MakeBelieve Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 To zależy od psa generalnie, bo nasz Furkidz jest noszony non stop od ponad pół roku i nie jest jakiś mega straszny, ale mój pies nie nawala po błocie codziennie itp, chociaż jest niskopodłogowcem, więc wszelkie kałuże itp to również zaliczają obrożę. Quote
majusa Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Zobaczymy, zamwienie poszlo wczoraj wiec i tak juz za pozno na anulowanie:). Faktycznie ja tez kupilam Frukidza ze wzgledu na wyglad ;) AmeliaR dzieki za zdjecia :) Pewnie waga psa i temperament tez maja udzial w eksploatacji obrozy. Mozna spytac jak dlugo masz te obroze? Mam tylko nadzieje ze tym razem obroza bedzie uszyta porzadnie :P, kolejna firma handmade pojdzie do oceny. Quote
AmeliaR Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Hmm... To tak. Różową kupiłam pod koniec czerwca 2012, pod koniec lipca 2012 kupiłam Summer Meadow, a w połowie stycznia tego roku You're my Heart i ją też staram się oszczędzać, ale mimo wszystko już się przetarła (nie żebym miała taką pamięć, sprawdziłam na stronie daty :D). Co do wykonania to nie mam się do czego przyczepić. Są równo uszyte, okucia wyglądają na solidne, zawsze ładnie zapakowane. Quote
vege* Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='majusa'] Mam tylko nadzieje ze tym razem obroza bedzie uszyta porzadnie :P, kolejna firma handmade pojdzie do oceny.[/QUOTE] Tu cię na pewno zaskoczy zapakowanie obroży, samo uszycie też. Obroże są po prostu śliczne, jako obroże na spokojne spacery np do miasta super wg mnie :) Ja widziałam na wystawie na prawdę sporo psów właśnie w przeróżnych wzorkach Furkidz :) Quote
omry Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 U nas Furkidz sprawdza się tylko na yorku. Tekila nosi obroże po Toriczce i są w dobrym stanie. 8 kg kundel i rottek bardzo niszczą obroże i tu się niestety sama bawełna nie sprawdza. Quote
angineuuka Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Ja chciałabym zamówić furkidza dla ONki, ale się obawiam. Niby na westie się sprawdza, no ale... :P Quote
masdamerka Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Czy Wy też miałyście "problem" z kontaktem z AD? Już dzień po wpłaceniu pieniędzy i ani jednej odpowiedzi na moje pytania odnośnie haftu i koloru nici.. Może przesadzam, bo w tyłku mi się poprzewracało od kontaktu Furkidzem :D Kilka razy zmieniałam zamówienie, pytania o największe pierdoły i zawsze profesjonalne odpowiedzi :) Quote
Ewa&Duffel Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='masdamerka']Czy Wy też miałyście "problem" z kontaktem z AD? Już dzień po wpłaceniu pieniędzy i ani jednej odpowiedzi na moje pytania odnośnie haftu i koloru nici.. Może przesadzam, bo w tyłku mi się poprzewracało od kontaktu Furkidzem :D Kilka razy zmieniałam zamówienie, pytania o największe pierdoły i zawsze profesjonalne odpowiedzi :)[/QUOTE] U mnie właśnie od wczoraj rana milczą :( A zapytałam się tylko o dostępność innej tasiemki, bo ta, którą chciałam, już się skończyła... Quote
konikowa Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Co do obroży Furkidz to mam ich sporo, bo aż 10 bawełnianych i 2 z serii Activ. Zauważyłam, że jak prałam je w pralce to blakły już po pierwszym myciu, ale jeżeli piorę je ręcznie w płynie do bawełny czy czegoś tam innego delikatnego to kolor się tak szybko nie zmywa. Nie polecam ich dla psów "wodołazów", bo u nas niestety okucia szybko rdzewieją i farbują obroże, nawet w wersji Activ. Quote
konikowa Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='AnIeLa']Nasze bajkowe wykonane przez taks :loveu: PINGWINY <3 <3 <3 Reszta równie cudna :) Quote
rika Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='AnIeLa']Nasze bajkowe wykonane przez taks :loveu: Jejuś :loveu: chcemy takie... :-( Quote
angineuuka Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='AnIeLa']Nasze bajkowe wykonane przez taks :loveu: nie widzę zdjęcia! :( Quote
katasza1 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Nie wiem co ja bede jadla w tym miesiacu...czekamy na 3 obroze i smycz od pawsitive dog :evil_lol: Quote
Ewa&Duffel Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Też nie widzę zdjęć :( [quote name='katasza1']Nie wiem co ja bede jadla w tym miesiacu...czekamy na 3 obroze i smycz od pawsitive dog :evil_lol:[/QUOTE] Pochwal się jakie :D Quote
Ania24 Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Chciałam się odnieść co do jakości obroży Furkidz. Sama zakupiłam u Nich dwie obroże dla swojej owczarzycy. Jedna założona raz ( poszła na bazarek ), a druga używana częściej, ale mimo to - jednak sporadycznie, bo mega ozdobna, w kwiatuszki :P Widzę jednak tu osoby, które sprzedają używane obroże Furkidz - no cóż, często są one brzydkie już, wyblakłe - widać to na zdjęciu, tracą żywe i soczyste kolory, są poprzecierane, nie wygląda to niestety fajnie :) Jednak wiadomo, że to zależy od tego czy często obroża zakładana jest psu i czy często jest prana/czyszczona. Quote
Rinuś Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='Adzia123']Jaka fajowa :lol:. Cóż to za firma? To są dwie taśmy przyszyte na kupę, czy taśma i podszycie?[/QUOTE] znajoma uszyła w prezencie :) to są dwie taśmy i wzorek, ale ta czarna jest grubsza. [quote name='majusa'] Bardzo fajne żywe kolorki ! Przystojniak z Brutusa :)[/QUOTE] dziękujemy! żarowiaste kolory są teraz w modzie :cool3: Quote
barberry Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Rzuciła się Wam ostatnio w oczy w jakimś sklepie obroża Rogz z serii miękkie i lekkie, 11mm (S) w kolorze różowym..? Specjalnie zrobiłam całe zakupy w krakvecie ponieważ miła pani poinformowała mnie, że obroża jak najbardziej jest i już na mnie czeka, a tu niespodzianka - nie ma! :angryy: Potrzebuję jej koniecznie (albo czegoś innego różowego o szerokości 1cm) na adresówkę do noszenia razem z szelkami na urlopie. Quote
MakeBelieve Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 (edited) Na allegro juz nie ma? A hamilton rozowy? Zobacz czy ohmypet nie ma rozowej tasmy 1cm. EDIT: Zobacz tego hamiltona na canifelu bo tanszy od rogza a jest na klik 1cm rose. Odcien jest identyczny a i tasma fajna bo z ohmydog odcien troche inny i nie lubie takiej struktury tasmy. A jak zalezy Ci na rogzie to patrzylas globaldogshop? Edited April 12, 2013 by MakeBelieve Quote
Victoria Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='barberry']Rzuciła się Wam ostatnio w oczy w jakimś sklepie obroża Rogz z serii miękkie i lekkie, 11mm (S) w kolorze różowym..? Specjalnie zrobiłam całe zakupy w krakvecie ponieważ miła pani poinformowała mnie, że obroża jak najbardziej jest i już na mnie czeka, a tu niespodzianka - nie ma! :angryy: Potrzebuję jej koniecznie (albo czegoś innego różowego o szerokości 1cm) na adresówkę do noszenia razem z szelkami na urlopie. [/QUOTE] w wawie na Herbsta jest, przynajmniej jak ja bylam z miesiac temu to bylo ich troche. Na 100% bo mierzyłam Quote
Illusion Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='barberry']Rzuciła się Wam ostatnio w oczy w jakimś sklepie obroża Rogz z serii miękkie i lekkie, 11mm (S) w kolorze różowym..? Specjalnie zrobiłam całe zakupy w krakvecie ponieważ miła pani poinformowała mnie, że obroża jak najbardziej jest i już na mnie czeka, a tu niespodzianka - nie ma! :angryy: Potrzebuję jej koniecznie (albo czegoś innego różowego o szerokości 1cm) na adresówkę do noszenia razem z szelkami na urlopie. W Krakvecie takie akcje to żadna nowość :evil_lol:. Quote
Amber Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Tak, tam wystawianie na sprzedaż towaru, którego nie mają na stanie jest codziennością :angryy: Quote
Recommended Posts