Voute Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 gops napisał(a):pisze szyja ale ten przód nie opiera się na szyi tylko na "barkach" czyli dużo niżej niz szyja a tam na pewno ma wiecej niż 35cm :) Ske nosiła suka która ma 38cm w szyi i była idealna W sumie racja ;) A który typ? Bo z tego co zauważyłam, to każde guardy mają inną rozmiarówkę... Quote
gops Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Voute napisał(a):W sumie racja ;) A który typ? Bo z tego co zauważyłam, to każde guardy mają inną rozmiarówkę... miałam całe czarne :) i swoja drogą jak kupowałam było dużo tańsze, strasznie manmat podrożał Quote
BBeta Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Czekunia napisał(a):U mnie są prawie w każdym sklepie zoologicznym:) jeśli będziesz miała problem ze znalezieniem, mogę kupić i wysłać:) W mnie jak znam życie będą same czarne i czerwone :diabloti: Dzięki ;) vpassione napisał(a):Na wystawie w Katowicach za miesiąc? :diabloti: :eviltong: gops napisał(a):pisze szyja ale ten przód nie opiera się na szyi tylko na "barkach" czyli dużo niżej niz szyja a tam na pewno ma wiecej niż 35cm :) Dokładnie ;) Żeby dobrać odpowiedni rozmiar należy zmierzyć obwód barków psa ;) Guardy MM to zdecydowanie moje ulubione szelki, więc też polecam ;) Quote
Voute Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Wielkie dzięki :) W takim razie jak dokładnie zmierzę psa, to biorę te. Quote
diabelkowa Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Voute napisał(a):Nad tym typem też się zastanawiałam, ale gdzieś już dość dawno temu czytałam, że ciężar opiera się głównie na szyi i średnio wygodnie się psu w tym ciągnie. Ogólnie na temat tych typów szelek ciężko znaleźć jakiekolwiek opinie. Nad zwykłymi guardami ManMata też myślałam, ale najmniejszy rozmiar ma (wg Pełnej Miski) 38 cm w szyi, mój pies ma koło 35 i nie wiem, czy nie będą za duże. Wie ktoś jak jest z tą rozmiarówką? Albo może guardy ale innej firmy, np. Activdoga na piance (póki jeszcze szyją na zamówienie)? nie opiera sie ciezar na szyji bo to nie obroza tylko na barkach Quote
Marchewkowy Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Zamówiłam drugiego activdoga :) Pianka nr11, taśma czerwona, nitki cytrynowe, a wzorek liberty, mocniejsze okucia i jeszcze dostałam rabat :loveu: Hahaha uzależnienie powróciło bo mam ochotę na więcej i więcej :P Kasia i Teodora napisał(a):Tak się przymierzam do takiej taśmy z Rogza - czy ona się nie kosmaci? Obroże 2,5 cm mam krótko, bo dopiero odkupiłam. Ale miałam wcześniej obroże i dłuższy czas mam smycz i nic się nie mechaci. Słyszałam natomiast że w wersji zaciskowej mechaci się pasek od zacisku... co jest w sumie zrozumiałe, bo zachodzi tarcie ;) Kesja napisał(a):Obwód klatki od 70cm do 85cm, całość mnie wyjdzie 57zł + przesyłka, ale zastanawiam się jeszcze czy dać numer telefonu na tej rączce to będzie jeszcze dodatkowo 50gr za cyferkę :smile: Super cena, kusi strasznie, ale moje mają 3 pary szelek i myślę że im spokojnie wystarczy bo chodzą bardzo sporadycznie w nich. Victoria napisał(a):zamówiłam.. a miałam już nic nie kupować :siara: [IMG]http://www.activdog.pl/wp-content/uploads/2012/01/IMG_0224.jpg[G] śliczne :loveu: Angi napisał(a):https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=493828544007919&set=a.493828534007920.110098.447853525272088&type=1&theater jakađ nowa firma i konkurs... :smile: Ta firma jest już dłuższy czas, pewnie zrobili konkurs bo im słabo idzie... mnie jakoś ich wyroby nie zachwycają. Quote
Olson Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=1528&us_id=14038880 Wydaje mi się, że dość tanie obroże z Red Dingo... ;) Quote
Marchewkowy Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Olson napisał(a):http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=1528&us_id=14038880 Wydaje mi się, że dość tanie obroże z Red Dingo... ;) Tanie, ale same S-ki pewnie się chcą już pozbyć towaru :P Ja dalej testuje wolters'a i jestem zachwycona, chyba kupie jeszcze jedną... ciekawe czy te na klarmę też są takie porządne. Quote
gops Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 kupiłam świniakowi krowi łańcuch póki co srebrny (mam nadzieję że mi psa nie będzie brudził ) . i szukam szelek z 2 kółkami guardów 3-4cm ktoś z "nowych" szyje takie szelki ? bez wzorów zwykła taśma na klamry . Quote
Marchewkowy Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 (edited) Pogrzebałam trochę w necie i wychodzi że to co sprzedaje ten koleś na allegro to Hamiltony, nie wiem jak to jest powiązane bo nie czytałam dokładnie ale metka jest z Woltersa a na zatrzasku pisze Hamilton ;) Pogrzebałam trochę w necie i Woltersowe obroże wyglądają trochę inaczej i to co ma ten gość to Hamiltony. Wystarczy spojrzeć tutaj: http://www.hamiltonproducts.com/collars.htm i porównać z tym co ma na aukcjach. identyczne a tutaj przykładowy Wolters http://www.dapperdog.co.uk/wolters-professional-comfort-padded-collar.ir?cName=collars-comfort-padded-collar-wolters Więc poprawiam się :) wielkie brawa dla Hamiltona, super jest ta obroża, naprawdę solidnie zrobiona :) EDIT Czy ten sklep http://sklep.canifel.pl/ ma obroże pół zaciskowe z Hamiltona? bo widzę tylko zatrzaski i klamry ale może ja jestem ślepa i pytanie nr 2 jeśli nie ma to czy na wystawach albo w innym sklepie można kupić zaciski? Edited February 20, 2013 by Marchewkowy Quote
mańka_ Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 gops napisał(a):kupiłam świniakowi krowi łańcuch póki co srebrny (mam nadzieję że mi psa nie będzie brudził ) . i szukam szelek z 2 kółkami guardów 3-4cm ktoś z "nowych" szyje takie szelki ? bez wzorów zwykła taśma na klamry . Zapraszamy ;-) Quote
Stevie Rae Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Mam pytanie do osób posiadających obroże/szelki z podszyciem eko-skórką bądź polarkiem. Pomijając względy estetyczne, które z nich jest lepsze? Słyszałam na przykład ostatnio o kulkowaniu się polarku. Potrzebuję czegoś dobrego na codzienne spacery, które wytrzyma i posłuży nam na długo. Quote
Victoria Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 ja mam tylko eko, polarku nie, więc porównania nie mam. Eko skorke polecam, nie brudzi sie jakos szczegolnie, nie zniekształca i nie wyciera siersci Quote
rossa_ Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Stevie Rae napisał(a):Mam pytanie do osób posiadających obroże/szelki z podszyciem eko-skórką bądź polarkiem. Pomijając względy estetyczne, które z nich jest lepsze? Słyszałam na przykład ostatnio o kulkowaniu się polarku. Potrzebuję czegoś dobrego na codzienne spacery, które wytrzyma i posłuży nam na długo. Ja zdecydowanie bardziej wolę eko - obroża z takim podszyciem po prostu jest wygodniejsza w użytkowaniu;) Obroża z podszyciem z eko-skóry jest używana przez mojego psa prawie codziennie, była i jest intensywnie testowana w różnych warunkach, do tego wielokrotnie prana i nic się z podszyciem nie dzieje. Polar natomiast się mechaci i zbiera się na nim sierść. Quote
Olson Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Eko jest bardziej praktyczniejsza, ale jest też raczej średnio ładna. :eviltong: Quote
Victoria Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Olson napisał(a):Eko jest bardziej praktyczniejsza, ale jest też raczej średnio ładna. :eviltong: bardziej praktyczna jak już :eviltong: mnie sie bardzo podoba, szczegolnie w serii twist z eko, ale to już tylko kwestia gustu jest ;) Quote
MakeBelieve Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Ktoś kiedyś mówił, że eko pęka czasami. Mnie też się eko nie podoba, taka nieprzyjemna w ogóle ;) Wolę o wiele polar, jeśli jest dobrze przycięty i przyszyty. A najfajniejsza wydaje mi się być pianka, ale nie mam okazji jej wypróbować :C Quote
Marchewkowy Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Ja tam lubię eko prawie wszystkie obroże mam z tym podszyciem :) Nie kołtunią włosa, a polar u moich strasznie mechacił. Używam już dlugo na wielu obrożach, piorę itp i nic się nie dzieje :) Quote
Kesja Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Olson napisał(a): to faktycznie cena dość dobra. :) ale ja muszę ponarzekać na kontakt z gadżeciakami. chciałam haft na samej taśmie, bo nie widzi mi się taka pstrokata. mieli popróbować haft i mi odpowiedzieć, a tu czas mija a odpowiedzi zero... Z tego co wiem to mieli zepsuty komputer - mi też odpisali dopiero po jakimś tygodniu, więc może warto się przypomnieć :) Marchewkowy, no tak, skoro macie 3 szelki to nie opłaca się chyba kolejnych zamawiać, my już tyle mamy tych wszystkich obróżek że sama się sobie niekiedy dziwię że kolejne zamawiam, ale to tak wciągaa... :loveu: A szele mamy na razie tylko jedne z ds więc jeszcze jedne nie zaszkodzą, tym bardziej że w czerwcu na jachty Ajrę zabieramy więc tam tylko w szelkach :) Quote
Kesja Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 A co do eco ja też baaardzo ją lubię. Ładnie wygląda i nie brudzi się tak bardzo :) W polarze nie podoba mi się to mechacenie, strasznie to wygląda:shake: Piankę mamy tylko w obróżce jednej i też jest fajna, chociaż ktoś kiedyś pisał, że pies gdzieś zahaczył tą pianką i się rozerwała, co jest możliwe, bo o te dziurki łatwo zahaczyć. Quote
Olson Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Kesja napisał(a):Z tego co wiem to mieli zepsuty komputer - mi też odpisali dopiero po jakimś tygodniu, więc może warto się przypomnieć :) Na szczęście to nie komuna, żeby gadżeciaki były jedyną firmą, która szyje obroże z haftem. :loveu: Ja im do dupy włazić nie będę, konkurencja jest. Zamówię coś z ohmypet :) Quote
agacia Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 A to moja gwiazda w nowych szelkach. Niestety zdjęcie z lampą. Quote
Freya . Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 My mamy podszycie polarkowe i eko, zarówno z jednym jak i z drugim nic się nie dzieje;) Do polarku, faktycznie, przyczepiają się trochę pojedyncze włoski, ale rekompensuje to przeuroczy wygląd i ta miękkość i puszystość :loveu: W ogóle mam ostatnio fazę na polarki :roll: agacia, pasuje jej ten kolor :-) Quote
Recommended Posts