Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobrze,że mi przeszła mania kupowania obróżek i smyczy :evil_lol: teraz mamy tylko jednego Furkidza i jednego EzyDoga, Flexi Giant, szelki Muscaty i czekamy na szelki ActivDoga i dwie smycze :eviltong:

Posted

Rinuś napisał(a):
Dobrze,że mi przeszła mania kupowania obróżek i smyczy :evil_lol: teraz mamy tylko jednego Furkidza i jednego EzyDoga, Flexi Giant, szelki Muscaty i czekamy na szelki ActivDoga i dwie smycze :eviltong:

To cisza przed burzą :diabloti:

Posted

Rinuś napisał(a):
nie nie, ja już mam ten etap za sobą :evil_lol: wszystko zostało sprzedane :diabloti:

Też nie raz myślałam, że to już koniec. :evil_lol: Sprzedawałam, sprzedawałam a teraz mam tyle, że szok :shake:

Posted

A ja nie rozumiem ludzi,którzy mi mówią,że wciąż kupuje nowe obroże(teraz też i smycze) i sie nabijają ze mnie.To moja sprawa,nikomu krzywdy nie robie,od nikogo nie żebrze kasy na to.Mój facet kolekcjonuje małe wódeczki,ktoś kupuje tuziny butów,ktoś inny jeszcze coś innego,z nikogo się nie śmieje,ani nikomu nie mówie,że po co mu to.

Posted

anna35-1974 napisał(a):
A ja nie rozumiem ludzi,którzy mi mówią,że wciąż kupuje nowe obroże(teraz też i smycze) i sie nabijają ze mnie.To moja sprawa,nikomu krzywdy nie robie,od nikogo nie żebrze kasy na to.Mój facet kolekcjonuje małe wódeczki,ktoś kupuje tuziny butów,ktoś inny jeszcze coś innego,z nikogo się nie śmieje,ani nikomu nie mówie,że po co mu to.

dokładnie .
nie ma to jak zaglądać komuś do kieszeni .

Posted

gops napisał(a):
dokładnie .
nie ma to jak zaglądać komuś do kieszeni .

Też tego nienawidzę :angryy: Ze mnie się pół rodziny śmieje, że namiętnie kupuję...kubki z przeróżnymi wzorkami, obrazkami, gładkie, kolorowe, czarne, białe, no przeróżne. Co najśmieszniejsze? Wszystkie stoją za szybką, nikt w nich nie pił, ani ja w nich nie piję, stoją bo mi się podobają :evil_lol: Mam tylko jeden, w którym normalnie piję a reszta jest dla cieszenia oka:evil_lol:

Posted

Na po świętach zamówiłam zielone guardy ManMata, zieloną obrożę ManMata i smycz z amortyzatorem M-M czerwona :)
Dziewczyna będzie szaleć po lasach :P
Całą kasę wydaję na nią, nienormalna jakaś jestem.. :diabloti:

Posted

Ewa&Duffel, przesliczna jest ta obroza w piorka z pawsitive, mieli taka dostepna czy szyli specjalnie dla Ciebie?

Mam smycz od taks, z DS i z pawsitive i ta ostatnia miazdy. Jest najwygoniejsza, miekka i leciutka.

Posted

masdamerka napisał(a):
Na po świętach zamówiłam zielone guardy ManMata, zieloną obrożę ManMata i smycz z amortyzatorem M-M czerwona :)
Dziewczyna będzie szaleć po lasach :P
Całą kasę wydaję na nią, nienormalna jakaś jestem.. :diabloti:

Nie martw się, ja tez jestem nie normalna :evil_lol:.

Posted

trabeska napisał(a):
To chyba każdy na tym wątku jest nienormalny... :evil_lol::diabloti:

wypraszam sobie. Ja mam tylko 11 obróżek (chyba), dwie flexi (stare), jedne szelki i kilkanaście smyczy( kilka z nich są schroniskowe :) ) I to wszystko na 3 psy :evil_lol:

Posted

Angi napisał(a):
wypraszam sobie. Ja mam tylko 11 obróżek (chyba), dwie flexi (stare), jedne szelki i kilkanaście smyczy( kilka z nich są schroniskowe :) ) I to wszystko na 3 psy :evil_lol:

Oj tam oj tam, 11 obróż to zawsze coś :D I nawet te 11 obróż to plus ileś tam do nienormalności :evil_lol:

Posted (edited)

Adzia123 napisał(a):

Dobre typy !!! Coś czerwonego dla rudzielców to pewniak !! a jeśli ma być akcent wiosenny to frukidz Day on Bahama http://furkidz.eu/pl/p/Obroza-Day-on-Bahama/119 tak jak pisze Adzia będzie idealnym rozwiązaniem lub Rainbow puzzle http://www.furkidz.eu/pl/p/Obroza-Rainbow-Puzzle/157
Do właścicielki rudzielców :) wysztsko zalezy jeszcze jaki typ obroży Cię interesuje :P.

Edited by majusa
Posted

trabeska napisał(a):
Oj tam oj tam, 11 obróż to zawsze coś :D I nawet te 11 obróż to plus ileś tam do nienormalności :evil_lol:

chcę to sprzedać :lol: i zostać na jednej/dwóch obróżek na pysk. + szelki które kiedyś tam zamówię :D

Posted

Angi napisał(a):
chcę to sprzedać :lol: i zostać na jednej/dwóch obróżek na pysk. + szelki które kiedyś tam zamówię :D

Taa, a później kupisz dwa razy więcej obróżek... :diabloti:

Posted

Ja się tu czuję normalna w kwestii posiadania :diabloti: Bo na stanie jeden pies i dla niego 3 pary szelek, 3 smycze (w tym automat) i jedna obroża. Ale jeśli chodzi o planowanie, to daleko mi do normalności, bo teraz mam fazę na rushoffą obrożę, flexi by pasowało wymienić, jakaś wygodna smycz by się przydała i Rogz mnie strasznie kręci :lol:

Posted

Ja też sie czuje jak najbardziej normalna :) Mam 4 sztuki wszystkiego: jedną smycz, jedne szelki i dwie obróżki :)
Jedną jeszcze Figuśka dostanie od zająca i koniec na razie.

Jeśli chodzi o moje kupowanie obróżek to w ogole nie chodzi o ilość tylko o ciekawość. Do puki nie znalazłam tego wątku to znane były mi tylko obroże Dingo z zoologów i smycze flexi :)
Nie znałam innych firm no i nie wiedziałam o istnieniu obróżek handmade:).
Teraz jeśli kupię coś nowego to tylko zeby sprawdzic , porównac tak zebym mogla wybrac coś co mi pasuje najbardziej.

Posted

Mogę się w końcu pochwalić moimi zakupami ;). W końcu, bo u mnie każdy pies ma jedną smycz i obrożę (jedna ma szelki) i teraz po 2 latach nastąpiła wymiana.
Najpierw obroża Akiry (zwanej Pączek). Ma grubą szyję, małą głowę więc musi być zacisk, a i tak bywa różnie. Nowy jest idealny:

Rafu, kupione jakiś czas temu. Też zacisk łańcuszkowy, sprawdza się bez zarzutu:

No i oczywiście szelki Nanny. Z nią jest ciężko, bo jest dość niewymiarowa ;). Szelki są piękne i pasują idealnie. Na zdjęciu wydają się małe, ale to dlatego, że cieszyła się ze spaceru i stanęła jak pokraka (a ona i tak ma krzywe łapy):

Wszystkie rzeczy oczywiście z DS.

Posted

Jaki kolor taśmy podkładowej i podszycia dla tego przystojniaka? Teraz jest ciemniejszy i pewnie jeszcze się opali... Myślałam o jasnym turkusie albo mięcie, ale nie wiem...
Pomoże ktoś? :modla:

Posted

rika napisał(a):
Jaki kolor taśmy podkładowej i podszycia dla tego przystojniaka? Teraz jest ciemniejszy i pewnie jeszcze się opali... Myślałam o jasnym turkusie albo mięcie, ale nie wiem...
Pomoże ktoś? :modla:

Ale słodziak , jakie ma fajne skarpety :) heheh
Skoro będzie ciemniejszy to turkus może byc za ciemny. Ja go widzę w mięcie/błękicie jeśli jego kolor sierści/skóry ma odcień błękitu lub limonce jeśli to rudzielec do jednego lub drugiego pomarańczowy podkład.

Macia - bardzo fajne te "ciuchy" od DS !!! szeleczki the best :loveu: