zaba14 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 klaudia&Manta napisał(a):Szczerze ? Nie rozumiem tej calej agresji w stosunku do innych ludzi ? Czy jak ktos z was ma psa w domu tydzien , to od razu ten pies wszystko umie , mega slucha i nie potrzebuje zadnych zabezpieczen ? Watpie . Z drugiej strony , czym szybciej zaczynasz prace z psem , tym efekty lepsze , a przy kupnie takiego psa , linka to pierwsze co powinnas miec. Co do Furkidz'owych polzciskow - pierwsze pare razy maja problem z odciesnieciem sie , dopoki material sie nie wyrobi . I masakrycznie szybko sie brudza , ich najwieksza wada Klaudia a to TY nie wiesz że a dogo każdy ma idealnego psa :D Quote
FredziaFredzia Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 zaba14 napisał(a):Klaudia a to TY nie wiesz że a dogo każdy ma idealnego psa :D Dokładnie, a szczególnie koleżanka która już raz bana dostała. ;) A wracając do tematu... Podpowiedzcie mi, do moich białych chciałam szelki guardy jednokolorowe z DS. Ale jakie kolory? Jest ich tyle, że nie umiem się zdecydować. :shake: Najlepiej dla jednego i drugiego inne. Gnojek jeden: http://images45.fotosik.pl/1650/e1430b50c85d0907.jpg Gnojek dwa: http://images49.fotosik.pl/1710/d657a949bf4d00bc.jpg Quote
Yuveza Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 (edited) to gnojek jeden mięta, a gnojek dwa.... trudno stwiedzić :lol: edit:się pomyliłam Edited December 2, 2012 by westie_justa Quote
Olson Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Dla gnojka nr 2 ja bym wzięła klasyczną czerwień. ja tam uważam, że białe buldożysko w czerwieni to bajka. :loveu: A dla gnojka nr 1, hmmm... może coś zielonego. Ale nie ta oklepana neonka. :diabloti: Quote
Victoria Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Olson napisał(a): Ale nie ta oklepana neonka. :diabloti: a wez wyjdz <foch> :eviltong: Dla jedynki bym turkus albo miętę brała :cool3: Quote
Monika i Max :) Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Dla jednego turkus dla drugiego mięta :evil_lol: Quote
semp Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 mnie do pierwszego pasuje czerwien albo bordo :loveu: Quote
a_niusia Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 masdamerka napisał(a):Tak, ma rodowód ZKwP i tak planuję wystawy. to chyba tylko wystawy... bo prob polowych na smyczy sie nie zalicza. Quote
masdamerka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 a_niusia napisał(a):to chyba tylko wystawy... bo prob polowych na smyczy sie nie zalicza. Dobra, daj już spokój. Robimy taki offtop.. Nie wiem czemu masz do mnie problemy, nie umiesz czytać ze zrozumieniem (nie wnikam). Pies chodzi i biega na 8m smyczy, bo mam ją TYDZIEŃ (tydzień to 7 dni). Quote
masdamerka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Olson napisał(a):Dla gnojka nr 2 ja bym wzięła klasyczną czerwień. ja tam uważam, że białe buldożysko w czerwieni to bajka. :loveu: A dla gnojka nr 1, hmmm... może coś zielonego. Ale nie ta oklepana neonka. :diabloti: Popieram :D Biało-czarna bulwa to tylko czerwone szelki :loveu: A dla gnojka numer jeden zielony, turkus itp. :lol: Quote
masdamerka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Mam ja do Was jeszcze pytanie o smycze :D Jeśli już Luna będzie wesoło galopować z innymi pieskami (bez smyczy) to czy do normalnych spacerów warto byłoby zaopatrzyć się w smycz 2m, przepinaną? Bo coś czuję że na tej automatycznej podczas zwykłych spacerów np. po chodnikach czuje zbyt dużo wolności i ciągnie :lol: Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 masdamerka napisał(a):Mam ja do Was jeszcze pytanie o smycze :D Jeśli już Luna będzie wesoło galopować z innymi pieskami (bez smyczy) to czy do normalnych spacerów warto byłoby zaopatrzyć się w smycz 2m, przepinaną? Bo coś czuję że na tej automatycznej podczas zwykłych spacerów np. po chodnikach czuje zbyt dużo wolności i ciągnie :lol: często psy na automatach uczą się ciągnąć ;) do nauki luźnego chodzenia polecam długą smycz, 2m lub nawet dłuższą, może być przepinana-moim zdaniem przepinane są wygodniejsze :) Quote
masdamerka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 motyleqq napisał(a):często psy na automatach uczą się ciągnąć ;) do nauki luźnego chodzenia polecam długą smycz, 2m lub nawet dłuższą, może być przepinana-moim zdaniem przepinane są wygodniejsze :) Taka byłaby wg. Ciebie ok? :D http://allegro.pl/smycz-regulowana-przepinana-2-8m-i-inne-i2791012485.html Quote
necianeta89 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 właśnie odebrałam naszego furkidza :loveu: jest piękny... i dostaliśmy w gratisie suszone przysmaki dla mojego głuptasa :) Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 masdamerka napisał(a):Taka byłaby wg. Ciebie ok? :D http://allegro.pl/smycz-regulowana-przepinana-2-8m-i-inne-i2791012485.html tak, jak najbardziej :) Quote
Beatrx Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 a jak dla mnie bez sensu brać prawie 3 metrową smycz, która ma służyć jedynie do spacerów po chodniku, gdzie psa wypadałoby trzymać krótko. Quote
Ania24 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Tak, to fakt, do chodzenia po 'mieście' krótka smycz. Nasz pejczyk od taks jest rewelacyjny ;) Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Beatrx napisał(a):a jak dla mnie bez sensu brać prawie 3 metrową smycz, która ma służyć jedynie do spacerów po chodniku, gdzie psa wypadałoby trzymać krótko. co kto lubi. dla mnie krótko trzymana smycz nie jest najlepszym rozwiązaniem w trakcie nauki luźnego utrzymywania smyczy. mieszkałam z psem w Wawie dość długi czas i bardzo rzadko przydawała mi się króciutka smycz-tylko jak jechałam do centrum odebrać kogoś ze stacji ;) Quote
gops Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ania24 napisał(a):Tak, to fakt, do chodzenia po 'mieście' krótka smycz. Nasz pejczyk od taks jest rewelacyjny ;) ja na pejczyku właśnie uczę chodzenia przy nodze , póki co super się sprawdza . Quote
Beatrx Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 no tak, ale nie trzeba od razu brać 2-3 metrowej, tylko metrowa spokojnie starczy i wisi luźno jak pies idzie przy nodze;) Quote
Unbelievable Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 ja bym nie mogła mieć smyczy krótszej niż 150cm ;) Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 to jest wszystko kwestia gustu i potrzeb. moim zdaniem czym innym jest chodzenie przy nodze, a chodzenie po prostu na luźnej smyczy. pies przy nodze się nie wysika, chyba, że na naszą nogę ;) i dla mnie długa smycz jest potrzebna. zwłaszcza jak trawniki to sralniki- ja tam nie mam ochoty iść za psem w takie trawniczki i wolę mieć długą smycz Quote
Beatrx Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 to w takim wypadku i flexi daje radę:cool3: a nie trzeba tego w rękach przewalać tylko samo się zwija. ale masz rację, co kto woli;) Quote
gops Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Unbelievable napisał(a):ja bym nie mogła mieć smyczy krótszej niż 150cm ;) a ja dłuższej niż 150cm :lol: idealna to 120-130cm Quote
Recommended Posts