Vailet Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 ale to nie fizjolog. Każdy plastik może być "fizjologiem" ;) nie mówię że jest za duży. Jest dobrze dobrany ale po prostu go trudniej dobrać bo trzeba wydziwiać z rozmiarami. Dla mnie to za dużo roboty jak taniej mogę zamówić "oryginał" - ale to może tylko moje zdanie i nie chcę tu z nikim wchodzić w konflikty :razz: Quote
Kasi i Lena Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Ja nie chce wchodzić w konflikty;) To nie jest każdy plastik, przeczytałaś linka z czego jest ten kaganiec? Z wymiarami nie trzeba wydziwiać, jest jasno określone jaki rozmiar dla jakiego psa a raczej dla jakiej rasy. Moim zdaniem to jest fizjolog i plusem jest że nie jest on taki wielki co przy tropiąco -węszącym małym psie jest plusem. Quote
Vailet Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 ja akurat posiadam psa głupawko-szalejącego więc dla mnie fizjolog jest jak najbardziej odpowiedni ;) pies dyszy właściwie na całym spacerze i rzadko co przestaje a więc w fizjologu może dyszeć pełną parą i jest szczęśliwy :lol: wszystko zależy od psa i od jego zapotrzebowania. Quote
socurek Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Super ten kaganiec, tylko czemu taki drogi :placz:chciałabym go wypróbować, ale trochę się boję ryzykować za taką kasę... Mojego Nortona więszość kagańców bardzo obciera w nos... Quote
Olson Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Kasi i Lena, moim zdaniem problem leży w tym, że pies ma pasek między oczami. ;) Whisky miała metalowy kaganiec, w którym otwierała paszczę, ale miał oczywiście pasek między oczkami - założenie tego namordnika i spacer w nim to była wojna podjazdowa - na smyczy nie prowadziłam psa tylko poirytowanego osiołka. Od kiedy mam fizjologa - problem kompletnie zniknął... A paska między gałami nie ma. Quote
AnIeLa Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Czy naprawdę tak trudno wejść do tematu o kagańcach i tam prowadzić dyskusję ? :roll: Quote
Kasi i Lena Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Widać trudno:) a tak szczerze nie wiedziałam że jest taki temat, jakoś kaganiec podciągnęłam pod obroże;) może dlatego że da się go do niej przyczepić;) Quote
Eta_carinae Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Mamy kolejkę :smile: Teraz idą laby, potem haszczaki. Za nimi być może boksie i ogary, a potem to już kto pierwszy ten lepszy ;-) Wow, no, to chyba sobie poczekam :crazyeye: . Ale jakby co, to nie zapominajcie o tych owczarach, dobrze? :loveu: Może się jednak doczekam :oops: Quote
dog193 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 gops napisał(a):gumowa obroża ze sklepu furkidz odkupiona :) Sory, ale jeb*am :mdleje: :lol: Dla Jupika jaka obroża łańcuszkowa? Mięta, turkus (tu same taśmy), czy może duszki? Jeśli duszki, to jakie? ;) W sumie mamy już zamówiony turkus (i jeszcze jedną obrożę, połączoną, będzie śliczna :loveu:), ale się zaczęłam zastanawiać :D https://lh4.googleusercontent.com/-X10cTaE0E24/T-X9kqFom0I/AAAAAAAACEU/cVLP1gldMUo/s640/_6233462.JPG https://lh3.googleusercontent.com/-BGZMS-fcV7k/T8ZvSe9fZjI/AAAAAAAABrQ/Zg8_tc_L9c8/s640/_5302349.JPG Quote
chrupcia Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 pomarańczowe duszki:) albo turkus, ale bardziej duszki mi do niego pasują kolorem:) Quote
a_niusia Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 ja tez chcialam duchy, ale jednak zrezygnowalam, bo dla moich wodnych psow maja za duzo bialego. jednak nadal bardzo podobaja mi sie duchy. czekam z niecierpliwoscia az marta wstawi moje obroze... bo my czekamy na paczke po dwie sztuki na glowe i ciekawi mnie, czy beda ladne. jak nie to gops bedzie musiala odkupic, bo sie zastosowalam do jej poradki:))) Quote
dog193 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Pomaranczowe? Lepsze niż zielone? Aaaa, sama nie wiem :lol: Quote
a_niusia Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 dog193 napisał(a):Pomaranczowe? Lepsze niż zielone? Aaaa, sama nie wiem :lol: no wiesz to bez roznicy:)) ale ja mimo ze mam psy tej samej rasy i plci, dobrze wiem, ktore by pasowaly do ktorego. wiec przemysl to:))) Quote
chrupcia Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 dog193 napisał(a):Pomaranczowe? Lepsze niż zielone? Aaaa, sama nie wiem :lol: mnie do niego bardziej pasują pomarańczowe:) ale jeśli Ci się bardziej widzi w zielonych.. to czemu nie ;) Quote
DomixX Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Mi też się wydaje, że pomarańczowe ;) a_niusia i jaką szerokość wzięłaś? :cool3: Quote
Smile of Red Witch Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Nasze nowe Dog Style'owe obróżki ;) AKIRY Baloo Obie razem ;) Marta obroże jak zwykle super ;) Quote
ageralion Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Kurcze bardzo podobaja mi sie Furkidzy tylko sa za waske na moja sucz :( Te nowe wzory z guma super, tasmowe lapki, duszki i swinki - milosc od pierwszego wejrzenia. I co, nie ma szerokich, a na waskich Mamba niestety potrafi sobie krtan uszkodzic :( Quote
a_niusia Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Smile of Red Witch napisał(a):Nasze nowe Dog Style'owe obróżki ;) AKIRY Baloo Obie razem ;) Marta obroże jak zwykle super ;) ok...na szczescie miete i rozowy juz mam. ulzylo mi. Quote
Kasi i Lena Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 ageralion napisał(a):Kurcze bardzo podobaja mi sie Furkidzy tylko sa za waske na moja sucz :( Te nowe wzory z guma super, tasmowe lapki, duszki i swinki - milosc od pierwszego wejrzenia. I co, nie ma szerokich, a na waskich Mamba niestety potrafi sobie krtan uszkodzic :( Te taśmowe chyba można kupić w większej szerokości. Oni je szyją więc pewnie można się dogadać. Quote
ageralion Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Ale nie kupia specjalnie dla mnie 5cm, zeby uszyc jedna obroze :( Moze kiedys wprowadza i piatki... szczegolnie te gumowane wpadly mi teraz w oko Quote
klaudia&Manta Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Tu maja niektore tasmy jak w Furkidz'ie , i niektore 5cm Quote
Recommended Posts