Smile of Red Witch Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Vectra wiem, że to Staffik ;) ale chodziło mi konkretnie co za psiak itd ;) Quote
NightQueen Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='Smile of Red Witch']Vectra wiem, że to Staffik ;) ale chodziło mi konkretnie co za psiak itd ;)[/QUOTE] nowy pies gops - Clayton Quote
Vectra Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='Smile of Red Witch']Vectra wiem, że to Staffik ;) ale chodziło mi konkretnie co za psiak itd ;)[/QUOTE] Sirius Clayton (Sirius Barbie Doll & YOU TOU Fransimo Bohemia) Quote
Smile of Red Witch Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Dzięki Ewcia doczytałam już w galerii GOPS ;) mi się bardzo podobał brat miotowy Claytona ;) tricolorek ;) Quote
plusia Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Hej, mam pytanie do doświadczonych z Furkidzem forumowiczów :) Planuję zakup obroży dla owczarzycy niemieckiej długowłosej, powiedzcie czy lepsza będzie 3 czy 4 cm ? Obawiam się, że 4 cm może nieestetycznie - za szeroko wyglądac, czy się mylę ? pozdrawiam Quote
japanisze Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Jest na dogo ktoś, kto testuje Plaffy? Podobno mają być drogie, jestem ciekawa jak się sprawdzają, a wyłączyli opcję zamieszczania postów na swojej tablicy, więc pytam tutaj :) Quote
japanisze Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='plusia']Hej, mam pytanie do doświadczonych z Furkidzem forumowiczów :) Planuję zakup obroży dla owczarzycy niemieckiej długowłosej, powiedzcie czy lepsza będzie 3 czy 4 cm ? Obawiam się, że 4 cm może nieestetycznie - za szeroko wyglądac, czy się mylę ? pozdrawiam[/QUOTE] A teraz ma jaką? Ja dla suki ON wzięłabym 3 cm pewnie. Długi włos nie będzie się jej kołtunił pod szeroką obrożą? Quote
Besti Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Nasz pierwsze długo oczekiwane obroże z Dog Style:multi: Wiem, że niektórzy mają dosyć różu ale ja nie;) Która ładniejsza? Quote
gops Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 obie są świetne!! uwielbiam róż na czarnych podpalańcach :) Quote
NightQueen Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 pierwsza lepsza :) świetnie rotek w niej wygląda Quote
owczarek'ab Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='plusia']Hej, mam pytanie do doświadczonych z Furkidzem forumowiczów :) Planuję zakup obroży dla owczarzycy niemieckiej długowłosej, powiedzcie czy lepsza będzie 3 czy 4 cm ? Obawiam się, że 4 cm może nieestetycznie - za szeroko wyglądac, czy się mylę ? pozdrawiam[/QUOTE] Brałabym 3cm. Ja nawet swojemu krótkowłosemu rzadko zakładam 3cm, bo wolę go w 2,5. I sierść wtedy lepiej wygląda. Quote
gops Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 4cm dog craft studio , są słabe jeśli chodzi o wytrzymałość co chwila mi się mechacą(mam dwie) po kolejnym przypalaniu wyglądają coraz gorzej . Quote
Avaloth Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 (edited) [quote name='plusia']Hej, mam pytanie do doświadczonych z Furkidzem forumowiczów :) Planuję zakup obroży dla owczarzycy niemieckiej długowłosej, powiedzcie czy lepsza będzie 3 czy 4 cm ? Obawiam się, że 4 cm może nieestetycznie - za szeroko wyglądac, czy się mylę ? pozdrawiam Ja furkidza nie mam, ale. Duża ta Twoja DONka? Ja na moim DONie (dużym, wyrosło mu się) najbardziej lubię 4cm, jeśli to półzacisk. Jeśli klamra/zatrzask stawiałabym na 3cm, bo to jednak całkiem inaczej się układa. Ale zaciskowe 4cm wygląda ładnie i jest dla psa wygodne. 3cm ginie w sierści. Mój Krowiasty w 4cm: 3cm, obroża zaraz po założeniu, dlatego jeszcze widoczna :eviltong: innych zdjęć nie mam, bo obroża nie Chestera https://lh6.googleusercontent.com/-RokVxoPbvuk/Trv1bSg5fTI/AAAAAAAAG4E/mOu0z_MvhGs/s512/IMG_2353.JPG nasz stary poczciwy Rogz, 2,5cm, którego widać tylko jak się odpowiednio założy i to przez chwilę, plus pies mi po nim czasem głos traci, więc teraz leży używany tylko dorywczo i klamra 5cm- to już moim zdaniem za szeroko, tym bardziej że to nie zacisk Edited November 6, 2012 by Avaloth Quote
plusia Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 moja owczarzyca nie jest duża - 30 kg i jest alergikiem więc czasami sierści więcej ,czasami mniej (sezon pyłkowy). Mamy teraz szelki dogstyle i obroze trixie która bez podszycia ma 3 cm a w miejscu gdzie wystaje miekkie podszycie 4 cm i jest ok. Nigdy nie miałam obroży typu martingale, którą teraz chcę zamówic ( ze względu na "uchwyt" dzięki któremu mogę psa przytrzymac np. w windzie), więc dlatego zastanawiam się która będzie lepsza :) Dziekuje za zdjecia, moge porównac :) Quote
monika15 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 http://img89.imageshack.us/img89/3245/dsc08092k.jpg śliczna nawet powiedziałabym, że taka elegancka ;) kropeczki też ładne jednak ta pierwsza bardziej do mnie przemawia:loveu: Quote
vege* Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='japanisze']Jest na dogo ktoś, kto testuje Plaffy? Podobno mają być drogie, jestem ciekawa jak się sprawdzają, a wyłączyli opcję zamieszczania postów na swojej tablicy, więc pytam tutaj :)[/QUOTE] Właśnie czy ktoś może wie w jakich granicach cenowych będą te akcesoria? :-) Quote
Chefrenek Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='japanisze']Jest na dogo ktoś, kto testuje Plaffy? Podobno mają być drogie, jestem ciekawa jak się sprawdzają, a wyłączyli opcję zamieszczania postów na swojej tablicy, więc pytam tutaj :)[/QUOTE] Też jestem ciekawa. Podoba mi się wzorek, który dziś zamieścili taki w serduszka. Quote
Victoria Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Te różowe są zajebiaszcze!! :mdleje: obie a dla Onka wzięłabym 4cm :D podobają mi się szerokie obroże Quote
japanisze Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='vege*']Właśnie czy ktoś może wie w jakich granicach cenowych będą te akcesoria? :-)[/QUOTE] Napisali jedynie, że mają kosztować "sporo" - ja obstawiam ceny rogzowe. [quote name='Chefrenek']Też jestem ciekawa. Podoba mi się wzorek, który dziś zamieścili taki w serduszka.[/QUOTE] Fajny jest, mnie najbardziej podobają się krówki :D i listki, ale te za małe dużo. Ogólnie zastanawiam się nad trwałością tych wzorków, mnie się wydaje, że mogą się ścierać, dlatego jestem ciekawa testów (swoją drogą, że chyba o to chodziło w tym konkursie, żeby się dzielić wrażeniami, a nie tylko zgarnąć darmowy komplet ;p) Quote
aganela Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Proszę o poradę pierwszy raz mam szelki norweskie ze skóry,podbite filcem,jak je pielęgnować by dlugo służyły? Czym najlepiej domowym natłuszczać? Quote
vege* Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='japanisze']Napisali jedynie, że mają kosztować "sporo" - ja obstawiam ceny rogzowe. Fajny jest, mnie najbardziej podobają się krówki :D i listki, ale te za małe dużo. [/QUOTE] Mi też się właśnie podobają listki i krówki, ale i te i te są za wąskie :-( No i nie lubię obroży na klips Quote
Daria&Iga Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='aganela']Proszę o poradę pierwszy raz mam szelki norweskie ze skóry,podbite filcem,jak je pielęgnować by dlugo służyły? Czym najlepiej domowym natłuszczać?[/QUOTE] Ja swoje smycze natłuszczam zwykłą wazeliną kosmetyczną,ale są też takie pasty do skóry np.żeby natłuścić siodło też są dobre i ładnie się błyszczy po tym. Quote
Kateczka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Rogz zdecyzdownaie nie jest wart takiej cen wiec jak ich mają byc podobne to masakra ;) zdecydowanie wole Furkidz chocby miał sie zniszczyc...bo lepiej mi kupic wiecej obroży :P a dla psa ON 3 cm to max chyba....chociaż moze to moje przyzwyczajenie ...moj 40 kg akita nosi 3 cm...w 4 cm wyglada juz dziwnie...1 2,5 zreszta tez :) Quote
gops Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 a ja po raz któryś napiszę że rogzy z nitka są niezniszczalne , moje najlepsze obroże , najwytrzymalsze, piore najczęściej bo najczęściej sa tyrane po błocie i krzakach i są jak nówki . Quote
vege* Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='gops']a ja po raz któryś napiszę że rogzy z nitka są niezniszczalne , moje najlepsze obroże , najwytrzymalsze, piore najczęściej bo najczęściej sa tyrane po błocie i krzakach i są jak nówki .[/QUOTE] A u mnie niezniszczalne są taksówki i też piszę to po raz setny :-) rogza z nitką nie miałam więc się nie wypowiem, ale tego z naszywką już tak i jakość do kitu niestety :/ Quote
Recommended Posts