Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skoro dobra cena, to kusi mnie ten zestaw, ale jak pomyślę, że w skrzynce na akcesoria Luny są obroże, których nie nosi, a kupiłam, bo tak mi się podobały, to nie wiem czy jest sens kupywać coś jeszcze :lol:

Posted

gops napisał(a):
może mu zostawie ten 3cm komplet na wyjścia :lol:
tu też chodzi o ewentualne pociągnięcia itd to serio taka 3cm wbija się mu w szyje jak nitka.

no tak, ale ja wychodzę z założenia, że nie zakładam psu obroży, w których ewentualnie pociągnięcia ma ułatwione;) tak jak są te obroże do ciągnięcia, z obciążnikami czy jakieś inne (nie znam się na tym, więc tak orientacyjnie mówię) to te jak najbardziej, na trening żeby były szerokie, tak samo jak i szelki do ciągnięcia, ale zwykła spacerowa obroża już ma zwierzątku tego nie ułatwiać.

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Kurcze, świetna cena za ten komplet rogz, szkoda że to XL:-(. Sama obroża po skróceniu by pasowała na moją sukę ale w szelkach się utopi:shake:

Szkoda, że nie mam wolnych 130 zł :lol:

Posted

vege* napisał(a):
Szkoda, że nie mam wolnych 130 zł :lol:

Ja w zasadzie też nie ale jakby to było L to bym się poważnie zastanawiała nad pożyczeniem kasy na ten cel:D

edit : właśnie zobaczyłam że L też jest ale czarna z nitką odblaskową, to już mi się mniej podoba.

Posted

Beatrx napisał(a):
no tak, ale ja wychodzę z założenia, że nie zakładam psu obroży, w których ewentualnie pociągnięcia ma ułatwione;) tak jak są te obroże do ciągnięcia, z obciążnikami czy jakieś inne (nie znam się na tym, więc tak orientacyjnie mówię) to te jak najbardziej, na trening żeby były szerokie, tak samo jak i szelki do ciągnięcia, ale zwykła spacerowa obroża już ma zwierzątku tego nie ułatwiać.

tu akurat tez kwestia psa bo mój ma taki a nie inny układ oddechowy i takie szarpnięcie na cienkiej obroży powoduje atak charczenia ,chrumkania dlatego nosił długo kolczatke nie dlatego że jestem zła i nie dobra tylko dla swojego dobra bo na kolcach nie było tego problemu , na szczęście już jest ok i nie ciągnie non stop jak wtedy tylko zdarzaja mu się szarpnięcia do pieska/ptaszka itd jak każdemu młodemu psu .
ale ja widze różnice jak szarpnie w 3 a jak szarpnie w 4 cm nie charczy aż tak . (a krtań ma zdrową byliśmy u weta) .

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Ja w zasadzie też nie ale jakby to było L to bym się poważnie zastanawiała nad pożyczeniem kasy na ten cel:D

Ja bym raczej nie miała od kogo pożyczyć jakby się dowiedzieli, ze to na akcesoria dla psa :evil_lol:

Posted

Tak, tak - smyczy tam nie ma, ja z kolei bardziej bym się skłaniała ku zakupowi jeżeli byłaby to sama obroża + smycz, szelek nie potrzebujemy, bo mamy dwie pary :)

Posted

gops napisał(a):
tu akurat tez kwestia psa bo mój ma taki a nie inny układ oddechowy i takie szarpnięcie na cienkiej obroży powoduje atak charczenia ,chrumkania dlatego nosił długo kolczatke nie dlatego że jestem zła i nie dobra tylko dla swojego dobra bo na kolcach nie było tego problemu , na szczęście już jest ok i nie ciągnie non stop jak wtedy tylko zdarzaja mu się szarpnięcia do pieska/ptaszka itd jak każdemu młodemu psu .
ale ja widze różnice jak szarpnie w 3 a jak szarpnie w 4 cm nie charczy aż tak . (a krtań ma zdrową byliśmy u weta) .

jak tak to może lepiej poczekać z cieńszą obrożą do czasu, aż szarpnięć nie będzie? mój nigdy aż tak nie miał, żeby z powodu pociągnięcia ataku dostał, tylko w czasie jak mu się obroża wbijała charczał, co przechodziło od razu po tym, jak smycz zluzował.

Posted

rashelek napisał(a):
Ale mam na psa rzeczy przeznaczone 30zł, także troche mi brakuje :lol:

Tylko troszkę :evil_lol: w sumie mi zostało w portfelu też 30 zł :placz:

Posted

[quote name='rashelek']z tym XL to ja mam gorzej, bo w sumie tylko obroża byłaby za duża :mdleje: Ale mam na psa rzeczy przeznaczone 30zł, także troche mi brakuje :lol:
oj tam, oj tam, najwyżej pogłodujesz przez parę dni i będzie na kolejny komplecik dla psa:diabloti:

Posted

No w sumie czego się nie robi dla Rogza :hmmmm: Ale czy skoro to dla psa to możemy solidarnie głodować razem, czy tylko ja? :lol:
A tak całkiem serio, to naprawdę świetna cena za cały taki zestaw! Aż jestem w szoku, że tak tanio ktoś chce sprzedać.

Posted

rashelek napisał(a):
No w sumie czego się nie robi dla Rogza :hmmmm: Ale czy skoro to dla psa to możemy solidarnie głodować razem, czy tylko ja? :lol:
A tak całkiem serio, to naprawdę świetna cena za cały taki zestaw! Aż jestem w szoku, że tak tanio ktoś chce sprzedać.

Oczywiście, że głodujecie razem, nie ma nic za darmo, pies też ma współpracować :diabloti:
No właśnie cena jest super patrząc na to, że same szelki w tym rozmiarze niewiele mniej kosztują

Posted

Ja to bym chyba musiała najpierw coś Lunkowego sprzedać, a dopiero później coś nowego kupić, by sobie nie wbijać do głowy, że 'znów kolejna smycz czy tam obroża' :D

Posted

Beatrx napisał(a):
jak tak to może lepiej poczekać z cieńszą obrożą do czasu, aż szarpnięć nie będzie? mój nigdy aż tak nie miał, żeby z powodu pociągnięcia ataku dostał, tylko w czasie jak mu się obroża wbijała charczał, co przechodziło od razu po tym, jak smycz zluzował.

u nas to też nie trwa 5 min tylko pare sekund(no z 5) ale jednak ja się lepiej czuje jak takie cos nie występuje .
inna budowa psa poprostu .;)

w końcu zrobiłam to zamówienie na el perro :lol: młody dostanie obroże 4cm ecre z niebieskim takim prawie błekitnym imieniem , a suka ostry róż (fuksja) i tęczową obie 3cm , + smycz linowa dla młodego pod obroże (komplet bo też ecre) .

Posted

jakos nie moge otworzyc str zpiankami activ doga. moze u kogos sie otwiera albo moze ktos pamieta, czy jest pianka blekina?

alez mam sliczniutka wizje szeleczek. zaraz zmierze pieseczka, bo to ostani dzwonek w koncu.

Posted

oooo dzieki!!!!! wlasnie o to mi chodzilo:)))

zamawiam takie: tasma folk rozowa nr 80, blekitna pianka, blekitne nitki i granatowa tasma podkladowa.

co prawda mam czarnego psa, ale sadze, ze to bedzie slicznie wygladac.

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Ja się zastanawiam czy nie sprzedać Lupinowych szelek i czegoś jeszcze po czym czekać na kolejną okazję rogz :) Gorzej jak już się taka nie pojawi:roll:

Zawsze możesz kupić Rogza teraz a odkuć się sprzedażą :diabloti:

ActivDog zrobił super krok tym ostrzeżeniem o końcu kariery, teraz wszyyyscy do nich lecą :lol: