Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja teraz mam dylemat rangi międzynarodowej wprost :diabloti: Lepiej Flexi na lince + obroża czy flexi na taśmie? Niby obroża nie jest mi jakoś na gwałt potrzebna, ale aktualnie moja sucz chodzi w niebieskim/zielonym i chciałam dla niej coś dziewczęgo (mój ostry róż :loveu:). Flexi muszę kupić tak czy siak, taśmy jeszcze nie miałam a wydaje mi się mocniejsza. Tak źle, tak niedobrze :lol:

Posted

rashelek, tylko i wyłącznie na lince. są duużo wytrzymalsze. jak chodzisz z psem do lasu, i gdzieś zejdzie on w krzaczory - taśma się zahacza, i po taśmie. poza tym - taśma bardziej ciągnie, ogółem jest mniej wygodniejsza niż linka. :)

Posted

rashelek napisał(a):
Ja teraz mam dylemat rangi międzynarodowej wprost :diabloti: Lepiej Flexi na lince + obroża czy flexi na taśmie? Niby obroża nie jest mi jakoś na gwałt potrzebna, ale aktualnie moja sucz chodzi w niebieskim/zielonym i chciałam dla niej coś dziewczęgo (mój ostry róż :loveu:). Flexi muszę kupić tak czy siak, taśmy jeszcze nie miałam a wydaje mi się mocniejsza. Tak źle, tak niedobrze :lol:

Weź flexi na lince ;)
ja kupiłam na taśmie i teraz żałuje

Posted

Miałam dwa poprzednie automaty (Hiltona i Flexi) na lince i byłam zadowolona. Flexi kupiłam niecałe 3 miechy temu i służyłoby nadal, ale linka jednak zębów Owczarka nie wytrzymała, dlatego szukam nowej. Miałam wziąć taśmę, bo ponoć mocniejsza i wytrzymalsza jest, a teraz zmieniłyście mi podejście. Bo psa w lesie nie puszczam, często chodzi tam właśnie na automacie i linka o drzewa haczy. A jak ma mi się przez to taśma spartolić to chyba jednak nie będe ryzykować. Jeszcze zobaczę, muszę to przemyśleć. A póki co idę podręczyć Martę :diabloti:

Posted

chrupcia napisał(a):
+ PsieTopTrendy ;)

+ askdog.pl W niedługim czasie będzie uruchomiony sklep int. więc zamawianie będzie o wiele prostsze.

vege* napisał(a):
O tego nie znam, zaraz sobie zobaczę :-)

ja tez nie :) Ciekawe mają wzorki.

Uff. Przebrnęłam przez te wszystkie naprodukowane strony przez 7 dni, oczy nacieszyłam :lol: :lol:

Posted

[quote name='vege*']No fajne wzorki mają ;-)
a gdzie można znaleźć te akcesoria martis ?

zrobiłam zdjęcie obroży i smyczy Megi... no i doszedł do nas komplet cocoa elegance :loveu:

Posted

rashelek napisał(a):
Miałam dwa poprzednie automaty (Hiltona i Flexi) na lince i byłam zadowolona. Flexi kupiłam niecałe 3 miechy temu i służyłoby nadal, ale linka jednak zębów Owczarka nie wytrzymała, dlatego szukam nowej. Miałam wziąć taśmę, bo ponoć mocniejsza i wytrzymalsza jest, a teraz zmieniłyście mi podejście. Bo psa w lesie nie puszczam, często chodzi tam właśnie na automacie i linka o drzewa haczy. A jak ma mi się przez to taśma spartolić to chyba jednak nie będe ryzykować. Jeszcze zobaczę, muszę to przemyśleć. A póki co idę podręczyć Martę :diabloti:

Ja mam i taśmę i linkę. Jak dla mnie nie ma większej różnicy w użytkowaniu. Taśma ma chyba większy naciąg. Nie jestem tego pewna bo taśmę mam do 35 kg a linki do 20.

Doszły do mnie obróżki DS. Łapki są przepiękne a mięta pozytywnie zaskoczyła mnie swoim kolorem:loveu:. Na zdjęciach wydaje się niebieska, a ona jest zielonkawa, taka naprawdę miętowa:loveu:.

Posted

Co do Flexi tasmowej, uzywam od ponad 2 lat i ja poprostu kocham. Mamba ja nawet podgryza i wsio sie trzyma jak powinno no i 8m dlugosci, najlepsza smycz jaka mialam do tej pory :) Te "sznurkowe" kupila kolezanka przez pomylke, nia zauwazyla ze to nie linka i wytrzymaly jej kilka miesiecy niestety. Jedna zostala przegryziona, druga sie jakos nieszczesliwie zawinela wokol mechanizlu i 8m zwisa bezwladnie, nie nadajac sie do uzytku ;)

Posted

[quote name='Lucky.']a gdzie można znaleźć te akcesoria martis ?

zrobiłam zdjęcie obroży i smyczy Megi... no i doszedł do nas komplet cocoa elegance :loveu:

Ale genialna kolekcja!! Co jedna to piekniejsza :loveu:

Posted

[quote name='Stevie Rae']Lucky. co to za obróżka po lewej piąta od góry? Cudo :loveu:
http://martis.sklep.pl/

[quote name='Olson']Jeeny, kiedy ja będę mieć taką kolekcję? :loveu:

Lucky., bardzo ładne kolorki, wszystko żywe i w ogóle na prawdę śliczne. ;)

[quote name='omry']Ada, wpadam Ci na chatę i kradnę! :D

[quote name='ageralion']Ale genialna kolekcja!! Co jedna to piekniejsza :loveu:

Tak, to taksówka :)
dziękuję :loveu: najgorsze jest to, że te kolorowe obroże mogłabym kupować cały czas :(
tylko teraz nakupowałam, i nie mam nic kasy. Jeszcze na obiektyw czekam :loveu:
Paula - jak coś to wpadaj, ale obroży nie ruszaj :D

do tej kolekcji jeszcze dochodzą 5 obroże mini, zielony hamilton, pomarańczowy rogz i trixie w serduszka, pszczółki od taks i ad :D

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Nasze nowe nabytki:loveu:

I niezbyt zainteresowana pozowaniem, ich właścicielka;)

Ślicznie w nich Fifi wygląda :)
Bardzo fajne te łapeczki na różowym, i ta mięta :loveu:

A naszych jeszcze nie ma : (