Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Olson napisał(a):
Psy321, mnóstwo firm robi na polarze. :) Bo na polarze po pierwsze - dobrze się sprzedaje, po drugie - ślicznie wygląda.

Original, cudo! co to za firma?

Na pewno masz rację ale czy długo wytrzyma taka obroża ? Eko skóra to znacznie mocniejszy materiał niż polar
Co do wyglądu to oczywiście masz rację bo na polarze są ładniejsze :)

Posted

[quote name='Psy321']Sorki za dość głupie pytanie ale możecie mi pokazać jak wyglądają szelki dla psa siodełkowe ?

[quote name='Psy321']Na pewno masz rację ale czy długo wytrzyma taka obroża ? Eko skóra to znacznie mocniejszy materiał niż polar
Co do wyglądu to oczywiście masz rację bo na polarze są ładniejsze :)

tu masz juliusy: http://juliusk9-sport.pl/szelki-k9-power-c-3.html to jest przykład szelek siodełkowych :) czy ja wiem czy eko bardziej wytrzymała niż polar wszystko zależy chyba o taśmy na jaką jest to naszyte a nie samego podszycia taki mi się wydaje a i na następny raz pisz wszystko w jednymi poście;)

Posted

Bliska też jest malutka, troche za duże dla niej te 4 cm ale da się przeżyć :D
Poza tym, było tutaj zdjęcie Aresa w 4 cm szelkach w buldożki a on też malutki :)

Posted

Racja, ale na 2 cm obroży buldogów nie będzie pewnie widać - jakieś tam części ciała, to będzie nieładnie. Ares jest chyba większy od Mikry, a buldogi miał tylko na pasku przednim w norwegach, więc to by jeszcze uszło, ale my nie chodzimy w szelkach;)

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Miał ktoś obroże na zatrzask z 4Pawz?
Bo się zastanawiam jaki rodzaj wziąć czy zacisk czy zatrzak i właśnie nie wiem jak z wytrzymałością zatrzasków :)

ja mam szelki z zatrzaskiem, wydaje się mocny, ale niestety o wytrzymałości nic nie powiem bo mam tylko 13kg pieska :evil_lol: w każdym razie ja bym się nie brała prowadzić na nim większego psa

Posted

Unbelievable napisał(a):
ja mam szelki z zatrzaskiem, wydaje się mocny, ale niestety o wytrzymałości nic nie powiem bo mam tylko 13kg pieska :evil_lol: w każdym razie ja bym się nie brała prowadzić na nim większego psa

Ja też mam szelki, ale dla 25 kg psa ;-) wytrzymał spokojnie pełne rozpędzenie na 10m taśmie, o którą niechcący zahaczyła nogą jak Nuka biegła i wyrżnęłam się do tyłu na plecy, myślałam, że szelki pękły bo słyszałam taki trzask, ale to ja upadłam na kamieniach :evil_lol: szelki są cały czas w całości ;-)

Posted

Kirinna napisał(a):
czy też uważacie że czerwona obroża nie psuje do rudego?
kupiłam w tesco za kilka zł z siateczką, ale była tylko czerwona

ja mam rudą spanielkę i jak dla mnie fajnie wygląda w czerwonym :)