Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla dobermana bling bonz czy bone hunter czy jeszcze coś innego? a dla drugiego gówniarza co jeszcze z pozostałości lupine (23-33cm zatrzask) będzie pasowało??? Kurcze, zgapiłam się z puppy love - tak chciałam ten wzorek...

Posted

Ja dla tej psiej dziewczynki zamówiłam obróżkę fioletową u [b]taks[/b], nie mogę się doczekać jak dotrze do nas :loveu:

[img]http://images43.fotosik.pl/1750/ca1ffe5583a67a27.jpg[/img]

Posted

[quote name='MakeBelieve']Kusi Furkidz, oj kusi, ale ja chcę coś czerwonego, a nie wiem co :C[/QUOTE]
są kostki czerwone :)
sama nad nimi myślałam ale dla psa czerownym to mi się nie widział i wziełam w końcu inne .

Posted

[quote name='majusa']Mnie w miarę skutecznie powstrzymuje spojrzenie męża....:-? Wiec Lupine i DS w tym miesiacu starcza ....
ale już mysle o 2 frukidzach i szelach z DS :stupid:.....[/QUOTE]

mnie powstrzymuje brak kasy :placz: kupiłam gitarę i niemam co myśleć o nowych obrożach :shake: a muszę kupić chociaż ze dwie grubsze 4cm :razz:
[h=5][/h]

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']mnie powstrzymuje brak kasy :placz: kupiłam gitarę i niemam co myśleć o nowych obrożach :shake: a muszę kupić chociaż ze dwie grubsze 4cm :razz:
[/QUOTE]
Mnie powstrzymuje moja chciwość :diabloti: mam 8 obroży i mi starcza :lol: Ale marzę o obroży lupine z tym wzorkiem w karty, tylko dlaczego to nie jest 2,5 cm :placz: byłby już mój!

Posted

[quote name='a_niusia']dwie pary szeleczk activ doga juz doszly. sa absolutnie piekne:)))
w sumie marzec jeszcze sie nie rozpoczal, wiec mozna jeszcze cos zamowic...[/QUOTE]
Pokaż te piękności :)

Posted (edited)

[quote name='a_niusia']juz wkrotce:))))[/QUOTE]

czekamy niecierpliwie ;)

EDIT:
Doradźcie mi który kolor Hamiltona na zatrzask dla Abiśki
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-ZVQsGAg0aNE/US01ZFDw7GI/AAAAAAAANz0/hutaHz4BAEE/s362/DSC_0300.JPG[/IMG]

Teal, winna, rose, czerwona, lawendowa?
A może jakieś inne propozycje?

:shake: jestem uzależniona... ale na pocieszenie to wcześniej długo długo prawie nic z obroży smyczy nie kupowałam :P

Edited by Marchewkowy
Posted

[quote name='Marchewkowy']czekamy niecierpliwie ;)

EDIT:

[url]https://lh6.googleusercontent.com/-ZVQsGAg0aNE/US01ZFDw7GI/AAAAAAAANz0/hutaHz4BAEE/s362/DSC_0300.JPG[/url]

[/QUOTE]
winna albo rose
Cudną ma mordeczkę:loveu:

Posted (edited)

Po niespełna miesiącu używania Furkidz potwierdzają się moje obawy, że to raczej obroże z tych "kościółkowych" albo jednak na mniejsze psy (a nie takie 35-40kg). Zaczął już przecierać się materiał na pętelce zacisku (mam martingale).
Niestety zacisk też nie działa perfekcyjnie bo Dirki udało się wyjść z obroży (mimo że wyregulowanej bardzo ciasno, całe szczęście na łąkach więc bezpiecznie), a raz prawie się udało ale po pierwszym doświadczeniu w porę zareagowałam (też szczęście bo akurat była nieciekawa sytuacja z wrogiem dobermanką).
Będą to więc obroże odświętne, a nie codzienne. Niestety przez ten zacisk straciłam do nich zaufanie bo dla psa który ma skłonności do wyciągania się z obroży to niebezpieczne.

Edited by weszka
Posted

obroże z zaciskiem materiałowym nigdy nie będą po długim czasie użytkowania idealne, więc nie ma się co dziwić ;) nasz dog style też nie wygląda już tak ładnie, ale trzeba przyznać, że materiał nadal cały, jedyne co to brudniejszy jest, ale to akurat normalne, tak jak ciuch się brudzi;)

właśnie będę coś zamawiac początkiem miesiąca i ze względu na to, że furkidzy są dość miękkie boje się, że półzacisk długo nie pożyje, zastanawiam się więc nad łańcuszkiem, lub zamówieniem obroży u ds.. hmmm

Posted

[quote name='Marchewkowy']czekamy niecierpliwie ;)

EDIT:

:shake: jestem uzależniona... ale na pocieszenie to wcześniej długo długo prawie nic z obroży smyczy nie kupowałam :P[/QUOTE]
Szalona !!! :cool3:
Wybrałabym Czerwona (jeśli nie masz) albo Mango ewentualnie Lawenda. Teal bardzo ładna ale bardziej "męska":)

Posted

ja jestem zadowolona z zacisku margitnale furkidza ale faktycznie nie używam jej codziennie i nie używam raczej w błoto itd, pies na niej raczej nie ciągnie więc nie miała kiedy sie przetrzeć .

Posted

[quote name='Ania24']Ja dla tej psiej dziewczynki zamówiłam obróżkę fioletową u [B]taks[/B], nie mogę się doczekać jak dotrze do nas :loveu:

[/QUOTE]
Jaki słodki misiu :loveu:

Posted

Bardzo proszę o radę - jakie szelki dla psa, który jest "dziki", wycofany i nie ma możliwości by mu je ściągać po każdym spacerze ?

Tereska jest socjalizowana, musi mieć szelki ze względów bezpieczenstwa +dodatkowo obrożę. Zwykłe guardy noszone non stop spowodowały odparzenia i otarcia skóry. Niestety psina nie da się dokładnie wymierzyć, bo wpada w panikę przy dotyku.

Myślę o puppia: [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/pupia/338611[/URL]

Chodzi o tego psiaka: [URL]http://www.facebook.com/events/274621195982470/permalink/351308038313785/#!/events/274621195982470/[/URL]

[IMG]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/535569_501873783187960_1234315396_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='chrupcia']obroże z zaciskiem materiałowym nigdy nie będą po długim czasie użytkowania idealne, więc nie ma się co dziwić ;) nasz dog style też nie wygląda już tak ładnie, ale trzeba przyznać, że materiał nadal cały, jedyne co to brudniejszy jest, ale to akurat normalne, tak jak ciuch się brudzi;)

właśnie będę coś zamawiac początkiem miesiąca i ze względu na to, że furkidzy są dość miękkie boje się, że półzacisk długo nie pożyje, zastanawiam się więc nad łańcuszkiem, lub zamówieniem obroży u ds.. hmmm[/QUOTE]

AD ma ponad 3 lata i wygląda idealnie więc jednak można ;)

[quote name='gops']ja jestem zadowolona z zacisku margitnale furkidza ale faktycznie nie używam jej codziennie i nie używam raczej w błoto itd, pies na niej raczej nie ciągnie więc nie miała kiedy sie przetrzeć .[/QUOTE]

Moje też nie ciągną. Ale jednak zacisk cały czas pracuje więc widać to wystarczy do zużycia.

Posted

[quote name='weszka']AD ma ponad 3 lata i wygląda idealnie więc jednak można ;)
[/QUOTE]

a czy ten AD to Wasza jedyna obroża i używasz jej codziennie na 3 spacery w tym jeden długi? czy Twój pies zawsze się w niej kąpie i tapla w błocie? przynosi Ci na niej rzepy i mnóstwo różnorodnego trawska i innych badyli? jesli tak to szacun. ;)

Posted

A mi sie coś taśma spruła w nowych guardach AD przy metalowym kółku na przodzie :( Będę musiała ją trochę przytopić. Poza tym szelki sprawują sie dobrze.

Weszka, jak ci pies z obrozy wychodzi to moze lepiej go w szelki ubierać?