Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nadira napisał(a):
Też się chętnie dowiem :lol:
Masz może porównanie, jak wypada ta smycz przy skórze z Wozy? Bo szukam jakiejś miłej w dotyku smyczy (przez taśmowe mam dłonie delikatne, jak tarka :placz:)

kurcze teraz sobie nie moge przypomniec czy te co ogladalam ostatnio to byly skórki z wozy czy z lorda :shake:
razed_in_black napisał(a):
zooleszcz ma fajne smycze/obroże skórzane szyte na okrągło, mięciusie macałam kiedyś na wystawie

wg mnie to z zooleszcza nie za specjalne są te skóry a kilka razy macałam na wystawach...

Posted

monika15 napisał(a):
a my tzn. moj pies zgubil dzis mojego jedynego Furkidza British Man w lesie:angryy: nawet nie zdazylam sie nim Wam pochwalic ;)

Zgubił obrożę? Jak? :-o
Jakie szczęście, że my nic jeszcze nie zgubiliśmy na spacerze (nie licząc jednego identyfikatora) i chyba nieźle bym się wkurzyła jakbym nową obrożę zgubiła...

Posted

Masdamerka, Juliusy niebieskie praktyczniejsze i bardziej będą Lu pasować :D

Mój borze, jak dobrze, że ten rogz, co go aktualnie Marchewkowy sprzedaje na moją dużo za duży, bo chyba bym musiała zacząć dietę głodową :mdleje:

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Postanowiłam, że wezmę żółte Hurtty :> Tylko pytanie, jaka smyczka do tego? Bo czarna średnio mi się widzi :C

Dobry wybór :lol:. Uwielbiam taki neonowy żółty. A co do smyczy, to może dayglow yellow rogza? Mogłaby się fajnie komponować z tymi szelami.

Posted

rashelek napisał(a):
Masdamerka, Juliusy niebieskie praktyczniejsze i bardziej będą Lu pasować :D

Mój borze, jak dobrze, że ten rogz, co go aktualnie Marchewkowy sprzedaje na moją dużo za duży, bo chyba bym musiała zacząć dietę głodową :mdleje:

na mojego psa jest okej, ale nie mam kasy :( :( :( :( :(

Posted

Marchewkowy napisał(a):
wg mnie to z zooleszcza nie za specjalne są te skóry a kilka razy macałam na wystawach...

amstaffka mojego chłopaka ma obrożę skórzaną z zooleszcza i jest super, bardzo miękka i wytrzymała

Posted

Tak o nim myślałam, ale liczyłam, że znajdę coś tańszego :C
W sumie ta neonka bardziej by mi się podobała w wersji Pro, ale jest tak super oczojebna, że muszę chociaż je przymierzyć na Daisy <33

Posted

Wezmę albo tą pierwszą zieleń albo niebieski, neonka (ostatnia) raczej odpada :) Dzięki za pomoc :p A ten zakres wagowy w juliusach jest taki nie do ruszenia? Bo dorosła Lu będzie w górnej granicy, i nie wiem czy "ryzykować", bo na klatę będzie jeszcze sporo luzu.

Posted

[quote name='gops']młody w skórzanych szelkach :) są świetne , chcialabym takie tylko brązowe dla suki ale póki co nie mam tyle kasy

Cudnie :loveu: prawdziwy Macho !!!! :)

[quote name='katasza1']a mnie sie te hurrty wogole nie podobaja, cale szczescie :P
Mi z szelek hurtty podobają się tylko te norwegi , ktore nie mają nazwy firmy na wszystkich taśmach i są w dość stonowanych kolorach.
Ale cena skutecznie odstrasza.

[quote name='Adzia123']Zrobiłam zdjęcia naszej kolekcyjki:

Mieliśmy jeszcze czerwoną skórzaną obrożę, ale oddałam znajomej dla jej szczeniaka, jedną szczeniaczkową cieniutką z dzwoneczkiem, ale się gdzieś zapodziała, czerwone szelki step-in, ale je sprzedałam, bo były źle dopasowane i smycz przepinaną która się porwała.

Zdjęcia nowych rogzów na psiakach wstawię dopiero za kilka dni. Chciałam je zrobić na spacerze, a na razie jestem uziemiona z powodu kararu...:-(

Swietna kolekcja , najpiękniejsze folkowe norwegi :loveu:

[quote name='Marchewkowy']...
A ja się nie chwaliłam :evil_lol: Doszła jakiś czas temu nasza skórzana smycz i...
Jest absolutnie cudowna, żałuję że nie wziełam też tej drugiej czarnej... w tej cenie spodziewałam się czegoś mocno średnio tymczasem ja gdybym spotkała taką smycz na wystawie to spokojnie dałabym za nią 100 zł...
Bardzo starannie wykonana, skóra najwyższej jakości, piękny odcień, równe i bardzo mocne szycia - spokojnie wyprowadziłabym na niej wielkiego molosa. Bardzo duży karabinek - cudo!
Muszę sprawdzić firmę i kupić sobie więcej rzeczy od nich...
Dużo skórek widziałam i macałam ale takiej super jeszcze nie widziałam...
Jedyne co musi się wyrobić bo na razie jest troszkę sztywna ale w dotyka mięciutka więc to mi nie przeszkadza :)

Dla dużego psa super !!! Bardzo mi się podoba, ciekawa jestem czy jeszcze bardziej ściemnieje. Znajoma miała kiedyś podobną i z czasem zrobiła się duzo ciemniejsza, ale pewnie to zależy też jak i czym jest zaimpregnowana.

[quote name='masdamerka']Dla mojego Ludebila który kolorek juliusów? I tak w ogóle warte ceny, wygodne dla psa? :)
Wyglądają na wygodna, ale jak dla mnie za bardzo zabudowane. Z tych 2 kolorkow lepszy niebieski a tak w ogole najbardziej podoba mi sie moro.

[quote name='konikowa']Doszły do nas Taksówki! Jak zawsze są cudowne! Pięknie wykonane, super okucia i wszystko jest na plus :)

majusa - jeżeli jeszcze nie masz Taksówki, to myślę że tutaj nie rozczarowałabyś się :) To są zdecydowanie moje ULUBIONE obroże!
Nie mam , powiem szczerzez ze już myslalam jakis czas temu zeby zamowic cos od taks , ale ostatanio w ogole nie uzywam obrozy. Od kad mam szelki wychodzimy tylko w szekach ....jak mi cos wpadnie w oko to sie skusze na kolejnym bazarku, bede miala wtedy pretekst bo kasa na szczytny cel pojdzie.

[quote name='katasza1']majusa, a ile Figa ma w klebie? Wydawalo mi sie ze jest troche wieksza od Froda, a on wyglada normalnie w 2,5 cm obrozy.
Ja mam nadzieje ze pwdd beda mieli jakas ladna nowosc w maju i zamowie szeleczki :cool3:
Wiesz ze mnie zaskoczylas tym pytaniem, nawet nie wiedzialam ile ma. Wariatka nie daje sie zmierzyc....ale coś koło 40cm. Z ta szerokością obroży to moze kwestia przyzwyczajenia. Mamy 18mm lupine i 2 cm Frukidza i jak dla mnie jest w sam raz moze i do szerszej bym sie przyzwyczaiła chociaż szersza obroża to wieksze zapięcie, a ja preferuję tylko obroże na zatrzask. Przy 2,5cm pewnie wydawał by mi sie za masywny ....a ostatanio tak jak pisałam wyzej chodzimy tylko w szelkach i jak mi nie przejdzie to zamowie jeszcze jedne u DS bo chce domowic jeszcze smycz do kompletu z wiewiórką. :cool3:

A tak w ogole dziewczyny jaki kolor taśmy pasuje do biało rudego psa? Oprocz tak oczywistego jak braz , czerwony i limonka ( bo to juz mamy).

Posted

masdamerka napisał(a):
Wezmę albo tą pierwszą zieleń albo niebieski, neonka (ostatnia) raczej odpada :) Dzięki za pomoc :p A ten zakres wagowy w juliusach jest taki nie do ruszenia? Bo dorosła Lu będzie w górnej granicy, i nie wiem czy "ryzykować", bo na klatę będzie jeszcze sporo luzu.

A te obie zielenie to nie ten sam odcień? Bo z tego co wiem to tylko właśnie taki kiwi odcień maja julisy, które miała gops ;)

Posted

majusa napisał(a):
A tak w ogole dziewczyny jaki kolor taśmy pasuje do biało rudego psa? Oprocz tak oczywistego jak braz , czerwony i limonka ( bo to juz mamy).

Może fajnie wyglądać taśma miętowa lub turkusowa :lol:. Albo zieleń.

Posted

masdamerka napisał(a):
Na pewno nie ten sam odcień, pierwszy kolor nazywa się TC a drugi to po prostu neonka :) gops miała chyba juliusy ze starej serii, ale mogę się mylić.

Aha, no to przepraszam za mój błąd ;) Myślałam, że julius ma jeden odcień zieleni tylko tu są dwa zdjęcia zrobione w różnym świetle :lol:

Posted

majusa, no to moj ma ok 35cm i spokojnie dobrze wyglada w 2,5 cm obrozy. Ja poki co mam same polzaciski ale z pwdd ma przyjsc jedna na zatrzask to zrobie zdjecie jak to wyglada.
Druga sprawa to to ze moj nie moze nosic cienszej bo ma wystajaca tchawice i wet powiedzial ze mozna uszkodzic na wezszych. A ze waskie mam 4 to chodzi w nich tylko jak jestesmy u rodziny i biega swobodnie po podworku, bo przyczepiam identyfikator do niej.

Straasznie mi sie podobaja te tasiemki folk, czemu nie mam suczki? :-(

Posted

vege* napisał(a):
Jak on to zrobił? Ja nigdy nic na spacerze nie zgubiłam :lol:

Adzia123 napisał(a):
Zgubił obrożę? Jak? :-o
Jakie szczęście, że my nic jeszcze nie zgubiliśmy na spacerze (nie licząc jednego identyfikatora) i chyba nieźle bym się wkurzyła jakbym nową obrożę zgubiła...

w sumie to moj bląd, bo za luzno mu ja wyregulowalam tak, ze mozna ja bylo zdjac przez leb:( paco ma zwyczaj biegania po lesie "bocznymi sciezkami" i pewnie zahaczyl o jakas galaz i dlatego sie zsunela. no nic, jutro sie przejde i jeszcze jej poszukam ;)

Posted

masdamerka napisał(a):

Ten zakres wagowy jest raczej orientacyjny, ważniejszy jest obwód klatki :)

Posted

[quote name='Adzia123']Może fajnie wyglądać taśma miętowa lub turkusowa :lol:. Albo zieleń.

Mięta odpada tak jak limonka ze wzgledu na to ze jest za jasna. Ja wygodna jestem ;) kolor musi byc praktyczny :cool3: ale turkus mowisz hmmmm Bede domawiac smycz w DS korca mnie drugie szelaski. Bede kombinowac cos z turkusem albo zielenia , dzięki :).

[quote name='katasza1']majusa, no to moj ma ok 35cm i spokojnie dobrze wyglada w 2,5 cm obrozy. Ja poki co mam same polzaciski ale z pwdd ma przyjsc jedna na zatrzask to zrobie zdjecie jak to wyglada.
Druga sprawa to to ze moj nie moze nosic cienszej bo ma wystajaca tchawice i wet powiedzial ze mozna uszkodzic na wezszych. A ze waskie mam 4 to chodzi w nich tylko jak jestesmy u rodziny i biega swobodnie po podworku, bo przyczepiam identyfikator do niej.

Straasznie mi sie podobaja te tasiemki folk, czemu nie mam suczki? :-(

Uuuu, nie wiedziałam :(. Biedny Froduś to rzeczywiście musisz uważac. Pewnie masz racje, i Figurka tez dała by rade w 2,5, pewnie u mnie to przyzwyczajenie po prostu. A szelki macie z ta tachwicą pewnie najbezpieczniej bylo by mu w szelkach ?
Mi też strasznie podoba się Folk :loveu: i ja z kolei żałuje ze DS nie ma go w swojej ofercie. Ja myślę ze ten turkusowy Folk nie koniecznie jest babski. Tak jak kiedyś pokazywałam Marchewkowy jak się połaczy go z granatem to spokojnie może być dla psa.

Żółtą piankę i nitkę można zastąpić ciemniejszym fioletem.

[quote name='Maupa4']I siebie też pokażemy

No nareszcie ! :loveu: Widzę towarzystwo prowadza się na marynarsko :)
Miałam przed Figą boksera więc Kocham te wszystkie morduchny z "fafelkami" :loveu:. Figa też miała być BF ale los sprawił mi kudliszona.

[quote name='Maupa4']A my pokażemy n asze groszki
Bardzo ładne groszki, najbardziej podoba mi sie wersja granat z podkladowym fioletem, granat z podkladowym różem i ta oliwkowa :)

Posted

masdamerka napisał(a):

najlepiej napisz maila w tej sprawie;) babeczka jest profesjonalistką i u mnie doradzała w rozmiarach dwa razy - nie pomyliła się;). Choć mi się wydaje, że dla Twojej suni odpowiedni będzie rozm. 0.