Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale to nie fizjolog. Każdy plastik może być "fizjologiem" ;) nie mówię że jest za duży. Jest dobrze dobrany ale po prostu go trudniej dobrać bo trzeba wydziwiać z rozmiarami. Dla mnie to za dużo roboty jak taniej mogę zamówić "oryginał" - ale to może tylko moje zdanie i nie chcę tu z nikim wchodzić w konflikty :razz:

Posted

Ja nie chce wchodzić w konflikty;)
To nie jest każdy plastik, przeczytałaś linka z czego jest ten kaganiec? Z wymiarami nie trzeba wydziwiać, jest jasno określone jaki rozmiar dla jakiego psa a raczej dla jakiej rasy. Moim zdaniem to jest fizjolog i plusem jest że nie jest on taki wielki co przy tropiąco -węszącym małym psie jest plusem.

Posted

ja akurat posiadam psa głupawko-szalejącego więc dla mnie fizjolog jest jak najbardziej odpowiedni ;) pies dyszy właściwie na całym spacerze i rzadko co przestaje a więc w fizjologu może dyszeć pełną parą i jest szczęśliwy :lol: wszystko zależy od psa i od jego zapotrzebowania.

Posted

Super ten kaganiec, tylko czemu taki drogi :placz:chciałabym go wypróbować, ale trochę się boję ryzykować za taką kasę... Mojego Nortona więszość kagańców bardzo obciera w nos...

Posted

Kasi i Lena, moim zdaniem problem leży w tym, że pies ma pasek między oczami. ;) Whisky miała metalowy kaganiec, w którym otwierała paszczę, ale miał oczywiście pasek między oczkami - założenie tego namordnika i spacer w nim to była wojna podjazdowa - na smyczy nie prowadziłam psa tylko poirytowanego osiołka. Od kiedy mam fizjologa - problem kompletnie zniknął... A paska między gałami nie ma.

Posted

Mamy kolejkę :smile: Teraz idą laby, potem haszczaki. Za nimi być może boksie i ogary, a potem to już kto pierwszy ten lepszy ;-)

Wow, no, to chyba sobie poczekam :crazyeye: .
Ale jakby co, to nie zapominajcie o tych owczarach, dobrze? :loveu:
Może się jednak doczekam :oops:

Posted

gops napisał(a):
gumowa obroża ze sklepu furkidz odkupiona :)

Sory, ale jeb*am :mdleje: :lol:

Dla Jupika jaka obroża łańcuszkowa? Mięta, turkus (tu same taśmy), czy może duszki? Jeśli duszki, to jakie? ;) W sumie mamy już zamówiony turkus (i jeszcze jedną obrożę, połączoną, będzie śliczna :loveu:), ale się zaczęłam zastanawiać :D

https://lh4.googleusercontent.com/-X10cTaE0E24/T-X9kqFom0I/AAAAAAAACEU/cVLP1gldMUo/s640/_6233462.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-BGZMS-fcV7k/T8ZvSe9fZjI/AAAAAAAABrQ/Zg8_tc_L9c8/s640/_5302349.JPG

Posted

ja tez chcialam duchy, ale jednak zrezygnowalam, bo dla moich wodnych psow maja za duzo bialego.
jednak nadal bardzo podobaja mi sie duchy.

czekam z niecierpliwoscia az marta wstawi moje obroze...
bo my czekamy na paczke po dwie sztuki na glowe i ciekawi mnie, czy beda ladne.

jak nie to gops bedzie musiala odkupic, bo sie zastosowalam do jej poradki:)))

Posted

dog193 napisał(a):
Pomaranczowe? Lepsze niż zielone?
Aaaa, sama nie wiem :lol:

no wiesz to bez roznicy:))

ale ja mimo ze mam psy tej samej rasy i plci, dobrze wiem, ktore by pasowaly do ktorego.
wiec przemysl to:)))

Posted

dog193 napisał(a):
Pomaranczowe? Lepsze niż zielone?
Aaaa, sama nie wiem :lol:

mnie do niego bardziej pasują pomarańczowe:) ale jeśli Ci się bardziej widzi w zielonych.. to czemu nie ;)

Posted

Kurcze bardzo podobaja mi sie Furkidzy tylko sa za waske na moja sucz :( Te nowe wzory z guma super, tasmowe lapki, duszki i swinki - milosc od pierwszego wejrzenia. I co, nie ma szerokich, a na waskich Mamba niestety potrafi sobie krtan uszkodzic :(

Posted

Smile of Red Witch napisał(a):
Nasze nowe Dog Style'owe obróżki ;)
AKIRY

Baloo

Obie razem ;)

Marta obroże jak zwykle super ;)

ok...na szczescie miete i rozowy juz mam.
ulzylo mi.

Posted

ageralion napisał(a):
Kurcze bardzo podobaja mi sie Furkidzy tylko sa za waske na moja sucz :( Te nowe wzory z guma super, tasmowe lapki, duszki i swinki - milosc od pierwszego wejrzenia. I co, nie ma szerokich, a na waskich Mamba niestety potrafi sobie krtan uszkodzic :(

Te taśmowe chyba można kupić w większej szerokości. Oni je szyją więc pewnie można się dogadać.