Vectra Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 anostek napisał(a): teraz czekam na haftowane obroze ;) ja też i wtedy sobie zamówię :diabloti: Dawno temu o takie coś gnębiłam Martę ;) W tym wypadku , to nie jest kwestia zgapiania pomysłów , bo haftują od dawna inne firmy .. tylko kwestia zakupu odpowiedniej maszyny ... która KOSZTUJE troszkę el perro , haftuje od hohoho .. i nie tylko ta firma , więc żadna nowość Quote
Ania24 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Luna w Sumer Meadow - Furkidz I w 'łapkach' też od Furkidz Quote
Unbelievable Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 gops napisał(a):nikt nikomu nie każe kupować :) a jednak chętnych na DS jest wielu bo jest dużo tańszy :grins: anostek napisał(a):Właśnie to miałam na myśli, bo choć to naturalne, ze fajne pomysly sa kopiowane i pojawiaja sie w wielu firmach, to mam wrażenie, ze DS nie wprowadzil nic jako pierwszy, tylko pomalutku kopiuje co najlepsze: cottonki od furkidz, pianka z AD, teraz czekam na haftowane obroze ;) i rasowe :grins: elperro ma za grube taśmy które mi osobiście nie odpowiadają ja jakbym miała od DS coś kupować to tylko obroże z samą taśmą lub taśma z podszyciem, bo nikt nie ma takiej ilości kolorów ;) a do wykonania furkidz i activdoga z obroży które widziałam zbliżyło się tylko collar crafts Quote
anostek Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Unbelievable napisał(a):bo jest dużo tańszy :grins: i rasowe :grins: elperro ma za grube taśmy które mi osobiście nie odpowiadają ja jakbym miała od DS coś kupować to tylko obroże z samą taśmą lub taśma z podszyciem, bo nikt nie ma takiej ilości kolorów ;) a do wykonania furkidz i activdoga z obroży które widziałam zbliżyło się tylko collar crafts Moze i tanszy, ale ja duza wage przywiazuje do jakosci wykonania - furkidz, AD i jeszcze ten nowy ohmydog.pl - to dla mnie firmy, ktore starannie i ladnie szyja. Sa ludzie, ktorym krzywo uszyte akcesoria nie przeszkadzaja, niestety mi bardzo - nie spalabym dobrze, wiedzac ze moj pies ma krzywo przyszyta tasiemke ;) Takie zboczenie... Quote
toyota Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 anostek napisał(a):Moze i tanszy, ale ja duza wage przywiazuje do jakosci wykonania - furkidz, AD i jeszcze ten nowy ohmydog.pl - to dla mnie firmy, ktore starannie i ladnie szyja. Sa ludzie, ktorym krzywo uszyte akcesoria nie przeszkadzaja, niestety mi bardzo - nie spalabym dobrze, wiedzac ze moj pies ma krzywo przyszyta tasiemke ;) Takie zboczenie... Też tak mam :cool1:. Quote
Marta_Ares Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 anostek napisał(a):Pomysł ukradziony z Furkidz ;) Mi tez się podobają. anostek napisał(a):No niech będzie, podpatrzony w sklepie furkidz Unbelievable napisał(a):co nie zmienia faktu, że DS kopiuje pomysły innych firm ;) Kto śledzi na bieżąco nasz wzornik tkanin mógł zauważyć, że zdjęcia materiałów pojawiły się dużo wcześniej. To, że aukcja została wystawiona dopiero wczoraj nie oznacza, że materiały teraz dopiero doszły. Zamawiane są ze Stanów z kilkutygodniowym wyprzedzeniem (nie wystawiamy wszystkich wzorów od razu) W dzień kiedy pojawiły się kostki u furkidz ktoś na gg zapytał się mnie czy też takie będziemy mieli takie same, odpisałam z tego co pamiętam że czekam na dostawę między innymi tego wzoru i innych. Nie konsultuje wzorów z firmą Furkidz jakie wzory oni ściągają, a jakie my. Sówki np. były u nas już przed wakacjami.... Quote
Unbelievable Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 anostek napisał(a):Moze i tanszy, ale ja duza wage przywiazuje do jakosci wykonania - furkidz, AD i jeszcze ten nowy ohmydog.pl - to dla mnie firmy, ktore starannie i ladnie szyja. Sa ludzie, ktorym krzywo uszyte akcesoria nie przeszkadzaja, niestety mi bardzo - nie spalabym dobrze, wiedzac ze moj pies ma krzywo przyszyta tasiemke ;) Takie zboczenie... a mi się ohmydog nie podoba, ze zdjęć przynajmniej, te nierówne podszycia, fuj :roll: chociaż fakt, tasiemki wyglądają na ładnie i równo przyszyte Quote
angineuuka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Nasza obróżka od Collars Craft Studio, którą ciągle testujemy :lol: Quote
anostek Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Unbelievable napisał(a):a mi się ohmydog nie podoba, ze zdjęć przynajmniej, te nierówne podszycia, fuj :roll: chociaż fakt, tasiemki wyglądają na ładnie i równo przyszyte Ja mam przed sobą atłasową i jest super, tak jak lubię :) Quote
AnIeLa Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 "Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził " ;) Pewnie już to pisałam ale Odkąd mamy pierwszą obrożę z AD to jestem zakochana. Zamawiałam też obroże w DS i widać jakie zrobili postępy :D Mamy taką w jelonki zakupione jako pierwsze porównując z obrożami z tego roku to widaćććć ogromną różnicę w wykonaniu.Podobno ćwiczenie czyni mistrza :) Mnie się wydaje, że różnica może leżeć też w tym,że w DS szyje mężczyzna w AD czy gadżeciakach etc kobiety, które nie wiem czemu wydają mi się po prostu dokładniejsze. Mają mniejsze,zwinniejsze paluszki ;) Co do "odgapiania" .Jeden woli coś wprowadzać drugi woli skopiować i póki nie jest to opatentowane to droga wolna można kopiować ;) Ostatnio gadżeciaki szyły Nam obróżkę z wysłanej do nich tasiemki. Wykonanie super :) Quote
Unbelievable Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='anostek']Ja mam przed sobą atłasową i jest super, tak jak lubię :) a masz jakieś zdjęcia? bo tutaj nie wyglądają zbyt fajnie http://ohmydog.home.pl/omd/foto/home.jpg Quote
anostek Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Unbelievable']a masz jakieś zdjęcia? bo tutaj nie wyglądają zbyt fajnie http://ohmydog.home.pl/omd/foto/home.jpg Jeszcze nie, bo dopiero dziś przyszła razem z przecudownym zegarem :loveu:, jutro zrobię w świetle dziennym i wrzucę. A co Ci się nie podoba na tym zdjęciu? To inny sposób podszywania atłasem niz np. collar crafts, wydaje mi sie, ze tym sposobem szyte tak po prostu wyglada i mi sie podoba :) Quote
Ania24 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Angi'] Nasza obróżka od Collars Craft Studio, którą ciągle testujemy :lol: Śliczna ta obroża, jak się sprawuje? Jaki koszt takiej obróżki? Quote
Unbelievable Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 anostek napisał(a):Jeszcze nie, bo dopiero dziś przyszła razem z przecudownym zegarem :loveu:, jutro zrobię w świetle dziennym i wrzucę. A co Ci się nie podoba na tym zdjęciu? To inny sposób podszywania atłasem niz np. collar crafts, wydaje mi sie, ze tym sposobem szyte tak po prostu wyglada i mi sie podoba :) to że się niefajnie marszczy ;) i robi się taka korona, ble :diabloti: Quote
angineuuka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Ania24 napisał(a):Śliczna ta obroża, jak się sprawuje? Jaki koszt takiej obróżki? dobrze się sprawuje, mam zamiar ją wyprać :) Dostaliśmy ją do testowania, zapłaciłam tylko za koszt przesyłki . Quote
anostek Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Unbelievable napisał(a):to że się niefajnie marszczy ;) i robi się taka korona, ble :diabloti: Rozumiem, mi akurat to zupełnie nie przeszkadza :) Quote
Ania24 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Super!! Bardzo mi się podoba ten kolor, wzorek :) I do pycha Misi w niej :loveu: Quote
gops Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Unbelievable napisał(a): ja jakbym miała od DS coś kupować to tylko obroże z samą taśmą lub taśma z podszyciem, bo nikt nie ma takiej ilości kolorów ;) a do wykonania furkidz i activdoga z obroży które widziałam zbliżyło się tylko collar crafts a mi nie odpowiada collar craft , nie chodzi o szycie bo jest równo ale np nie ma kopertowego szycia tylko jakby pojedyńcze przez co jej nie ufam , dodakowo bardzo szybko nasza tasiemka się niszczy . Quote
anostek Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Podsumowując: AnIeLa napisał(a):"Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził " ;) ;) Quote
japanisze Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='anostek']To inny sposób podszywania atłasem niz np. collar crafts, wydaje mi sie, ze tym sposobem szyte tak po prostu wyglada i mi sie podoba :) Nigdy takiej obroży nie miałam, ale Taks ostatnio na bazarku wystawiła obr z atłasowym podszyciem i szyte prościutko, perfekcyjnie i po mistrzowsku (wiadomo - jak to Taks :D), czyli da się prosto podszyć atłasem: http://img7.imageshack.us/img7/2659/p1030702o.jpg Quote
ariss Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Nasze Gadżeciaki :lol: testujemy już jakis czas i jestem bardzo zadowolona! Quote
anostek Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='japanisze']Nigdy takiej obroży nie miałam, ale Taks ostatnio na bazarku wystawiła obr z atłasowym podszyciem i szyte prościutko, perfekcyjnie i po mistrzowsku (wiadomo - jak to Taks :D), czyli da się prosto podszyć atłasem: http://img7.imageshack.us/img7/2659/p1030702o.jpg Taks obszywa atłasem taśmę nośną - na obrozy ktora ja kupilam atlasem obszyty jest jakis miekki material i dopiero to jest podszyte pod tasme nosną - po wyprostowaniu widac, ze jest bardzo prosto i ladnie przyszyte, tyle ze jak obroza sie zaokragla, material uklada sie w taki specyficzny sposob tworzac miekka wysciolke. Wg mnie nie da sie tego inaczej w ten sposob podszyc. Quote
Olson Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 A propos najazdu na hand made'y :diabloti: Właśnie przyszedł mój AD, jest cudowny. Choć... Pianka w jednym miejscu jest trochę krzywo przyszyta. :mad: Czekam jeszcze na lekko zmodernizowanego Furkidza i DSy. Quote
japanisze Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 (edited) Moim zdaniem furkidz nie jest konkurencją dla DS ani DS nie jest konkurencją dla Furkidz :) U mnie dla suczki, która jest delikatniejsza i ma bardziej wrażliwą szyję i delikatną sierść (alergiczka) najlepiej sprawdzają się obroże od furkidz, bo są miękkie, giętkie i takie "lejące", a DS z kolei jest lepszy dla psiaka, bo on kawał chłopa i wolę, jak ma obrożę sztywniejszą i taką wizualnie mocniejszą, a o sierść się nie boję, bo jak na białego psa z krótkim włosem mieszkającego "na kanapie" a nie w budzie, to ma tej sierści aż za dużo - czasami się śmieję, że jak niedźwiedź ;) anostek - pewnie masz rację, choć ja muszę przyznać dziewczynom rację, że ten atłas w ten sposób szyty nie wygląda ładnie; widziałam też tak harmonijkowo podszyte ekoskórą i również mi to nie pasuję - mam podszyte eko od Taks i jest równiutko, nic się nie marszczy (ale jak już pisałam - obroże od Taks to pełna profeska, są najlepsze) Edited November 20, 2012 by japanisze Quote
Patsi Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Unbelievable']a masz jakieś zdjęcia? bo tutaj nie wyglądają zbyt fajnie http://ohmydog.home.pl/omd/foto/home.jpg Ja mam obrożę na atłasie z ohmydog.pl i jest bardzo fajna. Ładnie wykonana, wytrzymała, nie wyciera sierści. Teraz jej nie używam ale mogę polecić. Quote
Recommended Posts