Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mi się kiedyś suka zwykłą cienką 2cm obrożą do pływania zachaczyła o pomost(kwiecień może z 15 stopni musiałam wejść do jeziora po pas by ją ratować bo spanikowała) ale niestety musi cos miec na sobie żeby można było złapać jak się ktos z psem napatoczy i pływa najczęściej w dławiku .

Posted

PaulinaBemol napisał(a):
a juliusy nie są za ciepłe na lato? można używac ich do rolek np. ? bo są jednak dośc mocno zabudowane...

Sajan używa szelek nawet latem (oczywiście nie mówię tu o mega upałach, bo wtedy to sama najchętniej nic bym nie zakładała:eviltong:) - latem jeżdżę praktycznie codziennie na rowerze i zawsze podczas takich wypraw robię postoje, podczas których sprawdzam, czy nie jest mu za gorąco - ani razu nie czułam pod wszelkimi, żeby był spocony.

edit:
Co do wody to wolę Sajan pływającego w szelkach, zwłaszcza jak jest z nami na łódce, rowerku czy płynie obok mnie, bo w razie "w" mogę go za te szelki wyciągnąć.

Posted

gops napisał(a):
bardzo mu pasuję ten kolor :) świetnie wygląda , jaka szerokość ?

Taśma nośna 25mm + polar co dało około 32mm ;)

Ania24 napisał(a):
Fakt, kolor bardzo mu pasuje! Wygląda świetnie :)

Dzięki :)

Posted

lasoa napisał(a):
że się wtrącę ;) Ja słyszałam, że najlepiej w ogóle nie puszczać psa do wody w szelkach, ponieważ mogą mu ograniczać ruchy, gdyż mogą się troszkę ścisnąć :)

nie zauważyłam niczego takiego, a mój pies naprawdę dużo pływa(wiosna, lato, jesień dzień w dzień)w różnym 'ubraniu', w szelkach, w obroży, zawsze pływa tak samo.

Posted

lasoa napisał(a):
że się wtrącę ;) Ja słyszałam, że najlepiej w ogóle nie puszczać psa do wody w szelkach, ponieważ mogą mu ograniczać ruchy, gdyż mogą się troszkę ścisnąć :)

Mój pies pływa zawsze goły. Kilka razy zrobiłam wyjątek gdy testowałam obrożę i koniec. Wystarczy, że psiak się zahaczy o jakąś gałąź która jest pod woda i której nie widzimy i może dojść do tragedii, także mój psiak pływa tak jak go natura stworzyła ;)

Posted

Z FB activdoga

Luty - koniec realizacji akcesoriów na zamówienie

Szanowni Państwo, sympatycy, klienci, przyjaciele -
w związku ze zmianą profilu działalności firmy, zawieszamy realizacje akcesoriów przygotowywanych pod indywidualne zamówienie.
Jeszcze do końca lutego przyjmować będziemy ostatnie zlecenia, po tym terminie dostępne będą jedynie produkty gotowe.
Ostatnie zamówienia realizować będziemy do wyczerpania zapasów - nie będziemy wprowadzać już nowych wzorów.
Spędziliśmy wspólnie z Państwem 2,5 roku. W tym czasie powstała ogromna ilość sprzętu który, mamy nadzieje,
służy Państwu do dziś w codziennej pracy z psem, ciesząc i zdobiąc.
Dziękujemy za powierzone zaufanie, współpracę, niezapomniane kontakty. Odmieniliście Państwo nasze życie a my
pokazaliśmy nowe podejście do tworzenia unikatowych psich akcesoriów. Byliście dla nas ogromną inspiracją!
Zmiana profilu oznacza dla nas duży krok do przodu, czego i Wam życzymy w tym Nowym Roku.
dziękujemy za wszystkie radości i smutki, do zobaczenia przy kolejnych projektach :)
ekipa activdog.pl

Posted

Unbelievable napisał(a):
albo będą autorskie tasiemki, na co bardzo liczę ;)

to by było super , byliby chyba pierwsi w Polsce.
bo faktycznie ostatnio wszystko sie powtarza .

Posted

AnIeLa napisał(a):
Mój pies pływa zawsze goły. Kilka razy zrobiłam wyjątek gdy testowałam obrożę i koniec. Wystarczy, że psiak się zahaczy o jakąś gałąź która jest pod woda i której nie widzimy i może dojść do tragedii, także mój psiak pływa tak jak go natura stworzyła ;)

Też się tego zawsze obawiałam, zwłaszcza że w wodzie jest dużo różnych dziwnych rzeczy :mad:

Posted

Unbelievable napisał(a):
albo będą autorskie tasiemki, na co bardzo liczę ;)

Autorskie tasiemki, tzn?

Trochę kiepsko, ale dwie moje wymarzone obroże z AD, oraz trzecią, która wybitnie mi się podoba mam, więc nie marudzę. ;) Teraz pewnie powstanie plaffy nr 2 (które zdaje się, że upadło? bo coś o nich nie słychać)...

Posted

Czy możecie mi podpowiedzieć, które formy robią obróżki na klips profilowany? Chodzi mi o to, żeby ładnie to wyglądało na chudej małej szyjce, a niestety tym razem to nie może być półzacisk... Mile widzialne firmy robiące komplety ze smyczami ;)

Posted

evel napisał(a):
Czy możecie mi podpowiedzieć, które formy robią obróżki na klips profilowany? Chodzi mi o to, żeby ładnie to wyglądało na chudej małej szyjce, a niestety tym razem to nie może być półzacisk... Mile widzialne firmy robiące komplety ze smyczami ;)

musi być szeroka? ezy dog ma mały klips nie taki na pół szyi ;)

Posted

gops napisał(a):
musi być szeroka? ezy dog ma mały klips nie taki na pół szyi ;)

Niekoniecznie, to ma być komplecik "kościółkowy" :evil_lol: