Czekunia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 a_niusia napisał(a):moje obie dziewczyny maja dlugie szyje i mam dla nich po jednej obrozy 4 cm i jest to dla mnie za szeroko i najbardziej lubie 2,5 cm szerokosci. a psy do malych nie naleza. czy ktos ma doswiadczenie z szelkami julius jako sprzet do chodzenia po gorach? nie jakiegos wyczynowego. po prostu pies przy pasku jak nalezy:) dziecko mi wyroslo ze sprzetu i zastanawiam sie, czy nie zainwestowac. starszy pies ma szelki norweskie i sie bardzo dobrze sprawdzaja, wiec nie wiem czy tez mlodej takich nie kupic. chociaz nie powiem, sa kuszace:)) najlepiej z napisem stinker:))) A_niusia, nawet się nie zastanawiaj. Ja kupiłam Sajanowi jakiś rok temu i od tego momentu to są szelki, których najczęściej używam. Spisują się w każdym rodzaju aktywności: przy rowerze, jak biegam w bardziej ruchliwych miejscach i pies musi być na amortyzatorze, jak idziemy na kije, itp. Itd. w marcu kupię Juliusy rownież dla Zary. Ty jak będziesz kupować, to tez dla obydwu lasek:diabloti:. Jak to będzie wyglądać, jak jedna bedzie miała Juliusy, a druga nie:eviltong:. Quote
a_niusia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Czekunia napisał(a):A_niusia, nawet się nie zastanawiaj. Ja kupiłam Sajanowi jakiś rok temu i od tego momentu to są szelki, których najczęściej używam. Spisują się w każdym rodzaju aktywności: przy rowerze, jak biegam w bardziej ruchliwych miejscach i pies musi być na amortyzatorze, jak idziemy na kije, itp. Itd. w marcu kupię Juliusy rownież dla Zary. Ty jak będziesz kupować, to tez dla obydwu lasek:diabloti:. Jak to będzie wyglądać, jak jedna bedzie miała Juliusy, a druga nie:eviltong:. eee tam druga ma szelki aktiv doga i sa bardzo sliczne i sie sprawdzaja. troche zydze kase na te juliusy:)) ktory masz model? Quote
Czekunia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='a_niusia']eee tam druga ma szelki aktiv doga i sa bardzo sliczne i sie sprawdzaja. troche zydze kase na te juliusy:)) ktory masz model? W parze będą wyglądać superowo:D Ja mam ten typ: http://juliusk9-sport.pl/szelki-k9-power-rozm-p-67.html ale dla młodej chcę zamówić to: http://juliusk9-sport.pl/szelki-idc-rozmiar-p-71.html Myślę, że dla Twojej dziewczyny lepszy byłby ten mniej zabudowany. Tylko nie bierz jasnego koloru - ja wzięłam piaskowy i jest trochę mało praktyczny, bo szybko się brudzi. Quote
gops Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 świetne pajączki !! my też się keidyś skusimy na pewno , najładniejszy wzór dla mnie, pasują młodej :) Quote
a_niusia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='Czekunia']W parze będą wyglądać superowo:D Ja mam ten typ: http://juliusk9-sport.pl/szelki-k9-power-rozm-p-67.html ale dla młodej chcę zamówić to: http://juliusk9-sport.pl/szelki-idc-rozmiar-p-71.html Myślę, że dla Twojej dziewczyny lepszy byłby ten mniej zabudowany. Tylko nie bierz jasnego koloru - ja wzięłam piaskowy i jest trochę mało praktyczny, bo szybko się brudzi. hahaha zamowie z napisem out of control albo gangster a dla starszej hot lady:))) Quote
Czekunia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 a_niusia napisał(a):hahaha zamowie z napisem out of control albo gangster a dla starszej hot lady:))) Haha! Długo nie trzeb było Cię namawiać do zamówienia 2 par:diabloti: Quote
a_niusia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Czekunia napisał(a):Haha! Długo nie trzeb było Cię namawiać do zamówienia 2 par:diabloti: na razie nie kupilam. moj chlopak mi nie pozwala, bo on lubi te szelki norweskie. one maja swoje zalety-sa tansze, lzejsze i szybko schna. ja mam taki problem w zyciu, ze jak cos mi sie podoba, to to kupuje:))) Quote
xxxkaluniaxxx Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='Klaudia M.']A czy macie jeszcze jakieś zdjęcia psów podobnej budowy jak moje, w szerokiej obroży firkdza? Nie Furkidz ale w obroży 4cm :p mniejszy pies od twoich (36cm w kłębie, 14kg) ;) czekam na szelki DS i ani widu ani słychu :shake: Quote
MakeBelieve Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 (edited) Kurcze, a mi się podoba jeden wzorek, który był w AD. Na groszkowej taśmie były jakieś pieski, kości etc.. Dostanę go gdzieś jeszcze ? :< EDIT: Dobra, mam. O ten chodzi: http://www.activdog.pl/wp-content/uploads/2012/02/MG_6103aa-300x186.jpg jest on gdzieś dostepny? Edited January 15, 2013 by MakeBelieve Quote
omry Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 A czy te Juliusy oddychają? Żeby psu za gorąco nie było na wakacjach na przykład przy długich wędrówkach :) Quote
MakeBelieve Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 No i nic, wzorek już nie będzie dostepny.. Jaki wzorek z AD pasuje to limonkowego podkładu i fioletowego polaru/pianki? Quote
gops Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 omry napisał(a):A czy te Juliusy oddychają? Żeby psu za gorąco nie było na wakacjach na przykład przy długich wędrówkach :) omry ja mam wrażenie że nie oddychają ale dziewczyny które tez maja już keidys pisały że podobno tak , maja taką siateczke od spodu ale mojej suka i tak w nich ciepło w lato . Quote
Illusion Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 gops napisał(a):świetne pajączki !! my też się keidyś skusimy na pewno , najładniejszy wzór dla mnie, pasują młodej :) Też mi się bardzo podobają, super jest ten wzorek. Dzięki :). To teraz jeszcze szelki i znowu przerwa... na jakiś czas :evil_lol:. Quote
Marchewkowy Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Klaudia M. napisał(a): Marchewkowy jaką szerokosć obrozy ma Twoja śliczna psina? Dzięki, to 3 cm rashelek napisał(a):Odpisał Ci Furkidz na taką nowinę? Miejmy nadzieję, że to jeden felerny w serii po prostu i miałaś wielkiego pecha :shake: Tak odpisał, odeślę obróżkę i będę mieć przerobioną na inne zapięcie :) Quote
Diana S Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 mańka_ napisał(a):A to wybacz - jakiś zwolniony zapłon mam ;-) Nic nie szkodzi :grins:. Zaobserwowałam, ze sliczne obroze szyjesz, Czy szyjesz 5 cm na pol zacisk? Quote
Olson Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Illusion napisał(a):Też mi się bardzo podobają, super jest ten wzorek. Dzięki :). To teraz jeszcze szelki i znowu przerwa... na jakiś czas :evil_lol:. Obroża śliczna :) Ładnie te pająki z szarością się komponują. Taki ot malutki - jakim sprzętem fotografujesz? Quote
Victoria Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 eej to te pajączki co mi sie tak podobają xd Quote
Illusion Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Olson napisał(a):Obroża śliczna :) Ładnie te pająki z szarością się komponują. Taki ot malutki - jakim sprzętem fotografujesz? Na wiosnę, jak suk będzie mieć bardziej jednolity kolor po strzyżeniu, pewnie będą jeszcze fajniej wyglądać :). Canon 450d + parę szkiełek ;) Victoria napisał(a):eej to te pajączki co mi sie tak podobają xd :diabloti: Quote
Olson Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Łe, kolejny canonowiec z dogo. Żadnego nikoniarza z psią pasją nie kojarzę. :eviltong: Quote
Unbelievable Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Olson napisał(a):Łe, kolejny canonowiec z dogo. Żadnego nikoniarza z psią pasją nie kojarzę. :eviltong: jest taki wątek na dogo, nazywa się fotografia, zapraszam :diabloti: Quote
mańka_ Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Diana S napisał(a):Nic nie szkodzi :grins:. Zaobserwowałam, ze sliczne obroze szyjesz, Czy szyjesz 5 cm na pol zacisk? Na specjalne zamówienie uszyć możemy praktycznie wszystko, tak na codzien nie :-) Ale jesli jesteś zainteresowana - zapraszamy: priv lub FB :-) (Fb łatwiej, bo tam się skrzynka nie zapycha ;-) ) Quote
a_niusia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 obejrzalam zdjecia roznych psow w juliusach i nie jestem przekonana. wygladaja fajnie, ale wiekszosc psow ma ten pasek na klacie znacznie wyzej niz moja suka w szelkach norweskich. troche sie obawiam, ze to niezbyt wygodne. jak im przyjdzie na tym ciagnac pod gore, to po prostu sie beda podduszac. chyba jednak zdecyduje sie na drugie norwego mimo ze out of control i hot lady kusza. Quote
Ewa&Duffel Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='a_niusia']moje obie dziewczyny maja dlugie szyje i mam dla nich po jednej obrozy 4 cm i jest to dla mnie za szeroko i najbardziej lubie 2,5 cm szerokosci. a psy do malych nie naleza. czy ktos ma doswiadczenie z szelkami julius jako sprzet do chodzenia po gorach? nie jakiegos wyczynowego. po prostu pies przy pasku jak nalezy:) dziecko mi wyroslo ze sprzetu i zastanawiam sie, czy nie zainwestowac. starszy pies ma szelki norweskie i sie bardzo dobrze sprawdzaja, wiec nie wiem czy tez mlodej takich nie kupic. chociaz nie powiem, sa kuszace:)) najlepiej z napisem stinker:))) Nam się w górach świetnie sprawdziły Juliusy :) 2 goldeny w nich ciągnęły i w żaden sposób nie okazywały, że im niewygodnie. Tutaj widać mniej wiecej jak leży ten pasek przedni: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/575967_3039760324990_947053440_n.jpg https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/525927_3039765405117_1632859590_n.jpg https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/536601_3039769645223_193739699_n.jpg https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/425735_3881344644072_170934691_n.jpg Quote
Recommended Posts