Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moje mają 37-38 w szyi i muszę trochę obrożę rozluźniać, bo by się podusiły (Shina nosi jako niezaciskową). Nasze mają mniej więcej 34 cm (Plum blossom i Puppy love, pozostałych dwóch nie mam pod ręką, ale też większe raczej nie są), puppy love Shiny można jeszcze pomniejszyć o jakieś 5 cm. Hexa nosi jako zacisk i ma więcej rozluźnione obroże.

Posted

ja zanim kupilam puppy na zatrzask to przymierzalam wlasnie zacisk
i zeby mi suka nie wyszla z obrozy to sie nie dalo , na maxa zmiejszona byla za duza :)
moze kwestia szczescia , kilka cm moze byc inczej
ja mam 2,5 na zatrzask i polecam ;D porzadne sa te zatrzaski
moj puppy na maxa zmiejsozny ma 28cm a surf pup 29 wiec naprawde male

Posted

gops napisał(a):
ile Gram ma w szyi ?
nie ma duzych zaciskow od 30 cm ,najmniejsze od 38cm
tylko klips jest od 30
moja suka ma 38 w szyi a ten zacisk od 38 byl za duzy :) dlatego Ci to pisze , bo Gram to sie utopi
zatzrask moze byc okey

30 ;)
ale długość obroży jest chyba liczona razem z tym paskiem zaciskowym? jeżeli tak, to po ściśnięciu będzie 28, czyli jak dla mnie idealnie...
jak będzie brzydko to mam komu sprzedać :evil_lol:

*Monia* napisał(a):
Moje mają 37-38 w szyi i muszę trochę obrożę rozluźniać, bo by się podusiły (Shina nosi jako niezaciskową). Nasze mają mniej więcej 34 cm (Plum blossom i Puppy love, pozostałych dwóch nie mam pod ręką, ale też większe raczej nie są), puppy love Shiny można jeszcze pomniejszyć o jakieś 5 cm. Hexa nosi jako zacisk i ma więcej rozluźnione obroże.

czyli chyba powinno być ok ;)
gops napisał(a):
ja zanim kupilam puppy na zatrzask to przymierzalam wlasnie zacisk
i zeby mi suka nie wyszla z obrozy to sie nie dalo , na maxa zmiejszona byla za duza :)
moze kwestia szczescia , kilka cm moze byc inczej
ja mam 2,5 na zatrzask i polecam ;D porzadne sa te zatrzaski
moj puppy na maxa zmiejsozny ma 28cm a surf pup 29 wiec naprawde male

u mnie nie ma takiego znaczenia czy porządne bo szczur raczej grzeczny i zrywy rzadko mu się zdarzają, ale jeśli już to wyłazi z obroży : P
sama już nie wiem :placz: zastanawiam się jeszcze nad draper dog ze średnich, ale te wzorki dla dużych o wiele bardziej mi się podobają..(szczególnie żółwie)

Posted

A ja dostalam pierwszego naszego Pitmana - jestem zachwycona obroza! Mocna, podwodjna tasma, rowno uszyta, ladnie wyglada, mimo ze to "tylko" tasma.

Posted

Jaki Waszym zdaniem jest sklep internetowy z największym wyborem smyczy i obroży?

Chodzi mi o jeden, dobry sklep, gdzie znajdę i skóry i taśmy, parcianki, zaciski, zatrzaski, chodzi o duży wybór porządnego towaru.