Vailet Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 a nie jest po prostu za ciasno zapięty? ten pasek jest za blisko oczu, a nos prawie dotyka kagańca, więc jeżeli poluźnisz o 1,2 dziurki myślę że wszystko będzie okey. Quote
Aleksandrossa Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Co do smyczy- my mamy zwykłą czarną, przepinaną, szytą z Dingo kupioną za 14,50 :cool3: Jestem z niej baaardzo zadowolona :) Quote
socurek Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Vailet napisał(a):a nie jest po prostu za ciasno zapięty? ten pasek jest za blisko oczu, a nos prawie dotyka kagańca, więc jeżeli poluźnisz o 1,2 dziurki myślę że wszystko będzie okey. Wiesz co, tak też myślałam, ale jak poluzuję, to spada mu z głowy... myślę, że powinien być nieco głębszy...Aleksandrossa napisał(a):Co do smyczy- my mamy zwykłą czarną, przepinaną, szytą z Dingo kupioną za 14,50 :cool3: Jestem z niej baaardzo zadowolona :) Ja też do tej pory taka miałam i też sobie chwaliłam :) mam ją nadal, ale juz nie jest czarna :D Oliwkowa w sumie też ładnie pasuje do wszystkiego. Myślałam też nad tęczową :D zabijcie mnie, ale jakoś zawsze marzyłam o takiej ^_^ ale chyba jakąś niebieską sobie trzasnę. Taki turkusik z DS? Bo z DSa będę zamawiać :D Quote
Tepes Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 http://www.facebook.com/roesner.okidoggy?ref=tn_tnmn coś nowego, całkiem fajne;) Quote
klaudia&Manta Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Szukam smyczy pasującej do wszystkiego :smile: może macie jakieś sugestie? Pasuje do wszystkiego czarna , jesli chcesz jedna to polecam okragla , materialowa , przepinana - ja mam taka , i jest mega , nie zamineilabym na nic innego . Quote
Avaloth Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 (edited) Ja mam uniwersalną, czarną, plecioną Aleksandry. Moja ma 2,5m przepinana, ale są różne długości i szerokości. Polecam bardzo, mega wygodna i wytrzymała, a nie droga. Mam ochotę na obrożę z łańcuszkiem.. tylko teraz sówki od Marty czy coś z furkidza. Co byście widzieli dla dziada (pseudo DON) z avatarka? Jeśli sówki to które? Ja się skłaniam ku różowych, ale nie wiem czy mu będzie pasowac (nie, nie przeszkadza mi róż dla faceta, uwielbiam kontrasty). Z furkidzów uwielbiam wiewióry, ale dla Chestera za ciemne, i kurczaczki, ale one były limitowane. Myślę między biedronami, limonką, pomarańczem a świnkami. Generalnie uwielbiam na Krowiastym żółcie i pomarańcze, ale mamy już żołte kwiatki od taks i starego rogza funky retro z pomarańczem. Radźcie :razz: Edited August 4, 2012 by Avaloth Quote
Milena9 Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Piraty Trixie. Wróciły stare wzory Furkidz, zamówiłam łapki 4cm na łańcuszku ;) Jaką jakość mają zatrzaski Trixie? Bo nie wiem czy chodzić z dławikiem dla bezpieczeństwa. Quote
Bones Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 (edited) Biedrony są świetne :) Mi się osobiście z frukidz podobają pasy np http://furkidz.pl/pl/p/Obroza-Day-on-Bahama/119 i http://furkidz.pl/pl/p/Obroza-Play-stripes-in-ocean/112 Edited August 4, 2012 by Bones Quote
Marchewkowy Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 [quote name='Lucky.'] Megi w Cocoa elegance :loveu: pięknie jej w tym wzorze nawet nie wiedziałam że tak super wygląda na rudym :loveu: [quote name='socurek']Mój gentleman w gustownym Plum Blossom od Marchewkowy. Pink is new black ;-) http://img24.imageshack.us/img24/3687/wp000269.jpg ale on słodko w niej wygląda mmmmmmm:loveu: cieszę się że dotarła [quote name='Tepes']http://www.facebook.com/roesner.okidoggy?ref=tn_tnmn coś nowego, całkiem fajne;-) no całkiem fajne coś nowego ale jakoś mnie żaden z tych wzorków nie powalił :P Quote
vege* Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 [quote name='agairiki']Jak są psy i koty to ja muszę dać pełen koncert moich wrzasków, a to, że zadziała i tak niepewne :diabloti: Ja wydzierać się nie potrzebuję wystarczy odpowiedni ton i spojrzenie jeśli o Nukę chodzi ;-) [quote name='Olson'][COLOR=#000000] Jednak linka nie nadaje się dla wszystkich psów. Mój kundel na lince po prostu łazi. Napina ją na maksa i sobie z przodu idzie - jak na długiej smyczy. Aport na lince też ją wcale nie interesuje. Także ja powiem, że dla mnie ta cała linka to żadna atrakcja. ;) Ja linki w ręku nie trzymam, ona się po prostu za Nuką ciągnie a jak potrzebuję zareagować kiedy Nuka mi nie zareaguje na wołanie to nadeptuję na linkę i Nukę wołam ;-) Quote
a_niusia Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 gdybym ja puscila moje psy z linka, to by nie wrocily na pewno. musialabym ich poszukac, zeby je odplatac:))) Quote
Original_N Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Furkidz activ od cioteczki Anieli :loveu: Quote
vege* Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 a_niusia napisał(a):gdybym ja puscila moje psy z linka, to by nie wrocily na pewno. musialabym ich poszukac, zeby je odplatac:))) Ja nie mam co odplątywać bo mam tak fajne tereny spacerowe, że nie chodzę po krzakach ;-) Wszędzie wokół mam dużo pól i łąk i rzekę, ale akurat z tego Nuka nie korzysta bo się boi ;-) Quote
dog193 Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 a_niusia napisał(a):gdybym ja puscila moje psy z linka, to by nie wrocily na pewno. musialabym ich poszukac, zeby je odplatac:))) Nono, tylko nie wszystkie psy to setery. Quote
semp Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 a nie przydeptuja sobie wasze psy tych linek jak biegaja? Quote
Talagia Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 semp napisał(a):a nie przydeptuja sobie wasze psy tych linek jak biegaja? Właśnie o to samo miałam zapytać. Jednego ze swoich psiaków początkowo puszczałam z linką i często ją przydeptywał, linka ciągneła mu się pod brzuchem, przez co zaczął brzydko stawiać nogi... Quote
Naklejka Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Zapraszam do mojej galerii, ostatnio dodałam zdjęcia biegających psów na linkach ;) Jetsan nie przydeptuje linki, nie przeszkadza mu ona, ciągnie się luźno za nim. Quote
Talagia Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Naklejka napisał(a):Zapraszam do mojej galerii, ostatnio dodałam zdjęcia biegających psów na linkach ;) Jetsan nie przydeptuje linki, nie przeszkadza mu ona, ciągnie się luźno za nim. Na zdjęciu widać, że linka bardzo często wchodzi psu w pachwine - nie boisz się, że w zabawie inny pies przydepnie linke, albo się zaplączą? Strach o noge ale chyba najbardziej o brzuszek - przejechałam sobie kiedyś taką linką po dłoni, efekt był straszny... Chociaż ja jestem panikara bo widziałam dziwne rzeczy u psów ;) Sama używam linki tylko do szkolenia, chociaż mam znajomych, którzy również puszczają psy z linką - wtedy szybko przed nimi uciekam ;) Quote
semp Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 ja tez, prawde mowiac, linkom nie ufam, czasem zdarzalo mi sie puszczac moja psice ze smycza to co rusz sobie przydeptywala, a widok, kiedy w pelnym biegu zatrzymuje sie, bo cos wygina jej szyje nie nalezal do zbyt przyjemnych, takze mam wrazenie, ze z linka bedzie podobnie. chociaz moze przy szelkach jest mniejsze prawdopodobienstwo, ze sobie depnie. a przy zabawie z drugim psem to raczej bez co chwilowego rozplatywania by sie nie obeszlo;) no ale chyba bede musiala sprobowac, chociaz do nauki przywolywania. Quote
dance_macabre Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Ja po lince właśnie mam piękne trzy obtarcia na kostce. Babrze się i boli strasznie, a to tylko po szczeniaku. Nie zauważyłam, stanęłam w pętli i kopnęłam piłkę. Quote
rotek_ Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Milena9 napisał(a): Jaką jakość mają zatrzaski Trixie? Bo nie wiem czy chodzić z dławikiem dla bezpieczeństwa. zatrzaski są dość solidne, ostatnio prowadziłam na sztruksowych norwegach mocno ciągnącą podhalankę i nic nie puściło. Wcześniej norwegi przez dłuższy czas były użytkowane przez labradora, który miał zrywy i zatrzask działał bez zarzutu. Quote
Recommended Posts