Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A wiecie gdzie można zakupić ezydogi oprócz pełnej miski ? bo tam już wyboru w M w kolorach nie ma, a kuszą mnie niebieskie, chociaż te brązowe też nie są złe.

Posted

[quote name='megi_l1']A wiecie gdzie można zakupić ezydogi oprócz pełnej miski ? bo tam już wyboru w M w kolorach nie ma, a kuszą mnie niebieskie, chociaż te brązowe też nie są złe.
w polskich sklepach nie da się dostac , pytałam kiedys prodoga , spróbowac mozna na e bayu .

ja miałam dokładnie tak jak na tym foto czyli praktycznie zero miejsca do łap na przodzie , może to kwestia źle dobranego rozmiaru nie wiem .

Posted

gops napisał(a):
jak nie ma "kartonu" :)
jest sztywny kawałek czegoś(sztywny nie da się zgiąć itd) a na nim pianka miałam dwie sztuki i w obu było to samo miałam S i M .

To jest pianka powleczona materiałem. Mam je przed sobą :) Mojemu psu te szelki nigdy nie wchodziły pod pachy ani ich nie obtarły. A dodam, że sunia jest dość drobna ;) Przód szelek jest fajny, plastyczny. Ładnie dopasowuje się do kształtu klatki.

Moja psica nosi fiolet XL, pies siostry ma brązowe M. Obie pary super - i obie z pianki, a nie "kartonu" ;)

megi_l1 napisał(a):
A wiecie gdzie można zakupić ezydogi oprócz pełnej miski ? bo tam już wyboru w M w kolorach nie ma, a kuszą mnie niebieskie, chociaż te brązowe też nie są złe.

Ja kupowałam na PM, ale na ebay,u jest też spory wybór (tylko wysyłka dość kosztowna).

Posted (edited)

ok może źle pamiętam , jednak pamiętam że były sztywne i to mi przeszkadzało , nie dało sie ich wygiąć jak np taśmy ,a brzegi obcierały moje oba psy np tu :

tu np jest super

miałam dla dwóch innych psów różnej budowy i oba niechętnie je nosiły , myślę że jednak budowa psa ma duże znaczenie w innych szelkach chodziły normlanie .

Edited by gops
Posted

no właśnie a często nie da się dobrać rozmiaru i o to mi chodzi :)
kupowałam zgodnie z tabelka pudlowi 6kg S a suce 16kg M i oba były za szerokie na przodzie w mniejsze rozmiary by mi już nie weszły . to jest dziwny rodzaj szelek i zwyczajnie czasami przez budowe psa się nie da .
może spróbuje ze staffikiem podejście nr 3 i zobaczymy on ma bardzo szeroki przód więc w tym wypadku powinnno się udać .

Posted

[quote name='gops']w polskich sklepach nie da się dostac , pytałam kiedys prodoga , spróbowac mozna na e bayu .

ja miałam dokładnie tak jak na tym foto czyli praktycznie zero miejsca do łap na przodzie , może to kwestia źle dobranego rozmiaru nie wiem .

nie ładnie pożyczać cudze zdjęcia, zwłasza moje :diabloti:

Posted

NightQueen napisał(a):
nie ładnie pożyczać cudze zdjęcia, zwłasza moje :diabloti:

wybacz mi , wpisałam w googlach szelki ezy dog i wyszła ta fota między innymi :lol:

Posted

Diora napisał(a):
To jest pianka powleczona materiałem. Mam je przed sobą :) Mojemu psu te szelki nigdy nie wchodziły pod pachy ani ich nie obtarły. A dodam, że sunia jest dość drobna ;) Przód szelek jest fajny, plastyczny. Ładnie dopasowuje się do kształtu klatki.

Moja psica nosi fiolet XL, pies siostry ma brązowe M. Obie pary super - i obie z pianki, a nie "kartonu" ;)

ja też miałam te szelki i zdecydowanie miały coś twardego w środku, takie trochę jak kawałek plastiku, który się czasem wkłada na dno toreb sportowych czy na zakupy

Posted

ja mam dwie pary tych szelek.
uzywam ich tylko w aucie.
to jest tyko pianka nieco sztywniejsza niz neopren i nie ma w srodku niczego twardego.
wiem to na pewno, bo jedne zostaly juz stosownie sprawdzone pod tym katem przez mojego psa, wiec dokladnie wiem, co tam sie w srodku kryje.

Posted

[quote name='Unbelievable']ja też miałam te szelki i zdecydowanie miały coś twardego w środku, takie trochę jak kawałek plastiku, który się czasem wkłada na dno toreb sportowych czy na zakupy

A ja mam nadal ( jak pisałam - 2 pary) i nic oprócz pianki na 100% tam nie ma.

Posted

[quote name='Diora']A ja mam nadal ( jak pisałam - 2 pary) i nic oprócz pianki na 100% tam nie ma.
to może małe rozmiary tylko mają coś takiego :hmmmm: na moim psie niezbyt fajnie się układały i szybko je sprzedałam, miałam chyba XS

Posted

Unbelievable napisał(a):
to może małe rozmiary tylko mają coś takiego :hmmmm: na moim psie niezbyt fajnie się układały i szybko je sprzedałam, miałam chyba XS

a mi się wydaje że miałaś S jak ja dla pudla .

i S i M miały cos twardego w srodku albo to ta pianka była tak twarda że robiła wrażenie "kartonu" .

Posted

Może... XS ani S nie widziałam "na żywo".
U nas przód musiał się jakby "ułożyć" i dopasować do psa. Fakt, jest dość twardy.

Rozmiar M jest identyczny w wykonaniu jak XL, a gops też myślała, że tam jest coś więcej włożone. Myślę, że to po prostu taka uroda tych szelek.

Posted

więc dla każdego twardy znaczy co innego , dla mnie coś czego nie da się zgiąć jak taśmy będzie twarde .;)
nie jest to minusem tych szelek jesli są dobrze dobrane na psa ale jak przeglądam fotki to większośc jest za szeroka na przodzie .

Posted

ale nasze szelko da sie dowlnie zginac-pianka jest elastyczna jak to neopren.
mi odpowiada to, ze sa szerokie z przodu. w razie gwaltownego hamowania nacisk na klate dobrze sie rozklada.

na spacer bym psa w to nie ubrala. zreszta tak jak i w zadne inne szelki.

Posted

Dawno nie wrzucałam tu nic nowego, więc najwyższy czas to zmienić :evil_lol:.

Nasz pierwszy rogz z łańcuszkiem (zapewne będzie ich więcej, bo są super!), dayglow yellow