monika15 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 jaka dlugosc(tak mniej wiecej) maja czesci zaciskowe w waszych obrożach typu martingale? probuje cos zrobic z nasza obroza i nie wiem o ile skrocic wlasnie ten kawalek, stawiam, ze to 6-7cm ;) Quote
Unbelievable Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Justa napisał(a):Orientuje się ktoś czy można gdzieś kupić Lupine poza ich oficjalną stroną (gdzie czas oczekiwania jest do miesiąca) i pełną-miską? na futrzakowie chyba jeszcze są ;) Quote
Olson Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Zamówiłam dynkowego Furkidza. Zastanawiam się jeszcze nad pajączkami albo truskawkami, tylko stoję w kropce, które chce. :shake: Poradźcie coś... Quote
angineuuka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 jak masz dynie, to może teraz truskawki? ;) Quote
Bejkowa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Ajajaj , nowe uzależnienie :D Doradźcie , jaki wzorek dla Owczarka Niemieckiego z furkidza ? Obróżka ma być najlepiej ciemna Quote
Pestkaa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 To w takim razie które obroże (z ładnymi wzorkami) są najwytrzymalsze? Mam 11 kilogramowego psa i zamiar nosić furkidza dość często. Mam szelki z DS i są genialne, myślę, że obroża też taka by była, ale przeraża mnie wielki zatrzask, który ma w szelkach. Furkidzowe klipsy są mniejsze (przynajmniej mam takie wrażenie). Quote
angineuuka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='Bejkowa']Ajajaj , nowe uzależnienie :D Doradźcie , jaki wzorek dla Owczarka Niemieckiego z furkidza ? Obróżka ma być najlepiej ciemna http://www.furkidz.eu/pl/p/Obroza-Im-your-Monster/142 ? :D Quote
Stevie Rae Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Ja wychodzę z założenia, że lepiej kupić mniej rzeczy lepszej jakości. Mój pies ma jedną obrożę i smycz z DS, zapinaną na metalową klamerkę. Jestem bardzo zadowolona z kompletu, używam go już czwarty miesiąc - a z racji tego, że to jedyne akcesoria mojego psa - codziennie. Mój pies to wariat na spacerach ;) Toteż mam pewne wymagania odnośnie obroży, i trochę szkoda mi ładnych komplecików, skoro wiem, że zaraz wylądują w pobliskiej kałuży. Czasem dla przyjemności oglądam sobie furkidzowe nowości i często mam ochotę trochę poszaleć ;) Mimo to mam do tego dystans, zresztą teraźniejszy komplet dobierałam kilka miesięcy :D Myślę natomiast że na święta z racji jakiegoś prezentu zdecyduję się na jakiegoś furkidza na niedzielne spacery, jako wymienna obroża. Czy ja dobrze widzę, że furkidz nie ma klamerek metalowych? Quote
Avaloth Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Pestkaa napisał(a):To w takim razie które obroże (z ładnymi wzorkami) są najwytrzymalsze? Mam 11 kilogramowego psa i zamiar nosić furkidza dość często. Mam szelki z DS i są genialne, myślę, że obroża też taka by była, ale przeraża mnie wielki zatrzask, który ma w szelkach. Furkidzowe klipsy są mniejsze (przynajmniej mam takie wrażenie). Taks :) mam od nich obrożę od roku, najlepsza jaką miałam i po każdym praniu wygląda jak nowa. Mamy też z innymi wolontariuszami w schronisku kilka obroży i dwie smycze od taks- przeżyły duużo, od mini kundelków do ciągnących amstaffów. Mogę polecić każdemu, dla każdego psa. Quote
gops Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 ja polecam rogzy z odblaskową nitką, póki co wytrzymały na prawde dużo błotnych kąpieli i po każdym praniu są jak nowe a mamy dwa , dla mnie są póki co numer 1 . te z wzorem sa duzo mniej wytrzymałe niestety . Quote
Stevie Rae Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Jak sprawują się zatrzaski od Furkidza? Mojemu Kapslowi zdarza się ciągnąc, jest wielkości ... spaniela. Czy taki zatrzask wytrzyma? Zastanawiam się jeszcze nad zaciskiem albo łańcuszkiem ... nigdy nie stosowałam takich rzeczy, jak to wygląda w praktyce? Czy nie wyrządzę tym krzywdy mojemu psu? Bo z tego co widzę Furkidz nie ma metalowych klamer, które zawsze stosowałam. Quote
gops Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 3cm zatrzaski furkidz ma bardzo dobre, moja suka wielkości dużego spaniela nie zerwała więc powinno być ok . Quote
Pestkaa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Zdecydowałam się na tradycyjną, charcią obrożę. Już nie mogę się doczekać kiedy będzie na psie. http://galgoblanco.home.pl/pl/p/brazowo-ruda-gladka/337 Ale chcę jednak coś ozdobnego kupić, a taks zupełnie mi wyleciała z głowy. Skąd mam wiedzieć, które wzorki są dostępne? I jak to cenowo wygląda? :) Quote
Kirinna Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='Pestkaa']Zdecydowałam się na tradycyjną, charcią obrożę. Już nie mogę się doczekać kiedy będzie na psie. http://galgoblanco.home.pl/pl/p/brazowo-ruda-gladka/337 Ale chcę jednak coś ozdobnego kupić, a taks zupełnie mi wyleciała z głowy. Skąd mam wiedzieć, które wzorki są dostępne? I jak to cenowo wygląda? :) wejdz na stary bazarek zobacz co si się podoba i wyslij taks pw z pytanie czy wzór jeszcze ma cenowo z Taks się dogadasz Quote
monika15 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Olson napisał(a):Zamówiłam dynkowego Furkidza. Zastanawiam się jeszcze nad pajączkami albo truskawkami, tylko stoję w kropce, które chce. :shake: Poradźcie coś... Zdecydowanie pajączki:loveu: sama bym je chętnie zamówiła, ale dla nas furkidzy comfort są po prostu niepraktyczne Quote
wilczy zew Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Stevie Rae napisał(a): Zastanawiam się jeszcze nad zaciskiem albo łańcuszkiem ... nigdy nie stosowałam takich rzeczy, jak to wygląda w praktyce? Czy nie wyrządzę tym krzywdy mojemu psu? jeśli masz szalonego psa,to przy braku doświadczenia możesz nieźle poddusić psa,natomiast obroża zaciskowa ma ogranicznik i dalej się nie zaciśnie Quote
Ewa&Duffel Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Zatrzaski z Furkidza są wytrzymałe, o to bym się akurat nie bała ;) Za to niestety prawda jest taka, że bardzo szybko się niszczą te materiały i przestają być takie ładne jak na początku... Quote
klaudia&Manta Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Ja jeszcze w PL skusilam sie na Furkidza - bo takie piekne , ze nie da sie nie ulec . Nietety przy normalnym uzytkowaniu obroza jest do prania po kazdym spacerze , mialysmy polzacisk ktory sie przecieral. Quote
Olson Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 wilczy zew napisał(a):jeśli masz szalonego psa,to przy braku doświadczenia możesz nieźle poddusić psa,natomiast obroża zaciskowa ma ogranicznik i dalej się nie zaciśnie Herezje ;) Jakie doświadczenie trzeba mieć, żeby prowadzić przeciętnego psa na smyczy? Co obroża z łańcuszkiem może zrobić za krzywdę psu?? Nawet jak pies ciągnie, i jest "szalony" - cokolwiek to w tym wypadku znaczy, to łańcuszek i tak jest " u góry" a na tchawicy jest taśma... Quote
Justa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 gops napisał(a):ja polecam rogzy z odblaskową nitką, póki co wytrzymały na prawde dużo błotnych kąpieli i po każdym praniu są jak nowe a mamy dwa , dla mnie są póki co numer 1 . te z wzorem sa duzo mniej wytrzymałe niestety . Nasz rogz z nitką jak dobrze liczę po jakichś 4 latach codziennego noszenia ma prawo odejść na załużoną emeryturę ;) Quote
wilczy zew Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='Olson']Herezje ;) Jakie doświadczenie trzeba mieć, żeby prowadzić przeciętnego psa na smyczy? Co obroża z łańcuszkiem może zrobić za krzywdę psu?? Nawet jak pies ciągnie, i jest "szalony" - cokolwiek to w tym wypadku znaczy, to łańcuszek i tak jest " u góry" a na tchawicy jest taśma... z postu zrozumiałam,że chodzi o łańcuszek-dławik,bo tak to jaka różnica czy ściągana czy obroża z łańcuszkiem? Quote
Kirinna Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 właśnie dostałam żabki z łańcuszkiem od furkidz. i jestem trochę zawiedziona. łańcuszek długi, ciężki i nieporęczny zajmuje prawie połowe szyi psa. patrząc na psa najpierw widzę łańcuszek a póżniej obroże:( Quote
Recommended Posts