Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AnIeLa']To bodajże jest szary

Dzięki za zdjęcia. Chyba się zdecyduje, co myślisz o tym połączeniu kolorystycznym (wzorek kalejdoskop (12), szara taśma i pomarańczowa pianka) na czarnym psie?

Posted

harder12 napisał(a):
A jaką obrożę wybrać dla jamnika? On ma strasznię delikatną tą szyję i niestety jak miał taką za 35 zł to po czasie miał porządne zatarcia na szyji.
Może jakieś psie uczulenie?

A jaka była ta obroża? Nylonowa, skórzana... Psom często robią się otarcia na szyi od skórzanych obroży (suczka mojej koleżanki tak miała). Polecam ci obroże podszywane polarem lub miękką pianką.

Posted (edited)

Marchewkowy napisał(a):
Dzięki za fotki zatrzasków... jezu zdecydowałam się w końcu na różowy folk dla Abi i robaki na zatrzask dla Prince ale dalej nie wiem jak połączyć :(

Ja proponuję ci takie połączenia:
różowy folk + taśma ciepły błękit (16) + cytrynowe nici (5) + pianka 20 albo 6
robaki + taśma zieleń (9) + nici czerwone (8 ) + pianka 16

Edited by Adzia123
Posted

Adzia123 napisał(a):
Ja proponuję ci takie połączenia:
różowy folk + taśma ciepły błękit (16) + cytrynowe nici (5) + pianka 20 albo 6
robaki + taśma zieleń (9) + nici czerwone (8 ) + pianka 16

Ale fajne obrożę mogą wyjść :loveu:

Posted

masdamerka napisał(a):
Ale fajne obrożę mogą wyjść :loveu:

Jestem właśnie ciekawa jak to by wyglądało już uszyte. Lubię robić takie projekty :cool3:. Jak kupowałam naszą zaciskową obróżkę z AD to zrobiłam sobie na Paint'cie projekty kilku obróżek zanim się zdecydowałam. W końcu jednak wyszło fajowo :p.

Posted

[quote name='ARGIS']Dzięki za zdjęcia. Chyba się zdecyduje, co myślisz o tym połączeniu kolorystycznym (wzorek kalejdoskop (12), szara taśma i pomarańczowa pianka) na czarnym psie?

I jakieś fajne nici

Posted

[quote name='japanisze']Pytanie tylko czy to na tyle wysoko, by wysyłać do przeróbki czy dać sobie spokój, bo ujdzie?

tutaj nie chodzi o wygląd,tylko o psią wygodę,zaobserwuj czy nie podduszają psa

moje pierwsze norwegi było robione na miarę u rymarza,psiak już był dorosły ale młody więc regulacja była na wszystkich paskach,później to były same mięśnie i szelki super leżały a ciągnął w nich sanki;
obecnie mamy szelki od Taks wymierzone według wskazówek i leżą super

Posted

Pomocy :P
Chce z AD dla Froda tasme z trampkami. Ale nie mam pojecia jaka tasma, polar i nici.
Myslalam tak - tasma w trampki, ruda 2,5 cm tasma, ale jaki polar i nici?

Posted

katasza1 napisał(a):
Pomocy :P
Chce z AD dla Froda tasme z trampkami. Ale nie mam pojecia jaka tasma, polar i nici.
Myslalam tak - tasma w trampki, ruda 2,5 cm tasma, ale jaki polar i nici?

Ja bym wzięła polar turkusowy i nici też turkusowe lub cytrynowe.

Posted

[quote name='wilczy zew']tutaj nie chodzi o wygląd,tylko o psią wygodę

Sprawa nad wyraz oczywista! Gdyby to była kwestia wyłącznie estetyki, to nie zawracałabym sobie głowy czy jest OK czy nie.
To szelki do normalnej aktywności dla psa, który nie ciągnie i nie ma na nich ciągnąć.

W ruchu:

Posted

katasza1 napisał(a):
Tasma trampki + tasma 2,5 cm pomarancz + nici 17 + pianka 21? dobrze to bedzie wygladalo? ma ktos wogole obroze albo szelki z ta trampkowa tasma?

Fajnie, fajnie, ale ja do tego bym wzięła jakieś inne nici bo za dużo brązu. Może 7, albo 14? Oczywiście nie chcę ci niczego narzucać. Ta obróżka ma się w końcu tobie podobać nie mi.

Posted

japanisze napisał(a):
Sprawa nad wyraz oczywista! Gdyby to była kwestia wyłącznie estetyki, to nie zawracałabym sobie głowy czy jest OK czy nie.
To szelki do normalnej aktywności dla psa, który nie ciągnie i nie ma na nich ciągnąć.

Jeśli psiak nie ciągnie i na smyczy szelki mu nie przeszkadzają, to myślę, że nie ma co zmieniać. Ja czekam na przesyłkę z tymi moimi norwegami z AD i ciągle się modlę żeby tylko nie okazały się źle dopasowane. Ja nie wiem co to będzie jak będą złe... :shake:

Posted

Japanisze - na tym zdjęciu " w ruchu" widać ze szelki maja przedni pas tuż nad łapką, czyli dla psa chyba bardziej wygodne. Gdyby był niżej (bardziej na bicepsie) to tez by zachodził pewnie na łapę. Może tak to ma akurat w przypadku buldożków wygladac.
ps: Cudne psiaki ! :loveu: jeden nawet z "fajeczką" hehe.

Figa w Lupince wild west (futrzak nieostry bo sie strasznie wierciła):

No i nasza cała - mini kolekcja:

Dziewczyny ja zwariuje , co jedna to lepsze cuda mi tu pokazuje !!!:mad: Chciało by sie wszystko :rolleyes: ale musze powiedziec juz stop (przynajmniej na razie). Zakochałam się w szelkach rogza Tango Paws:loveu:

No i zawarłam układ z mężem , zamówi mi je przez paypala pod warunkiem ze dam sobie na razie spokój z "kupowaniem kolejnych zbędnych obróżek dla Figi". Chyba pójdę na ten uklad :diabloti: bo mi sie strasznie podoba to zestawienie kolorków.

Posted

pojechałam do rogza po zwykłą miękką obrożę na adresówkę dla malucha, a wróciłam z żółtą i limonkową z nitką i ... 2.40zł w portfelu :mdleje:
następnym razem chyba wezme dokładnie odliczone pieniądze, żeby już nie kupować nic więcej niż planowałam xd

Posted

Majusa ślicznie jej w tym Lupine:loveu:
Też jestem chora na szelki rogz, ale się powstrzymuję bo mamy inne szelki i następne nie są nam potrzebne, tak sobie przynajmniej wmawiam bo to już chyba uzależnienie od psich akcesoriów. Czas się leczyć:evil_lol:

Posted

Victoria napisał(a):
pojechałam do rogza po zwykłą miękką obrożę na adresówkę dla malucha, a wróciłam z żółtą i limonkową z nitką i ... 2.40zł w portfelu :mdleje:
następnym razem chyba wezme dokładnie odliczone pieniądze, żeby już nie kupować nic więcej niż planowałam xd

czekam na zdjęcia :) ciekawa jestem tej limonkowej, jaką szerokość kupowałaś?