Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie obecnie linka jest przywiązana do dużego drzewa,chcę wiedzieć co będzie najlepsze,żeby pies nie wyszedł-nie uciekł z obroży lub szelek-jaki będzie najlepszy i najmocniejszy typ?Jeśli chodzi o płot to spokojnie linka do niego nie dostaje,bo drzewo jest na środku ogródka,napisałam o przechodzeniu przez płot,bo to tłumaczy dlaczego pies nie może być luzem na ogrodzie gdy nas nie ma,a jednak chcę by troszkę sobie pochodził/pobawił się z drugą psiną, która jest luzem, bo nie ma takich pomysłów.

Posted

Cóż, lepsze szelki niż obroża, bo jak pies się rozpędzi to łatwiej o uraz. Z norweskich pewnie szybko wylezie, guardy będą się mocno przekręcać, więc chyba najlepiej step iny (choć jak lubi kombinować to i z nich pewnie szybko wyjdzie). Ale warto spróbować. Albo szeroooka obroża.

Posted

Milka__ napisał(a):
Cóż, lepsze szelki niż obroża, bo jak pies się rozpędzi to łatwiej o uraz. Z norweskich pewnie szybko wylezie, guardy będą się mocno przekręcać, więc chyba najlepiej step iny (choć jak lubi kombinować to i z nich pewnie szybko wyjdzie). Ale warto spróbować. Albo szeroooka obroża.

Możesz zoobrazować mi te step iny? Nie widziałam ich nigdy..

Posted

Milka__ napisał(a):

1. Dobre guardy nie beda sie przekrecac - moim zdaniem to najlepsze rozwiazanie
2. Z szelek step in najłatwiej sie psu uwolnic - nie polecam

Posted

Talagia napisał(a):
Ludzkie kupki - mniam mniam! To przysmak jednego z moich psów! Oczywiście znajduje je zawsze w krzakach w parkach :/

Swoją drogą jeśli chodzi o wytrzymałość to moja smycz z Furkidz nie ma już wcale materiału (została z nich obrzydliwa szmata po 2-3 miesiącach użytkowania :() wiec nie polecam dla ciągnących psów... Najbardziej zadowolona jestem do tej pory z Lupine, na drugim miejscu RedDingo. Moja suczka chodziła w obróżce Furkidz ale podczas ostatniego spaceru klamra się otworzyła i zostałam ze smyczą w ręce... Szybko wróciłam do starego Lupine (6 letniego, używanego wcześniej przez starszego psa) i wygląda jak nówka ;)

My mamy smycz furkidz tylko bez materiału, taką zwykłą czarną i jest super. miękka, lekka a pies kąpał się z nią, ciągnął po ziemi, błocie. Mamy gdzieś 6miesięcy. Teraz zamówiła z materiałem i tak szkoda co mówisz:shake: . Chyba będzie na specjalne okazje.

Posted

[quote name='Ania24']Chwalę się Lunkowym pejczykiem od taks, dzisiaj odebrałam paczuszkę. Jest super !! Planuję jeszcze domówić obróżkę w tym samym kolorku :loveu:

Kolor przecudowny! :loveu:

Posted

jejciu znów nowości w DS !! :lying: :mdleje:

będę musiała coś kupić

ma ktoś może zdj czegokolwiek z DS z tą pianką/siateczką jestem ciekawa jak ona wygląda, bo zamierzam psu szelki flaybollowe kupić z takim podszyciem , waham się miedzy AD bo tez mają piankę i nie wiem czym one się różnią dokładnie. Aczkolwiek wszystko zmierza w kierunku DS - jednak i tak chce zobaczyć z czym to się je ;)

ma ktoś zdjęcie ? :)

Posted

Najlepsze z tych to kosteczki :lol: gdzieś je już widziałam.

A co do pianki-/siateczki to było tu o tym.

Siateczko-pianka z DS ma duże oczka jeśli chodzi o AD to zalezy od koloru, wszystkie moje pianko-siatki z AD maja oczka drobne :)

Posted

anostek napisał(a):
No niech będzie, podpatrzony w sklepie furkidz

to że teraz pokazali ten wzorek nie znaczy że nie mieli go pierwsi :lol:
biora pewnie z jednej hurtowni poprostu stąd raz DS a raz Furkidz ma pierwszy wzorek ale wiele mają wspólnych .

doszła nam skórzana natłuszczana obroża dingo 4cm , jest strasznie fajna miękka i wydaję się bardzo wytrzymała .

Posted

gops napisał(a):
to że teraz pokazali ten wzorek nie znaczy że nie mieli go pierwsi :lol:
biora pewnie z jednej hurtowni poprostu stąd raz DS a raz Furkidz ma pierwszy wzorek ale wiele mają wspólnych .

doszła nam skórzana natłuszczana obroża dingo 4cm , jest strasznie fajna miękka i wydaję się bardzo wytrzymała .

co nie zmienia faktu, że DS kopiuje pomysły innych firm ;)

Posted

A ja mam wrażenie,że wszyscy sie nawzajem kopiują,ale czy to cos zmienia.Wole obroże od DS bo są mocniejsze,sztywniejsze.Ale czasem zaszaleje i z Furkidz,choć przyznaje te obroże są na spokojne,smyczowe spacery.

Posted

Unbelievable napisał(a):

nikt nikomu nie każe kupować :)
a jednak chętnych na DS jest wielu

Posted

Unbelievable napisał(a):

Właśnie to miałam na myśli, bo choć to naturalne, ze fajne pomysly sa kopiowane i pojawiaja sie w wielu firmach, to mam wrażenie, ze DS nie wprowadzil nic jako pierwszy, tylko pomalutku kopiuje co najlepsze: cottonki od furkidz, pianka z AD, teraz czekam na haftowane obroze ;)