Unbelievable Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Olson']a czy ten AD to Wasza jedyna obroża i używasz jej codziennie na 3 spacery w tym jeden długi? czy Twój pies zawsze się w niej kąpie i tapla w błocie? przynosi Ci na niej rzepy i mnóstwo różnorodnego trawska i innych badyli? jesli tak to szacun. ;)[/QUOTE] moja suka nosi jedną obrożę AD już od jesieni i nawet jej nie prałam jeszcze, wygląda idealnie, jak nowiutka ;) Quote
Olson Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Ja jedną obroże z AD kupiłam latem, z limonkową pianką. Była prana chyba już ze 4 razy i wygląda jak wygląda, na pewno nie idealnie. Drugą mam z szarą pianką, ta wygląda ładnie - kupowałam ją na jesień. Ostatnia z AD to odkupiona od Ewy i Duffla, z tym że jeszcze pies nie miał jej okazji utaplać, ale przy kółkach, błękitna pianka jest brudna. Najnowszej jeszcze nie miałam okazji wypróbować, zobaczymy wkrótce. :) Ale nie mogę powiedzieć, że obroże z AD (zszyte prosto) są lepsze od tych DS (zszyte krzywo) pod względem niszczenia się. :diabloti: Quote
chrupcia Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 napisałam odnoście obroży z bawełnianym obszyciem ;) jeśli chodzi o taśmę, to faktycznie brudzi się mniej. Quote
Marchewkowy Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='gops']dokładnie o to samo chciałam spytać :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='Victoria']zielona :loveu: eej ona cos widzi ?? :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='xxxkaluniaxxx']Rose :cool3: coś tam pewnie widzi :lol:[/QUOTE] Zieloną (Lime) obroże już mamy, zamówiłam teraz smycz do kompletu :evil_lol: Ogólnie Abik chodzi z spinkach/kucykach na codzień więc widzi, chociaż ona bardzo tego nie lubi i woli być ślepa ale z rozpuszczoną grzywką :shake: Zasadniczo z rozpuszczoną grzywą nie zaczesaną tak żeby odsłaniała któreś oko widzi niewiele :eviltong: [quote name='Flea_mbb']winna albo rose Cudną ma mordeczkę:loveu:[/QUOTE] Dziękujemy ;) [quote name='majusa']Szalona !!! :cool3: Wybrałabym Czerwona (jeśli nie masz) albo Mango ewentualnie Lawenda. Teal bardzo ładna ale bardziej "męska":smile:[/QUOTE] Czerwonego już trochę mam więc chyba jednak wybierzemy coś mniej spotykanego. Bu bu bu nikt nie jest za lawendową :P Quote
masdamerka Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [B]Marchewkowy [/B]A ja mogę być za lawendą :D Fajnie by jej pasował kolor ;) Quote
gops Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 jakby mój młody nosił AD lub DS z ozdobnym naszyciem non stop chociaż przez miesiąc bez prania to na koniec zapewne byłaby już do wywalenia :) więc nie zamierzam tego udowadniać bo mi szkoda kasy , ale wiem jak wyglądały po zaledwie 2 spacerach , nie tak idealnie jak wcześniej zarówno AD jak DS . dlatego te obroże które wiem że szybciej się zniszczą moje psy nosza wyjściowo czyli jak wiem że nie wlezą w nich w błoto/krzaki/p[iach/wode/wytarzają się jednym słowem przed blok lub jak ida na smyczy . tak samo furkidza nie przemęczam , od normalnych brudnych spacerów mam el perro,pitmana, skóre natłuszczaną z dingo,rogza z nitką one przeżyją wszystko i po praniu sa jak nówki . może to tez kwestia sierści ? na psie z długą sierścia obroża brudzi się mniej bo chroni ją troche futro , ostatnio po spacerze z znajomym haskym moja obroża była do prania a haskyego jakby nie ruszona . ja w każdym bądź razie na takie spacery brudne nie polecam rzeczy z tymi naszywkami tylko zwykłe proste taśmy . Quote
anostek Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='toyota']Bardzo proszę o radę - jakie szelki dla psa, który jest "dziki", wycofany i nie ma możliwości by mu je ściągać po każdym spacerze ? Tereska jest socjalizowana, musi mieć szelki ze względów bezpieczenstwa +dodatkowo obrożę. Zwykłe guardy noszone non stop spowodowały odparzenia i otarcia skóry. Niestety psina nie da się dokładnie wymierzyć, bo wpada w panikę przy dotyku. Myślę o puppia: [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/pupia/338611[/URL] Chodzi o tego psiaka: [URL]http://www.facebook.com/events/274621195982470/permalink/351308038313785/#!/events/274621195982470/[/URL] [/QUOTE] Jesli psa nie mozna zmierzyc to moze zmierz po prostu guardy, w ktorych teraz chodzila? Co do szelek, radzilabym cos z delikatnego materialu i szukaj szelek guardow z dwoma klamrami - one najszybciej i w najmniej ingerujacy dla psa sposob sie zakladaja/sciagaja - wystarczy przelozyc przez glowe i zapiac 2 klamry, nie trzeba nic majtac z lapami. Powodzenia :-) Quote
Marchewkowy Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Wzięłam w końcu lawendową obroże, rose i te inne też zamówie ale pewnie później. Lawenda ma fajną regulacje bo idealnie na mają sucz a te inne są do 65 cm i potem dużo taśmy by w regulacji jest podwójnie ;) Quote
rashelek Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Marchewkowy, chyba trzeba Cię ubezwłasnowolnić :diabloti: Quote
japanisze Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='gops'] może to tez kwestia sierści ? na psie z długą sierścia obroża brudzi się mniej bo chroni ją troche futro , ostatnio po spacerze z znajomym haskym moja obroża była do prania a haskyego jakby nie ruszona . [/QUOTE] Mnie się wydaje, że może coś w tym być. Dodatkowo to pewnie ważne jak duży jest pies - im wyżej od błota, tym większe szanse na to, że obroża przeżyje dłużej ;) No chyba, że pies się po prostu kładzie w błocku i tarza - wtedy rozmiar już akcesoriów nie uratuje :evil_lol: Quote
Marchewkowy Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='rashelek']Marchewkowy, chyba trzeba Cię ubezwłasnowolnić :diabloti:[/QUOTE] Ciiii :P jeszcze mam jakąś paczkę na poczcie może to activdogi :P hahaha Quote
gops Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 nasze niezawodne el perro :) muszę w końcu suce zrobić zdjęcie w tej fuksji bo pasuje jej idealnie :) Quote
masdamerka Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Jaki on piękny http://img138.imageshack.us/img138/3288/dsc07969crop.jpg :loveu: Quote
vpassione Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='Olson']a czy ten AD to Wasza jedyna obroża i używasz jej codziennie na 3 spacery w tym jeden długi? czy Twój pies zawsze się w niej kąpie i tapla w błocie? przynosi Ci na niej rzepy i mnóstwo różnorodnego trawska i innych badyli? jesli tak to szacun. ;)[/QUOTE] Brandy AD nosi 1,5 roku (bez podszycia), a Gippo jakieś 5 miesięcy (żółta pianka). Obie obroże niedawno prałam po raz pierwszy i mają się dobrze. Z tym, że na pewno nie ma co porównywać obroży na krótkowłosym niskim psie, a większym z kłakami, bo to znaczna różnica. Quote
katasza1 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 My czekamy na komplet crazy mexico i obroze hot dogs z pawsitive i komplecik froggy quenn z furkidza :lol: Quote
narvika Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Furkidzy przyszły! :D - Day on Bahama i Stars in aqua- wiem, że ciężko zobaczyć przez futerko, ale może ktoś się wypowie która lepsza? [attachment=2273:9737.attach] [attachment=2275:9739.attach] [attachment=2274:9738.attach] Quote
masdamerka Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Mnie się stars in aqua podoba bardziej, ale obydwie są super :D Quote
majusa Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='narvika']Furkidzy przyszły! :D - Day on Bahama i Stars in aqua- wiem, że ciężko zobaczyć przez futerko, ale może ktoś się wypowie która lepsza? [/QUOTE] Slicznie wyglada w jednej i drugiej. To ten duzy plus czarnego umaszczenia - bo do czarnego pasuje prawie wszystko :p Ale jak dla mnie - wybieram tą w paseczki jest taka żywa i kolorowa !!!!! Dodaje blasku :razz: Quote
majusa Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='gops']nasze niezawodne el perro :) muszę w końcu suce zrobić zdjęcie w tej fuksji bo pasuje jej idealnie :)[/QUOTE] Pięknie wygląda !!!! Jak miałam boksera to tez miał taka szeroka obrózke. Dodaję psu powagi i takiego pazura :) teraz z figurka mam taki problem ze 1,8 cm wydaje sie masywna ....:placz: Quote
majusa Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 (edited) A do nas doszła w koncu lupinka Puppy Love. Pierwsze wrazenie - jest śliczna !! ( dużo bardziej mi sie podoba niż na focie w prodogu). Wykonanie tez oceniam na 5 + !! Figa jest dość drobnym psem waga ok 10 kg (puki co) wiec z wytrzymaloscia zatrzasku nie powinno byc problemu ALE.....no wlasnie jest ALE ..... Mysle ze lupine juz nie kupimy ze wzgledu na to ze nie pasuja nam wogole rozmiarowo. Te 1,8 cm szerokosci ok ( moze byc, choc kółeczko jest dosc masywne) ale najbardziej niedopasowany jest obwód. Zamowilam 31-50cm ( bo nie chciałam na styk)i w 70% mam podwójna. Niby sie z tym liczyłam ale myslałam ze obroża bedzie lżejsza. Zaluje ze nie wzięłam w rozmiarze 23-33 cm . Figa ma obwód 31-32 , wiec na styk było by pewnie ok ale przy najmniej nie nosiła by tony niepotrzebnej taśmy. ( moge miec tylko nadzieje ze 8 miesieczny kudliszon nabierze troche masy:roll:) [ ] Teraz zastanawiam sie wogole czy jest sens zamawiania czegos z DS :-? skoro 1,8 jest dosc ciezka i masywna to co bedzie przy ok 2,5 .... Edited February 28, 2013 by majusa Quote
Diora Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Dziewczyny, czy któraś z Was ma (lub widziała na żywo) żółtego Rogza z odblaskową nitką? Chcę kupić suni obrożę, ale na zdjęciach w necie różnie wygląda ten kolor. Na niektórych jest bardzo jaskrawy, a na innych dość ciepły. Jak to jest naprawdę? Quote
Flea_mbb Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='majusa'] Teraz zastanawiam sie wogole czy jest sens zamawiania czegos z DS :-? skoro 1,8 jest dosc ciezka i masywna to co bedzie przy ok 2,5 ....[/QUOTE] DS ma też taśmy 2 cm. Ta obroża wcale nie wygląda masywnie;) Quote
Ewa&Duffel Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='Diora']Dziewczyny, czy któraś z Was ma (lub widziała na żywo) żółtego Rogza z odblaskową nitką? Chcę kupić suni obrożę, ale na zdjęciach w necie różnie wygląda ten kolor. Na niektórych jest bardzo jaskrawy, a na innych dość ciepły. Jak to jest naprawdę? Ja byłam niedawno w sklepie Rogza i mialam okazję zobaczyć na żywo rzeczy w tym kolorze. Przymierzałam się do zakupu takiej obroży, ale szczerze mówiąc chęć zakupu zupelnie mi przeszła, kiedy ją zobaczyłam. Mi się ten odcień zupełnie nie spodobał-jest bardzo jaskrawa, wręcz 'bije po oczach', pewnie po kilku dniach nie mogłabym już na nią patrzeć. Quote
Illusion Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Diora, ja mam obrożę dla suczy w tym kolorze, to właśnie taka jaskrawa, neonowa żółć. Kolor jest cieplejszy, jak pada na obrożę światło o cieplejszej barwie, pewnie stąd różnice w kolorze na zdjęciach. Quote
majusa Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='Flea_mbb']DS ma też taśmy 2 cm. Ta obroża wcale nie wygląda masywnie;)[/QUOTE] Dzieki temu ze jest duzo futra które opatula ta chudziutka szyjkę;) z podkładem ( np eco) wyjdzie 2,5. Ale nawet nie chodzi tu o sama szerokosc tasmy , czy samej obroży tylko czesci metalowych ( kółek, łańcuszka) jakie beda do tego użyte. Boje sie ze przy takiej szerokosci kółko bedzie wielkie i ciezkie. Kurcze tak to jest jak sie nie widzi tego w realu..... Quote
Recommended Posts