Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pikuśś']Furkidzowa nowość przepiękna zamawiam ją w przyszłym tygodniu :)[/QUOTE]

Ha, lepiej się spiesz :evil_lol:

Posted

[quote name='gops']hmm a to myślicie że będzie pasować do mojej ?
http://furkidz.eu/environment/cache/images/300_300_productGfx_f71fd3d669da0b944c83e2707710cb01.jpg
lub
http://furkidz.eu/environment/cache/images/300_300_productGfx_28d40f53b47dfce44ebedafb2ede992f.jpg
ewentualnie fiolet ale on jest bez szału jak dla mnie
http://furkidz.eu/environment/cache/images/300_300_productGfx_826789653fdf156fc4320ccc49635a5a.jpg

Wydaje mi się, że pierwsze dwie jak najbardziej będą pasować
Co do fioletu mam takie samo zdanie.

[quote name='omry']Ha, lepiej się spiesz
Dokładnie, bo może się rozejść w błyskawicznym tempie :D

Posted

[quote name='gops']hmm a to myślicie że będzie pasować do mojej ?

Ja bym wzięła tą :-)

[quote name='vpassione']Obróżka na modelu ;) Zanim dorośnie sucz ją trochę obnosi :eviltong:

Ślicznie pasuje mimo, że ogólnie nie podoba mi się ten wzorek z superbohaterami :eviltong:

A do mnie właśnie doszły szelki RD, kolor mają na żywo cudny, zatrzask mega mocny, bardzo mi się spodobały :-) :loveu:

Posted

może wezmę tą brązowo błękitną faktycznie wygląda świetnie na zdjęciach .
poczekam tylko zobaczę czy nic na allegro nowego nie ma ciekawego , a tak w ogóle chciałabym skórzaną obroże czarną z ćwiekami nie ostrymi ale cena wozy mnie dobija, a nie wiem czy kto inny zrobi tak samo ładną .

Vege wzięłaś L? na Kleo L jest za krótkie musiała wziąć Xl i skracać pare cm w barkach .

Posted

Mam zdjęcia szelek, chyba leżą ok? :-) Zdjęcia trochę rozmazane, bo Nuka nie lubi zdjęć co zresztą widać po minie :evil_lol:

Czy jeszcze coś poprawić w tych szelkach mam? barki czy dolny pasek?

Posted

wchodzenie na ten temat grozi bankructwem....:eviltong:

Ja zatrzaskom również nie ufam zanim Bemol nauczył się że na smyczy się chodzi i nie próbujemy zabić na zapas każdego labradora nie wyszłabym nigdy w zatrzasku każda obroża z zatrzaskiem którą mierzyliśmy (znjomych etc.) puszczały jak tylko padały na podwórku magiczne słowa "idziemy na spacerek" i piesek szarpną. Kocham półzaciski wciąga się szybko przez łepetynę, pies się nie wyśliźnie zapięcie nie puści ;)

Posted

[quote name='Aleks89']http://img840.imageshack.us/img840/9430/dsc05108g.jpg

Mam te obroże z wytrzymałością jest ok. Bardzo sobie chwale ,a mam już od hmm 1,5roku.Ale ta pianka to dziadostwo i pęka.
I nie schną w 5min. Schną pół dnia ,bo ta taśma jest taka mięsista ,że można ją wyciskać praktycznie.
ja używam tylko do wody na dodatek aż cały tydzień używam :)
u mnie schną mega szybko , fakt że na zewnątrz na tarasie .

Posted

[quote name='gops']weź pod uwagę że my nie mamy 40k briarda tylko nie całe 20kg psy , moja jest bardzo silna ale podejżewam że to nic w porównaniu z silnym 40kg briardem :smile:
ale spróbuj , widziałam te zatrzaski na labkach i było ok więc chyba nie ma szans na zerwanie.
no tak zapomniałam o tym szczerze mówiąc :P dla mnie moje futerka są takieee malutkie :loveu:
[quote name='Aysel']Zatrzaski rzadko kiedy się zrywają.
Za to obroże takie zapinane na oczko bardzo często.. zlatują w trakcie spaceru.
Mam doga niemieckiego - zatrzask nigdy nie zawiódł, sprzączka - wielokrotnie.

Sprzączek w ogóle nie używamu bo wyrywają włosy :) Najczęściej zaciski lub zaciski z łańcuszkiem :)

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...58460803_n.jpg Ahhh ten nowy wzorek furkidz boski :loveu:

[quote name='a_niusia']to ja chcac pokazac jakie mam grzeczne pieski, chcialabym powiedziec, ze moje psy starszy 26 kg, mlodszy strach sie bac prawie 30 kg, chadzaja z powodzeniem na rogzach L, ds 2 cm i 2,5 cm, furkidzach 2,5 i 3 cm i nic sie nam nigdy nie zerwalo.

jesli chodzi o sile...moja starsza suka przesunela ciagnac szarpakiem kanape, na ktorej siedzialy 4 dorosle osoby.
w sumie nie wiem, czy to swiadczy o jej sile. mnie to raczej rozsmieszylo.

nawet, gdyby wazyly po 80 kg kazda, to i tak nie wyobrazam sobie, zeby mialy mnie za soba ciagac na smyczach.
no bo...wlasnie...dentysta jest drogi:smile:))

Moje 45 kg też chodzi na rogzie L-ce smycyz i jest ok. Tu nie chodzi o to że ciągną tylko o to że jak coś kupuję to chce być pewna obroży :) Zasadniczo mam psy dość grzeczne, ale czasem są takie sytuacje że zanim przywołam je do porządku to szarpną np. do psa, zająca, kota itp. i nie chciałabym żeby wtedy obroża puściła :)

[quote name='socurek']Ja też nie ufam zatrzaskom. Co prawda mój pies choć waży ponad 40 kg nie zerwał jeszcze żadnej obroży, choć zdarza mu się ciągnąć naprawdę baaaardzo, na przykład jak "w obawie o swoje życie" ciągnie do domu podczas burzy :smile: Jedyna obroża jaką mam na zatrzask to właśnie Rogz i jemu ufam, ale generalnie wolę martingale :smile: Chaby też bym mu nie kupiła... tzn. obroży, bo smycz z Chaby czy jakiegoś innego no name ma już trzeci rok i bardzo ją sobie chwalę.

Dokładnie :) psychicznie ja najlepiej czuję się z zatrzaskiem rogza, a potem lupine ale w tym już nie ma niestety blokady.
A i tak najczęściej mamy zaciski.

Posted

Ja pierwsze Lupinki kupiłam w zeszłym miesiącu (półzaciski) i jestem strasznie zadowolona. Przy okazji :) doszedł nam dzisiaj Plum Blossom od Ciebie, Marchewkowy :) już wiem, że mnie mój chłop zgani, że zmieniam psu orientację, ale co tam... wyglada uroczo :loveu: marzyłam o tym wzorku...

Posted

[quote name='omry']Ha, lepiej się spiesz [/QUOTE] najwyżej nie będzie to się powstrzymam :D
Ja mam jeszcze chętkę na 4 obroże :evil_lol:
Nowość Furkidz
Pomarańcz El Perro
Coś z DS
coś z AC :evil_lol:

Posted

[quote name='vege*']Ślicznie pasuje mimo, że ogólnie nie podoba mi się ten wzorek z superbohaterami :eviltong: [/QUOTE] Dzięki, ja akurat ten wzorek lubię, a już hopla mam na punkcie połączenia niebieskiego i żółci :eviltong:

[quote name='fankafanty']vpassione, ślicznie młodemu :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Dzięki! :grins: