MakeBelieve Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Podejrzewam, że Hilton bo obroże mają z takim czymś szarym. Quote
masdamerka Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Ma ktoś guardy ManMata? Jak się sprawują przy dogtrekkingu kiedy pies czasem ciągnie? Żadnych obtarć? :) Quote
rika Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Które podszycie obroży i szelek jest lepsze: eko skóra, czy siateczka? Które wytrzyma dłużej? Quote
Adriana. Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 masdamerka napisał(a):Ma ktoś guardy ManMata? Jak się sprawują przy dogtrekkingu kiedy pies czasem ciągnie? Żadnych obtarć? :) Przyłączam się do pytania, bo również zastanawiam się nad tymi szelkami dla mojego drugiego psiaka. Próbował ktoś używać ich do bikejoringu i biegania z psem? Quote
Adriana. Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 rika napisał(a):Które podszycie obroży i szelek jest lepsze: eko skóra, czy siateczka? Które wytrzyma dłużej? Ja tam lubię polarki :loveu:, tylko, że trochę się mechacą dlatego zamierzam kiedyś kupić obróżkę z pianką. Eko skóra może być wytrzymała i na pewno łatwiej się ją czyści, ale mi się jakoś nie podoba. Quote
socurek Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Ja też się dołączam do pytania: jakie szelki do sportów? W czym psu będzie najwygodniej? Będziemy jeździć na rowerze i łapać frisbee (mam nadzieję)... Quote
Rosiczka Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Co do szelek Man-Mat mój pies używał ich do dogtrekingu i biegał w nich przy rowerze. Są naprawdę, porządne i wytrzymałe, siateczka oddychająca fajna. Ja miałam zwykłe guardy. U nas problem jednak był duży z rozmiarówką, moje psy są chyba jakieś niewymiarowe :) Bo jak w barkach szelki były dobre, to za krótkie były na długość, a jak dobre na długość to w barkach za duże o 12 cm więc się "fałdowały". Ostatnio zamówiłam szelki w DogStyle szyte w ten sam sposób co Man-Mat i jestem nimi zachwycona. Są regulowane zarówno w barkach, klatce jak i na długości, więc można je idealnie dopasować do psa. Na razie sprawdzają się extra i są bardzo wytrzymałe. Więc podsumowując jeżeli ktoś ma wymiarowego psa to z ManMata będzie bardzo zadowolony i na pewno sprawdzą się przy różnej aktywności z psem. Moje potwory w nowych szelkach: Quote
xxxkaluniaxxx Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Marchewkowy napisał(a):http://imageshack.us/a/img255/3039/img1480aq.jpg Co to za smycz na dole z nitką? taka jakby złota??? No Maupa i Ewa dajcie fote kolekcji :D MakeBelieve napisał(a):Podejrzewam, że Hilton bo obroże mają z takim czymś szarym. Hilton pomarańczowy z nitką odblaskową ;) Quote
Squ Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Adzia123 napisał(a):Przyłączam się do pytania, bo również zastanawiam się nad tymi szelkami dla mojego drugiego psiaka. Próbował ktoś używać ich do bikejoringu i biegania z psem? Do typowego BJ, gdzie pies przez większość czasu ciągnie to sledy... Jak pies biegnie obok, czasem pociągnie to się nadadzą. Ja biegam z psem (choć mój rzadko ciągnie i raczej free running praktykujemy, bo wolę trochę dłuższe dystanse) m.in. w guardach MM i jednak trochę wycierają psu sierść (tam gdzie jest sama taśma bez podszycia) no i się przekręcają. Tyle, że mój pies jest nie wymiarowy i musi mieć dość luźno tylną obręcz, żeby swobodnie oddychać ;) Rosiczka, Twoje szelki DS są czymś podszyte? Quote
majusa Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 (edited) Przyszły dzis do nas szele rogza. Musze sie z nimi oswoić bo uczucia mam mieszane. :roll: Kolor, wzorek jak najbardziej pozytywny - dokładnie taki sobie na necie wypatrzyłam i na żywo mi sie też bardzo podoba, ale jak otworzyłam tą maleńką kopertkę i zobaczyłam szeleczki zmniejszone do najmniejszych wymiarów to się lekko zdziwiłam. Pasowały by idealnie na mini yorka lub pinczera. Zaczełam je rozciągać i ok pasują (M-ka) zgodnie z podanymi wymiarami. Przyzwyczajona do grubej i mocnej taśmy lupine byłam w szoku jak cieńka i miękka jest taśma z Rogza (Dress Scooter ). Patrząc na wasze zdjęcia szelkowe mam wrażenie ze 1,5 cm tasmy to zdecydowanie za waska tasma dla Figi, natomiast L-ka 2cm była za szeroka w obwodzie. Jutro na spacerku jak pogoda będzie w miarę ok zrobie fotki. ps: Mimo ze szelki wg mnie sa cieniutkie i lekkie figa kompletnie nie kuma o co chodzi, wierzga i skacze ;) Mam nadzieje ze sie przyzwyczai ... Edited March 25, 2013 by majusa Quote
MakeBelieve Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Dlatego ja już wiem, że nie ma co patrzeć na obwód, tylko trzeba brać pod uwagę szerokość taśmy. Bo obwód zawsze można sobie zmniejszyć :> Jak samemu się nie umie dobrze zszyć, to się idzie do krawcowej płaci 3-5 zł i po kłopocie ;>> Quote
masdamerka Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Rosiczka, na prodogu jest podany obwód szyi, w którym dokładnie miejscu mierzyć obwód szyi/barków? :) Quote
trabeska Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Ewa Dufflowa jakiś czas temu pokazywała swoją kolekcję :) Miała chyba około 20 obroży :) (ja 'wszystko' wiem:evil_lol:) Quote
Ewa&Duffel Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 trabeska napisał(a):Ewa Dufflowa jakiś czas temu pokazywała swoją kolekcję :) Miała chyba około 20 obroży :) (ja 'wszystko' wiem:evil_lol:) Już jest więcej niestety :evil_lol: Zrobiłam dziś fotki kolekcji, ale się zmęczyłam przy tym :lol: Niedługo wstawię ;) Quote
trabeska Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Ewa&Duffel napisał(a):Już jest więcej niestety :evil_lol: Zrobiłam dziś fotki kolekcji, ale się zmęczyłam przy tym :lol: Niedługo wstawię ;) A to sorki, że ja tak za Ciebie się wypowiadam. :lol: O, to fajnie. Czekam na fotki :) :razz: Quote
Ewa&Duffel Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Na prośbę Maupa4 rekiny na 3 cm ;) A tak wyglądają na smyczy 2,5 cm Quote
Rosiczka Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 masdamerka napisał(a):Rosiczka, na prodogu jest podany obwód szyi, w którym dokładnie miejscu mierzyć obwód szyi/barków? :) No więc tak, na prodogu podają normalny obwód szyi. Obręcz barkowa w szelkach jest odpowiednio większa. Więc musisz zmierzyć normalnie obwód szyi psa i wybrać pasujący rozmiar. Ja jak zamawiała kiedyś ManMaty u nich to sądziłam że "obwód szyi"=obwód obręczy barkowej w szelkach i skończyłam z szelkami rozmiar L zamiast S :) Moje szelki DS mają podszycie z siateczki oddychającej. Tak samo jak w ManMacie. Sierści nie wycierają. Quote
gops Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 szelki guardy powinny leżeć na barkach obojętnie jakiej są firmy . ja miałam manmaty kupowane jako na barki i kupilam dobre :) Quote
angineuuka Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 a znajdzie się ktoś, kto pomógłby mi ogarnąć juliusy? :evil_lol: Quote
gops Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Angi napisał(a):a znajdzie się ktoś, kto pomógłby mi ogarnąć juliusy? :evil_lol: a jaki jest problem ? obwód klatki wystarczy zmierzyć :) Quote
Ewa&Duffel Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Angi napisał(a):a znajdzie się ktoś, kto pomógłby mi ogarnąć juliusy? :evil_lol: To znaczy ? mogę spróbować pomóc ;) Quote
xxxkaluniaxxx Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 O co loto? :eviltong: Połowa moich znajomych ma Juliusy :lol: Quote
Ewa&Duffel Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 No to...:diabloti: Wszystko Activdogi Taksówki Furkidzy-brakuje 2: I'm your monster i Day on Bahama ;) wysłałam je do przeróbki, bo zatrzaski się otwierały :roll:mają mi przerobić na martingale Quote
Ewa&Duffel Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 (edited) Rogzy Pawsitive Dog Design Gumowe-Dublin Dog i Furkidz Inne-od lewej: Ohmypet, Manmat, Martis, Gadżeciaki, Manufaktura MiauHau, Decathlon, Red Dingo Edited March 25, 2013 by Ewa&Duffel Quote
Ewa&Duffel Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Pawsitive Dog Design, Dogstyle, Activdog, Juliusy I smycze :) Pawsitive Dog Design Sznurowe: ciemnozielona i czarna Aleksandra Pet Shop, złota Lord Od lewej: Manufaktura MiauHau, Ezydog, Manmat,Red Dingo, Ruffwear, Furkidz x2 i Flexi Teraz czekamy na komplet w ptaszki i obrożę z pieskami z Pawsitive Dog Design:lol:Ta firma jest naprawdę świetna, nie dość, że rzeczy śliczne i starannie uszyte, to jeszcze idealny wręcz kontakt i na zamówienie zrobią w zasadzie wszystko co mogą :) Quote
Recommended Posts