Unbelievable Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 masdamerka napisał(a):Mam ją od tygodnia, ma niecałe 5 miesięcy... :shake: A spuszczę na zamkniętym wybiegu dla psów nad Maltą, w Poznaniu :p i co w związku z tym? pies do wiosny nie pobiega? Quote
masdamerka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Unbelievable napisał(a):i co w związku z tym? pies do wiosny nie pobiega? Biega na 8 metrowej smyczy co najmniej 1,5 godziny dziennie biega i bawi się na polance z innymi psami, a nie spuszczę jej, bo się boję że po prostu nie przyjdzie, słucha się tylko wtedy kiedy chce (pracujemy nad tym :cool3:). Quote
Luzia Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Unbelievable napisał(a):i co w związku z tym? pies do wiosny nie pobiega? W zimie pieski nie biegają bo tłuszczyk na zimę zbierają, dopiero na wiosnę im wolno, nie wiedziałaś? :roll: Quote
masdamerka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Victoria napisał(a):A to już chyba zależy od psa (i upodobań właściciela przede wszystkim). Rozmiaru w szyi ale tez i wielkości głowy. A może łańcuszek?? Bo właśnie już 2 razy obroża się "ześlizgnęła" z głowy, za pierwszym razem to była moja wina, bo troszkę za luźna obroża, teraz ma ciaśniej i wczoraj znowu obroża "odleciała", dlatego zastanawiam się nad innym rozwiązaniem od tradycyjnej obróżki :razz: Quote
omry Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 masdamerka napisał(a):Biega na 8 metrowej smyczy co najmniej 1,5 godziny dziennie biega i bawi się na polance z innymi psami, a nie spuszczę jej, bo się boję że po prostu nie przyjdzie, słucha się tylko wtedy kiedy chce (pracujemy nad tym :cool3:). Linka treningowa i ćwiczyć. Quote
Marchewkowy Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Miał ktoś te obroże http://allegro.pl/obroza-led-dla-psa-promocja-animal-gold-tanio-i2826767573.html http://allegro.pl/obroza-led-dla-psa-animal-gold-regulowana-tanio-i2826768284.html ? Tak sobie teraz przeglądałam allegro, ale za tę cenę to chyba mega szajs. Pytanie do użytkowników lonży dogstyle, czy bardzo nasiąkają wodą? Chce kupić teraz 5 m do ciągniecia się za psem po ziemi i nie wiem czy rbać zwykłą czy lonże. Wiadomo teraz błoto śnieg itp. więc dlatego pytam o to "namakanie" :)) Quote
masdamerka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 omry napisał(a):Linka treningowa i ćwiczyć. Myślałam nad tym i może na święta się skuszę :) Quote
Luzia Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 masdamerka napisał(a):Myślałam nad tym i może na święta się skuszę :) Czym szybciej tym lepiej, choć szczerze to dziwni mnie, że 5 miesięczny szczeniak ucieka, moja młoda przyszła do mnie jak miała ponad 4 m/c i pilnowała się lepiej niż moje psy. Nie spuszczała mnie z oczu nawet na chwilę Quote
Kirinna Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Marchewkowy napisał(a):Miał ktoś te obroże http://allegro.pl/obroza-led-dla-psa-promocja-animal-gold-tanio-i2826767573.html http://allegro.pl/obroza-led-dla-psa-animal-gold-regulowana-tanio-i2826768284.html ? Tak sobie teraz przeglądałam allegro, ale za tę cenę to chyba mega szajs. Pytanie do użytkowników lonży dogstyle, czy bardzo nasiąkają wodą? Chce kupić teraz 5 m do ciągniecia się za psem po ziemi i nie wiem czy rbać zwykłą czy lonże. Wiadomo teraz błoto śnieg itp. więc dlatego pytam o to "namakanie" :)) a te lonże DS to nie są zwykłe taśmy parciane? bo jeśli tak to z jednej strony odradzam, brudzi się strasznie, namaka też, ale z drugiej strony w lato na słoneczku taka podobna wysychała mi w 10 min, ja mam linkę i wolę ją bo jest lżejsza, zajmuje mniej miejsca, chociaż brudzi sie ta samo, namaka także ale dla mnie jest wygodniejsza chociaż ślad od niej jak nie zdązyłam uciec mam od kilku miesięcy:) Quote
masdamerka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Luzia napisał(a):Czym szybciej tym lepiej, choć szczerze to dziwni mnie, że 5 miesięczny szczeniak ucieka, moja młoda przyszła do mnie jak miała ponad 4 m/c i pilnowała się lepiej niż moje psy. Nie spuszczała mnie z oczu nawet na chwilę Nie tyle co ucieka, bo normalnie na spacerze się słucha, idzie za mną, ale nie koło nogi, jak widzi że jestem dalej niż 3m to biegnie do mnie. Ale podczas zabaw z innymi psami ma mnie po prostu tam gdzie słońce nie dochodzi :D Quote
Victoria Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 no to chodz w miejsca gdzie nie ma innych psów, albo gdzie bedziesz w stanie zobaczyc innego psa szybciej niz Twoj pies, albo gdzie nic sie nie stanie nawet jak za daleko odbiegnie (nie ma ulicy itp) i rzucaj piłke, zeby pies sie nauczyl ze zabawa z Tb moze byc fajniejsza niz inne psy Quote
omry Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Luzia napisał(a):Czym szybciej tym lepiej, choć szczerze to dziwni mnie, że 5 miesięczny szczeniak ucieka, moja młoda przyszła do mnie jak miała ponad 4 m/c i pilnowała się lepiej niż moje psy. Nie spuszczała mnie z oczu nawet na chwilę Mnie nie dziwi, że dla psa, który nie jest jeszcze do swojego opiekuna przywiązany jest wiele atrakcyjniejszych rzeczy, np. zabawa z innymi psami. Nasza w tym głowa, by być atrakcyjniejszym i to jak najszybciej :) Quote
masdamerka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Dobra, zakupię linkę treningową (mam nadzieję że się Mała nie poplącze :eviltong:). Nie mam w okolicy innego miejsca bez psów i ulicy :( Ta polana to straaaasznie duża pusta przestrzeń z daleka od drogi, ale prawie zawsze jest tam minimum 5 psów :( Mam niedaleko ogrodzony wybieg dla psów, może w weekend się tam wybiorę pierwszy raz :) A wracając do tematu obroży, czy dla małego munsterlandera taka obroża pół zaciskowa byłaby ok? :D Quote
a_niusia Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 pieciomiesieczny pies rasy mysliwskiej caly czas na smyczy... chyba naprawde niektorzy nie kumqaja, co maja w chacie. trzeba bylo buldozka kupic. Quote
Marchewkowy Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Kirinna napisał(a):a te lonże DS to nie są zwykłe taśmy parciane? bo jeśli tak to z jednej strony odradzam, brudzi się strasznie, namaka też, ale z drugiej strony w lato na słoneczku taka podobna wysychała mi w 10 min, ja mam linkę i wolę ją bo jest lżejsza, zajmuje mniej miejsca, chociaż brudzi sie ta samo, namaka także ale dla mnie jest wygodniejsza chociaż ślad od niej jak nie zdązyłam uciec mam od kilku miesięcy:) No właśnie do tej pory miałam "zwykłe" taśmy i było w miare okej z namakaniem i brudzeniem ;) a potrzebuje teraz typowo na zime czyli snieg i błoto, jeszcze poczekam co mi odpisze Marta. Dzięki za informacje :) Quote
vege* Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Gdyby ktoś chciał wiedzieć to jutro jest dzień darmowej wysyłki i sklep emusklep (zoologiczny) uczestniczy w tej akcji ;-) Może komuś się przyda ta informacja :) Quote
masdamerka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 a_niusia napisał(a):pieciomiesieczny pies rasy mysliwskiej caly czas na smyczy... chyba naprawde niektorzy nie kumqaja, co maja w chacie. trzeba bylo buldozka kupic. Chyba mnie nie do końca rozumiecie. Mam ją tydzień, jeszcze się nie przyzwyczaiła i po prostu nie chcę ryzykować! Biega co najmniej 1,5 godziny dziennie z innymi psami + 2,5-3 godziny spacerów po zalesionych terenach, czasem po zwykłym lesie. Jest to jeszcze szczeniak więc gdy ma zapewnione tyle ruchu cały wolny czas praktycznie śpi. Quote
AnIeLa Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 W jutrzejszym DDD biorą udział: Gadżeciaki ekozwierzak.pl animalix karusekcom.pl sklepzkarmami.pl zdrowakarma.pl emusklep.pl eko-pies Quote
klaudia&Manta Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 masdamerka napisał(a):Chyba mnie nie do końca rozumiecie. Mam ją tydzień, jeszcze się nie przyzwyczaiła i po prostu nie chcę ryzykować! Biega co najmniej 1,5 godziny dziennie z innymi psami + 2,5-3 godziny spacerów po zalesionych terenach, czasem po zwykłym lesie. Jest to jeszcze szczeniak więc gdy ma zapewnione tyle ruchu cały wolny czas praktycznie śpi. Szczerze ? Nie rozumiem tej calej agresji w stosunku do innych ludzi ? Czy jak ktos z was ma psa w domu tydzien , to od razu ten pies wszystko umie , mega slucha i nie potrzebuje zadnych zabezpieczen ? Watpie . Z drugiej strony , czym szybciej zaczynasz prace z psem , tym efekty lepsze , a przy kupnie takiego psa , linka to pierwsze co powinnas miec. Co do Furkidz'owych polzciskow - pierwsze pare razy maja problem z odciesnieciem sie , dopoki material sie nie wyrobi . I masakrycznie szybko sie brudza , ich najwieksza wada Quote
a_niusia Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 masdamerka napisał(a):Chyba mnie nie do końca rozumiecie. Mam ją tydzień, jeszcze się nie przyzwyczaiła i po prostu nie chcę ryzykować! Biega co najmniej 1,5 godziny dziennie z innymi psami + 2,5-3 godziny spacerów po zalesionych terenach, czasem po zwykłym lesie. Jest to jeszcze szczeniak więc gdy ma zapewnione tyle ruchu cały wolny czas praktycznie śpi. to pies z rodowodem? planujesz wystawy, proby polowe? Quote
masdamerka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 a_niusia napisał(a):to pies z rodowodem? planujesz wystawy, proby polowe? Tak, ma rodowód ZKwP i tak planuję wystawy. Quote
Olson Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Kurcze, co za offtop. Dziewczyny, przenieście się na PW, co? Quote
Naklejka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Ja mam lonżę DS, ostatnio aż z niej kapało jak mokro było, ale szybki schnie, jest ciężka i gruba. Quote
Recommended Posts