Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Strasznie podobają mi się te szelki hurtty... Jak nie przypasują nam nowe norwegi DS, to może się skusimy (chociaż mogłoby być więcej kolorów).

Posted

majusa, a ile Figa ma w klebie? Wydawalo mi sie ze jest troche wieksza od Froda, a on wyglada normalnie w 2,5 cm obrozy.

Ja mam nadzieje ze pwdd beda mieli jakas ladna nowosc w maju i zamowie szeleczki :cool3:

Posted (edited)

[quote name='MakeBelieve']Kurcze, mnie też strasznie kusi Hurtta ale nie mam pomyslu na kolor, może to i dobrze :> Za to znowu ten żarówiasty rogz daglow yellow jest super i pasowałby mojej psinie :CC
barberry- ile Lilo ma w obwodzie klatki piersiowej i dł przodu?

Hurtta Lifeguard żółta jest praktycznie taka sama jak ten neonowy Rogz :evil_lol: :diabloti:

Z włosami (jak teraz) 35-36cm, ostrzyżona 34-35cm w klacie.
Przedni pasek od czerwonej do czerwonej linii ma 28cm a od zielonej do zielonej (razem z pionowym paskiem) 33cm.

Przy tych 35cm obwodu klaty, jak w tej chwili jest jeszcze spory zapas regulacji w obie strony.

Oczywiście w tak małym rozmiarze nie ma takich kółek do przyczepiania smyczy po obu stronach - zdjęcie wzięłam przypadkowe.

Edited by barberry
Posted

rika napisał(a):
No i nie kupimy szelek hurtty... Damona rozmiar ma o 8cm za krótki pasek piersiowy.

MakeBelieve napisał(a):
Kurcze to 28 cm to nam za dużo, potrzebujemy max 24-25 cm :<<

Jednej za mało, drugiej za dużo :evil_lol: Może znajdźcie kogoś kto ma większy/mniejszy rozmiar i Wam zmierzy bo tak jak pisałam, zapas w obwodzie jest tu duży więc może inny rozmiar będzie ok.

Posted (edited)

Babom nie da się dogodzić : ))
Za 3 lata wybywam do stolycy to wbijemy do Was i zmierzymy Wasze szelki ;D
A te 35 boję się, że byłyby za małe w obwodzie znowu ;/

Edited by MakeBelieve
Posted

MakeBelieve napisał(a):
Babom nie da się dogodzić : ))
Za parę 3 lata wybywam do stolycy to wbijemy do Was i zmierzymy Wasze szelki ;D
A te 35 boję się, że byłyby za małe w obwodzie znowu ;/

Nasze norwegi 45 mają max obwód ok. 37,5cm, więc może napisz do ProDoga i poproś o dokładne zmierzenie 35? Według info na stronie mają norwegi 35 na stanie, więc to chyba nie powinien być dla nich kłopot.

Posted

Illusion napisał(a):
Nasze norwegi 45 mają max obwód ok. 37,5cm, więc może napisz do ProDoga i poproś o dokładne zmierzenie 35? Według info na stronie mają norwegi 35 na stanie, więc to chyba nie powinien być dla nich kłopot.

45 mają max obwód 37,5?? Dziwne.
Rozszerzyłam moje na maksa (z zachowaniem bezpiecznego marginesu ~1,5cm) i mają ~48cm.
Z kolei przy całkowitym zmniejszeniu wychodzi ~31cm

Widocznie to zależny ile im się tam tej taśmy ucięło ;)

Posted

Heh, no za 3 lata JUŻ będę na studiach ;D Temu się śmieję, strasznie mnie korci Hurtta. Jak coś to zawsze można zwrócić.. Tylko nie wiem jaki kolor! :C Bo z Manufaktury limonkowe planujemy zamówić i nie wiem jaką Hurttę. Kurde, już mi się w głowie poprzewracało stówkę dać za szelki dla psa ;/ Nawet sobie spodni za 100zł mi szkoda :P

Posted

[quote name='Illusion']Przepraszam, chodziło oczywiście o 47,5cm ;).

I wszystko jasne, nawet mamy zbliżone pomiary :D

[quote name='MakeBelieve']Heh, no za 3 lata JUŻ będę na studiach ;D Temu się śmieję, strasznie mnie korci Hurtta. Jak coś to zawsze można zwrócić.. Tylko nie wiem jaki kolor! :C Bo z Manufaktury limonkowe planujemy zamówić i nie wiem jaką Hurttę. Kurde, już mi się w głowie poprzewracało stówkę dać za szelki dla psa ;/ Nawet sobie spodni za 100zł mi szkoda :P

O, a na jaką uczelnię i kierunek się w Warszawie wybierasz? I żeby nie było offtopu,[SIZE=2] [SIZE=2]ja bym napisała na Twoim miejscu, tak jak mówi [SIZE=2]Illusion, do pełnej miski. Tylko nie daj się zbyć, że "wymiary takie jak napisano na stronie" bo to jak widać nieprawda ;)

Posted

MakeBelieve napisał(a):
. Kurde, już mi się w głowie poprzewracało stówkę dać za szelki dla psa ;/ Nawet sobie spodni za 100zł mi szkoda :P

Mi szkoda wydać 90 złotych za dwie sztuki szelek, a co dopiero 100 za jedną :evil_lol:

Posted

hurtty bardzo mi sie podobaja, ale na psach mniejszego rozmiaru ;) nie mam malego psa, wiec problem z glowy:evil_lol:

czy jakas firma handmade oprócz ohmydog.pl ma tasiemke "rock"? ohmydog nie ma niestety regulacji, dlatego stamtad nie chce

Posted

[quote name='MakeBelieve'][SIZE=1]Planuję weterynarię na SGGW ;> Bo na medycynę na 95% się nie dostanę. Ew jak nie Wawa to Kraków lub ew. Olsztyn.. :>

A co do szelek to właśnie do nich napisałam e-maila z pytaniem o wymiary. A Wy w jakim kolorze widziałybyście tą o: http://imageshack.us/a/img248/7782/dsc6061.jpg ? :D Myślę nad limonką, niebieskim i tym oczowalącym żółtym ;>
Pierwsze co pomyślałam- niebieski ;)
Aczkolwiek myślę, że żółty też by fajnie wyglądał i nawet bardziej oryginalny by był :evil_lol:

Przez Was mi się zaczęły norwegi z Hurrty podobać... Ale całe szczęście że nie mam tyle kasy :evil_lol: poza tym jakby mama się dowiedziała ile takie szelki kosztują i że ,,planuję" kupić to pewnie zawołałaby panów z białym ubrankiem dla mnie :evil_lol:

Posted

przyjrzałam się wymiarom szelek z hurtty (za bardzo mi się podobają, oj za bardzo :roll:) i generalnie sucz ma, border collie, ze swoimi 54cm w klacie mieści się w zakresie szelek dla... jack russelli i sznaucerów :evil_lol: bordery według rozmiarówki mają w klacie 65-80cm