Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja też moje z łańcuszkiem bardzo lubię, ale mimo wszystko nie założyłabym jej psu na cały dzień. wydaje mi się, że pies - jak każdy z resztą z nas mimo wszystko woli nosić na szyi coś czego praktycznie nie czuje. no, ale jak tam kto chce, ja tam tylko wyrażam swoją opinię. ;)

Posted

ach, jaki wspanialy temat :-)
ja wlasnie od jakiego sczasu rozgladam sie za jakims cudenkiem dla Fruzi - marza mi sie szelki norweskie z dog style, ale niestety, Fruzia ma obwod klatki 32cm, wiec rozmiarowo odpadamy.

No wiec zastanawiam sie nad obroza, najpierw myslalam nad ciekawym wzorkiem, ale w sumie przy dlugim wlosie wzorek i tak nie bedzie dobrze widoczny, to pomyslalam o tej z serii twist z podszyciem eko - ale tu problem, czy nie bedzie zbyt szeroka?

Jaki zestaw kolorystyczny polecacie?
w sumie podoba mi sie ostry roz, fiolet.. ale reszta tez ;-) no i cudowny jest ten jasny fiolet na zdjeciu na pudlu, ale nie ma go opcjach do wyboru :P

foto Fruziaka:

Posted

A czemu rozmiarowo odpadacie? Ja też mam malucha i jak najbardziej dało się zrobić norwegi :) No chyba, że Marta stwierdziła, że się nie da ;)

Posted

[quote name='Olson']
Orginal_N - jak to "nie zwisa"? Gdy pies jest puszczony, łańcuszek z okuciem do przypięcia smyczy, nie jest na dole?:crazyeye: a to interesujące...

Dokładnie tak jak pokazała a_niusia;) Nic tam nie wisi ;)
U nas też.

Ale pewnie że tak, jak kto woli ;) U nas dzwoni może jedynie adresówka, ale mi to akurat nie przeszkadza - lokalizuje psa wzrokowo i słuchowo dzięki temu :evil_lol:

Posted

LadyS - myslalam, ze jak nie ma w rozmiarowkach to bedzie ciezko, w takim razie bede pisac i sie dowiadywac :-)
ale obrozka i tak sie nam przyda, wiec tak czy siak wybor koloru na obrozke trwa :p hehe

Posted

Ja też się pochwalę naszymi DSowymi obróżkami :)
-mięta - po następnej wypłacie kupię taką Norkowi, choć podobno jest dziewczęca ;) co tam, w różu już chodzi, więc miętę też jakoś weźmie na klatę :D

-sówki, w których jestem absolutnie zakochana :loveu:

Posted

LadyS - dzieki :-)

Jeszcze takie pytanie - gdzie moge znalezc wszystkie kolory eko skorek z DS?

I jak z kapiela psa w takiej obrozy - wlos sie nie zabarwi? Czy do kapieli lepiej poczekac na podszycia neoprenowe, a z eko skorka wziac jako codzienna?

Socurek - suuper :-) mi z kolei ta mieta sie wlasnie bardziej meska niz kobieca wydaje ;-)

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Śliczne:loveu: Malutka jak rośnie:loveu: Na drugiej fotce przypomina mi moją Fifkę, to spojrzenie:loveu:

No rośnie tak szybko, że aż mnie to przeraża :evil_lol:

Manta napisał(a):
Socurek - suuper :-) mi z kolei ta mieta sie wlasnie bardziej meska niz kobieca wydaje ;-)

Mnie tam wszystko jedno ;) moje psy mają to nieszczęście, że muszą chodzić w tym, co mnie się podoba, zwłąszcza dla Norka oznacza to "gejowskie obroże" ;)
A we wczystkim tym,w co nie chce go "ubierać" mój facet - ja paraduję z zachwytem w oczach :D

Posted

[quote name='Manta']
Jeszcze takie pytanie - gdzie moge znalezc wszystkie kolory eko skorek z DS?

I jak z kapiela psa w takiej obrozy - wlos sie nie zabarwi? Czy do kapieli lepiej poczekac na podszycia neoprenowe, a z eko skorka wziac jako codzienna?

1) tutaj https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/EkoSkora?authkey=Gv1sRgCJDW8YvRyYLGDg#

2) Nie, eko nie farbuje i nie wyciera sierści psa, tylko pamiętaj, żeby mokrej nie kłaść na gorącym kaloryferze czy piecyku, żeby wyschła bo popęka ;-) jak jest z neoprenem nie wiem, bo nigdy takiej obroży nawet w ręku nie miałam, ale sama jestem bardzo ciekawa tego podszycia ;-)

Posted

dzieki za link :-)
ja z neoprenem mam dobre doswiadczenia przy kantarach dla koni ;-) nie wyciera i nie farbuje - to mmoje "ulubione" podszycie :P

a o farbowanie pytam, bo wczoraj Fruzia w skorzanych pomaranczowych szelkach weszla do jeziora i jest pomaranczowa i sie doprac nie chce :P

Posted

Manta napisał(a):
dzieki za link
:-)
ja z neoprenem mam dobre doswiadczenia przy kantarach dla koni ;-) nie wyciera i nie farbuje - to mmoje "ulubione" podszycie :P

a o farbowanie pytam, bo wczoraj Fruzia w skorzanych pomaranczowych szelkach weszla do jeziora i jest pomaranczowa i sie doprac nie chce :P

To może skoro już masz jakieś doświadczenie z neoprenem to może poczekaj na nie, skoro jesteś zadowolona z tych przy kantarach ;-)

Bo właśnie skórzane rzeczy najczęściej farbują po zamoczeniu ;-)

Posted

A ja znowu szukam Flexi, śliczne B&W zginęło śmiercią tragiczną...
Dlatego też mam pytanie - czy któraś z was ma albo widziała na żywo te Flexi Dots? Chodzi mi konkretnie o to, jakie odcienie mają żółta i czerwona. Bo na zdjęciach żółta jest paskudna, a czerwona bardziej różowa i troche boję się zamawiać. Podobnie z Fresh czerwoną, na zdjęciu jest taka intensywnie różowa :)

Posted

[quote name='socurek']Ja też się pochwalę naszymi DSowymi obróżkami :)
-mięta - po następnej wypłacie kupię taką Norkowi, choć podobno jest dziewczęca ;) co tam, w różu już chodzi, więc miętę też jakoś weźmie na klatę :D

-sówki, w których jestem absolutnie zakochana :loveu:

Pięknie wygląda w tych obróżkach. :loveu:

Posted

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona kontaktem z AD. Odpowiedź już dwa razy dostałam praktycznie od razu. Nawet pani obiecała, że zrobi zestawienie. :) Także zaraz zamawiam naszą obróżkę... Już nie mogę się doczekać. :loveu: