Ania24 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Skoro dobra cena, to kusi mnie ten zestaw, ale jak pomyślę, że w skrzynce na akcesoria Luny są obroże, których nie nosi, a kupiłam, bo tak mi się podobały, to nie wiem czy jest sens kupywać coś jeszcze :lol: Quote
Kasi i Lena Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Kurcze, świetna cena za ten komplet rogz, szkoda że to XL:-(. Sama obroża po skróceniu by pasowała na moją sukę ale w szelkach się utopi:shake: Quote
Beatrx Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 gops napisał(a):może mu zostawie ten 3cm komplet na wyjścia :lol: tu też chodzi o ewentualne pociągnięcia itd to serio taka 3cm wbija się mu w szyje jak nitka. no tak, ale ja wychodzę z założenia, że nie zakładam psu obroży, w których ewentualnie pociągnięcia ma ułatwione;) tak jak są te obroże do ciągnięcia, z obciążnikami czy jakieś inne (nie znam się na tym, więc tak orientacyjnie mówię) to te jak najbardziej, na trening żeby były szerokie, tak samo jak i szelki do ciągnięcia, ale zwykła spacerowa obroża już ma zwierzątku tego nie ułatwiać. Quote
vege* Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Kasi i Lena napisał(a):Kurcze, świetna cena za ten komplet rogz, szkoda że to XL:-(. Sama obroża po skróceniu by pasowała na moją sukę ale w szelkach się utopi:shake: Szkoda, że nie mam wolnych 130 zł :lol: Quote
Ania24 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ten sprzedający ma jeszcze wystawione inne zestawy z Rogza, w rozmiarze L :) Quote
Kasi i Lena Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 vege* napisał(a):Szkoda, że nie mam wolnych 130 zł :lol: Ja w zasadzie też nie ale jakby to było L to bym się poważnie zastanawiała nad pożyczeniem kasy na ten cel:D edit : właśnie zobaczyłam że L też jest ale czarna z nitką odblaskową, to już mi się mniej podoba. Quote
Ania24 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Kasi i Lena'], Ja w zasadzie też nie ale jakby to było L to bym się poważnie zastanawiała nad pożyczeniem kasy na ten cel:D http://allegro.pl/rogz-alpinist-komplet-i3005651982.html tylko, że same szelki + obroża, rozmiar L :) Quote
gops Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Beatrx napisał(a):no tak, ale ja wychodzę z założenia, że nie zakładam psu obroży, w których ewentualnie pociągnięcia ma ułatwione;) tak jak są te obroże do ciągnięcia, z obciążnikami czy jakieś inne (nie znam się na tym, więc tak orientacyjnie mówię) to te jak najbardziej, na trening żeby były szerokie, tak samo jak i szelki do ciągnięcia, ale zwykła spacerowa obroża już ma zwierzątku tego nie ułatwiać. tu akurat tez kwestia psa bo mój ma taki a nie inny układ oddechowy i takie szarpnięcie na cienkiej obroży powoduje atak charczenia ,chrumkania dlatego nosił długo kolczatke nie dlatego że jestem zła i nie dobra tylko dla swojego dobra bo na kolcach nie było tego problemu , na szczęście już jest ok i nie ciągnie non stop jak wtedy tylko zdarzaja mu się szarpnięcia do pieska/ptaszka itd jak każdemu młodemu psu . ale ja widze różnice jak szarpnie w 3 a jak szarpnie w 4 cm nie charczy aż tak . (a krtań ma zdrową byliśmy u weta) . Quote
vege* Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Kasi i Lena napisał(a):Ja w zasadzie też nie ale jakby to było L to bym się poważnie zastanawiała nad pożyczeniem kasy na ten cel:D Ja bym raczej nie miała od kogo pożyczyć jakby się dowiedzieli, ze to na akcesoria dla psa :evil_lol: Quote
Kasi i Lena Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Ania24']http://allegro.pl/rogz-alpinist-komplet-i3005651982.html tylko, że same szelki + obroża, rozmiar L :) Tak ale bez smyczy, to już mniejszy lans na psich spacerach. Żartuje oczywiście:D ;). W sumie za 77 zł i tak się chyba opłaca. Quote
Ania24 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Tak, tak - smyczy tam nie ma, ja z kolei bardziej bym się skłaniała ku zakupowi jeżeli byłaby to sama obroża + smycz, szelek nie potrzebujemy, bo mamy dwie pary :) Quote
rashelek Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 z tym XL to ja mam gorzej, bo w sumie tylko obroża byłaby za duża :mdleje: Ale mam na psa rzeczy przeznaczone 30zł, także troche mi brakuje :lol: Quote
Beatrx Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 gops napisał(a):tu akurat tez kwestia psa bo mój ma taki a nie inny układ oddechowy i takie szarpnięcie na cienkiej obroży powoduje atak charczenia ,chrumkania dlatego nosił długo kolczatke nie dlatego że jestem zła i nie dobra tylko dla swojego dobra bo na kolcach nie było tego problemu , na szczęście już jest ok i nie ciągnie non stop jak wtedy tylko zdarzaja mu się szarpnięcia do pieska/ptaszka itd jak każdemu młodemu psu . ale ja widze różnice jak szarpnie w 3 a jak szarpnie w 4 cm nie charczy aż tak . (a krtań ma zdrową byliśmy u weta) . jak tak to może lepiej poczekać z cieńszą obrożą do czasu, aż szarpnięć nie będzie? mój nigdy aż tak nie miał, żeby z powodu pociągnięcia ataku dostał, tylko w czasie jak mu się obroża wbijała charczał, co przechodziło od razu po tym, jak smycz zluzował. Quote
vege* Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 rashelek napisał(a): Ale mam na psa rzeczy przeznaczone 30zł, także troche mi brakuje :lol: Tylko troszkę :evil_lol: w sumie mi zostało w portfelu też 30 zł :placz: Quote
Beatrx Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='rashelek']z tym XL to ja mam gorzej, bo w sumie tylko obroża byłaby za duża :mdleje: Ale mam na psa rzeczy przeznaczone 30zł, także troche mi brakuje :lol: oj tam, oj tam, najwyżej pogłodujesz przez parę dni i będzie na kolejny komplecik dla psa:diabloti: Quote
rashelek Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 No w sumie czego się nie robi dla Rogza :hmmmm: Ale czy skoro to dla psa to możemy solidarnie głodować razem, czy tylko ja? :lol: A tak całkiem serio, to naprawdę świetna cena za cały taki zestaw! Aż jestem w szoku, że tak tanio ktoś chce sprzedać. Quote
vege* Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 rashelek napisał(a):No w sumie czego się nie robi dla Rogza :hmmmm: Ale czy skoro to dla psa to możemy solidarnie głodować razem, czy tylko ja? :lol: A tak całkiem serio, to naprawdę świetna cena za cały taki zestaw! Aż jestem w szoku, że tak tanio ktoś chce sprzedać. Oczywiście, że głodujecie razem, nie ma nic za darmo, pies też ma współpracować :diabloti: No właśnie cena jest super patrząc na to, że same szelki w tym rozmiarze niewiele mniej kosztują Quote
Ania24 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ja to bym chyba musiała najpierw coś Lunkowego sprzedać, a dopiero później coś nowego kupić, by sobie nie wbijać do głowy, że 'znów kolejna smycz czy tam obroża' :D Quote
gops Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Beatrx napisał(a):jak tak to może lepiej poczekać z cieńszą obrożą do czasu, aż szarpnięć nie będzie? mój nigdy aż tak nie miał, żeby z powodu pociągnięcia ataku dostał, tylko w czasie jak mu się obroża wbijała charczał, co przechodziło od razu po tym, jak smycz zluzował. u nas to też nie trwa 5 min tylko pare sekund(no z 5) ale jednak ja się lepiej czuje jak takie cos nie występuje . inna budowa psa poprostu .;) w końcu zrobiłam to zamówienie na el perro :lol: młody dostanie obroże 4cm ecre z niebieskim takim prawie błekitnym imieniem , a suka ostry róż (fuksja) i tęczową obie 3cm , + smycz linowa dla młodego pod obroże (komplet bo też ecre) . Quote
Kasi i Lena Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ja się zastanawiam czy nie sprzedać Lupinowych szelek i czegoś jeszcze po czym czekać na kolejną okazję rogz :) Gorzej jak już się taka nie pojawi:roll: Quote
a_niusia Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 jakos nie moge otworzyc str zpiankami activ doga. moze u kogos sie otwiera albo moze ktos pamieta, czy jest pianka blekina? alez mam sliczniutka wizje szeleczek. zaraz zmierze pieseczka, bo to ostani dzwonek w koncu. Quote
Kasi i Lena Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='a_niusia']jakos nie moge otworzyc str zpiankami activ doga. moze u kogos sie otwiera albo moze ktos pamieta, czy jest pianka blekina? alez mam sliczniutka wizje szeleczek. zaraz zmierze pieseczka, bo to ostani dzwonek w koncu. http://www.activdog.pl/wp-content/uploads/2012/01/activdog_wzornik22aa-kopia1.jpg jest nr.16 Quote
a_niusia Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 oooo dzieki!!!!! wlasnie o to mi chodzilo:))) zamawiam takie: tasma folk rozowa nr 80, blekitna pianka, blekitne nitki i granatowa tasma podkladowa. co prawda mam czarnego psa, ale sadze, ze to bedzie slicznie wygladac. Quote
Unbelievable Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 ja też wzięłam taśmę różową folk :diabloti: tylko reszta kolorystyki totalnie inna Quote
rashelek Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Kasi i Lena napisał(a):Ja się zastanawiam czy nie sprzedać Lupinowych szelek i czegoś jeszcze po czym czekać na kolejną okazję rogz :) Gorzej jak już się taka nie pojawi:roll: Zawsze możesz kupić Rogza teraz a odkuć się sprzedażą :diabloti: ActivDog zrobił super krok tym ostrzeżeniem o końcu kariery, teraz wszyyyscy do nich lecą :lol: Quote
Recommended Posts