Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Olson']słuchajcie, ja chciałabym sobie kupić taką smyczkę z hamiltona http://sklep.canifel.pl/hamilton-299-slf4-16mm-x-120-cm-smycz-dla-psa-mango.html. najlepiej właśnie 16mm. tylko, że mój kundel waży 20kg ;) ma ktoś z Was tę smycz, żeby zrobić zdjęcie karabińczyka?
ja mam, tylko nie za bardzo wiem do czego to porównać : P karabińczyk nie jest zbyt wielki i solidny, ale 20kg na pewno utrzyma

Posted

Unbelievable napisał(a):

a to nie jest taka sama taśma jak w hamiltonie? oni też mają miękkie ale grubsze, mam smycz od dłuższego czasu i bardzo sobie chwalę

Niestety nie mam Hamiltona to ciężko mi odpowiedzieć.

A sowją drogą ma ktoś hamiltona na zatrzask i mógłby mi powiedzieć jaka jest maksymalna regulacja w tej 45-55 cm? bo nie wiem czy mi wejdzie na psa, a czasem wymiary się trochę różnią od tych podanych przez producenta.
Szkoda że nie ma na ich stronie smycyz takiej żywo zielonej :/

Posted

BBeta napisał(a):
Może ktoś wie gdzie mogę kupić zwykłą nylonową ringówkę, taką jak na zdjęciu, ale w brązowym kolorze? ;)

U mnie są prawie w każdym sklepie zoologicznym:)
jeśli będziesz miała problem ze znalezieniem, mogę kupić i wysłać:)

Posted

no ja dzis zamowilam wlasnie 4 obroze Hamiltona plus smycz przepinana...2 cm szerokosci...chcialabym na niej dwa psy prowadzic...jeden 40 kg drugi na razie 25 kg...i w sumie dopiero teraz zaczełam sie zastanawiac czy smycz wytrzyma :crazyeye:

Posted

Marchewkowy napisał(a):
ja może kupie na wystawie hamiltona, zobacze jak jest wykonany, czasem maja stoiska, czesto w Katowicach na Cacibie.
A jak nie to chyba kupie jeszcze jednego Woltersa... :P

Hamiltona ma tylko Canifel, prawda?
Z tego co wiem, nie będzie ich w Katowicach :(
Chyba, że znacie jeszcze innego dystrybutora?

Posted

rashelek napisał(a):
A ja tak z innej bajki, smycze podgumowane ma tylko Julius? Ma ktoś taką, wygodne toto w łapce?

Ja miałam taką smycz.Znaczy smycz z taką rączką ;) jak pies ciągnie, to mega wygodne :) A smycz kupiłam w kakadu za ok.30 zł jak dobrze pamiętam ;) i obróżki tez takie były :)

Posted

rashelek napisał(a):
A ja tak z innej bajki, smycze podgumowane ma tylko Julius? Ma ktoś taką, wygodne toto w łapce?

Takie smycze ma również w ofercie Ipo-sklep oraz Dingo, widziałam je również na aukcjach Dogstyle. Może gdzieś jeszcze są ;)

Posted

[quote name='Marchewkowy']ja może kupie na wystawie hamiltona, zobacze jak jest wykonany, czasem maja stoiska, czesto w Katowicach na Cacibie.
A jak nie to chyba kupie jeszcze jednego Woltersa... :P

Kupiliśmy na wystawie ;)
Jesteśmy mega zadowoleni.

Posted

Dzięki, to w takim razie chyba się skuszę :D
W Ipo sklepie drożyzna straszna, nie opłaca się :P W DS nie widziałam takich, a w naszym Kakadu to w życiu takiej nie dostanę. Także pewnie zostanę przy Juliusowej, ale to i tak dopiero na wiosnę ;)

Posted

rashelek napisał(a):

spełnia swoje zadanie bo nie ślizga się w ręku ale wygodna według mnie nie jest , tzn dla mnie żadna przyjemność trzymać gume , miałam z dingo porządna to na pewno .

jakbyście robili zamówienie w tej bellomani bardziej na wiosna to ja też chętna na zeberke.

Posted

[quote name='rashelek']Dzięki, to w takim razie chyba się skuszę :D
W Ipo sklepie drożyzna straszna, nie opłaca się :P W DS nie widziałam takich, a w naszym Kakadu to w życiu takiej nie dostanę. Także pewnie zostanę przy Juliusowej, ale to i tak dopiero na wiosnę ;)
Proszę:
http://allegro.pl/Shop.php/Show?category=&country=1&buy=0&shop=0&order=&price_from=&price_to=&listing=0&listing_sel=&listing_interval=&pay=0&redir_to_search=1&string=smycz+antypo%C5%9Blizgowa&id=22651556

Ja też byłabym chętna dołączyć do zamówienia z bellomanii jakby co ;) Ale jakby było bardziej na wiosnę :)

Posted

Kasia i Teodora napisał(a):
Ja jednak zrezygnuje. Dziś upolowałam szelki z Bellomani w TK Maxxie :)

Pokaż na Tosi :D

W Tk Maxxie w Warszawie w centrum jest trochę akcesoriów z Bellomanii, ale rozmiary albo wielkie (od 65 cm w szyi) albo malutkie :( Jedne szelki były L, śliczne, ale ma je już Tosia ;)

Posted

rashelek napisał(a):
Dzięki, to w takim razie chyba się skuszę :D

Mam już drugą gumowaną smycz ABS z IPO sklepu i bardzo polecam. Szczerze, to jest jedyna słuszna smycz (oprócz flexi ;) ) jak dla mnie. Oczywiście zależy co kto od smyczy oczekuje. Mam silnego psa i bardzo mi ona ułatwia spacery, kiedy wiem, że mam pewny chwyt w każdym miejscu.

Natomiast tak na co dzień dla psa, który sobie drepta przy nodze, nie ma zrywów i można go trzymać jednym placem to może być przerost formy nad treścią. Tym bardziej, że po czasie (przynajmniej z tej mojej) te gumowe nitki wychodzą i smycz robi się mniej atrakcyjna dla oczu. Natomiast nie zmienia to jej właściwości.