Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Milka__']Wystarczy zrobić listę, każdy poda propozycje ;)
ktoś to potem spisze np. w wordzie i się wstawi już gotowe.

Kirinna, jakie bałwanki zamówiłaś?[/QUOTE]

niebieskie, wydają mi się najbardziej zimowe:)

Posted

do pejczów przekonałam się po przetestowaniu pejcza z reddingo z miękką rączką. Jeśli pies potrafi chodzić przy nodze to pejcz jest najwygodniejszą smyczą na spacer. Ostatnio zamówiłam pejcz od FurkidZ, najłatwiej skontaktować się z nimi poprzez maila, odpisali mi w ciągu 2 godzin, mogłam wybrać wielkość karabińczyka i długość pejcza.

Posted

[quote name='Milka__']W sumie racja :D
Ja się chyba jednak skuszę na czerwone, bo niebieskich rzeczy mamy już sporo.[/QUOTE]

wszystkie są ładne, jednak ja wybrałam pod psa lubię go w niebieskim wic się nie zastanawiałam:), poza tym szele też będą niebieskie(no granatowane, więc mam nadzieje że będzie pasować:)
pewnie i tak ta obroza będzie tylko na święta ale bardzo mi się spodobała, a mało co mi się od razu podoba wiec musiałam kupić:)

Posted

[quote name='Smile of Red Witch']A ja teraz myślę nad kolejnymi Gadżeciakowymi obrożami ;)
[/QUOTE]

Mnie też właśnie strasznie kusi, dzisiaj sobie układałam jakie kolorki itp. :)
Jak uzbieram trochę kaski, to zamówię

Guest wolfheart
Posted

Hej,ja się też wreszcie dopiszę do tego wątku,bo przeglądam od jakiegoś czasu.Świetne rzeczy dla psiaków...wszystkie pieski wyglądają cudnie:p my dopiero coś na święta pewnie zamówimy i wtedy się pochwalimy:p

Posted

Widziałam te "Gadżeciarskie" obroże w ofercie właśnie i .. wygląda kusząco, fajna oferta. Ciekawa jednak jestem jak z trwałością, jakością?. Czy te odblaskowe nitki z czasem są mniej widoczne, czy się niszczy coś?.

Posted

[quote name='Ania24']Owczarek niemiecki :) Będę wdzięczna za wskazówkę, jaka długość będzie OK i jaki karabińczyk najlepiej.[/QUOTE]

nie odpowiem ci bo mam kundla wielkosci spaniela:) ja po prostu stanełam przy psie(robiłam sama) zmierzyłam jak mi będzie wygodnie i tyle:)
krabińczyk pewnie duży

Posted

[quote name='Ania24']Owczarek niemiecki :) Będę wdzięczna za wskazówkę, jaka długość będzie OK i jaki karabińczyk najlepiej.[/QUOTE]

Polecam duży karabińczyk. Długość zależy od Twoich upodobań. My mamy 2 - Red Dingo ma 60 cm, a skórzany 70 cm. Osobiście wolę ten krótszy :)

Posted

[quote name='Diora']Polecam duży karabińczyk. Długość zależy od Twoich upodobań. My mamy 2 - Red Dingo ma 60 cm, a skórzany 70 cm. Osobiście wolę ten krótszy :)[/QUOTE]

Dziękuję za wskazówki. Ja sama nie wiem jaką długość wziąć. Myślałam o 30 cm, zmierzyłam naszą najkrótszą smycz i przyłożyłam sobie miareczkę na te 30 cm i wydaje mi się, że to będzie właśnie ta długość, której poszukuję. Tylko kurcze, czy aby na pewno, czy nie będzie to za krótka smycz? Jak myślisz? :)

Posted

[quote name='Ania24']Dziękuję za wskazówki. Ja sama nie wiem jaką długość wziąć. Myślałam o 30 cm, zmierzyłam naszą najkrótszą smycz i przyłożyłam sobie miareczkę na te 30 cm i wydaje mi się, że to będzie właśnie ta długość, której poszukuję. Tylko kurcze, czy aby na pewno, czy nie będzie to za krótka smycz? Jak myślisz? :)[/QUOTE]

Wkradł mi się błąd - nasz skórzany ma 50 cm, nie wiem dlaczego napisałam 70 ;)

Jeżeli sama wymierzyłaś i 30 cm. Ci odpowiada, to kup :) To jest przecież uzależnione też od Twojego wzrostu. Dla mnie idealne jest to 50cm. Pies nie idzie na napiętej smyczy.

Posted

No tak, masz rację oczywiście :) Już złożyłam zamówienie, wybrałam fajny kolorek i .. będę niecierpliwie czekała na zrealizowanie naszego zamówienia :loveu: