Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

klaudia&Manta napisał(a):
Szczerze ? Nie rozumiem tej calej agresji w stosunku do innych ludzi ? Czy jak ktos z was ma psa w domu tydzien , to od razu ten pies wszystko umie , mega slucha i nie potrzebuje zadnych zabezpieczen ? Watpie .

Z drugiej strony , czym szybciej zaczynasz prace z psem , tym efekty lepsze , a przy kupnie takiego psa , linka to pierwsze co powinnas miec.

Co do Furkidz'owych polzciskow - pierwsze pare razy maja problem z odciesnieciem sie , dopoki material sie nie wyrobi . I masakrycznie szybko sie brudza , ich najwieksza wada

Klaudia a to TY nie wiesz że a dogo każdy ma idealnego psa :D

Posted

zaba14 napisał(a):
Klaudia a to TY nie wiesz że a dogo każdy ma idealnego psa :D

Dokładnie, a szczególnie koleżanka która już raz bana dostała. ;)

A wracając do tematu...
Podpowiedzcie mi, do moich białych chciałam szelki guardy jednokolorowe z DS. Ale jakie kolory? Jest ich tyle, że nie umiem się zdecydować. :shake: Najlepiej dla jednego i drugiego inne.

Gnojek jeden: http://images45.fotosik.pl/1650/e1430b50c85d0907.jpg

Gnojek dwa: http://images49.fotosik.pl/1710/d657a949bf4d00bc.jpg

Posted

Dla gnojka nr 2 ja bym wzięła klasyczną czerwień. ja tam uważam, że białe buldożysko w czerwieni to bajka. :loveu:
A dla gnojka nr 1, hmmm... może coś zielonego. Ale nie ta oklepana neonka. :diabloti:

Posted

a_niusia napisał(a):
to chyba tylko wystawy...
bo prob polowych na smyczy sie nie zalicza.

Dobra, daj już spokój. Robimy taki offtop.. Nie wiem czemu masz do mnie problemy, nie umiesz czytać ze zrozumieniem (nie wnikam). Pies chodzi i biega na 8m smyczy, bo mam ją TYDZIEŃ (tydzień to 7 dni).

Posted

Olson napisał(a):
Dla gnojka nr 2 ja bym wzięła klasyczną czerwień. ja tam uważam, że białe buldożysko w czerwieni to bajka. :loveu:
A dla gnojka nr 1, hmmm... może coś zielonego. Ale nie ta oklepana neonka. :diabloti:

Popieram :D Biało-czarna bulwa to tylko czerwone szelki :loveu:
A dla gnojka numer jeden zielony, turkus itp. :lol:

Posted

Mam ja do Was jeszcze pytanie o smycze :D Jeśli już Luna będzie wesoło galopować z innymi pieskami (bez smyczy) to czy do normalnych spacerów warto byłoby zaopatrzyć się w smycz 2m, przepinaną? Bo coś czuję że na tej automatycznej podczas zwykłych spacerów np. po chodnikach czuje zbyt dużo wolności i ciągnie :lol:

Posted

masdamerka napisał(a):
Mam ja do Was jeszcze pytanie o smycze :D Jeśli już Luna będzie wesoło galopować z innymi pieskami (bez smyczy) to czy do normalnych spacerów warto byłoby zaopatrzyć się w smycz 2m, przepinaną? Bo coś czuję że na tej automatycznej podczas zwykłych spacerów np. po chodnikach czuje zbyt dużo wolności i ciągnie :lol:

często psy na automatach uczą się ciągnąć ;) do nauki luźnego chodzenia polecam długą smycz, 2m lub nawet dłuższą, może być przepinana-moim zdaniem przepinane są wygodniejsze :)

Posted

Beatrx napisał(a):
a jak dla mnie bez sensu brać prawie 3 metrową smycz, która ma służyć jedynie do spacerów po chodniku, gdzie psa wypadałoby trzymać krótko.

co kto lubi. dla mnie krótko trzymana smycz nie jest najlepszym rozwiązaniem w trakcie nauki luźnego utrzymywania smyczy. mieszkałam z psem w Wawie dość długi czas i bardzo rzadko przydawała mi się króciutka smycz-tylko jak jechałam do centrum odebrać kogoś ze stacji ;)

Posted

Ania24 napisał(a):
Tak, to fakt, do chodzenia po 'mieście' krótka smycz. Nasz pejczyk od taks jest rewelacyjny ;)

ja na pejczyku właśnie uczę chodzenia przy nodze , póki co super się sprawdza .

Posted

to jest wszystko kwestia gustu i potrzeb. moim zdaniem czym innym jest chodzenie przy nodze, a chodzenie po prostu na luźnej smyczy. pies przy nodze się nie wysika, chyba, że na naszą nogę ;) i dla mnie długa smycz jest potrzebna. zwłaszcza jak trawniki to sralniki- ja tam nie mam ochoty iść za psem w takie trawniczki i wolę mieć długą smycz