Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aleksandrossa']Ostatnio myślałam o takim połączeniu, mogłoby być ciekawie :cool3:

Kurcze, marzą mi się dla młodego...

Mamy tą obróżkę i szczerze mówiąc jest śliczna. Bardzo żywe kolory. No ale trwałość to wiadomo- Furkidz. Trzeba się przyszykować na jakieś przetarcia czy coś w tym stylu. Chociaż z trzech naszych furkidzowych obroży to ta wygląda najlepiej, ale też ją oszczędzamy :)

Posted

[quote name='BBeta']Nasze wiewiórki z AD :loveu: :)

Są śliczne !!!! :loveu: przeszło tydzien temu zamowiłam szelki z tym wzorkiem. Pomyslalam wtedy jaki cudny wzor , jeszcze u nikogo wiewior nie widzialam a w czasie mojego oczekiwania na dostawe co chwile sie ten wzorek zaczął przewijać :). Takie wiewiorkowe boom !! Mam nadzieje ze ja z moich szeleczek tez bede tak zadowolona .

[quote name='AmeliaR']Mamy tą obróżkę i szczerze mówiąc jest śliczna. Bardzo żywe kolory. No ale trwałość to wiadomo- Furkidz. Trzeba się przyszykować na jakieś przetarcia czy coś w tym stylu. Chociaż z trzech naszych furkidzowych obroży to ta wygląda najlepiej, ale też ją oszczędzamy :)

Mogłabyś mi wytłumaczyć bardziej co masz na mysli ? Jak szybko sie niszcza te obroze?
Pytam bo wczoraj zamowilam Ladybug z Frikidza i do tej chwili bylam bardzo zadowolona z tego mojego spontanicznego szalenstwa.

Posted

ja nigdy nie miałam Furkidz ale znajoma, z którą chodzę na spacery kupiła, te taśmy - przynajmniej wzóry które miała bardzo szybko blekną, klamry, okucia wszystko ok ale taśmy to takie na okazyjne spacery po mieście raczej, bo kolor jak wybleknie to wygląda beznadziejnie, a stało się to dość szybko

miała słonie i chyba jedszcze ten http://www.facebook.com/photo.php?fbid=310706969016776&set=pb.217815658305908.-2207520000.1365684057&type=3&theater

od tego czasu jestem nastawiona dośc średnio do obroży z taśmami bawełnianymi choć przyznam, że sama nie testowałam

Posted (edited)

My mamy jednego furkidza który jest używany baaaardzo często. Jedyne zniszczenia to delikatne, prawie niewidoczne przetarcia na brzegu taśmy przy identyfikatorze. Poza tym straszne szybko nam się brudzi ta obróżka, a nie pierze jej się tak łatwo jak taką z taśmy parcianej. Ale ogólnie jestem z niej zadowolona i na pewno nie jest to moja ostatnia rzecz z tej firmy :lol:.
A jak już zaczęliśmy temat furkidza...
Ma ktoś z was może ich guardy? Albo jakiekolwiek szelki furkidz? Chciałam sprawić Skwarowi na 8 urodziny nowe szele. Moja pierwsza myśl to były Man-Maty, ale cena mnie jednak trochę przerasta. Potem pomyślałam o DS z serii twist (miętowa taśma z pomarańczowym podszyciem), ale przyszły mi do głowy jeszcze furkidzy. Tylko obawiam się, że mogą się szybko niszczyć... :roll:

Edited by Adzia123
Posted

[quote name='Rinuś']A tutaj prezent urodzinowy dla Brutuska
[/QUOTE]

Jaka fajowa :lol:. Cóż to za firma? To są dwie taśmy przyszyte na kupę, czy taśma i podszycie?

Posted

[quote name='Victoria']Marcherwkowa przez Ciebie chce kosmitki.. :mdleje:

nikt z wawy nie chce ze mna ad zamówić xd??

krasnale na zoltej fajnie wygladaja
a kosmitki ja bym dala na zolta z zielonymi niteczkami i rozowym polarkiem :loveu:[/QUOTE

ja nie z Wawy ale z okolic i może bym coś zamówiła,ale zupełnie nie mam weny ani pomysłu,ups

Posted (edited)

[quote name='MakeBelieve']Macie może pomysł na jakieś połączenia z różem ptaszków i tych gwiazdek różowych nr 64:
http://www.activdog.pl/wp-content/uploads/2012/01/activdog_wzornik7-a-kopia31.jpg
? Chodzi o połączenie z różem, w gre wchodzą niestety tylko podkłady 1,5 cm i pianka.

hmmmm, najlepiej gwiazdki by wygladały z błękiną (koloru kropek) taśmą i jasno rozowa pianką -ale w AD maja bardzo mały wybor kolorystyczny tasm podkladowych.

jedyna kombinacja jaka mi do glowy przychodzi z tymi tasmami co maja i w polaczeniu z różem to :
[attachment=2389:9926.attach]
limonka podkładowa i jasna różowa pianka,
ewentualnie żółty lub czerwony podklad i ta jasno rozowa pianka, jesli chcesz z rozem ta tasme polaczyc to wielkiego wyboru nie ma.

Edited by majusa
Posted

[quote name='majusa']hmmmm, najlepiej gwiazdki by wygladały z błękiną (koloru kropek) taśmą i jasno rozowa pianką -ale w AD maja bardzo mały wybor kolorystyczny tasm podkladowych.

jedyna kombinacja jaka mi do glowy przychodzi z tymi tasmami co maja i w polaczeniu z różem to :
[ATTACH=CONFIG]10823[/ATTACH]
limonka podkładowa i jasna różowa pianka.[/QUOTE]
z tym, że pianka na żywo jest dużo jaśniejsza niż na tym wzorniku ;) ale z turkusową nitką myślę że byłoby fajnie

Posted

[quote name='Unbelievable']z tym, że pianka na żywo jest dużo jaśniejsza niż na tym wzorniku ;) ale z turkusową nitką myślę że byłoby fajnie

Są tam dwie jasno rozowe - 6 i 20. Marchewkowy chyba w rozowym folu taka miala? Mysle ze bylo by ok.

[quote name='Rinuś']A tutaj prezent urodzinowy dla Brutuska

Bardzo fajne żywe kolorki ! Przystojniak z Brutusa :)

Posted

[quote name='Unbelievable']z tym, że pianka na żywo jest dużo jaśniejsza niż na tym wzorniku ;) ale z turkusową nitką myślę że byłoby fajnie

Jesli chodzi Ci o to ozdobne przeszycie w ksztalcie literki "V" to AD szyją je na tasmach nie wezszych niz 2,5cm , wiec na 1,5 cm nie zrobia.
Pytalam kiedys bo mi sie ten haft bardzo podoba na obrozach,moja nosi max 2 cm wiec zrezygnowalam.

Sliczna ta Twoja rózowa obroza :loveu:!!

Posted

[quote name='anna35-1974']ja nie z Wawy ale z okolic i może bym coś zamówiła,ale zupełnie nie mam weny ani pomysłu,ups[/QUOTE]
to jak bdziesz zamiawiac to ja bym Cie tak troszeczke wykorzystała co xd?? chyba ze znajde wygodniejsze rozwiazanie xd

ma ktoś zdjęcie którejś z zielonych pianek AD??
najlepiej obu ;P

Posted (edited)

[quote name='majusa']Mogłabyś mi wytłumaczyć bardziej co masz na mysli ? Jak szybko sie niszcza te obroze?
Pytam bo wczoraj zamowilam Ladybug z Frikidza i do tej chwili bylam bardzo zadowolona z tego mojego spontanicznego szalenstwa.

U nas wygląda to tak, że po pierwsze szybko bledną, naprawdę szybko. Przy silnym psie, choć nie jakoś specjalnie ciągnącym, materiał przeciera się przy kółkach i na tym fragmencie, gdzie taśma się zaciska. No i brudzą się okropnie. To są obroże na naprawdę słoneczne, suche dni, kiedy pies nie ma szaleć tylko ładnie się prezentować :)
Ale jak odpowiednio oszczędzisz daną obrożę to będzie też i za jakiś czas dobrze wyglądała. My tak oszczędzamy właśnie Summer Meadow i wygląda dobrze, ale za to nasza pierwsza obroża z Furkidz, która już nie była oszczędzana jest zniszczona.

Edited by AmeliaR
Posted

[quote name='Victoria']
nikt z wawy nie chce ze mna ad zamówić xd??
[/QUOTE]
Ja będę zamawiać, tylko czekam cały czas na odp od AD, czy wybrana przeze mnie tasiemka jest dostępna ;) Ale jedną obrożę na pewno wezmę :)

Posted

[quote name='anna35-1974']Wszyscy tak chwalili AD,wiec i ja się na koniec skusiłam,ups

Nasz komplet:eviltong:
foty z tel.na szybko,więc jakość jak widać,ponadto obroża już została zmoczona i utytłana:roll:

Bardzo fajny i oryginalny komplecik! Jeszcze nie widzialam obrozy z tą tasmą.
Brawo za pomysłowosc !

[quote name='AmeliaR']U nas wygląda to tak, że po pierwsze szybko bledną, naprawdę szybko. Przy silnym psie, choć nie jakoś specjalnie ciągnącym, materiał przeciera się przy kółkach i na tym fragmencie, gdzie taśma się zaciska. No i brudzą się okropnie. To są obroże na naprawdę słoneczne, suche dni, kiedy pies nie ma szaleć tylko ładnie się prezentować :)
Ale jak odpowiednio oszczędzisz daną obrożę to będzie też i za jakiś czas dobrze wyglądała. My tak oszczędzamy właśnie Summer Meadow i wygląda dobrze, ale za to nasza pierwsza obroża z Furkidz, która już nie była oszczędzana jest zniszczona.

Uuuuu, to jestem troche zaskoczona. Wiedzialam ze te obroze sa delikatniejsze bo wiadomo ze obszyte zwyklym bawelnianym materialem co za tym idzie pewnie tez szybko sie brudza ale nie sadzialam ze tak szybko bledną i ze material tak szybko sie przedziera.
Obserwuje ten watek od kilku miesiecy i w tym czasie przybylo sporo frukidzow, nie jednokrotnie osoby zamawiały juz swoje kolejne F i do tej pory watek ich trwalosci nie wyplyna. Tylko same pozytywy.

No coz mam juz niezdzieralna lupine wiec jedna delikatna tez moge miec. Wzor typowo letni wiec bedzie na suche dni. Moj pies przeważnie biega luzem wiec mam nadzieje ze i z trwaloscia nie bedzie najgorzej.

Posted

[quote name='majusa']
Uuuuu, to jestem troche zaskoczona. Wiedzialam ze te obroze sa delikatniejsze bo wiadomo ze obszyte zwyklym bawelnianym materialem co za tym idzie pewnie tez szybko sie brudza ale nie sadzialam ze tak szybko bledną i ze material tak szybko sie przedziera.
Obserwuje ten watek od kilku miesiecy i w tym czasie przybylo sporo frukidzow, nie jednokrotnie osoby zamawiały juz swoje kolejne F i do tej pory watek ich trwalosci nie wyplyna. Tylko same pozytywy.
.[/QUOTE]
bo jak się ma pare obróż to furkidz jest ok , nie używa się go na codzień i wtedy jest ok a są tak ładne że dla wyglądu się kupuje przynajmniej ja tak mam , mam teraz 3 furkidzy i wszystko jest z nimi ok (trochę wyblakły nic poza tym) .
i pewnie jeszcze nie jednego kupie .

Posted (edited)

Jakiejś tragedii nie ma, ale oczywiście są o wiele trwalsze obroże na rynku.
Ja je kupuję ze względu na wygląd właśnie, są naprawdę śliczne :D Mogę pozwolić sobie na oszczędzanie, bo mam kilka innych obroży, ale przy pierwszej jeszcze nie wiedziałam, że trzeba je oszczędzać. Teraz zamówiłam obrożę od Martis i dałam sobie szlaban. Przez jakiś czas nic nie kupię, ale pewnie kiedyś, mimo wszystko, również kupię jeszcze jakiegoś Furkidza.

Wrzucę kilka zdjęć. Chciałam ująć różnicę koloru, bo np. od środka obroża jest żywsza, ale nie umiem swoim sprzętem tego zrobić.

Edit//

Troszkę widać, ale to nie do końca to.

Edited by AmeliaR
Posted

No cóż Furkidz robi obroze z bawełny bez podszycia,wiec materiał się niszczy poprostu i wyciera.Na podszyciu moze wycierałby się i niszczył wolniej.
Mam chyba 3-4 obroże,gdzie materiał naszyty jest na tasme(bawełna) z motywem czerwieni i niestety lekko ta czerwień przyfarbowała.
Kunie z AD choć piękne,a komplet orginalny to maja cuś czerwonego co też lekko mi konia białego zaróżowiło,haha jak psiak postanowił się wykąpać w rzece,ups.Ale i tak warto było.