Marchewkowy Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Jak wam się widzi komplecik Lupine Wild West dla Princa? Quote
Kirinna Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Unbelievable napisał(a):Ja napisałam do furkidza z zastrzeżeniem dla jakiego psa łańcuszek, przedyskutowaliśmy i w zasadzie mam to co chciałam ;) nie narzekam na długość, chcociaż mógłby być krótszy dostałam odpowiedz od fukidz, mają jeden typ łańcuszków no cóż pozostaje mi przerobić na zatrzask Quote
00PaulinaGuz00 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 http://allegro.pl/sklep/25312534_szyjkolorowo Jacie <3 Quote
necianeta89 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 ja planuje uszyć sobie obroże, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :diabloti: Quote
Marta_Ares Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 część z tych materiałów, a także sporo innych (również zimowych/ świątecznych) wkrótce u nas, czekam na przesyłkę :diabloti: Jeśli chodzi o łańcuszki to dobieramy je do psa, dlatego zawsze proszę o podanie rasy/ wielkości/ temperamentu psa w zamówieniu.[FONT="][/FONT] Quote
omry Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Marta_Ares napisał(a):część z tych materiałów, a także sporo innych (również zimowych/ świątecznych) wkrótce u nas, czekam na przesyłkę :diabloti: Nie dobijaj mnie już :placz: Quote
00PaulinaGuz00 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Marta_Ares napisał(a):część z tych materiałów, a także sporo innych (również zimowych/ świątecznych) wkrótce u nas, czekam na przesyłkę :diabloti: :mdleje: Nie no Marta!! Ja to normalnie zbankrutuje... :lying: W takim razie czekamy z niecierpliwością na nowości :p Quote
Smile of Red Witch Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 A ja zamówiłam kolejne obroże dla dzieciaków ;) tym razem haftowane od Gadżeciaków ;) Quote
Pestkaa Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Marta jakie są zatrzaski do obroży 3 centymetrowych? Mam szelki od Was (swoją drogą - sprawują się świetnie, prane co kilka dni wciąż wyglądają jak nowe) i przy 2,5 cm zatrzask jest bardzo duży. Quote
majusa Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Witam wszystkie dogomaniaczki :) Wlazłam na ten wątek bo szukam czegoś dla mojej Figi .... no i przepadłam :mad:!!! Nigdy bym nie przypuszczała ze wątek o tak niewinnej nazwie moze tak wciągnąć, z kazda stroną dowiadywalam się nowych rzeczy a moj dylemat w kwestii wyboru jeszcze bardziej się pogłębił. :niewiem: Wczesniej zastanawiałam sie tylko nad rozmierem a podczas tej watkowej "lektury" doszły wątpliwości co do materiału, firmy, koloru....hahahha. Przez kilka dni przechodzilam rozne fascynacje np. gumową , łatwa w pielegnacji obrozą dublin dog, przez mega oryginalne i kolorowe Marty-Ares :). W końcu postanowiłam jednak ze pierwszy komplet kupię z tak zachwalanego przez wszystkich rogza ;) ale na tym się pewnie nie skonczy....nie po tym jak widzialam wasze imponujące kolekcje :crazyeye:. Quote
majusa Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 No wiec bedzie rogz. Obroża zatrzaskowa i smycz regulowana ( przepinana). Tylko w koncu jaki rozmiar? Proszę posiadaczki rogza o pomoc :) Figa ma dopiero 3 miesiace i w dodatku jest kundelkiem wiec nie mam pojecia co z niej wyrosnie. Ma dos maly pyszczek ale w stosunku do głowy dosc długie lapki , mysle ze moze byc wielkosci foksteriera i tak jak foks miec dosc szczupla szyje....jaki wiec rogz dla takiego pieska 1,6cm czy 2cm? Moze powinnam sie jeszcze wstrzymac? DZIEKI ZA WSZELKIE UWAGI :) pozdrawiam Quote
omry Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Jak zmierzyć psa go quardów? Szyjka, pod łapami i co? :evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Pestkaa napisał(a):Marta jakie są zatrzaski do obroży 3 centymetrowych? Mam szelki od Was (swoją drogą - sprawują się świetnie, prane co kilka dni wciąż wyglądają jak nowe) i przy 2,5 cm zatrzask jest bardzo duży. zatrzask 2,5cm mamy inne do obroży i do szelek, zrobię Ci po południu zdjęcia zatrzasków 2,5 i 3cm ;) Quote
AmeliaR Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Marta, ja zamawiałam u Ciebie 8 dni temu obrożę E-collars. Nie wiem czy regularnie odbieracie maile (bo wczoraj pisałam-odpowiedzi brak), ale tutaj chyba szybciej dostanę odpowiedź. Wysłaliście ją? We wtorek (9.10) wpłaciłam pieniądze, a obroży do dzisiaj nie ma. Quote
Bobryna Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 (edited) majusa jak dla mnie rogz jest drogi i nie kupiłabym go dla szczeniaka, ale jak chcesz ;) Zmierz psiakowi obwód szyi i dobierz do niego szerokość obroży, żeby nie była za wąska, ale też żeby szczeniak nie wyglądał w niej jak w kołnierzu ortopedycznym :eviltong: Skoro przypuszczasz, że będzie z niego średni pies, to 2 cm powinno być ok, ale prawdopodobnie zanim urośnie zmienisz mu jeszcze obrożę kilka razy ;) omry ja mierzyłam guardy tak: wzięłam 2 sznurki, jednym oplotłam szyję (niżej niż na wysokości obroży), drugim klatkę piersiową i najpierw zmierzyłam centymetrem odległość na dole od pierwszego sznurka do drugiego, u góry tak samo. No i oczywiście obwód szyi/karku i klatki piersiowej; te 4 pomiary napisałam przy zamawianiu ;) Edited October 17, 2012 by Bobryna Quote
MaDi Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Mam ostatnio problem z wrzucaniem zdjęć na dogo ale podaje link do albumu z FB na którym jest Bruno szukający domu w zestawie od DS. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.457071024343281.138455.160854910631562&type=1 Quote
majusa Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='Bobryna']majusa jak dla mnie rogz jest drogi i nie kupiłabym go dla szczeniaka, ale jak chcesz ;) Zmierz psiakowi obwód szyi i dobierz do niego szerokość obroży, żeby nie była za wąska, ale też żeby szczeniak nie wyglądał w niej jak w kołnierzu ortopedycznym :eviltong: Skoro przypuszczasz, że będzie z niego średni pies, to 2 cm powinno być ok, ale prawdopodobnie zanim urośnie zmienisz mu jeszcze obrożę kilka razy ;) Dziekuje:) Mysle ze bedzie sredni. Matka byla do kolan aojciec podobno mniejszy ;) Ale figa rosnie jak na drozdzach w tydzien przybiera po ok 0,5 kg. W tej chwili wazy 4kg. Dla mnie tez rogz tani nie jest, dlatego chialam kupic jej cos porządnego na dlugo. Co do obrozy masz racje nie ma co kupowac na wyrost dla tego sie wstrzymam z rogzowa obroza bo na 2 jest jeszcze za mala. Mam jeszcze jedno pytanie czy rogza mozna dostac gdzies stacjonarnie ( np w zoologu?) czy tylko przez neta? Quote
toyota Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Jaka cudna mina i pięknie wygląda w tym komplecie :) Quote
monika15 Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='majusa']Mam jeszcze jedno pytanie czy rogza mozna dostac gdzies stacjonarnie ( np w zoologu?) czy tylko przez neta? Widziałam chyba kilka rogzów w Kakadu, ale ręki za to sobie uciąć nie dam ;) Quote
NightQueen Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='Marchewkowy']Jak wam się widzi komplecik Lupine Wild West dla Princa? http://www.pelna-miska.pl/userdata/gfx/36d0e5fd2ecc6855a291c4d355bf6295.jpg mi się osobiście ten wzór kompletnie nie podoba :eviltong: [quote name='Smile of Red Witch']A ja zamówiłam kolejne obroże dla dzieciaków ;-) tym razem haftowane od Gadżeciaków ;-) koniecznie się pochwal, kuszą mnie te haftowane obroże Quote
Marchewkowy Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Gdzie można kupić obroże XL zatrzask Viva Rogz ? W pro dogu nie mają :( Quote
Yuveza Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 ile mniej więcej czekacie na przesylke AD? Quote
Ewa&Duffel Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='majusa'] Mam jeszcze jedno pytanie czy rogza mozna dostac gdzies stacjonarnie ( np w zoologu?) czy tylko przez neta? Czasem można spotkać Rogzy w sklepach zoologicznych, np. w Kakadu, ale raczej zbyt wielkiego wyboru nie mają. W Warszawie jest sklep stacjonarny Rogza i tam mają w zasadzie wszystko, co jest w ofercie ;) http://www.drpets.pl/?kontakt,2 [quote name='Marchewkowy']Gdzie można kupić obroże XL zatrzask Viva Rogz ? W pro dogu nie mają :( Napisz może do nich: http://www.drpets.pl/?kontakt,2 To jest dystrybutor Rogza na Polskę, więc w zasadzie powinni mieć największy wybór ;) Nie sugeruj się tym, co jest na stronie. [quote name='westie_justa']ile mniej więcej czekacie na przesylke AD? Ja czekałam 12 dni zwykłych ( w sensie, że nie roboczych). ;) Zapytanie wysłalam 4 października, potwierdziłam zamówienie 5, a przesyłka dotarła dzisiaj ;) Quote
Yuveza Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 no to według ich czasu realizacji, do jutra powinno do nas dotrzeć zamówienie, mam nadzieje że dojdzie;) Quote
Ewa&Duffel Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Duffo w swoim nowym AD :) świetnie, starannie wykonany, jestem nim zachwycona :loveu: Quote
Recommended Posts