gops Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Guciek napisał(a):Na all szukałam i nie było nic skórzanego. niestety są drogie właśnie . Marchewkowy napisał(a):Dingo niezbyt dobre jakościwowo, moje psy z dingo rozwaliły i z champion'a też. no ale to też zalezy dla jakiego psa ;) ja chwale sobie dingo natłuszczane ale zwykłe, tych na okrągło szytych nie miałam nigdy ale dobrze wiedzieć . Quote
Guciek Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Rosiczka napisał(a):http://www.fh-aleksandra.pl/ ja u nich kupowałam dla moich psiaków. Sprawowały się znacznie lepiej niż te Dingo. Dodatkowo szew był po zewnętrznej stronie, a nie po wewnętrznej jak to najczęściej bywa. Cena za tą obroże skórzaną to jakieś 40 zł Ooo super, już skrobię maila, bo nie widzę ich na stronie w ofercie. Quote
Marchewkowy Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 gops napisał(a):niestety są drogie właśnie . ja chwale sobie dingo natłuszczane ale zwykłe, tych na okrągło szytych nie miałam nigdy ale dobrze wiedzieć . mówię o tych szytych na okrągłow oczywiście, zwykłe są ok, miałam smycz i bardzo fajnie się użytkowała :) Guciek napisał(a):Ooo super, już skrobię maila, bo nie widzę ich na stronie w ofercie. Daj znać jak Ci odpiszą bo też jestem ciekawa :) ja myślałam o okrągłej wozie dla Abi, napisałam im maila jaka średnica będzie najlepsza ale jeszcze mi nie odpisali. Quote
Patsi Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Zoopaja robi szyte na okrągło w bardzo dobrej cenie. Mam dwie używamy już trzeci miesiąc i jestem zadowolona. Quote
WEIMAR Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 motylek1007 napisał(a):ok dzięki, faktycznie jest warta przemyślenia. Jak wygląda sytuacja z praniem takiej obroży? w srodku tej obrozy jest plaski przewód światłowodowy który podświetlany jest diodą i ta elektroniczna całość jest wyjmowana z obroży i zostaje tylko materiał z zapięciem który normalnie można uprać a po wysuszeniu z powrotem wlóżyc do środka ten przewód i jest jak nowa na końcu przewodu jest włącznik/wyłacznik i w nim jest bateria taka okrągła płaska która kosztuje około 8 złoty za sztukę obroża fajnie świeci około miesiąca potem trzeba wymienić baterię odkręcając wieczko malutkim śruborętem Quote
motylek1007 Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 WEIMAR napisał(a):w srodku tej obrozy jest plaski przewód światłowodowy który podświetlany jest diodą i ta elektroniczna całość jest wyjmowana z obroży i zostaje tylko materiał z zapięciem który normalnie można uprać a po wysuszeniu z powrotem wlóżyc do środka ten przewód i jest jak nowa na końcu przewodu jest włącznik/wyłacznik i w nim jest bateria taka okrągła płaska która kosztuje około 8 złoty za sztukę obroża fajnie świeci około miesiąca potem trzeba wymienić baterię odkręcając wieczko malutkim śruborętem bardzo Ci dziękuję za szczegółowe wyjaśnienie Quote
Dioranne Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Póki co psa jeszcze nie mam, ale się szykuję. Nie chodzi mi tu o kupno szelek, gdy maluch będzie rosnąć (na ten okres zaopatrzymy się w swoim zoologiku). Chodzi mi o okres, gdy psisko przestanie już rosnąć. Upatrzyłam sobie szelki Dingo (psisko to pinczer miniatura będzie). Jednak tych szelek nigdzie w mieście nie dostanę, więc pozostaje kupno przez Internet. Interesuje mnie sprawa czy oni mają już jakąś gotową rozmiarówkę czy robią dany model na zamówienie. ;) Ps. Nie chciałam zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj. Quote
chrupcia Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Lula w DS, jest prawie na maxa wyregulowana, wiec powinna posłużyć dłuugo. W rzeczywistości żywsze kolorki:) obróżka wykonana bardzo fajnie, ale to druga obroża DS, którą mam i jest rdza na taśmie po okuciach. No i oczywiście szajbuska już wypaprała błotem zacisk, więc trzeba będzie niedługo wyprać;) Quote
Kirinna Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 obroża bardzo ładna, ale szczeniaczek piękny:) Quote
motyleqq Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 już dość długo mamy tą obrożę, ale nie pokazywałam: Quote
Szura Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Czy szelki z 'siodełkiem' na górze są wygodniejsze dla psa? Bo w Kakadu są teraz Dingo dla mniejszych psów za jakieś 40zł i się zastanawiam, czy warto kupić. Aktualnie nosimy zwykłe norwegi. Quote
gops Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Szura napisał(a):Czy szelki z 'siodełkiem' na górze są wygodniejsze dla psa? Bo w Kakadu są teraz Dingo dla mniejszych psów za jakieś 40zł i się zastanawiam, czy warto kupić. Aktualnie nosimy zwykłe norwegi. w lato pewnie kiepsko bo grzeja , ja mam juliusy siodełkowe i bardzo je lubię , są wygodne na pewno tylko według mnie średnie na lato i długo schną jak pies wejdzie w nich do wody . 40zł to bardzo mało , myśle że warto spróbować Quote
mata28 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Zwracam się z ogromną prośbą do osób które mają psy po kastracji/sterylizacji o wypełnienie krótkiej – 3 minuty- ankiety http://www.ankietka.pl/ankieta/88592...acja-psow.html Dane z ankiety będą wykorzystane do pracy magisterskiej pt.”Kastracja i sterylizacja psów na terenach wiejskich” Bardzo proszę o pomoc i z góry wszystkim ,którzy wypełnią ,dziękuje. Quote
martynkao Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Hej , robie zamówienie ze sklepu http://www.zerodc.cz/ jesli ktos jest zainteresowany wspolnymi zakupami zapraszam na maila martyna.okrasa@gmail.com Quote
LadyS Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Szura napisał(a):Czy szelki z 'siodełkiem' na górze są wygodniejsze dla psa? Bo w Kakadu są teraz Dingo dla mniejszych psów za jakieś 40zł i się zastanawiam, czy warto kupić. Aktualnie nosimy zwykłe norwegi. Ja dla Jaxa mam siodełkowe od Marty z DS i są super. Doskonale sprawdziły się np. w górach, podczas kilkugodzinnych wycieczek, podobnie nad morzem. Po kąpieli w rzece takiej, że pies ponad godzine był w wodzie prawie non stop schły może godzinę. Nie grzeją, jeśli mają odpowiedni materiał pod spodem - ja nie zauważyłam, żeby młody szybciej się męczył, bardziej ział czy więcej pił albo był gorący bardziej pod nimi nawet w czasie długiego marszu. Quote
Szura Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 LadyS, a masz może porównanie do 'zwykłych' norwegów? :) Quote
Marchewkowy Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Zamówiłam furkidza :D First Star :D Quote
masdamerka Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Marchewkowy napisał(a):Zamówiłam furkidza :D First Star :D Mam tą obróżkę i powiem, że w rzeczywistości jest 1000 razy ładniejsza niż na zdjęciach :D Nawet zbytnio się nie brudzi, przeżyła tarzanko w błocie i po praniu jak nowa :lol: Quote
Marchewkowy Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Myślałam nad truskawkami dla Abi, ale taka jasna to by po jednym spacerze była szmatką. A zielona będzie się mniej brudzić a poza tym będzie do obydwóch futer pasować, jak co to będzie tylko dla Prince'a bo on mniej brudzący :) Quote
Beatrx Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 nie wiecie może, gdzie można kupić obrożę z serii zolux roadsign, poza emusklepem? Quote
Beatrx Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 kropka też już znalazłam:cool3: ale dzięki;) Quote
FredziaFredzia Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Eris w DogStyle lazurowych, prezent świąteczny - jednak coś widać! :lol: Quote
masdamerka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Od jakiego wieku pies może nosić szelki (czytałam, że 10 mc, ale chcę się upewnić :roll:)? I jakie są najlepsze? Guardy, step in, norwegi, czy może jeszcze inne? Luna umie chodzić przy nodze, ale jak zobaczy psa, to potrafi mocno pociągnąć, żeby się przywitać :lol: Quote
Recommended Posts