toyota Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 W razie czego, to ja też dołączę do zamówienia z Bellomanii :). Quote
Olson Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Kasia i Teodora, skoro nie masz to po co zabierasz w ogóle głos? :lol: Ta bawełna, choć piorę je bardzo często, akurat praktycznie wcale nie blaknie. Jest b. dobrej jakości. Quote
Gezowa Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 O, o tym akurat nie wiedziałam. Dzięki :). Po prostu szukam jakichś sensownych wzorów już nie-wiem-ile-czasu i nadal nic nie mogę znaleźć. Średnio mi wszystko pasuje, niestety. Jak chciałam jednolite to z kolei nie było mojego koloru :lol:. W takim razie rekinki sobie weźmiemy na obróżkę, bo jak byłoby deszczowo to zakładałabym mu charcią obrożę - ona zniesie wszystko :diabloti:. Ale niestety szelki byłyby do prawie codziennego użytku, więc oczekuję trwałości... Chyba pokombinujemy jeszcze z DS, może coś jednak mi wpadnie w oko. Quote
Olson Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Gezowa, albo DS, albo masz jeszcze ostatnią szansę z ActivDog :) Quote
Kasia i Teodora Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Zabieram głos gdyż psy znajomej mają i widzę co się z tym dzieje. Quote
lilacly Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Gezowa, ja moje obróżki Furkidz piorę normalnie w pralce i wyglądają bardzo ok :p prane od czasu do czasu nie tracą kolorów, ani nie niszczą się w praniu ;) z naciskiem na od czasu do czasu, bo pewnie gdyby były prane non stop to by to inaczej wyglądało. Mimo to chyba nie zdecydowałabym się na szelki uszyte w całości z tej bawełny, i to do tego w jasnych kolorach, które widzę, że najbardziej Ci się podobają :p - bo dolne paski praktycznie po każdym spacerze nadawałyby się do prania i przy takiej częstotliwości mogłyby się szybko zniszczyć i wyblaknąć. Może popatrz w innych firmach na szelki norwegi, które te bawełniane materiały mają tylko na przednim pasku, a reszta z taśmy nośnej jest - wtedy brud na spodniej części będzie mniej widać/będzie łatwiejszy do usunięcia. (choć nie wiem jak norwegi sprawdzają się u whippetów). Takie szelki ma m.in. DS i Pawsitive Dog ;) Quote
Gezowa Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 No niestety charty mają talent do wychodzenia z szelek. Norwegi się nie sprawdzą do niczego innego niż flyball :). Guardy są już takiej budowy, że wyślizgnięcie się z nich zajmie trochę czasu (aczkolwiek to też zależy od psa). Niektóre nie robią tego nawet umyślnie, ot pociągną, cofną się i już są wyzwolone :D. Moja koleżanka robi właśnie szelki specjalne dla chartów z dodatkowym, trzecim paskiem, który uniemożliwia uciekanie, ale niestety wydaje mi się, że jej materiał też jest taki dość delikatny. Niby nikt nie narzeka, ale weźmy pod uwagę, że ja mam świniaka, a nie psa :). Wybrałam teoretycznie wzorek od DS, więc myślę, że jakoś w tygodniu zamówię. Jeszcze raz dzięki :). Dobrze, że zapytałam o szele z furkidz, bo mogłabym się trochę zdziwić. Quote
Unbelievable Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 a ja w poniedziałek, mam nadzieję, będę miała szelki z AD :loveu: Quote
AnIeLa Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 [quote name='Smile of Red Witch'] a teraz kolejne obróżki będziemy zamawiać od Nich: http://www.facebook.com/prestigedog [quote name='dorka1403']:placz: :mdleje: tyle mam do powiedzenia te tasiemki to takie jak ma plaffy mi się wydaje. Tasiemki jak u taks mieliśmy obróżkę w pszczółki :loveu: Quote
japanisze Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Unbelievable napisał(a):a ja w poniedziałek, mam nadzieję, będę miała szelki z AD :loveu: Z jakimi kolorami połączyłaś różowy folk? Quote
Unbelievable Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 japanisze napisał(a):Z jakimi kolorami połączyłaś różowy folk? z tego co pamiętam to niebieska taśma i chyba polar fuksja, nitki w dwóch różnych kolorach Quote
japanisze Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Unbelievable napisał(a):z tego co pamiętam to niebieska taśma i chyba polar fuksja, nitki w dwóch różnych kolorach Po prostu niebieska? Ja chyba wezmę taśmę ciepły błękit, do tego pianka jakaś różowawa :) Quote
Hill. Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 [quote name='Marchewkowy']Bellomania piękna, ale czy dobrze widzę że wszystkie są zapinane na klamrę? Te są na zatrzask http://bellomania.com/en/collars/dog.html O kurka :loveu: http://bellomania.com/en/sale/blue-chronos-collar.html http://bellomania.com/en/sale/white-morpheus-collar.html Przydała by się taka wyjściowa obróżka. Quote
Unbelievable Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 japanisze napisał(a):Po prostu niebieska? Ja chyba wezmę taśmę ciepły błękit, do tego pianka jakaś różowawa :) chyba właśnie ciepły błękit ;) pianki różowe są niestety tylko bardzo jasne... Quote
a_niusia Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 japanisze napisał(a):Po prostu niebieska? Ja chyba wezmę taśmę ciepły błękit, do tego pianka jakaś różowawa :) ja tez chcialam cieply blekit, ale jednak wybralam granat, blekitna pianke i niebeskie nitki. maja do mnie napisac, jesli cos bedzie zle wygladalo. moj starszy piesek ze swoja bardzo dziewczeca natura ma czerwone szele, wiec nie chcialam, zeby mlody predator wygladal zbyt slodko. sama tasma folk juz styknie. Quote
japanisze Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Unbelievable napisał(a):chyba właśnie ciepły błękit ;) pianki różowe są niestety tylko bardzo jasne... To będziemy miały podobne - z tego co widzę też masz łaciatego biało - czarnego stwora :D Na białym błękit i róż szczególnie mi się podoba :loveu: a_niusia napisał(a):ja tez chcialam cieply blekit, ale jednak wybralam granat, blekitna pianke i niebeskie nitki. maja do mnie napisac, jesli cos bedzie zle wygladalo. moj starszy piesek ze swoja bardzo dziewczeca natura ma czerwone szele, wiec nie chcialam, zeby mlody predator wygladal zbyt slodko. sama tasma folk juz styknie. Moim zdaniem najlepsza tasiemka jaką widziałam w handmejdach :cool3: O nitkach nie myślałam, ale skoro różowa pianka to i różowe nitki - biała torpeda w różach i błękitach to jest to :D Quote
MakeBelieve Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Dostanę gdzieś smycz Rogza Skę odblaskową limonkową? Quote
Kasia i Teodora Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 MakeBelieve napisał(a):Dostanę gdzieś smycz Rogza Skę odblaskową limonkową? Sprawdź na globaldogshop.com - tam mają duży wybór. Quote
a_niusia Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 [quote name='japanisze'] Moim zdaniem najlepsza tasiemka jaką widziałam w handmejdach :cool3: O nitkach nie myślałam, ale skoro różowa pianka to i różowe nitki - biała torpeda w różach i błękitach to jest to :D bardziej mi sie ta tasma podoba https://www.facebook.com/photo.php?fbid=417231208315137&set=a.291984317506494.67509.286903058014620&type=3&theater i to w tym zestawieniu. byloby idealnie. ale juz nie ma. Quote
Unbelievable Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 [quote name='a_niusia']bardziej mi sie ta tasma podoba https://www.facebook.com/photo.php?fbid=417231208315137&set=a.291984317506494.67509.286903058014620&type=3&theater i to w tym zestawieniu. byloby idealnie. ale juz nie ma. o tak, mi się też ta strasznie podobała, ale ja chciałam trochę bardziej różową ;) Quote
a_niusia Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Unbelievable napisał(a):o tak, mi się też ta strasznie podobała, ale ja chciałam trochę bardziej różową ;) ja chcialam wlasnie ja, bo do mojego kundla nie pasuje rozowy kolor. ale niestety za pozno. a ten turkus, co zostal, jest moim zdaniem jeszcze bardziej babski niz ten roz. ostatecznie wzielam tez ciemnozielone szelki z tasma zwierzeta i dzieci, wiec jeszcze nie wiem, co dla kogo bedzie. Quote
Smile of Red Witch Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Akira dostała dzisiaj swoją Bellomanię ;) niestety różowej nie było, ale ma tą żółtą ;) w przyszłym tygodniu planuje zamówić skórkowe Bellomanie ;) Quote
Kasia i Teodora Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Smile of Red Witch napisał(a):Akira dostała dzisiaj swoją Bellomanię ;) niestety różowej nie było, ale ma tą żółtą ;) w przyszłym tygodniu planuje zamówić skórkowe Bellomanie ;) I jak wrażenia? Warto? Quote
Szura Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Dostanę gdzieś smycz Rogza Skę odblaskową limonkową? Możesz napisać do hurtowni Rogza w Wawie, mail gdzieś tam w odmętach internetu jest. Albo jak poczekasz mniej więcej tydzień, to zahaczę o hurtownię w drodze na uczelnię i sprawdzę. ;) I jeśli będą mieli, to się jakoś dogadacie, mailowo czy telefonicznie. :) EDIT: Jak tam ostatnio byłam, to limonki sporo mieli (paczałam, bo dla kolejnego psa się szykuje), ale nie gwarantuję, że akurat Skę. Quote
Smile of Red Witch Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Powiem tak żółta jest fajna ;) zrobię fotki Akirze w Niej jutro :) bo dzisiaj panienka ma focha ;) ale różowa była moją faworytką ;) Baloo niebieska też jest dość ciekawa ;) zobaczymy jak będa wyglądać te skórzane ;) dla Akiry planuję jasną ;) Quote
Recommended Posts