Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marchewkowa tak z ciekawości używasz wszystkich smyczy ?
ja mam może z 5 smyczy a używam 2 prawie ciągle i jakoś nie mam potrzeby by kupować tak jak obróż .

Posted

Muszę się trochę ograniczyć z zakupami w przyszłym miesiącu bo inne wydatki są ahhh a tyle rzeczy bym chciała kupić ;P

[quote name='gops']Marchewkowa tak z ciekawości używasz wszystkich smyczy ?
ja mam może z 5 smyczy a używam 2 prawie ciągle i jakoś nie mam potrzeby by kupować tak jak obróż .[/QUOTE]

Używam :) Większość mam do kompletu :)

Posted

[quote name='Marta_Ares']troszke mniej może, ale na pewno nie jest taki jasny jak na tym zdjęciu:
http://globaldogshop.com/images/products/5681-Rogz_Alpinist_Everest_Lime_Dog_collar_-_XLarge.jpg

bardziej do tego zbliżony:
http://www.pelna-miska.pl/userdata/gfx/ce20add74db3c2f044e14a1aaa421708.jpg

Postaram się zrobić zdjęcie w świetle dziennym na psie

Liczyłam właśnie na taki jasny, pastelowy, szkoda. Ale poczekam na zdjęcia na psim modelu ;). Ciekawe jak wygląda ten czerwony miękkie i lekkie, bo na zdjęciach w sieci bardzo mi się podobał, ale jak też jest dużo ciemniejszy to nie wiem czy się na niego decydować.

Posted

[quote name='Victoria']a gdzie masz reszte smyczy ;P ?
kiedys widzialam taki cały rządek smyczy, głównie rogzowych :razz:

Smyczy mam dalej tyle co miałam z Rogza :D albo nawet więcej ;)

Nie mam tylko florala i fioeltu z nitką ale doszedł miękki i lekki purple, viva, choc feminine XXL i L, Funky XXL :)
Więc w sumie jest więcej rogzowych smyczek niz wcześniej :)

Posted

Echh, dopiero co zamowilam dwie obroze i smycz z PSDD, a tak bym chciala cos zielonego albo czerwonego, bo mamy same szaro-blekitne obroze.
Chcialabym cos z hamiltona, albo rogza, ma ktos pozyczyc z dwie stowki? :lol:

Posted

[quote name='Marchewkowy']Smyczy mam dalej tyle co miałam z Rogza :D albo nawet więcej ;)...
[/QUOTE]

Jak się sprawdzają te smycze z serii z odblaskową nitką? Są wygodne? Ta taśma jest taka bardziej miękka czy bardziej sztywna?
Zastanawiam się czy kupić razem z obróżką dayglow yellow smycz do kompletu :lol:.

Posted

[quote name='Victoria']mi sie ostatnio przestaly miescic psie ciuszki w pudełku i musialam zmienic ich miejsce zamieszkania na szufladę :lol:[/QUOTE]

Pokaż no tą swoją kolekcję :mad:

Posted

[quote name='Victoria']troche jaśniejszy

przy metrze stokłosy ;)

marchewkowy hahahah juz myslalam ze sprzedałas albo co ;P

[/QUOTE]

A jak tam jest z cenami? Takie same jak w sieci?

Posted

[quote name='rashelek']Pokaż no tą swoją kolekcję :mad:[/QUOTE]
nie umiem zrobić zdjęcia :evil_lol: nie mam na czym tego ułożyć xd
jak będzie ładna pogoda (jeśli w ogóle) to spróbuję na balkonie xd

[quote name='Illusion']A jak tam jest z cenami? Takie same jak w sieci?[/QUOTE]
nie wiem jakie są w sieci ;)
za 2 obroże z nitką na zatrzask, jedna eM druga eLka, zapłaciłam 49zł :eviltong: policz sobie xd

Posted

[quote name='Adzia123']Jak się sprawdzają te smycze z serii z odblaskową nitką? Są wygodne? Ta taśma jest taka bardziej miękka czy bardziej sztywna?
Zastanawiam się czy kupić razem z obróżką dayglow yellow smycz do kompletu :lol:.[/QUOTE]

Fajne są miałam dwie i obydwie lekko śliskie nie palą ręki ja bardzo lubie + macałam inne na wystawie też fajniutkie w dotyku i wytrzymałe

Posted

Mam takie pytanie- co bardziej polecacie dla owczarka niemieckiego? Mam wybrane 2 wzory z DS- jeden z serii ribbonki, a drugi cottonki. wiem że jedne to taśmowe, a drugie bawełniane. Ale jak wygląda sprawa z użytkowaniem ich? Pies często pływa (nawet w kałuży:P), więc które będą lepsze na codzienne spacery? I co najważniejsze które są wytrzymalsze, jeśli ma się ciągnika?

Posted

[quote name='marta1624']Mam takie pytanie- co bardziej polecacie dla owczarka niemieckiego? Mam wybrane 2 wzory z DS- jeden z serii ribbonki, a drugi cottonki. wiem że jedne to taśmowe, a drugie bawełniane. Ale jak wygląda sprawa z użytkowaniem ich? Pies często pływa (nawet w kałuży:P), więc które będą lepsze na codzienne spacery? I co najważniejsze które są wytrzymalsze, jeśli ma się ciągnika?[/QUOTE]
wytrzymałość na zerwanie zależy od okuć i zatrzasku/zacisku/klamry tu bym się nie obawiała DS ma bardzo dobrej jakości okucia i zatrzaski .
wytrzymalsze w sensie na wszystko inne według mnie są jednak ribonkki tylko bez polaru (polar nie jest wytrzymały) , cottonki blakną po dość krótkim czasie i bywa że jak się ubrudzą nie da się doprać .

Posted

Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli wezmę ribbonki:) A nie orientujesz sie może jak jest z szerokością taśmy ze wzorami? Bo potrzebuję szelki norweskie, szerokość taśmy głównej z przodu 4 cm + podszycie siateczka/ eko (swoją drogą co lepsze?), a wzór taśmy ze wzorem ma 1,5 cm. Nie wiem czy lepiej będzie wyglądać jak wezmę podwójną taśmę ze wzorem? Bo zdecydowałam się na tą nową tasiemkę (wzorek) pokazany na facebooku. I mam dylemat, czy wziąć pojedynczą taśmę ze wzorem, czy podwójną.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=456370864445150&set=a.387880631294174.91281.251584501590455&type=1&theater
nie wiem czy się otworzy, ale to ten wzór. I też na taśmie zieleń neon.