Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='MakeBelieve']
EDIT:
Ostateczny pojedynek: rogz miękkie i lekkie 1 cm czy el perro 1,5 cm? Do obroży pomarańczowej z bandamkę[/QUOTE]

Ja bym brała 1cm. Sama wymieniłam smycz rogzową M na S bo denerwował mnie za duży karabińczyk i za szeroka taśma (tam jest niby 1.6cm ale co to za różnica).

Posted

Socurek - w drugiej super! :)

a ja pochwalę się wam zamówieniem specjalnym, guardy z poczwórną regulacją i odpinanym ochraniaczem piankowym na mostek :)

pozdrawiam :)

Posted

Jak myślicie, 2 cm nie za dużo?
Chodzi mi póki co tylko o obróżkę spacerową bo po domu będzie miał nadal 1 cm :)
Ta na zdjęciach to Nerkowy zacisk i kółeczka ma sporawe (wzięta tylko do przymierzenia):

Sory za jakość tych zdjęć ale ten demon nie usiedzi w miejscu :D

Posted

[quote name='Talucha']Są dołączone do obroży foresto :)
Dzięki za info :)

A_niusia, żaby są rewelacyjne!!! :loveu::loveu: i bardzo pasuje dziewczynce.

Posted

[quote name='sator_k_']gops z tego co widzę WOZA robi też wersje rozszerzane przy klamrze np: http://allegro.pl/obroza-psa-posokowiec-woza-smycz-skora-skora-karma-i2501128201.html , więc jak bardzo będziesz chciała to Ci pewnie zrobią taką obrożę jaką chcesz.

z tą klapą są starsznie brzydkie, a na zamówienie są strasznie drogie już pisałam , oni mają maszyny które wycinają więc to dużo większy kłopot coś innego zrobić .
ale obroża piękna.
i na Twojego znajdą się tańsze i droższe :) do 100zł spokojnie można kupić pare modeli .

Posted

Hmm nie wiem ja mam hamiltony wyglądające z konstrukcji identycznie jak rogzy tylko znacznie mocniejsze i z samej taśmy nośnej kolorowej.
Są zszywane.
Mają 1 cm szerokości.

Posted

Jakbym zamawiała to coś takiego:
http://allegro.pl/obroza-psa-exclusive-woza-smycz-skora-szelki-karma-i2489645329.html tylko, że troszkę węższe i w kolorach błękit i pod spodem grafit.

Skóra wiadomo produkt "wyższej klasy". Do 100zł to cały czas dużo, za tyle można już kupić szelki :) Chociaż kiedyś mówiłam, że Juliusy za drogie, a jednak kupiła, więc podobnie będzie ze skórą ;)

Ten kolorek jest też świetny
http://allegro.pl/obroza-psa-woza-skora-smycz-karma-okazja-i2486610024.html

Posted

A ja przyszłam znowu pisać pieśń pochwalną na temat DS :P Po jakimś czasie użytkowania obroży jestem bardzo zadowolona, porządny materiał, piękny wyrazisty kolor, duża poprawa, jeśli chodzi o jakość i staranność wykonania w stosunku do tego, jak było kiedyś :) Obróżka się kąpała, schła bez problemów, mimo podwójnej taśmy. Super :)

Szelki też DS :evil_lol:

A czy ktoś wie, gdzie znajdę kolię łańcuszkową 3-rzędową na małą szyjkę (~30cm)?

Posted

I my z naszych szelek jesteśmy zadowoleni - tych na "piance", siodełkowych. Pies kąpał się w nich w morzu, w rzece, jedyne co, to się po prostu zabrudziły- będziemy je prać niedługo, jeszcze nie wiem, jak. Bardzo szybko schły, wszystko się ładnie obkruszało. Rzep z przodu ładnie trzyma, choć to on był moją największą "zmorą". Nic nie pordzewiało itd.

Posted

Escada, fajne te szelki :) super wzorek i super pasuje. Fajny patent z tym odpinanym ochraniaczem... nigdy się z tym dotychczas nie spotkałam.
Evel, śliczna jest ta obróżka. Strasznie mi się podobają te z łańcuszkiem... szelki też niczego sobie ;) Bardzo gustownie się Zu prezentuje :) my też właśnie czekamy na nasze obroże z DS. To będą nasze pierwsze, więc mam nadzieję, że też przyjdę tu śpiewać pieśni pochwalne :)

Posted

czy ma ktoś te szelki ?

orientujecie się ile cm ma przód ? tzn wymiary przedniej obręczy bo klata jest 45-70cm a to przecież różnica w wadze psa przy tych wymiarach może być nawet 20kg to jak am być dobre na takiego 10kg i na 30 :roll:
podobaja mi się ale nie wiem czy w ciemno brać .