Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tam nie słyszałam o żadnych ograniczeniach, wg mnie szelki są nawet bezpieczniejsze niż obroża. A jakie najlepsze...to już chyba zależy co kto lubi, mi się te całe "step in" nie podobają i tylko takich nie kupiłabym.

Posted

szyje miałam od nich kantarek bo nigdzie nie mogłam dostać odpowiedniego na ryjka mojej suki albo były za duże albo za małe, płaciłam koło 20zł .

Posted

a ja w koncu czuje sie spelniona jesliu chodzi o psie akcesoria. Jedzie do mnie nowiutki zestaw Lupine flower power na ktory polowalam chyba ze 2 lata. Jak tylko dojedzie wyprzedaje to co mi zalega. Czuje sie wolna i jest mi z tym dobrze :loveu:

Posted

mańka_ napisał(a):
A ja tylko nieśmiało podpowiem, że ruszyliśmy z zamówieniami :-) Pierwsze 3 zamówienia dostają błyskawiczną wysyłkę gratis ;-)
Zapraszamy więc na FB i www :-)

aktualna nazwa milion razy fajniejsza :diabloti:

Posted

masdamerka napisał(a):
Od jakiego wieku pies może nosić szelki (czytałam, że 10 mc, ale chcę się upewnić :roll:)?

Moja Kala śmigała w guardach jak miała 3miesiące ;)

mańka_ napisał(a):
A ja tylko nieśmiało podpowiem, że ruszyliśmy z zamówieniami :-) Pierwsze 3 zamówienia dostają błyskawiczną wysyłkę gratis ;-)
Zapraszamy więc na FB i www :-)

Nazwa super ;) wzorek w gitary mi się podoba ale kasy brak :placz:

Posted

masdamerka napisał(a):
A co powiecie o norwegach? Jak mają się w stosunku do guardów/step in? Patrząc na moją okolicę to wszystkie psiaki biegają tylko w step in :cool3:

mój nienawidzi guardów- nigdy z nich nie wyszedł, przekręcają się
szorki- nosił jako szczenior ale z nich z łatwością wychodził
norwegi- jeszcze z nich nie wyszedł ale jak by chciał to sądze ze dał by radę, nie przekręcaja się, jak na razie dla mnie najlepsze, nie mają pska pod brzuchem i są chyba przez to wygodniejsze

Posted

Step in są moim zdaniem najgorsze ze wszystkich. Ja jestem fanką guardów, ale ostatnio przerzuciłyśmy się na norwegi i też jest ok. O ile z guardów moja Amy nie wyłazi to z norwegów jej się udało. Ze step in to w 2 sekundy wyłazi. Norwegi są wygodne w zakładaniu :)

Posted

masdamerka napisał(a):
@mańka_ Planujecie robić szelki? :D

Tak, jak najbardziej - i to w niedalekiej przyszłości ;-)

Angi napisał(a):
Już nie mogę się doczekać naszej MiauHauowej obróżki :loveu: :-D

Myślę, że powinna być we środę - niestety ze względu na Nowy Rok itd wiadomo jak z Pocztą bywa...

xxxkaluniaxxx napisał(a):

Nazwa super ;-) wzorek w gitary mi się podoba ale kasy brak :placz:

Powiem szczerze: ten wzorek dobrze wyglądać może jedynie na 4 cm - na węższych nie będzie wiadomo, ze to gitary ;-)

Posted

chrupcia napisał(a):
mańka_, jaki tym ringówki jest lepszy? ten zaciskowy czy amerykański? muszę jakąś zamówić niebawem i pewnie się zaopatrzę u was..

To wszystko zależy od tego co lubisz Ty i Twój pies - nie da sie określić jednoznacznie, który lepszy.
Ja osobiście wolę zacisk - wygodniej mi się na niej psa prowadzi.
Z drugiej strony - jak pies niewielkiej rasy, to wydaje mi się, że lepiej sprawdzi się amerykańska - przynajmniej takie zamawia większość włascicieli małych ras...

Posted

xxxkaluniaxxx napisał(a):
i gitara gra bo Kala tylko w obrożach 3 i 4cm chodzi :evil_lol::evil_lol:

A no to chyba, ze tak ;-)

Na dniach powinnam wstawić na FB foto właśnie takiej obroży 4cm szerokosci z tym materiałem, to bedzie można zobaczyć jak to wygląda :-)

Posted

To w kwestii ringówki - zapraszam na priv lub na FB ;-)

Co do obroży - zasadniczo problemu nie ma żadnego :-D Szczegóły również - priv lub FB :-) będzie prościej, co by tu nie śmiecić :-)