Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

evel napisał(a):
Czy możecie mi podpowiedzieć, które formy robią obróżki na klips profilowany? Chodzi mi o to, żeby ładnie to wyglądało na chudej małej szyjce, a niestety tym razem to nie może być półzacisk... Mile widzialne firmy robiące komplety ze smyczami ;)

Furkidz się chwali, że mają klamry profilowane ;) Niestety, nie korzystałam z ich usług, więc przekazuję tylko informację

Posted

evel napisał(a):
Niekoniecznie, to ma być komplecik "kościółkowy" :evil_lol:

wydaję mi się że DS miało i Furkidz ale jeśli ma byc mały zatrzask to ezy dog bo serio maja dosc małe co mi odpowiadało .
myslałam że szeroka to wtedy kiepsko bo w 4cm klipsy sa okropne jakiekolwiek by nie były ;)

Posted

Olson napisał(a):
Autorskie tasiemki, tzn?

Trochę kiepsko, ale dwie moje wymarzone obroże z AD, oraz trzecią, która wybitnie mi się podoba mam, więc nie marudzę. ;) Teraz pewnie powstanie plaffy nr 2 (które zdaje się, że upadło? bo coś o nich nie słychać)...

własnego projektu :)

ja właśnie zamówiłam szelki, ale coś czuję że mnie zlinczują, bo nie mam zielonego pojęcia jak dobrać resztę do tasiemki :evil_lol: a pewnie roboty będą mieli mnóstwo
evel napisał(a):
Czy możecie mi podpowiedzieć, które formy robią obróżki na klips profilowany? Chodzi mi o to, żeby ładnie to wyglądało na chudej małej szyjce, a niestety tym razem to nie może być półzacisk... Mile widzialne firmy robiące komplety ze smyczami ;)

jak to kościółkowy, to ja bym brała rogza lub lupine, a smycz zawsze można dobrać jednokolorową z innej firmy

Posted

może mi ktoś zmierzyć max w rogzie XL? na zatrzask i minimum na zacisk ?
zastanwaim się nad czymś cieńszym ale nie lubie jak jest podwójna taśma .
wejsc to wejdzie w oba bo ma blisko 50cm w karku ale żeby to jakoś wyglądało ..

Posted

gops napisał(a):
może mi ktoś zmierzyć max w rogzie XL? na zatrzask i minimum na zacisk ?
zastanwaim się nad czymś cieńszym ale nie lubie jak jest podwójna taśma .
wejsc to wejdzie w oba bo ma blisko 50cm w karku ale żeby to jakoś wyglądało ..

Zmierzyć na razie nie mam jak (może wieczorem), ale mój pies ma obwód szyi 52 cm, a w Rogzie XL ma taśmę podwójną mniej wiecej na 2/3 długości ;)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Zmierzyć na razie nie mam jak (może wieczorem), ale mój pies ma obwód szyi 52 cm, a w Rogzie XL ma taśmę podwójną mniej wiecej na 2/3 długości ;)

to średnio :roll: no nic .

Posted

[quote name='"Unbelievable"']własnego projektu :smile:

tak myślałam, że to masz na myśli. ;) choć wydaje mi się, że jest to raczej średnio prawdopodobne.

Posted

gops napisał(a):
to by było super , byliby chyba pierwsi w Polsce.
bo faktycznie ostatnio wszystko sie powtarza .

Autorskie tasiemki już są w Polsce w Oh my pet są tasiemki z Jelonkami i piratami, pawie oczka i koty chyba też :)

Do Nas doszły dzisiaj piękne obroże :loveu:

Posted

AnIeLa napisał(a):
Autorskie tasiemki już są w Polsce w Oh my pet są tasiemki z Jelonkami i piratami, pawie oczka i koty chyba też :)

oo nie wiedziałam że to autorskie , chciałam te jelenie kupić ale mi żadna eko od nich nie pasuje do tego :roll:

Posted

evel napisał(a):

Kiedyś Marta pisała, że mają profilowane zatrzaski. Ja mam zatrzask z furkidz 2,5 cm, jest profilowany ładny, zgrabny i nie jest jakiś masywny, ale jest mocny :) Moja 25 kg sunia go nie zerwała ;)

Posted (edited)

[quote name='lasoa']że się wtrącę ;) Ja słyszałam, że najlepiej w ogóle nie puszczać psa do wody w szelkach, ponieważ mogą mu ograniczać ruchy, gdyż mogą się troszkę ścisnąć :)

A moje pływają właśnie na szelkach czasem szerokiej obroży i lince żebym mogła je ratować w razie czego. Od sytacji jak mi się pies zaczepił w glony i musiałam po niego płynąć to z linką czuje się pewniej ;)

Z innej beczki. Furkidz zaciskowy sprawuje się super bardzo ładnie chodzi. Super są te kółka :) Jesteśmy bardzo zadwoleni

[quote name='AnIeLa']Autorskie tasiemki już są w Polsce w Oh my pet są tasiemki z Jelonkami i piratami, pawie oczka i koty chyba też

Co rozumiecie przez autorskie? Bo ja rozumiem że ktoś je sam zaprojektował, wytworzył i ma wyłączność a nie kupuje gotowce.

Edited by Marchewkowy
Posted

Fakt, Plaffy jeszcze żyje, coś tam nowego w swojej ofercie na FB wystawili, obroża i smycz w rozmiarze S - kompletnie mi się nie podoba ;) No i nie planują w najbliższym czasie nic w rozmiarze L.

Posted

[quote name='Marchewkowy']A moje pływają właśnie na szelkach czasem szerokiej obroży i lince żebym mogła je ratować w razie czego. Od sytacji jak mi się pies zaczepił w glony i musiałam po niego płynąć to z linką czuje się pewniej ;)

Z innej beczki. Furkidz zaciskowy sprawuje się super bardzo ładnie chodzi. Super są te kółka :) Jesteśmy bardzo zadwoleni

Co rozumiecie przez autorskie? Bo ja rozumiem że ktoś je sam zaprojektował, wytworzył i ma wyłączność a nie kupuje gotowce.

Dla mnie wytwarzać sam nie musiał ( nie każdy ma możliwość) ale zaprojektować samemu i mieć wyłączność. Taka jest informacja pod jednym ze zdjęć https://www.facebook.com/photo.php?fbid=222010554596224&set=a.222010547929558.53367.199419856855294&type=3&theater

i odpowiedź dla jednej z fanów
[h=5]"a zamierzacie wprowadzić więcej szerszych (niż 20 mm) taśmy ozdobnych? "
"Planujemy wprowadzić więcej takich taśm, ale realny termin to dopiero za kilka miesięcy."
"to chociaż większy wybór tych 20 mm? "
"Też trochę później. Wiemy, że jest ich bardzo mało i na pewno coś z tym zrobimy. Chcielibyśmy, żeby były to taśmy naszego projektu, które powstaną przy Waszym udziale i pomocy, dlatego wymaga to trochę czasu. Liczymy na wyrozumiałość i cierpliwość "[/h]

Posted

Mam pytanie do osób, które zamawiały coś w sklepie Pitman.pl, czy mieliście z nimi bezproblemowy kontakt ? Nie odpisują mi w ogóle na maile, a status zamówienia się w ogóle nie zmienia, chociaż już dawno powinna dotrzeć kasa...

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Mam pytanie do osób, które zamawiały coś w sklepie Pitman.pl, czy mieliście z nimi bezproblemowy kontakt ? Nie odpisują mi w ogóle na maile, a status zamówienia się w ogóle nie zmienia, chociaż już dawno powinna dotrzeć kasa...

napisz do nich na gg tam zawsze odpisują codiznnie do 16 .

Posted

Dzięki, ale już nie ma problemu, zadzwonili do mnie, że zamówienie gotowe ;) Miałam mały problem z przelewem i w końcu poszło 4,50 zł za mało, ale pan powiedział, że nie muszę już dopłacać, najwyżej przy następnej okazji :) Także bardzo polecam sklep :)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Dzięki, ale już nie ma problemu, zadzwonili do mnie, że zamówienie gotowe ;) Miałam mały problem z przelewem i w końcu poszło 4,50 zł za mało, ale pan powiedział, że nie muszę już dopłacać, najwyżej przy następnej okazji :) Także bardzo polecam sklep :)

Ewa a co zamówiłaś? :)