spokoj, ciagle sie zastanawiam nad kolejnymi norwegami z DS, gdyby Figa miala juz kilka lat w ogole bym sie nie zastanawiała , a ze to mlodziak ( i nie wiem czy sie jeszcze zmieni) boje sie ze z tych 2 par mi wyrosnie . Mąż mowi ze juz wg. niego od kilku miesiecy nic nie urosła . Dobrze ze w DS maja teraz urlop mam czas na przemyslenia :P

Posted

anna35-1974 napisał(a):
A do kiedy w DS jest ten urlop,bo pisze do nich od 4 dni chyba i zadnej odpowiedzi.Wogóle chciałabym tak często mieć urlopy,o tak.

Załóż własną firmę :evil_lol:

Posted

Rinuś napisał(a):
Załóż własną firmę :evil_lol:

No bardzo smieszne Kasiu,ale z tego co wiem to nie jest ich główna praca,haha.
Nieważne,jestem juz rozgoryczona kontaktem,Marta była na fb,widze,że przeczytała wiadomośc odemnie,ale nawet mi nie odpisała,ze mają urlop lub cokolwiek.
No chyba,że fotki wrzucaja się same.

Posted

anna35-1974 napisał(a):
No bardzo smieszne Kasiu,ale z tego co wiem to nie jest ich główna praca,haha.
Nieważne,jestem juz rozgoryczona kontaktem,Marta była na fb,widze,że przeczytała wiadomośc odemnie,ale nawet mi nie odpisała,ze mają urlop lub cokolwiek.
No chyba,że fotki wrzucaja się same.

Eeee.. Trochę nie rozumiem.
Co Tobie do tego?