Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='chrupcia']jeszcze jest z wzorku "spring flowers" - który mi się akurat podoba i pewnie bym zamówiła, ale właśnie szerokość mnie nie zachwyca (żeby przynajmniej była 1.5cm) no i do tego nie przeszkadza mi to że obroża czy z furkidza czy DS zwykła taśmówka mi przeschnie na kaloryferze w godzinkę :)
przy większym psie się pewnie pokuszę o jakąś obróżkę z tej serii.
Te mają po 1,5 cm szerokości ;-)
http://furkidz.eu/pl/p/Geometric-Chic/146
http://furkidz.eu/pl/p/Whos-your-bad-dog/145

Posted

A skąd ta pewność,że obroże Furkidz nie są Furkidz, tylko innej firmy? Ja jednak widzę różnicę, między tymi obrożami Active, a tymi, co wstawiła Gops. Poza tym na facebooku napisali:

"Uwaga! Mamy złą wiadomość! Wasze domowe budżety są poważnie zagrożone ;)... Po miesiącach przygotowań i tygodniach testów, wprowadzamy drugą linię naszych obroży dla wszystkich szczęśliwych brudasów - Furkidz Active."

Pogrubienie moje.
Uważam więc, że jak zwykle wyolbrzymiacie i robicie sztuczne problemy, a w tym wszystkim prawdopodobnie mijacie się z prawdą. :)

Ja chciałam kupić, ale zrezygnowałam, bo widzę, że przy klamrze mają to, co DD - brzydko odstają od całości. Nie podoba mi się to ;)

Posted

[quote name='dog193']A skąd ta pewność,że obroże Furkidz nie są Furkidz, tylko innej firmy? Ja jednak widzę różnicę, między tymi obrożami Active, a tymi, co wstawiła Gops. Poza tym na facebooku napisali:

"Uwaga! Mamy złą wiadomość! Wasze domowe budżety są poważnie zagrożone ;)... Po miesiącach przygotowań i tygodniach testów, wprowadzamy drugą linię naszych obroży dla wszystkich szczęśliwych brudasów - Furkidz Active."

Pogrubienie moje.
Uważam więc, że jak zwykle wyolbrzymiacie i robicie sztuczne problemy, a w tym wszystkim prawdopodobnie mijacie się z prawdą. :)

Ja chciałam kupić, ale zrezygnowałam, bo widzę, że przy klamrze mają to, co DD - brzydko odstają od całości. Nie podoba mi się to ;)
bo jak poszukasz w necie to wszystkie wzory są te same i te same wymiary ;)
jeśli się pomyliłam to przeproszę .
najlepiej by było jakby sama Corse nam napisała jaka jest prawda ale nie wiem czy możemy na to liczyć , Corse jako osobę lubię, obroże furkidz polubiłam ale to mi się nie spodobało , i zareagowałabym tak samo jakby to było DS , AD czy rogz .
sama jestem ciekawa o co tu chodzi .

Posted

jeśli jesteście aż tak ciekawe to napiszcie do furkidz na maila, fb bądź do Corse, a nie domysły tworzycie. Mnie to tam rybka kogo to, sprzedaje furkidz to sprzedaje. podoba mi się wzór, pasuje rozmiar i potrzebna mi to kupuje, nie to - nie.

Posted

ja nie wiem, na ktore sie zdecydowac...

zaraz mi wszystkie wykupia...

mysle nad kwiatkami, czaszkami lub koniczynkami, ale nie wiem, ktora wersje.
moze kupie po dwie:diabloti:

Posted

[quote name='AnIeLa']U Nas pianka wygląda tak
I nawet nie nie ma jak złapać aby to jakoś wyglądało :shake:. Bardziej sprawdził się tu AD oczka drobniutkie o nic nie haczą. Szkoda, że nie jest gumowy bo dzisiaj miał przyjemność wytarzać się w głowie ryby razem z moim psem. Ale śmierdziiiiiiiii.[/QUOTE]

Wszystkie akcesoria objęte są gwarancją, odeślij obroże do nas zobaczymy co się stało.

Posted

[quote name='chrupcia']musi być ze sznura ? ;)

http://www.kuchniapupila.pl/pies/akcesoria/obroze/trixie_active_choker,p2046518241

http://www.zooplus.pl/shop/psy/obroza_dla_psa/obroza_skorzana/obroze_jednokolorowe/108802

ja takie zaciski widziałam jedynie ze skóry.
Skóra odpada totalnie, tylko sznur wchodzi w rachubę :)
[quote name='Naklejka']A dlaczego nie chcesz zwykłego zacisku? Kup smycz i ją przerób :D, albo poszukaj liny w sklepach żeglarskich lub na allegro. Kiedyś taką szukałam, ale nie znalazłam czarnych, były tylko kolorowe...
własnie szukałam na allegro i nie mogę nic konkretnego znaleźć.. wymyśliłam sobie taka ze sznura i normalnie jestem chora na nią :P A skoro da się zrobić taką całą zaciskową to z półzaciskiem nie będzie problemu :)

Posted

[quote name='Niufciak']Skóra odpada totalnie, tylko sznur wchodzi w rachubę :)

własnie szukałam na allegro i nie mogę nic konkretnego znaleźć.. wymyśliłam sobie taka ze sznura i normalnie jestem chora na nią :P A skoro da się zrobić taką całą zaciskową to z półzaciskiem nie będzie problemu :)

http://allegro.pl/lina-polipropylenowa-z-rdzeniem-10-mm-zeglarska-i2483574220.html
http://allegro.pl/lina-pleciona-linka-polipropylenowa-fi-16-mm-fv-i2478401917.html

Posted (edited)

[quote name='drzalka']Jak dla mnie te nowe obroże w Furkidz mogłyby być bez taśmy, z sama gumą.[/QUOTE]

To tylko taka podszewka , bardzo cieniutka delikatna i szybko schnąca. Jest tak cieniuteńka że sama na obrożę by się nie nadawała.

W przyszłym tygodniu będziemy miały obrożę DS łapki , na łańcuszku:loveu:
Zamawiam również mięte, bo choć średnio nam pasuje nie mogę się powstrzymać, tak bardzo mi się podoba:loveu:

Edited by Kasi i Lena
Posted

iestety musze chyba odreagowac i cos zamowic na drugie urodziny dla mojego grzecznego czarnego podpalanego pieska...

na poczatku bylam zakochana w tym drugim wzorze, ale jak juz mowilam Marcie...moj TZ mowi, ze wyglada jak pizama.

jak sadzicie?

Posted

[quote name='Kasi i Lena']
W przyszłym tygodniu będziemy miały obrożę DS łapki , na łańcuszku:loveu:
Hihi my tak samo :D

a_niusia nr 4 mi się podoba ;)

Posted

[quote name='DomixX']Hihi my tak samo :D[/QUOTE]
Dla czarno podpalanego psiaka? Ja podobnie tyle że Fifka jeszcze biała, boję że tak sobie będzie wyglądać ale łapki piękne:loveu:
[quote name='gops']1 i 4 bardzo fajny , 2 jak babciny fartuch :lol:[/QUOTE]

Dokładnie, albo jak podomka czy jak to się zwie:D

Posted

ale z was chamy.
pograzacie mnie. mi sie ten drugi najbardziej podoba:))))

tak samo jak rozowe koniczynki furkidz...moj facet twierdzi, ze on nie ma nic do psa w rozu, ale TO szczyt:)))

pamietacie te obroze akiry i baloo w wazki i zebry? wlasnie chcialabym, zeby to bylo cos podobnego i bardzo, bardzo powaznie myle nad 4 cm. najwyzej pierwszy raz cos sprzedam.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Dla czarno podpalanego psiaka? Ja podobnie tyle że Fifka jeszcze biała, boję że tak sobie będzie wyglądać ale łapki piękne:loveu:
[/QUOTE]

Nie, ja dla tego 3 co jest na banerku, ale na czarnym też będzie świetnie wyglądać zobaczysz ;) Ja jestem ciekawa czy na niego mi będzie pasować hehe..Dla maksa też bym wzięła, ale dla niego 2,5 jest za szeroko, a na 2cm już nie będzie takiego efektu.

Posted

[quote name='a_niusia']ale z was chamy.
pograzacie mnie. mi sie ten drugi najbardziej podoba:))))

tak samo jak rozowe koniczynki furkidz...moj facet twierdzi, ze on nie ma nic do psa w rozu, ale TO szczyt:)))[/QUOTE]
Jak Ci się podoba to kupuj:) Tobie ma się podobać a nie nam. Psu i tak wszystko jedno, to suczka może chodzić w podomce:evil_lol:
[quote name='DomixX']Nie, ja dla tego 3 co jest na banerku, ale na czarnym też będzie świetnie wyglądać zobaczysz ;) Ja jestem ciekawa czy na niego mi będzie pasować hehe..Dla maksa też bym wzięła, ale dla niego 2,5 jest za szeroko, a na 2cm już nie będzie takiego efektu.[/QUOTE]
No zobaczymy jak to będzie wyglądać, w sumie nie może być tak źle bo łapki kolorowe. Ja kupuje 2,5.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']No zobaczymy jak to będzie wyglądać, w sumie nie może być tak źle bo łapki kolorowe. Ja kupuje 2,5.[/QUOTE]

Ja też 2,5 ;)
Wzięłam jeszcze dwukolorową 2cm dla maksa, ciekawe co wyjdzie z tego połączenia :evil_lol:

Posted

nie moze, bo mam wizje takiej eleganckiej obrozki, wiecie:))))

a jak wszyscy mi mowia o podomkach czy tez szlafrokach i pizamach, to kuuurde...wykluczam to:)))

wlasnie moj TZ kupil dziewczynom obroze gumowe furkidz. zrobil to dlatego, ze ja juz mialam w koszyku fioletowe kwiatki i rozowe koniczynki. starsza dostanie zielone koniczynki, a mlodsza niebieskie czachy...jestem niepocieszona, bo te niebieskie czachy nie sa w ogole dla dziewczyn!!!

Posted

Kupiłam dla mojej suni tą smyczkę http://allegro.pl/flexi-smycz-collection-m-do-25-kg-fl-5216-i2485613459.html teraz szukamy obroży w kolorze karmelowym. Chętnie bym wzięła Muscata, ale rozmiarówka nam nie pasuje.
Jaką obroże polecacie dla suni z avatara? Mieszaniec owczarkowaty. Może macie jakieś pomysły na obroże np z ActivDoga dla mojej panny? Ja nawet nie wiem jaki kolor bym chciała :D