Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Smile of Red Witch']Vectra wiem, że to Staffik ;) ale chodziło mi konkretnie co za psiak itd ;)[/QUOTE]
Sirius Clayton
(Sirius Barbie Doll & YOU TOU Fransimo Bohemia)

Posted

Hej, mam pytanie do doświadczonych z Furkidzem forumowiczów :)
Planuję zakup obroży dla owczarzycy niemieckiej długowłosej, powiedzcie czy lepsza będzie 3 czy 4 cm ? Obawiam się, że 4 cm może nieestetycznie - za szeroko wyglądac, czy się mylę ?

pozdrawiam

Posted

Jest na dogo ktoś, kto testuje Plaffy? Podobno mają być drogie, jestem ciekawa jak się sprawdzają, a wyłączyli opcję zamieszczania postów na swojej tablicy, więc pytam tutaj :)

Posted

[quote name='plusia']Hej, mam pytanie do doświadczonych z Furkidzem forumowiczów :)
Planuję zakup obroży dla owczarzycy niemieckiej długowłosej, powiedzcie czy lepsza będzie 3 czy 4 cm ? Obawiam się, że 4 cm może nieestetycznie - za szeroko wyglądac, czy się mylę ?

pozdrawiam[/QUOTE]

A teraz ma jaką?
Ja dla suki ON wzięłabym 3 cm pewnie. Długi włos nie będzie się jej kołtunił pod szeroką obrożą?

Posted

[quote name='plusia']Hej, mam pytanie do doświadczonych z Furkidzem forumowiczów :)

pozdrawiam[/QUOTE]

Brałabym 3cm. Ja nawet swojemu krótkowłosemu rzadko zakładam 3cm, bo wolę go w 2,5. I sierść wtedy lepiej wygląda.

Posted

4cm dog craft studio , są słabe jeśli chodzi o wytrzymałość co chwila mi się mechacą(mam dwie) po kolejnym przypalaniu wyglądają coraz gorzej .

Posted (edited)

pozdrawiam
Ja furkidza nie mam, ale. Duża ta Twoja DONka? Ja na moim DONie (dużym, wyrosło mu się) najbardziej lubię 4cm, jeśli to półzacisk. Jeśli klamra/zatrzask stawiałabym na 3cm, bo to jednak całkiem inaczej się układa. Ale zaciskowe 4cm wygląda ładnie i jest dla psa wygodne. 3cm ginie w sierści.

Mój Krowiasty w 4cm:

3cm, obroża zaraz po założeniu, dlatego jeszcze widoczna :eviltong: innych zdjęć nie mam, bo obroża nie Chestera

https://lh6.googleusercontent.com/-RokVxoPbvuk/Trv1bSg5fTI/AAAAAAAAG4E/mOu0z_MvhGs/s512/IMG_2353.JPG

nasz stary poczciwy Rogz, 2,5cm, którego widać tylko jak się odpowiednio założy i to przez chwilę, plus pies mi po nim czasem głos traci, więc teraz leży używany tylko dorywczo

i klamra 5cm- to już moim zdaniem za szeroko, tym bardziej że to nie zacisk

Edited by Avaloth
Posted

moja owczarzyca nie jest duża - 30 kg i jest alergikiem więc czasami sierści więcej ,czasami mniej (sezon pyłkowy). Mamy teraz szelki dogstyle i obroze trixie która bez podszycia ma 3 cm a w miejscu gdzie wystaje miekkie podszycie 4 cm i jest ok. Nigdy nie miałam obroży typu martingale, którą teraz chcę zamówic ( ze względu na "uchwyt" dzięki któremu mogę psa przytrzymac np. w windzie), więc dlatego zastanawiam się która będzie lepsza :) Dziekuje za zdjecia, moge porównac :)

Posted

[quote name='japanisze']Jest na dogo ktoś, kto testuje Plaffy? Podobno mają być drogie, jestem ciekawa jak się sprawdzają, a wyłączyli opcję zamieszczania postów na swojej tablicy, więc pytam tutaj :)[/QUOTE]
Właśnie czy ktoś może wie w jakich granicach cenowych będą te akcesoria? :-)

Posted

[quote name='japanisze']Jest na dogo ktoś, kto testuje Plaffy? Podobno mają być drogie, jestem ciekawa jak się sprawdzają, a wyłączyli opcję zamieszczania postów na swojej tablicy, więc pytam tutaj :)[/QUOTE]

Też jestem ciekawa. Podoba mi się wzorek, który dziś zamieścili taki w serduszka.

Posted

[quote name='vege*']Właśnie czy ktoś może wie w jakich granicach cenowych będą te akcesoria? :-)[/QUOTE]

Napisali jedynie, że mają kosztować "sporo" - ja obstawiam ceny rogzowe.

[quote name='Chefrenek']Też jestem ciekawa. Podoba mi się wzorek, który dziś zamieścili taki w serduszka.[/QUOTE]

Fajny jest, mnie najbardziej podobają się krówki :D i listki, ale te za małe dużo.

Ogólnie zastanawiam się nad trwałością tych wzorków, mnie się wydaje, że mogą się ścierać, dlatego jestem ciekawa testów (swoją drogą, że chyba o to chodziło w tym konkursie, żeby się dzielić wrażeniami, a nie tylko zgarnąć darmowy komplet ;p)

Posted

[quote name='japanisze']Napisali jedynie, że mają kosztować "sporo" - ja obstawiam ceny rogzowe.

Fajny jest, mnie najbardziej podobają się krówki :D i listki, ale te za małe dużo.
[/QUOTE]
Mi też się właśnie podobają listki i krówki, ale i te i te są za wąskie :-( No i nie lubię obroży na klips

Posted

[quote name='aganela']Proszę o poradę pierwszy raz mam szelki norweskie ze skóry,podbite filcem,jak je pielęgnować by dlugo służyły?
Czym najlepiej domowym natłuszczać?[/QUOTE]
Ja swoje smycze natłuszczam zwykłą wazeliną kosmetyczną,ale są też takie pasty do skóry np.żeby natłuścić siodło też są dobre i ładnie się błyszczy po tym.

Posted

Rogz zdecyzdownaie nie jest wart takiej cen wiec jak ich mają byc podobne to masakra ;) zdecydowanie wole Furkidz chocby miał sie zniszczyc...bo lepiej mi kupic wiecej obroży :P

a dla psa ON 3 cm to max chyba....chociaż moze to moje przyzwyczajenie ...moj 40 kg akita nosi 3 cm...w 4 cm wyglada juz dziwnie...1 2,5 zreszta tez :)

Posted

a ja po raz któryś napiszę że rogzy z nitka są niezniszczalne , moje najlepsze obroże , najwytrzymalsze, piore najczęściej bo najczęściej sa tyrane po błocie i krzakach i są jak nówki .

Posted

[quote name='gops']a ja po raz któryś napiszę że rogzy z nitka są niezniszczalne , moje najlepsze obroże , najwytrzymalsze, piore najczęściej bo najczęściej sa tyrane po błocie i krzakach i są jak nówki .[/QUOTE]
A u mnie niezniszczalne są taksówki i też piszę to po raz setny :-) rogza z nitką nie miałam więc się nie wypowiem, ale tego z naszywką już tak i jakość do kitu niestety :/