Olson Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Aleksandrossa, 2,5 będzie ok. ;) A ja chcę sobie coś zamówić, tylko nie wiem co. :evil_lol: Na pewno Pawsitive, ale tam nie ma w sumie konkretnego wzornika... Skąd to dziewczyny wybierałyście? Quote
Avaloth Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Alise'] Mam pytanie do bardziej doświadczonych, jako że jeszcze nie mam psa i jestem początkująca :eviltong: Czy te plastikowe zatrzaski są w 100% bezpieczne? Wiadomo, szczeniaczek jak uczy się chodzić na smyczy to w większości przypadków ciągnie, mogę być spokojna o to, że nie pęknie ten zatrzask? Psiak będzie małej rasy. Jak kupisz obrożę z porządnym zatrzaskiem to będzie bezpieczna ;) Chociaż czasem i takie w obrożach za 10zł z zoologa potrafią wytrzymać kilka lat, ale ja bym jednak nie ryzykowała. Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :smile:Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :smile: Ja dla przerośniętego DONa mam 2,5, 4 i 5 cm, najbardziej go lubię w 5. Co kto lubi, wszystko kwestia gustu :D Wg mnie dla Chico 2,5cm będzie ok :) Quote
Talucha Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka'] Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE] Lastecki ma jakieś 60 cm w kłębie, obróżki mamy i 2,5 cm i 3 cm, najszersza chyba 3,8 cm. Najlepiej mu chyba właśnie w 3 cm :) Quote
Karro Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka']Zastanawiam się nad obrożą dla Lu (kolejną :evil_lol:), tylko nie wiem czy 2,5 czy 3 cm szerokości, to ma być półzacisk albo DS albo Furkidz. Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE] Mój podhalan ma 68cm w kłębie i chodzi w około 32 mm obroży ( 25mm taśma + podszycie to wychodzi ciut ponad 3cm) Ja myślę, że dla Lu będzie dobrze wziąć 3cm :) Quote
angineuuka Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 dobra, udało mi się uzbierać forsę na szelki! :D Tylko teraz pytanie. Co lepsze dla ONka i westie? Gurady czy norwegi? Bo ciągle się waham.. :P Quote
Ewa&Duffel Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Olson']Aleksandrossa, 2,5 będzie ok. ;) A ja chcę sobie coś zamówić, tylko nie wiem co. :evil_lol: Na pewno Pawsitive, ale tam nie ma w sumie konkretnego wzornika... Skąd to dziewczyny wybierałyście? Najlepiej popatrz sobie na ich profilu na fb, także w galerii użytkowników ;) https://www.facebook.com/PawSitiveDogDesign?fref=ts Quote
marta1624 Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Czas przedstawić szelki mojego prawie owczarka, Kajki. Szelki od DS, z paskiem odblaskowym. Jak myślicie dobrze wymierzone? To nasze pierwsze norwegi:) Mam jeszcze obrożę, wzór słoniki, ale zdjęcia będą kiedy indziej. Quote
majusa Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='AnYya']Echhh właśnie tego się obawiam, że nie będzie pasować.... Kurcze a tak mi się na neonka na czarnych psach podoba... Chyba pozostaje zamówić szelki z czerwonym a zieloną obróżkę ;) Jeśli chcesz koniecznie szelki z zieloną neonką , to po prostu zmien materiał :) Bardzo sie uparłas na te kwadraciki? Jesli nie to do zielonej neonki na pewno bedzie pasowac jeden z nowosci DS ( pierwszy z góry) https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487634_452930828122487_565683197_n.jpg Kolorki są żywe i na pewno z zielona neonka na czarnuszku będa ładnie wyglądac :). Quote
trabeska Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Angi']dobra, udało mi się uzbierać forsę na szelki! :D Tylko teraz pytanie. Co lepsze dla ONka i westie? Gurady czy norwegi? Bo ciągle się waham.. :P Dla jednej guardy (dla Alpiny) a dla drugiej norwegi (dla Miśki) :razz: Quote
vege* Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='trabeska']Dla jednej guardy (dla Alpiny) a dla drugiej norwegi (dla Miśki) :razz:[/QUOTE] Dogomaniak zawsze dobrze doradzi :diabloti: Quote
Adriana. Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka']Zastanawiam się nad obrożą dla Lu (kolejną :evil_lol:), tylko nie wiem czy 2,5 czy 3 cm szerokości, to ma być półzacisk albo DS albo Furkidz. Jakie szerokości noszą Wasze psy i ile mają w kłębie? :)[/QUOTE] Sonia ma 40 cm w kłębie i waży 10 kg i nosi 2 cm albo 1,5 cm. Skwarek ma 45 cm wzrostu, waży 12 kg i nosi 2,5 cm albo 3 cm. Quote
Alise Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Avaloth']Jak kupisz obrożę z porządnym zatrzaskiem to będzie bezpieczna ;) Chociaż czasem i takie w obrożach za 10zł z zoologa potrafią wytrzymać kilka lat, ale ja bym jednak nie ryzykowała.[/QUOTE] Ok, więc mogę być spokojna :) Chcę porządną, mam na oku te cudeńka z DS. Quote
masdamerka Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 To może inaczej, dla Lu 2,5 cm czy 3 cm? Mała ma 52-3cm w kłębie, a waży coś koło 17kg (może więcej, dawno nie była ważona) :) Na tym zdjęciu była minimalnie mniejsza, ale posturę ma taką samą, półzacisk Furkidza 3cm I teraz w 2cm rogzie Nie mam zielonego pojęcia która szerokość :Help_2: Quote
Adriana. Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Alise']To świetnie, bo wzory mają boskie :) Mam pytanie do bardziej doświadczonych, jako że jeszcze nie mam psa i jestem początkująca :eviltong: Czy te plastikowe zatrzaski są w 100% bezpieczne? Wiadomo, szczeniaczek jak uczy się chodzić na smyczy to w większości przypadków ciągnie, mogę być spokojna o to, że nie pęknie ten zatrzask? Psiak będzie małej rasy.[/QUOTE] Jak będzie małej rasy to nie powinien pęknąć. Poza tym szczeniaki nie ciągną mocno. Ja mam ponad 3 letnią obróżkę Hillton kupioną za grosze w TESCO. Używana była dużo, a trzyma się świetnie. Co prawda wyblakła już i wystają z niej nitki, ale zatrzask jest bardzo mocny i nie rozpinał się nigdy. Quote
Adriana. Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka']To może inaczej, dla Lu 2,5 cm czy 3 cm? Na tym zdjęciu była minimalnie mniejsza, ale posturę ma taką samą, półzacisk Furkidza 3cm I teraz w 2cm rogzie Nie mam zielonego pojęcia która szerokość :Help_2: Ja bym wzięła 2,5. 3 cm wyglądają na niej masywnie. Quote
Adriana. Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='marta1624']Czas przedstawić szelki mojego prawie owczarka, Kajki. Szelki od DS, z paskiem odblaskowym. Jak myślicie dobrze wymierzone? To nasze pierwsze norwegi:) Mam jeszcze obrożę, wzór słoniki, ale zdjęcia będą kiedy indziej.[QUOTE] Wyglądają na dobrze dopasowane. A słoniki masz z jakiej firmy? Quote
Adriana. Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Strasznie kuszą mnie te miękkie i lekkie rogzy. Może by kupić dla Skwarka przy okazji zakupów dla Soni. Ja już nie wiem... :niewiem:. Miałam oszczędzać na lustrzankę, a tu jest tyle fajnych rzeczy które chcę mieć :mdleje: Quote
puchu Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 (edited) Natchnęłyście mnie do zrobienia zdjęcia mojej kolekcji ;) Obroże Góra od lewej: 2 x Activdog, Furkidz, 2 x Collars Craft Studio, DS, taks Dół: 3 x Lupine, DS, Rogz, Dingo Od lewej: Pedigree, 3 x taks, skórzana z TKMaxx, skóra Z.P.U.H WITKOWSKI HENRYK, świecąca Nite Ize, TKMaxx, Betty Boop Szelki norwegi Activdog guardy Tuff Stuff zabudowane PetLondon Smycze Od lewej Betty Boop, Lupine, skóra z Ikei, Pupilion.pl, skóra Woza(?), Pastuszkowo Od lewej: Activdog, sznurowa no name, taks, Flexi 8m Edited April 1, 2013 by puchu Quote
Avocado98 Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka']To może inaczej, dla Lu 2,5 cm czy 3 cm? Mała ma 52-3cm w kłębie, a waży coś koło 17kg (może więcej, dawno nie była ważona) :) Na tym zdjęciu była minimalnie mniejsza, ale posturę ma taką samą, półzacisk Furkidza 3cm I teraz w 2cm rogzie Nie mam zielonego pojęcia która szerokość :Help_2: Lepsza 3 cm, nie wygląda wcale za masywnie. Będzie lepiej widać wzorek i psu będzie wygodniej. Piękne to drugie zdjęcie. Psinka też :). Quote
rashelek Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Adzia123 nie pisz tylu postów jeden pod drugim, używaj multicytatu... Puchu, niezła kolekcja :D Na tym zdjęciu http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/obrozki itd/100_8657.jpg na dole, 2 od prawej to co to jest? Rogz? Bardzo fajny kolor ma :D Masdamerka mnie się wydaje, że to też zależy od wzoru :P Te ciemne będzie lepiej widać i nie trzeba aż tak szerokiej obroży. No i zależy czy się Lu nie poddusza na cienkich. Quote
Adriana. Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='puchu'] Smycze Jakiej firmy jest ta żółta wąska smycz? Quote
puchu Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='rashelek']Puchu, niezła kolekcja :D Na tym zdjęciu http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/obrozki itd/100_8657.jpg na dole, 2 od prawej to co to jest? Rogz? Bardzo fajny kolor ma :D Różowy rogz z nitką [quote name='Adzia123']Jakiej firmy jest ta żółta wąska smycz? Kolor na zdjęciu trochę przekłamany. Smycz jest bardziej zielona. Nie pamiętam firmy, chyba Woza. Quote
masdamerka Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Chodzi mi o puzzle Furkidza, nie poddusza się, chodzi na luźnej smyczy koło nogi :) Quote
gops Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka']Chodzi mi o puzzle Furkidza, nie poddusza się, chodzi na luźnej smyczy koło nogi :)[/QUOTE] puzzle chyba na 2,5 też fajnie wychodzą , ale zazwyczaj te bawelniane na szerszych są ladniejsze bo lepiej wzor wychodzi . Quote
rashelek Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='masdamerka']Chodzi mi o puzzle Furkidza, nie poddusza się, chodzi na luźnej smyczy koło nogi :)[/QUOTE] To jest kolorowy, intensywny wzorek więc ja jestem za 2,5cm :P Ale odpowiedzialności nie biorę, jak będzie za cienko :lol: Quote
Recommended Posts