Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moje też nie śmierdzą. Co do przechowywania to obroże,smycze,linki łańcuszki są podzielone na 3 części: rzadko używane w pudełku na szafie :) te na codzień na półce, te które zakładam jak znudzą mi się te z półki są w szufladzie. Szampony kosmetyki itp w szafce. Szczotki w szufladzie. Zabawki w pudełku :)

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Moje też nie śmierdzą. Co do przechowywania to obroże,smycze,linki łańcuszki są podzielone na 3 części: rzadko używane w pudełku na szafie :) te na codzień na półce, te które zakładam jak znudzą mi się te z półki są w szufladzie. Szampony kosmetyki itp w szafce. Szczotki w szufladzie. Zabawki w pudełku :)

Ja teraz mam remont w pokoju i kupiłam sobie specjalnie takie fajne coś na ścianę z kilkoma komorami, specjalnie na psie akcesoria :-)

Posted

rashelek napisał(a):
Mnie też akcesoria nie śmierdzą, nawet tyrane po ziemi smycze. A piorę je bo brudne są ;) Ale sznurowy szarpak cuchnie okrutnie... Wybaczcie za ot, ale w sumie taki szarpak można wyprać? Tylko chyba bez proszku, skoro pies to memła, nie?
A wszystko trzymam w kartonowym pudle, ale smaki i zabawki są osobno.

ja piorę wszystkie szarpaki normalnie w proszku :) tylko nie sypię za dużo

Posted

Ja byłam w Biedronce, u nas zabawek dużo.. Kupiłam tylko piłkę rugby w rzeczywistości bardziej rażąca taka pomarańczowa i jest na prawde spora i ma jeszcze odblaskowy pasek. Miałam kupować jeszcze kurczaka z piłką, ale jakiś delikatny mi się wydawał i pewnie zaraz by było po nim. Fajne jest jeszcze kółko, które unosi się na wodzie podobno :)

Posted

miałam podobne wrażenie odnośnie kurczaka z biedronki, wzięłam tylko taki podłużny aport do wody z piszczałką w środku (ma fajną gumowaną rączkę), zastanawiałam się nad tą piłką rugby, ale dla moich chyba za duża trochę.

Posted

Marta_Ares napisał(a):
miałam podobne wrażenie odnośnie kurczaka z biedronki, wzięłam tylko taki podłużny aport do wody z piszczałką w środku (ma fajną gumowaną rączkę), zastanawiałam się nad tą piłką rugby, ale dla moich chyba za duża trochę.

o, może się przyda na zawody taka pływająca i dobra do rzucania, zajadę po pracy :lol:

Posted

Dla Iwana słoniki myślę, że jak najbardziej, bo są ciemne i tak szybko ich nie zniszczy. Szkoda mu w ogóle coś kupować, on wszystko brudzi tak, że nie idzie odeprać, a po tylu praniach to też nie jest już to samo.
Myślałam na początku o serii Twist, ale jednak Cottonki. Dla Avril ptaszki są śliczne, ale ona ma już trzy różowe obroże, dlatego pomyślałam o tych drugich ptaszkach, jednak one w zestawieniu z duszkami wypadają jak dla mnie trochę gorzej :D Poza tym bardzo mnie kuszą niebieskie słonie dla kury, a wizja obydwóch psiurów w tych dwóch kolorach słoni mnie, nie wiedzieć czemu, powala :D
Masakra jakaś.

Dzięki dziewczyny za typy, ale jeszcze bardziej mi pomieszałyście w głowie :D

Posted

Ja jednak stwierdziłam,, że zostaję przy kupnie obrozy rogzowej a nie szelek bo Denis się szelek boi, tzn chodzi w nich ale jak paralityk niepewnie i nie jest mu wygodnie wiec nie ma sensu go męczyć.

Tak więc mam ostatnia prosbe szukam kogos kto ma rogza L zaciskowego najlepiej z serii miekkie i lekkie!

Bardzo prosiłabym o zmierzenie dlugosci tego paska zaciskoweg i najmniejszego obwodu samej obróżki bez paska zaciskowego, bo chcualabym cos szerszego dla Denisa niz te 16mm, zaciskową obrożę reguluje mu tak żeby zaciskała sie na styk nie dusząc go wiec moze od biedy Lka by była na te jgo 31 cm? a jak nie to najwyżej skrócę bo czytałam, że niektorzy tk robili mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu.

Posted

Mam rogza L półzacisk, mój pies ma obwód szyi 43cm i obrożą jest ciut za dużą po maksymalnym zmniejszeniu. Nosić można, ale pies dość łatwo wychodzi z obroży.

Posted

Marta_Ares napisał(a):

U nas była masa zabawek i smyczy automatycznych, ale takiego aportu nie widziałam:-(, dlatego wzięłam tylko śmigło z paskami odblaskowymi (ale chyba jest trochę za duże:placz:) i to całe frisbee, bo szukałam czegoś takiego od jakiegoś czasu.

Posted

megi-l1 no to troszkę mie pociezyłaś, tak czy tak kupie to L i będę kombinowac bo te Mki są strasznie cienkie.

A przy okazji znalazłam też takie zdjęcia w obecnych rogzach (M):
pomaranczowy z łańsuszkiem:

i niebieski półzacisk:

Posted

właśnie wróciłam z biedro, ale nic nie kupiłam:diabloti:
było kilka sztuk smyczy, zabawek dwa pudła, więc póki co poczekam na obniżkę cen:diabloti:

Marchewkowy napisał(a):
ja muszę się też przejść do biedrony w takim razie a widział ktoś te pojemniki na akcesoria dla psa :(?

U mnie w biedro jest sporo tych pojemników.
Jak u ciebie nie będzie to możesz się zapytać jakiegos sprzedawcy może na magazynie coś leży ;) ja tak kiedys zrobilam

Posted

Marchewkowy napisał(a):
ja muszę się też przejść do biedrony w takim razie a widział ktoś te pojemniki na akcesoria dla psa :(?

Tak, u mnie jeszcze są. Te na karme 4kg widziałam 2, na akcesoria chyba z 3, najwięcej było tych podróżnych zestawów, cały czas zastanawiam się nad tym na karme 4kg i nie wiem hehe, Wydają się porządne, mam jeszcze z 4 inne biedronki więc jeszcze tam też pewnie są..