Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a_niusia napisał(a):
ja na spacery czy w pole nie bede ich uzywac, bo uwazam, ze to srednio wygodne dla psa.
potrzebuje ich np w gory i do tego typu aktywnosci.

Juliusy (IDC) wg mnie jakoś nie krępują ruchów psa. My ćwiczymy w tych szelkach łapanie frisbee, aportowanie Konga... Chodzimy w nich codziennie na spacer. W góry, itp. aktywności jest jeszcze Web Master od Ruffwear. Wg mnie bardziej trekkingowe szelki, a przynajmniej uchwyt, bo w Juliusach jest on bardziej przy łopatkach.

Posted

a_niusia napisał(a):
ja na spacery czy w pole nie bede ich uzywac, bo uwazam, ze to srednio wygodne dla psa.
potrzebuje ich np w gory i do tego typu aktywnosci.

wiec moze sie zdecyduje na rozowe lub blekitne...bo jedne to na pewno musza byc czerwone z napisem ouf of control:)))

ja mam jasny róż i bez problemu mi się dopierają

Posted

d_mich napisał(a):
Juliusy (IDC) wg mnie jakoś nie krępują ruchów psa. My ćwiczymy w tych szelkach łapanie frisbee, aportowanie Konga... Chodzimy w nich codziennie na spacer. W góry, itp. aktywności jest jeszcze Web Master od Ruffwear. Wg mnie bardziej trekkingowe szelki, a przynajmniej uchwyt, bo w Juliusach jest on bardziej przy łopatkach.

jesli chodzi o rodzaj aktywnosci, ktora my preferujemy to szelki odpadaja.
to, ze pies np. na probach polowych wychodzi w pole nawet bez obrozy, nie wzielo sie z nikad.

motyleqq napisał(a):
ja mam jasny róż i bez problemu mi się dopierają

kolko nie syfi tego rozu?

Posted

[quote name='trabeska']Widzę, że masz ten sam problem co ja :)
Ja Roy'a widzę we fiolecie lub mięcie ;)
[quote name='monika15']fiolet, albo jakis odcien niebieskiego :-D
[quote name='paulaa.']może turkus albo mięta ? :smile:

Dzięki, chyba wezmę lazurowy. ;) Obawiam się, że turkus/mięta będzie się zbyt szybko na nim brudzić :roll:

Posted

PaulinaBemol napisał(a):
a juliusy nie są za ciepłe na lato? można używac ich do rolek np. ? bo są jednak dośc mocno zabudowane...

a_niusia napisał(a):
tez sie chetnie dowiem

ja w lato zakładam ale wieczorami lub na zwykłe spacery nigdy do biegania(a tez rzadko jakoś właśnie wydają się kiepskie jak jest gorąco) , czy pływania(długo schną) ale wiem że niektórzy używają , one maja od spodu taki materiał "oddychający" podobno ale i tak to do mnie nie przemawia .;)

Posted

a_niusia napisał(a):
a czy one nie robia nic z futrem?

moim nie ale nie mam psów z długą sierścią , w każdym razie nie wycierają ew ugniatają delikatnie

Posted

Nasze Juliusy nie były jeszcze w jeziorku moczone, ale w śniegu szaleństwo było, nie schły jakoś wybitnie długo, no i z futrem nic złego nie robią :)

Posted

Ania24 napisał(a):
Nasze Juliusy nie były jeszcze w jeziorku moczone, ale w śniegu szaleństwo było, nie schły jakoś wybitnie długo, no i z futrem nic złego nie robią :)

w wodzie namakają całkiem i robią się ciężkie moje schły na balkonie pare godz w słońcu :) więc bardzo długo , no ale po co ma pies w nich pływać wtedy pewnie mogą ocierać .
w śniegu nie ma takiej możliwości by namokły całkiem

Posted

u nas akurat przypadkiem pies wpakował się do wody w juliusach bo jakbym wiedziała to bym zdjęła , tak z ciekawości kiedyś zważę jak sa całe mokre bo były bardzo ciężkie .

Posted

Milena9 napisał(a):
Ja mam smycz skórzaną, ogólnie wytrzymała, ale trochę popękała i jest twarda.

Myślałam o taśmowej :)

aganela napisał(a):
ogólnie ceny mają dość przystępne, towar jak na te ceny dość się trzyma, miałam czerwoną skórzaną obrożę to pofarbowała sierść po ulewnych deszczach, ale w czerwonych skórzanych podobno często się tak zdarza.
Milena- a natłuszczałaś smycz?

Może się skusze i spróbuję :)

Posted

mnie bardzo kusi, zeby je kupic i chcialabym, zeby fajnie wygladaly w zestawie na dwoch psach i jedne musza byc na pewno czerwone, bo to jest kolor stworzony dla mojego mlodszego psa. zastanawiam sie nad drugim kolorem.
wzielabym blekitne albo niebieskie, bo praktyczniejsze, ale dygam, ze blekitne beda za jasne a niebieskie brzydkie.

Posted

są na pewno cięższe niż obroża czy zwykłe tasmowe szelki namoczone (i to tak z 2 razy cięższe), jak będę prała to zważe przy okazji z ciekawości .
ja nie zakładam do wody bo wiem że wygodniej suce się pływa w zwykłych tasmowych lub obroży .

Posted

że się wtrącę ;) Ja słyszałam, że najlepiej w ogóle nie puszczać psa do wody w szelkach, ponieważ mogą mu ograniczać ruchy, gdyż mogą się troszkę ścisnąć :)