Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Amber']O, widzę gumowaną smycz - bardzo dobry wybór :)[/QUOTE]
Jest bardzo wygodna, tylko dla mnie trochę za długa i nie używam przez to jej za często :lol:

Posted

[quote name='Amber']Nom, ja mam 1,5 m, dla mnie idealna. Innej "z tej serii" nie potrzebuje i się żadna skórzana czy parciana nie umywa.[/QUOTE]
Ja skórzanych ogólnie nie lubię, a z parcianych to uwielbiam moją 2 cm z taśmy rurowej, z polarową rączką :)

Posted

[quote name='kkanarekk']To ja się pochwalę naszymi zbiorami :)
nie pełne, bo nie wiem gdzie mam 3 komplety szelek od mcleather czerwone i obroży i 2 flexi comfort long i brakuje 3 smyczy, zwykłych przepinanych codziennych i 2 smyczy od ami play. I czekamy teraz na 2 pary szelek od DS takie jak te jedne na zdjęciu (zielona neonka)
Do tego mamy jeszcze 3kamizelki chłodzące od ruff wear, 3 komplety bucików ruff weara i kapoki :D
Przekleństwo jest mieć trzy psy - wszystkiego trzeba kupować więcej :D
[/QUOTE]

Rzeczywiście to wszystko fajowo wygląda jak jest w trzech rozmiarach :lol:.

Posted

[quote name='Angi']ktoś chyba robi szelki z tego wzorku, tylko nie pamiętam kto :oops:[/QUOTE]
A DS albo manufaktura MH nie mieli takiej tasiemki?

Posted

[quote name='katasza1']ale oprocz kropek chce jeszcze zapiecie w ksztalcie kostki :P
wątpię, żeby ktoś inny niż RD miało takie zatrzaski niestety

[quote name='Angi']jakie wymagania :evil_lol:

Zakochałam się w tej obroży - > http://furkidz.eu/pl/p/Obroza-Sheep-Time/224
a ja w kurczaczkach, truskawkach i żabkach już od bardzo dawna, ale w moim portfelu wyhodowana została pajęczyna :evil_lol:

Posted

w tym angielskim sklepie sa tez te w turkusowe kropki, myslalam ze znajde je w pl.

no nic,na pocieszenie zamowilam gadzeciaka. pomaranczowa alkantra, khaki tasma i napis ten z galazek :cool3:

Posted

[quote name='Marchewkowy']...
Kupiłam na allegro taką smycz
Fajna skórka :)

[quote name='kkanarekk']To ja się pochwalę naszymi zbiorami :)
nie pełne, bo nie wiem gdzie mam 3 komplety szelek od mcleather czerwone i obroży i 2 flexi comfort long i brakuje 3 smyczy, zwykłych przepinanych codziennych i 2 smyczy od ami play. I czekamy teraz na 2 pary szelek od DS takie jak te jedne na zdjęciu (zielona neonka)
Do tego mamy jeszcze 3kamizelki chłodzące od ruff wear, 3 komplety bucików ruff weara i kapoki :D
Przekleństwo jest mieć trzy psy - wszystkiego trzeba kupować więcej :D

Super kolekcja!!!! Fajnie ze mimo ze pieski są roznej wielkosci masz dla nich te same komplety :)
Jaka jest szerokość najmniejszej obrozy frukidza w puzzle?

[quote name='vege*']...
A to moja mini kolekcja :)
jeszcze mam codzienną czarną smycz przepinaną, ale nie chciało mi się zdjęcia robić :lol:

Bardzo fajna kolekcja !!! :) , no i nie taka mini ( ja mam dwie obroże , szelki i smycz :()

[quote name='Angi']jakie wymagania :evil_lol:

Zakochałam się w tej obroży - > http://furkidz.eu/pl/p/Obroza-Sheep-Time/224 Fajna, fajna ale szyja tylko w 3 i 4cm...wiec nie dla nas. Pole do popisu przy 2 cm bardzo sie zawęża :(

[quote name='Angi']Sklep chyba z Angii :lol: Ja zamawiałam w zeszłym miesiącu z tego sklepu i szelki rogza przyszły do mnie z Węgier:).

Posted

[quote name='majusa']

Fajna, fajna ale szyja tylko w 3 i 4cm...wiec nie dla nas. Pole do popisu przy 2 cm bardzo sie zawęża :(

Ja zamawiałam w zeszłym miesiącu z tego sklepu i szelki rogza przyszły do mnie z Węgier:).[/QUOTE]

Jak dobrze jest mieć dużego psa, lepsze pole manewru :evil_lol:

A nie było problemu z płatnością? Pytam jak na razie z ciekawości :)

Posted

Z jednej strony na pewno lepiej, pole manewru zdecydowanie wieksze :diabloti: ale szukając plusów małego psa ktory nosi 2cm na szyjce - moj portfel jest bezpieczniejszy ;). Szkoda mi tylko ze jak mialam kiedys boksera to nie bylo takich handamdow ....
e namowic
No z platnoscia jest taki problem ze trzeba miec konto na ktorym mozna placic paypal. Moj mąż krecił nosem jak go poprosillam bo przewalutowanie się srednio oplaca ( bo po gorszym kursie) ale jakos w koncu dał sie namowic.

Posted

Jeśli chodzi o smycze (ogólnie lub) gumowane, to jaka długość jest najlepsza?Tak by pies mógł odejść kawałek od właściciela, ale żeby smycz się nie plątała mi między rękami/nogami?? Chcę zamówić gumowaną z DS dla DONki i nie wiem czy 2/ 2,5m nie będzie za długa?

Posted

ja mam długa smycz dwa metry, przepinaną, kiedyś głównie w niej prowadzałam psa, bo myślałam, że przecież najwygodniej - tyle możliwości długości itd ;) a kiedyś przestawiłam się na zwykłą krótką Hiltona i teraz nie moge się przekonać aby wziąć znowu używać tamtej. Mam wrażenie, że pies mi na tej krótszej ładniej chodzi :)

i jest zasadnicza różnica w miękkości. Długa sztywna i ręce od niej bolą, natomiast Hilton mięciutki, z taśmy rurowej, jak odepnę psa to łatwo schowam ją do kieszeni :)

teraz w szelkach z PawSitive dog widzę, że ta szara taśma jest bardzo miękka i chyba się pokusze o zakup takiej smyczki :)