Stevie Rae Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Gops, dziękuję za odpowiedź. Chyba łódeczkowe jakoś tak najbardziej odpowiadają naszym gustom ... Co możecie mi powiedzieć na temat zatrzasków plastikowych z Dogstyle'a? Zazwyczaj mam do taki zapięć sceptyczne uczucie i biorę klamerki, ale szelki bardziej opłaca mi się kupić z zatrzaskiem ... Jest wytrzymały, nie otwiera się? Quote
Korenia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Stevie Rae większość psów z łodeczkowych wychodzi bez problemu, zwłaszcza psy o niezbyt głębokich klatkach piersiowych. Quote
Patik Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Kasi i Lena napisał(a):Moim skromnym zdaniem do ciągłego noszenia 1 cm jest jak najbardziej ok. Obroża z aukcji nie podoba mi się ale to kwestia gustu. Wydaje mi się też że będzie za szeroka , sztywna do ciągłego noszenia. W końcu shih tzu to mały piesek. Czyli 1 cm nie jest za wąski ,ona w sumie się nie ciągnie i ładnie chodzi wiec może zostaniemy przy takim ,albo przy 1,5cm. A co do wyglądu faktycznie kwestia gustu,ale podoba mi się też ze względu na to ,że nie zamoknie bardzo,ani się bardzo nie ubrudzi,tak myślę przynajmniej. Ale masz rację może być za ciężka i sztywna :D Quote
a_niusia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 a mi marta pokazala foty naszych obrozy i wszyscy beda nam zazdroscic:))))) Quote
MaDi Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Korenia']Stevie Rae większość psów z łodeczkowych wychodzi bez problemu, zwłaszcza psy o niezbyt głębokich klatkach piersiowych. Z norweskich również wg. mnie i przerobieniu wielu uciekających psów czy zwierząt z problemami powodującymi różne niebezpieczne sytuacje najlepiej sprawdzają się guardy. Quote
Kasi i Lena Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Patik napisał(a):Czyli 1 cm nie jest za wąski ,ona w sumie się nie ciągnie i ładnie chodzi wiec może zostaniemy przy takim ,albo przy 1,5cm. A co do wyglądu faktycznie kwestia gustu,ale podoba mi się też ze względu na to ,że nie zamoknie bardzo,ani się bardzo nie ubrudzi,tak myślę przynajmniej. Ale masz rację może być za ciężka i sztywna :D Zawsze możesz kupić i używać tylko na spacery, a po domu czy po ogródku dalej tą co ma. a_niusia napisał(a):a mi marta pokazala foty naszych obrozy i wszyscy beda nam zazdroscic:))))) Ja się zakochałam w naszej DS w łapki na różowej taśmie:loveu: Jestem bardzo ciekawa Waszych nietoperków. Kupiłaś je w szerokości 2,5cm? Quote
necianeta89 Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 ja zamówiłam monstery z furkidz, po wypłacie coś zamówię od Marty :diabloti: może skuszę się na próbę na łańcuszek. Quote
Korenia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='MaDi']Z norweskich również wg. mnie i przerobieniu wielu uciekających psów czy zwierząt z problemami powodującymi różne niebezpieczne sytuacje najlepiej sprawdzają się guardy. Też tak sądzę, chociaż na szczęście moja z norweskich nie wychodzi :) [quote name='Patik'] podoba mi się też ze względu na to ,że nie zamoknie bardzo,ani się bardzo nie ubrudzi,tak myślę przynajmniej. Ale masz rację może być za ciężka i sztywna :D Moim zdaniem taka tania imitacja skórki może mocno farbować podczas deszczu. Notabene na zdjęciu z aukcji widać cenę 5 zł :diabloti: http://images7.fotosik.pl/3275/09fa0bb4a70a4af4.jpg Quote
Marta_Ares Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 przyszły nowe tasiemki i tkaniny :diabloti: Quote
Stevie Rae Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Mojemu psu nigdy nie zdarzyło się wyjść z obroży - to ma jakieś znaczenie przy doborze szelek? Piszecie, że nie nadają się dla psów które mogą stwarzać niebezpieczne dla otoczenia sytuacje - Kapsel czasem ma takie 'zajawki' ale bez problemu jest kontrolowany za pomocą obroży. Czy dobry jest mój tok myślenia, że skoro w sumie nie wyszedł z obroży to nie wyjdzie z szelek, czy to nie ma ze sobą żadnego znaczenia? Quote
Korenia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Stevie Rae napisał(a):Mojemu psu nigdy nie zdarzyło się wyjść z obroży - to ma jakieś znaczenie przy doborze szelek? Piszecie, że nie nadają się dla psów które mogą stwarzać niebezpieczne dla otoczenia sytuacje - Kapsel czasem ma takie 'zajawki' ale bez problemu jest kontrolowany za pomocą obroży. Czy dobry jest mój tok myślenia, że skoro w sumie nie wyszedł z obroży to nie wyjdzie z szelek, czy to nie ma ze sobą żadnego znaczenia? Raczej nie ma znaczenia. Moja z obroży mi nigdy nie wyszła (chyba, nie pamiętam takiego zdarzenia), a z łódeczkowych dosłownie w 3 sekundy. Quote
LadyS Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Marta_Ares, dostałaś może moją wiadomość (miałam przytkaną skrzynkę)? Kiedy można liczyć na obrożę, tzn. czy w ciągu max dwóch najbliższych tygodni się wyrobicie? Quote
Olson Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Marta, to pokazuj co tam nowego macie, bo szykuje mi się chyba jakieś zamówienie. :diabloti: Quote
Marta_Ares Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 LadyS napisał(a):Marta_Ares, dostałaś może moją wiadomość (miałam przytkaną skrzynkę)? Kiedy można liczyć na obrożę, tzn. czy w ciągu max dwóch najbliższych tygodni się wyrobicie? o patrz, a mi pokazalo, że udało się wysłać wiadomość :roll: tak, tak wyrobimy się ;) Quote
vege* Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 a_niusia napisał(a):hehehe zajebiste, co nie?:)))) Nie:evil_lol: Tylko nietoperzyki przypadły mi do gustu ;-) Quote
a_niusia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 vege* napisał(a):Nie:evil_lol: Tylko nietoperzyki przypadły mi do gustu ;-) w ogole sie nie znasz:))) Quote
Stevie Rae Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Korenia']Raczej nie ma znaczenia. Moja z obroży mi nigdy nie wyszła (chyba, nie pamiętam takiego zdarzenia), a z łódeczkowych dosłownie w 3 sekundy. Rozumiem. Czyli najbardziej polecacie mi szelki typu 'guard'? Jeszcze mam pytanie odnośnie wytrzymałości zatrzasków w szelkach. Jak się sprawują? :) Quote
Korenia Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Stevie Rae napisał(a):Rozumiem. Czyli najbardziej polecacie mi szelki typu 'guard'? Jeszcze mam pytanie odnośnie wytrzymałości zatrzasków w szelkach. Jak się sprawują? :) Ja używałam przez dobrych parę lat guardy, teraz używam norweskich i też jestem zadowolona :) Zatrzaski z DS są mocne, u mnie kilka lat już śmigają :) Quote
LadyS Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Marta_Ares napisał(a):o patrz, a mi pokazalo, że udało się wysłać wiadomość :roll: tak, tak wyrobimy się ;) Nic nie doszło - dogo płata figle znów :roll: Super, dzięki ;) Przelewik już poleciał. Quote
Kasi i Lena Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 a_niusia napisał(a):w ogole sie nie znasz:))) Ja też się nie znam;) ale ja nie lubię kwiatowych wzorków. Za to nietoperze prześwietne:loveu:, chyba będę zmuszona nam takie kupić jak już się ostatnimi nabytkami naciesze. Quote
Stevie Rae Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Korenia']Ja używałam przez dobrych parę lat guardy, teraz używam norweskich i też jestem zadowolona :smile: Zatrzaski z DS są mocne, u mnie kilka lat już śmigają :smile: Dziękuję za odpowiedź. Chyba zakupię kolejny nabytek ... Mam już smycz w chabrowym kolorze, i zastanawiam się, w jakim kolorze dobrać szelki, aby dopasowały się kolorystycznie ... też chabrowe, tak jak obroża? ;) Quote
vege* Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 a_niusia napisał(a):w ogole sie nie znasz:))) O gustach się nie dyskutuje ;-) Stevie Rae napisał(a):Rozumiem. Czyli najbardziej polecacie mi szelki typu 'guard'? Jeszcze mam pytanie odnośnie wytrzymałości zatrzasków w szelkach. Jak się sprawują? :) Moja Nuka nigdy mi nie wyszła ani z szelek, ani z obroży i nawet nie próbowała, ale mam i guardy i norwegi (te drugie 2 pary) i wolę norwegi, szybciej się zakłada i się tak nie przekręcają jak guardy ;-) ale chyba jednak z guardów będzie trudniej uciec psu jakby bardzo chciał ;-) Quote
Recommended Posts