d_mich Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 a_niusia napisał(a):ja na spacery czy w pole nie bede ich uzywac, bo uwazam, ze to srednio wygodne dla psa. potrzebuje ich np w gory i do tego typu aktywnosci. Juliusy (IDC) wg mnie jakoś nie krępują ruchów psa. My ćwiczymy w tych szelkach łapanie frisbee, aportowanie Konga... Chodzimy w nich codziennie na spacer. W góry, itp. aktywności jest jeszcze Web Master od Ruffwear. Wg mnie bardziej trekkingowe szelki, a przynajmniej uchwyt, bo w Juliusach jest on bardziej przy łopatkach. Quote
motyleqq Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 a_niusia napisał(a):ja na spacery czy w pole nie bede ich uzywac, bo uwazam, ze to srednio wygodne dla psa. potrzebuje ich np w gory i do tego typu aktywnosci. wiec moze sie zdecyduje na rozowe lub blekitne...bo jedne to na pewno musza byc czerwone z napisem ouf of control:))) ja mam jasny róż i bez problemu mi się dopierają Quote
a_niusia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 d_mich napisał(a):Juliusy (IDC) wg mnie jakoś nie krępują ruchów psa. My ćwiczymy w tych szelkach łapanie frisbee, aportowanie Konga... Chodzimy w nich codziennie na spacer. W góry, itp. aktywności jest jeszcze Web Master od Ruffwear. Wg mnie bardziej trekkingowe szelki, a przynajmniej uchwyt, bo w Juliusach jest on bardziej przy łopatkach. jesli chodzi o rodzaj aktywnosci, ktora my preferujemy to szelki odpadaja. to, ze pies np. na probach polowych wychodzi w pole nawet bez obrozy, nie wzielo sie z nikad. motyleqq napisał(a):ja mam jasny róż i bez problemu mi się dopierają kolko nie syfi tego rozu? Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='Czekunia'] EDIT: Gops, możesz pokazać jak wyglądają Twoje?:) na psie pare miesięcy temu http://img204.imageshack.us/img204/1867/dsc06932bz.jpg na suce http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/576572_414466501916576_493860468_n.jpg u mnie też się brudza od kółka , ale i tak polecam bardzo je lubię i planuje kolejne Quote
PaulinaBemol Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 a juliusy nie są za ciepłe na lato? można używac ich do rolek np. ? bo są jednak dośc mocno zabudowane... Quote
a_niusia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 PaulinaBemol napisał(a):a juliusy nie są za ciepłe na lato? można używac ich do rolek np. ? bo są jednak dośc mocno zabudowane... tez sie chetnie dowiem Quote
owczarek'ab Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='trabeska']Widzę, że masz ten sam problem co ja :) Ja Roy'a widzę we fiolecie lub mięcie ;) [quote name='monika15']fiolet, albo jakis odcien niebieskiego :-D [quote name='paulaa.']może turkus albo mięta ? :smile: Dzięki, chyba wezmę lazurowy. ;) Obawiam się, że turkus/mięta będzie się zbyt szybko na nim brudzić :roll: Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 PaulinaBemol napisał(a):a juliusy nie są za ciepłe na lato? można używac ich do rolek np. ? bo są jednak dośc mocno zabudowane... a_niusia napisał(a):tez sie chetnie dowiem ja w lato zakładam ale wieczorami lub na zwykłe spacery nigdy do biegania(a tez rzadko jakoś właśnie wydają się kiepskie jak jest gorąco) , czy pływania(długo schną) ale wiem że niektórzy używają , one maja od spodu taki materiał "oddychający" podobno ale i tak to do mnie nie przemawia .;) Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 a_niusia napisał(a):a czy one nie robia nic z futrem? moim nie ale nie mam psów z długą sierścią , w każdym razie nie wycierają ew ugniatają delikatnie Quote
Ania24 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Nasze Juliusy nie były jeszcze w jeziorku moczone, ale w śniegu szaleństwo było, nie schły jakoś wybitnie długo, no i z futrem nic złego nie robią :) Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Ania24 napisał(a):Nasze Juliusy nie były jeszcze w jeziorku moczone, ale w śniegu szaleństwo było, nie schły jakoś wybitnie długo, no i z futrem nic złego nie robią :) w wodzie namakają całkiem i robią się ciężkie moje schły na balkonie pare godz w słońcu :) więc bardzo długo , no ale po co ma pies w nich pływać wtedy pewnie mogą ocierać . w śniegu nie ma takiej możliwości by namokły całkiem Quote
Ania24 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Na pewno tak jest jak piszesz gops :) Ja mam owczarzycę z długą sierścią i z futrem jest ok :) Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 u nas akurat przypadkiem pies wpakował się do wody w juliusach bo jakbym wiedziała to bym zdjęła , tak z ciekawości kiedyś zważę jak sa całe mokre bo były bardzo ciężkie . Quote
Ania24 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Na pewno ciężkie są po takim namoczeniu :) Juliusy ogólnie jakoś specjalnie leciutkie nie są, ale .. są bardzo porządne, naprawdę godne polecenia :) Quote
lasoa Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Milena9 napisał(a):Ja mam smycz skórzaną, ogólnie wytrzymała, ale trochę popękała i jest twarda. Myślałam o taśmowej :) aganela napisał(a):ogólnie ceny mają dość przystępne, towar jak na te ceny dość się trzyma, miałam czerwoną skórzaną obrożę to pofarbowała sierść po ulewnych deszczach, ale w czerwonych skórzanych podobno często się tak zdarza. Milena- a natłuszczałaś smycz? Może się skusze i spróbuję :) Quote
a_niusia Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 mnie bardzo kusi, zeby je kupic i chcialabym, zeby fajnie wygladaly w zestawie na dwoch psach i jedne musza byc na pewno czerwone, bo to jest kolor stworzony dla mojego mlodszego psa. zastanawiam sie nad drugim kolorem. wzielabym blekitne albo niebieskie, bo praktyczniejsze, ale dygam, ze blekitne beda za jasne a niebieskie brzydkie. Quote
motyleqq Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 z tą wagą po wodzie to bym nie przesadzała ;) moja wielokrotnie w nich pływała i potem na niej schły i nie zauważyłam, by jej przeszkadzały. ale mogą grzać psa w lato Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 są na pewno cięższe niż obroża czy zwykłe tasmowe szelki namoczone (i to tak z 2 razy cięższe), jak będę prała to zważe przy okazji z ciekawości . ja nie zakładam do wody bo wiem że wygodniej suce się pływa w zwykłych tasmowych lub obroży . Quote
motyleqq Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 no pewnie są cięższe, ale to nie znaczy, że przeszkadzają psu ;) Quote
gops Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 może nie przeszkadzają ale nie są wygodne więc po co puszczać psa do wody w nich ;) Quote
lasoa Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 że się wtrącę ;) Ja słyszałam, że najlepiej w ogóle nie puszczać psa do wody w szelkach, ponieważ mogą mu ograniczać ruchy, gdyż mogą się troszkę ścisnąć :) Quote
Ania24 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Luna najczęściej pływa goła i wesoła, bez dodatków ;) Quote
Recommended Posts