Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

masdamerka napisał(a):
Ale ładna kolekcja <3 Chociaż mała, myślałam że masz tego więcej :diabloti:

Będzie więcej, hihi :evil_lol: Ale wam ciągle mało :roll::lol:

Angi napisał(a):
bo paczcie, wychodzi na to że to coś białe w środku banerka zmieściło by się w to http://juliusk9-sport.pl/szelki-idc-rozm-baby-p-94.html ? Możliwe to? Czy ja coś źle robię?
Jak wgl juliusy sprawdzają się w lato? Nie za ciepło? Może lepiej, jak bym kupiła norwegi? :D

Jeśli waga i obwód się zgadzają, to powinna się zmieścić ;)
Moim zdaniem juliusy na lato średnio, mogą grzać psa, a do pływania też raczej kiepsko się nadają, bo bardzo długo schną potem...

Posted

Angi napisał(a):
bo paczcie, wychodzi na to że to coś białe w środku banerka zmieściło by się w to http://juliusk9-sport.pl/szelki-idc-rozm-baby-p-94.html ? Możliwe to? Czy ja coś źle robię?
Jak wgl juliusy sprawdzają się w lato? Nie za ciepło? Może lepiej, jak bym kupiła norwegi? :D

wątpię że się zmieści, zmierz mu obwód klatki piersiowej, ale raczej ma więcej niż 45cm ;)

edit: jak waga się nie zgadza to też bym brała większe

Posted (edited)

Ewa niezła kolekcja :cool3: gdzie kupujesz te grawerowane identyfikatory?

A mi udało się pstryknąć młodej kilka fotek telefonem na spacerku w nowych szelach z rogza :p tyle ze ten szogun mały nie mógł ustać w miejscu nawet sekundę wiec zdjęcia są poobcinane ....

Edited by majusa
Posted

MakeBelieve napisał(a):
Hm, no ten rozmiar generalnie byłby dobry na mojego yorka, 2,4kg i 35 cm w klatce : ))

Na pewno , bo dostałam je zmniejszone do minimum to były jak dla sarenki, przestraszyłam sie ale po rozciągnięciu weszły. Bardzo załuje ze nie są na taśmie 2 cm, ale juz nic nie poradzę:(.
(moja wazy ok 10kg nie wiecej)

Posted

Naliczyłam, że masz 25 obroży :) (razem z tymi dwoma furkidzami co wysłałaś do przeróbki)
I tak, zgadza się- NAM ZAWSZE BĘDZIE MAŁO :evil_lol::diabloti: Ale i tak świetna kolekcja :)
Ale czy ja dobrze widzę, że nie masz żadnego DS?

Posted

trabeska napisał(a):
Naliczyłam, że masz 25 obroży :) (razem z tymi dwoma furkidzami co wysłałaś do przeróbki)
I tak, zgadza się- NAM ZAWSZE BĘDZIE MAŁO :evil_lol::diabloti: Ale i tak świetna kolekcja :)
Ale czy ja dobrze widzę, że nie masz żadnego DS?

Już niedługo 28 :eviltong: 2 z Pawsitive Dog Design i jedną wygrałam w licytacji na forum fundacji pomagającej goldenom ;)
Nie mamy żadnej obroży z Dogstyle, ale już niedługo będziemy mieć-taką (to właśnie ta wygrana):

Posted

Ewa, pięknie kolorowo :loveu: Ale też się zawiodłam, sądziłam, że więcej :evil_lol:

Majusa świetnie jej te szelki pasują :D I na zdjęciach nie wydają się wąskie ;)

Co do Juliusów to ja pisałam z Ktosiem z p1es.pl i ponoć limit wagowy jest tylko "orientacyjny" i pod uwagę trza brać tylko obwód klatki, bo szelki są tak samo wytrzymałe.

Posted

Victoria napisał(a):
to ja w sumie serio mam mało xd

ma ktoś zacisk rogza eLke?? i może mi zmierzyc minimaly obw zaciśniętej obroży?? :D

miałam pare razy zawsze to było koło 41-42cm i ten zacisk jest bardzo długi 11cm co strasznie mnie denerwowało .

Posted

Victoria napisał(a):
ma ktoś zacisk rogza eLke?? i może mi zmierzyc minimaly obw zaciśniętej obroży?? :D

40cm ;)

Zacisk rzeczywiście jest bardzo długi ;)