DeeDee Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 A jak z wykonaniem? Furkidz a DS? Ma ktoś jakieś porównanie? Strasznie mi się podobają te obróżki z łańcuszkiem jednak nie wiem jak to się ma w praktyce :( Quote
gops Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 furkidz robi promocje akurat jak jestem bez kasy :mad::lol: ostatnio kupiłam szelki norweskie trixie beżowe , wykonanie bardzo fajne ale przedni pasek krótki mimo że to M/L powinno być idealne na moje a są ciut krótkie. Quote
gops Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 DeeDee napisał(a):A jak z wykonaniem? Furkidz a DS? Ma ktoś jakieś porównanie? Strasznie mi się podobają te obróżki z łańcuszkiem jednak nie wiem jak to się ma w praktyce :( DS ma dużo większy wybór , Furkidz ma tylko obroże z bawełnianym naszyciem które jest dość słabe lecz bardzo ładne , ja lubię obie firmy . ;) zależy czy chcesz coś wyjściowego czy jako szmatke na każda okazje . Quote
DeeDee Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Jeśli chodzi o obrożę to użytek codzienny na pewno ... ewentualna smycz tylko wyjazdy. Jednak zależałoby mi by ta obroża trochę pożyła, a właśnie znajomi na Furkidz narzekają, że fajna ale tylko "na okazję" bo przy dłuższym używaniu lubi się "szmacić" Quote
gops Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='DeeDee']Jeśli chodzi o obrożę to użytek codzienny na pewno ... ewentualna smycz tylko wyjazdy. Jednak zależałoby mi by ta obroża trochę pożyła, a właśnie znajomi na Furkidz narzekają, że fajna ale tylko "na okazję" bo przy dłuższym używaniu lubi się "szmacić" to kup coś z DS z innej seri niż te bawełniane np: http://allegro.pl/nowosc-obroza-ribbonki-retro-8-kolorow-i2684884418.html http://allegro.pl/kolorowa-obroza-ribbonki-nowe-wzory-i2690898977.html a może pitman ? są bardzo wytrzymałe i niektóre na prawdę ładne Quote
DeeDee Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Odnośnie Pitmana - myślałam owszem, tylko nie znalazłam nic co by mnie ruszyło :( Myślałam o El perro na polarku z imionami, ale... to są już standardy nie zaciski :( Odnośnie : http://allegro.pl/nowosc-obroza-ribbonki-retro-8-kolorow-i2684884418.html to z tego co rozumuję są tylko 2,5cm ,a ja wiem upierdliwa jestem chciałam 3 a jeszcze chętniej 4cm :P Szczerze to myślałam o tych : http://allegro.pl/kolorowa-obroza-obroze-z-serii-cottonki-4cm-i2690895691.html Tylko wzorów jest tyyyle, że zgłupiałam :(( Wiem,że niektóre są "brak" :) Ale o to już bym pisała stricte do DS kiedy ewentualnie można się ich spodziewać. Dla białej suki myślałam o numerach : 2 , 6, 17 , 21, 30 Dla czarno białego psa o numerach : 7 , 18, 25 29 no i nie mogę się zdecydować :( Furkidz owszem ma promocje,ale tutaj nie o promocję chodzi :P I tak mnie jedna obroża wyjdzie ok. 30 - 50zł obojętne czy zamówię z FK czy z DS :P Więc nie w tym problem. Wiem też, że obie firmy przepinane smycze robią owszem z taśmą ale tylko na końcu i chyba przy rączce? Dobrze mi się wydaje? ma ktoś może przepinaną smycz z którejś z tych firm i mógłby wstawić fot. całości? :oops: Quote
gops Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 ten pierwszy link co podałam na pewno da się zrobić 4cm wystarczy do nich napisać :) smyczy nie mam . z pitmana ruszyło mnie to ale nie mam suki na która by 4cm skóra pasowała a dla psa za babskie . Quote
japanisze Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='DeeDee']A jak z wykonaniem? Furkidz a DS? Ma ktoś jakieś porównanie? Strasznie mi się podobają te obróżki z łańcuszkiem jednak nie wiem jak to się ma w praktyce :( Moim zdaniem wszystko zależy do temperamentu psa, no i jego aktywności. Ja na "trudne spacery" (socjalizacja w mieście, spacery dłuższe na smyczy bez puszczania luzem, tereny leśno-błotno-wodne) zawsze zakładam zaciski od Taks, inne na plastikowy klips służą raczej jako codzienne "na siku", jako komplet do szelek do auta albo do latania luzem po mieszkaniu, ogródku i tu się super sprawdzają furkidzy i dsy. Moje psy nie ciągną na smyczy, więc nie wiem jak z tym, ale suka przy dłuższym noszeniu lubi sobie "ponarzekać" na obrożę, czyli się po niej drapie, raz zostawiłam furkidza z nimi sam na sam i został pożarty - ucierpiał wyłącznie plastikowy klips, taśma o dziwo w ogóle :) Także ja na furkidzy na klips narzekać nie mogę - u nas się sprawdzają do tego, do czego ich używam i nie mam problemu z taśmą (choć prałam ją dopiero 3 razy, więc trudno powiedzieć jak z wytrzymałością na pranie). Mam w planach zamówić z łańcuszkiem, ciekawe jak te się sprawdzą :) Ktoś ma? [quote name='DeeDee'] Dla białej suki myślałam o numerach : 2 , 6, 17 , 21, 30 Dla czarno białego psa o numerach : 7 , 18, 25 29 no i nie mogę się zdecydować :( 18 jest super, mój ulubiony wzór DS :) Quote
DeeDee Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Dostałam ofertę od Dogomaniaczki i właśnie się zastanawiam nad zamówieniem :D Tylko myślę czy zwykłą czy zacisk .... :roll: Quote
Olson Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 DeeDee, nie wiem o kim mówisz, bo na dogo są i Gadżeciaki i DS i Furkidz. Są to na pewno sprawdzone firmy, i można je polecić. Z handmadeami takimi ot sobie bym nie ryzykowała - nigdy nie wiesz jakich materiałów ten ktoś używa, w jaki sposób to robi - dla mnie zbyt duże ryzyko. W szczególności, że za to płacę a nie dostaję za darmo. :) Quote
DeeDee Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Olson']DeeDee, nie wiem o kim mówisz, bo na dogo są i Gadżeciaki i DS i Furkidz. Są to na pewno sprawdzone firmy, i można je polecić. Z handmadeami takimi ot sobie bym nie ryzykowała - nigdy nie wiesz jakich materiałów ten ktoś używa, w jaki sposób to robi - dla mnie zbyt duże ryzyko. W szczególności, że za to płacę a nie dostaję za darmo. :) Mamy też Taks, która chyba cieszy się popularnością wśród dogomaniaków jak widzę :) Akurat o żadnej z tych firm nie mówię :) Próbowałam wielu obróżek od osób, który były nowe i jeszcze w tedy można było mówić hm :) I naprawdę nie mogę powiedzieć by niektóre takie obroże były znacznie różniące się od np. pitmana... Myślę, że zaryzykuje ponieważ oba wzory mi wpadły w oko na " dzień dobry " nie mam problemu tutaj z gdybaniem, który wzór, jaka obroża, jakie podszycie... na dzień dobry dostałam to co mi pasuje :) I cena też dla mnie ok więc prawdopodobnie i połakomię się na komplety :) A czy będę zadowolona czy nie ... wyjdzie w praniu :) Równie dobrze mogłabym kupić z furkidz i nie być zadowolona - bez urazy dla firmy ,ale prowadziłam dyskusję z kilkoma osobami mającymi podobnego psa do moich i mającego ich obrożę i każdy mi powiedział, że super ale na okazję - nie na co dzień. Gops - u mnie skóra odpada :( Quote
Victoria Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 dla tej pani jakie połączenie Twist z eko z DS?? koniecznie z różem :lol: obojętnie jaki odcień i czy różowa bedzie taśma czy eko http://allegro.pl/obroza-z-serii-twist-eko-skorka-piekne-kolory-i2690910908.html proszę o pomoc ;] różowa eko różowe taśmy i teraz co do tego... Quote
Yuveza Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 ewentualnie ja bym proponowała jeszcze eko róż, z neonką. Quote
Victoria Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Pestkaa ładne ładne :D na pewno przy ostatecznym wyborze wezme to pod uwagę, też mi się podoba. Tylko boję się że będzie za jasne i na srakim psie będzie wyglądać mdło O neonce też pomyślę, bo pewnie ślicznie by wyglądała. A co myślicie o chabrowej taśmie do eko różowej?? :cool3: Quote
wilczy zew Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 DeeDee napisał(a):Mamy też Taks, która chyba cieszy się popularnością wśród dogomaniaków jak widzę :) to są obroże i od wielkiego wyjścia i na trudne warunki i bardzo dobrze wykonane Quote
japanisze Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 wilczy zew napisał(a):to są obroże i od wielkiego wyjścia i na trudne warunki i bardzo dobrze wykonane Moje ulubione :loveu: Quote
Natula Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Victoria'] A co myślicie o chabrowej taśmie do eko różowej?? :cool3: Wg mnie bedzie ekstra ;-) a ja ponawiam dla tego malucha http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/374937_539487459410527_879248601_n.jpg zastanawiam sie miedzy pomarańczem, niebieskim a zielonym...jaki kolor ? Quote
Kirinna Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Natula']Wg mnie bedzie ekstra ;-) a ja ponawiam dla tego malucha http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/374937_539487459410527_879248601_n.jpg zastanawiam sie miedzy pomarańczem, niebieskim a zielonym...jaki kolor ? nie widzę go w pomarańczowym i zielonym, raczej w niebieskim ale też nie do końca Quote
Natula Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Kirinna napisał(a):nie widzę go w pomarańczowym i zielonym, raczej w niebieskim ale też nie do końca a co proponujesz? jak zawsze mi do psa jakis konkretny kolor pasuje tak do niego nie mam totalnie pomysłu, a kończy sie nam kwarantanna w przyszlym tygodniu i czas zaczac spacerki za ogródek ;-) a ja nie mam smyczy i obrozy, to az dziwnie brzmi w moim wykonaniu patrzac na sterte rzeczy kudlatych dziewczyn :D Quote
angineuuka Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 widzę go w pomarańczu, jednak ciemnym. Albo fiolet, niebieski.. ;) Quote
Kirinna Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Natula napisał(a):a co proponujesz? jak zawsze mi do psa jakis konkretny kolor pasuje tak do niego nie mam totalnie pomysłu, a kończy sie nam kwarantanna w przyszlym tygodniu i czas zaczac spacerki za ogródek ;-) a ja nie mam smyczy i obrozy, to az dziwnie brzmi w moim wykonaniu patrzac na sterte rzeczy kudlatych dziewczyn :D trudno powiedzieć:) chabrowy moze, fiolet, Quote
paulaa. Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Natula']Wg mnie bedzie ekstra ;-) a ja ponawiam dla tego malucha http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/374937_539487459410527_879248601_n.jpg zastanawiam sie miedzy pomarańczem, niebieskim a zielonym...jaki kolor ? jak dla mnie pasowałby do niego zielony, ew fiolet, może turkus/morski ? :smile: Quote
Laylachihuahua Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Witam. Orientuje się ktoś gdzie można kupić taśmy ze wzorami na obróżki (np.takie jak w activdog)? Quote
Recommended Posts