Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

westie_justa napisał(a):
Hamiltona też brałam pod uwagę, ale ceny ma chyba podobne do rogza? 2cm 32zł

O jak tak to może coś poszukam, dzięki;)

2cm jest strasznie gruba, ja lubię szerokie smycze ale mam 16mm i jest super, rogz 2cm 140 kosztuje 45zł

Posted

barberry napisał(a):

Poczytaj trochę o budowaniu wizerunku marki. W skrócie "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego".
Ale ten temat powinien być rozważony przez producentów a nie przez nas ;)

hehehehe na dogo to widze wszyscy sa mistrzami w polecaniu odpowiedniej literatury:))))

otoz jesli chodzi o wizerunek marki, to jak najbardziej furkidz dziala na swoja korzysc wychodzac na przeciw potrzebom klienta.

ja np. wybieram sie z dwoma na maxa wodnymi sukami do chorwacji i po prostu czekalam na takie obroze jak te od corse. mimo ze mam dublin dogi. dublin dogi zostana w domu.

Posted

a_niusia napisał(a):
hehehehe na dogo to widze wszyscy sa mistrzami w polecaniu odpowiedniej literatury:))))

otoz jesli chodzi o wizerunek marki, to jak najbardziej furkidz dziala na swoja korzysc wychodzac na przeciw potrzebom klienta.

ja np. wybieram sie z dwoma na maxa wodnymi sukami do chorwacji i po prostu czekalam na takie obroze jak te od corse. mimo ze mam dublin dogi. dublin dogi zostana w domu.

Nie masz racji. Firma traci w tym momencie na wiarygodności. Skoro nie chcesz dowiedzieć się czegoś na ten temat -nie czytaj. Przymusu nie ma.

A możesz wyjaśnić czemu nie bierzesz dublin dogów na urlop? Pytam z ciekawości.

Posted

barberry napisał(a):
Szkoda, że chcesz czarną bo widzę, że w tej chwili nie ma z żadnego rozmiaru... http://reddingo.bazarek.pl/category/26800/smycz-18m-s.html
No też łasnie przejrzalam, ale własnie chyba czarna mi najbardziej by odpowiadała.
Ale smycze same w sobie polecam :D

Unbelievable napisał(a):
2cm jest strasznie gruba, ja lubię szerokie smycze ale mam 16mm i jest super, rogz 2cm 140 kosztuje 45zł

no tak z 16-18mm mogłabym miec idealnie;)

Posted

a_niusia napisał(a):
bo nie sa dostatecznie ladne, maja ciezkie okucia i w ogole nie wygladaja wakacyjnie.

Furkidz też są dość ciężkie. Nie mam porównania z Dublinami ale są cięższe od taśmowej obroży podobnych wymiarów.

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Furkidz też są dość ciężkie. Nie mam porównania z Dublinami ale są cięższe od taśmowej obroży podobnych wymiarów.

rogzy z guma tez. to normalne.

Posted

barberry napisał(a):
Taką tylko znalazłam: http://globaldogshop.com/smyczmulti-red-dingo-black-18m-medium-p-4695.html
Z tym, że ja mam nieprzepinaną, nie wiem czy ta seria też jest taka miękka...

a ja właśnie nie przepinanej szukam :evil_lol: najzwyklejsza smycz standardowa długość, tylko żeby miękka była, mamy przepinane czarne dingo, ale jest sztywna, i praktycznie nie używam jej na większej długosci;)

Posted

Mam pytanko do tych, którzy mają Furkidza zaciskowego albo tego z łańcuszkiem. Te wymiary, które są podane na stronce są tymi po zaciśnięciu czy gdy obroża jest luźna?
I jaka jest długość tego zacisku w tej najmniejszej obróżce 20-30cm?

Posted

Kirinna napisał(a):
Vege sa fajne linkiw castoramie za 20 zl 20m do 36 kg. Ladne czerwone troche sie mechaca ale do przezycia. Szybko wysycha w porownaniu z tasma.

Mi potrzeba max 10m bo 20m to dużo za dużo dla mnie ;-) Ale dziękuję, jak będę gdzieś koło castoramy to zobaczę bo u mnie w mieście jej nie ma :/

Posted

Czy ktoś ma pomysł na kolor dla tego dzieciaka z PWP? Chciałabym mu sprawić w miarę możliwości szeroki półzacisk z łańcuszkiem, czyli 25 albo nawet 30mm (jeśli taśma cienka to np. 25mm naszyte na czarne 30mm).

Myślałam o moro pierwszym stąd, bo miałam kiedyś szelki i fajnie wyglądały, ale na czarnuchu: https://lh6.googleusercontent.com/-vzda-XKgRgA/TiDLSGSFR5I/AAAAAAAAAF0/y_VR-mGFItg/s800/25mm%20moro.jpg na czarnym podkładzie, ale sama nie wiem.

Wzornik taśm DogStyle: KLIK ;)

Posted

Uwielbiam dogo :evil_lol:

Naprawdę ktoś z Was sądził, że furkidz odlewa elementy gumowe w wannie a zgrzewa je z taśmą nośną żelazkiem w domu???? :evil_lol:

Jesteście niesamowite. ;)

Jeszcze trochę i na stronach trzeba będzie pisać od kogo są taśmy nośne a od kogo okucia :D

Posted

AnIeLa napisał(a):
Uwielbiam dogo :evil_lol:

Naprawdę ktoś z Was sądził, że furkidz odlewa elementy gumowe w wannie a zgrzewa je z taśmą nośną żelazkiem w domu???? :evil_lol:

Jesteście niesamowite. ;)

Jeszcze trochę i na stronach trzeba będzie pisać od kogo są taśmy nośne a od kogo okucia :D

ja myslalam, ze zbudowali wielka fabryke na podworzu i juz nawet wyslalam cv, zeby mnie zatrudnili, zeby mi sie nie nudzilo zima.

jestem sama w chacie i nikt mnie nie powstrzyma przed zlymi czynami:))))))
znow cos zamawiam:)))