gops Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='paulaa.']A ten przedni pasek bardzo długi w 65 ? Bo jego najbardziej ciekawa jestem, w klacie najwyżej się zmniejszy.[/QUOTE] u mnie jest koło 50cm . Quote
Unbelievable Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 ja kupiłam te najmniejsze zielone, będą albo na szczura albo na brumową jak zwiększę obwód w klacie :razz: Quote
japanisze Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='paulaa.'] A różowa obróżka świetnaa. :loveu: w takich momentach żałuje, że nie mam suczki :D[/QUOTE] Bez przesady, Skubi się nie obrazi - na pewno jemu to wszystko jedno ;] Mój Karol lata w różu i nic mu nie jest - męskość nienaruszona, tylko na ulicy czasem pytają mnie czy jest matką tej mniejszej :evil_lol: Quote
gops Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='paulaa.'] A różowa obróżka świetnaa. :loveu: w takich momentach żałuje, że nie mam suczki :D[/QUOTE] a dziękuję :) mój pies tez chodził w różu , tylko mylili go wtedy z suczką :lol: [quote name='japanisze'] Mój Karol lata w różu i nic mu nie jest - męskość nienaruszona, tylko na ulicy czasem pytają mnie czy jest matką tej mniejszej :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: jak miałam 2 psy o miałam to samo " czy to mama i dziecko ? " mimo że jedno miało 5kg drugie 17kg :evil_lol: Quote
japanisze Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='gops'] :evil_lol: jak miałam 2 psy o miałam to samo " czy to mama i dziecko ? " mimo że jedno miało 5kg drugie 17kg :evil_lol:[/QUOTE] To jest standard w ludzkich głowach - jak masz więcej niż jednego psa to na pewno hodowla, parka, rodzeństwo albo mama z córką (Karol zawsze jest mamą, a jest młodszy od Róziaka tylko po prostu większy - jak to samiec) - mnie już pytali nie raz kiedy szczeniaki, ile będą kosztować nawet :shake: Zawsze odpowiadam, że o ile mi wiadomo psy się nie rozmnażają przez podział plechy ani pączkowanie, a moje wykastrowane, więc raczej nigdy :lol: Quote
chrupcia Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 tak więc, turkusik - zacisk jest super taki krótki jak chciałam :) no i sówki - zatrzask mega mi się podoba, bo bardzo lekko się go otwiera :) i takie razem, w końcu mam coś niebieskiego i to jak ładnego, naprawdę jestem mega zadowolona:) omry, ile cm mają Twoje sówki szer. bo wydają mi się szersze niż moje? ;) Quote
omry Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='chrupcia'] omry, ile cm mają Twoje sówki szer. bo wydają mi się szersze niż moje? ;) Tak jak pisze nad zdjęciami, 2,5 cm :) Kurze dobrze zarówno w 2 jak i w 2,5 cm, ale wolę ją w szerszym, więc teraz już tylko 2,5 :> No i chyba już zawsze łańcuszki, bo się w nich zakochałam :) A małemu bardzo ładnie w niebieskim, dobry wybor :) Quote
gops Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='omry'] No i chyba już zawsze łańcuszki, bo się w nich zakochałam :)[/QUOTE] ja też , łańcuszki najlepsze ;) Quote
a_niusia Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='omry']Tak jak pisze nad zdjęciami, 2,5 cm :) Kurze dobrze zarówno w 2 jak i w 2,5 cm, ale wolę ją w szerszym, więc teraz już tylko 2,5 :> No i chyba już zawsze łańcuszki, bo się w nich zakochałam :)[/QUOTE] co ty, kura najlepiej wyglada w zwyklej obrozy. a juz najlepiek w tej jasnorozowe:))) jak sadzicie? kupic duchy? Quote
chrupcia Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 przepraszam, ale nie doczytałam :oops: i dziękuje, mamy prawie niebieskiego rogza i tak jak go nosił to właśnie chciałam coś niebieskiego, bo mi się podobał. Jeszcze tylko rogza planeta musze sobie sprawić i wystarczy mi niebieskości ;) Quote
omry Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='gops']ja też , łańcuszki najlepsze ;-) Że ja głupia nie brałam łańcuszków wcześniej :evil_lol: [quote name='a_niusia']co ty, kura najlepiej wyglada w zwyklej obrozy. a juz najlepiek w tej jasnorozowe:))) jak sadzicie? kupic duchy? No ja właśnie lubię takie zwykłe, jednokolorowe :) A zwykłe na łańcuszku to mistrzostwo jest :) Kupić! :diabloti: [quote name='chrupcia']przepraszam, ale nie doczytałam i dziękuje, mamy prawie niebieskiego rogza i tak jak go nosił to właśnie chciałam coś niebieskiego, bo mi się podobał. Jeszcze tylko rogza planeta musze sobie sprawić i wystarczy mi niebieskości W porządku :) Ja bardzo lubię niebieskości i aż się sama sobie dziwię, że to moja pierwsza obroża w ten deseń :) Quote
a_niusia Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 a czym sie roznia np. takie sowy od marty od furkidzow? Quote
omry Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='a_niusia']a czym sie roznia np. takie sowy od marty od furkidzow?[/QUOTE] Za krótko je mam, by powiedzieć więcej, ale pierwsze co się rzuca, to że są podszyte taśmą podkładową, więc nie są tak giętkie i wydają mi się bardziej solidne. Quote
BestBibi Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='japanisze']DS robi zatrzask plastikowy na 4 cm?[/QUOTE] Z tego co wiem to nie - max. na 3 cm robią zatrzaski. U nas na spacerach często takie komentarze słyszymy od przechodzących (najczęściej mamuś z dziećmi lub babć z wnuczętami): "zobacz z przodu to mamusia i tatuś a z tyłu dziecko idzie." tak.... może i by się zgadzało gdyby nasze psy były spokrewnione i gdyby nie maleńki szczegół - z przodu chodzą nasi panowie a z tyłu sunia :eviltong: Quote
chrupcia Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='a_niusia']a czym sie roznia np. takie sowy od marty od furkidzow?[/QUOTE] ta obróżka w sówki jest zdecydowanie sztywniejsza od furkidz, które mam. Quote
a_niusia Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='BestBibi']Z tego co wiem to nie - max. na 3 cm robią zatrzaski. U nas na spacerach często takie komentarze słyszymy od przechodzących (najczęściej mamuś z dziećmi lub babć z wnuczętami): "zobacz z przodu to mamusia i tatuś a z tyłu dziecko idzie." tak.... może i by się zgadzało gdyby nasze psy były spokrewnione i gdyby nie maleńki szczegół - z przodu chodzą nasi panowie a z tyłu sunia :eviltong:[/QUOTE] taaak...u nas tez sa norma te pytania. a raz gosc do mnie "ojejej mamusia i coreczka?" ja "nie" on "siostrzyczki?" ja: "nie" on: "braciszkowie?" i przysiegam za kazdym razem wchodzil mi w slowo, kiedy chcialam dokonczyc zdanie i powiedziec, ze nie sa w ogole spokrewnione. az doszedl do pytania "tatus i synek?":))) a kilka dni temu moj tz czekal z psami pod poczta, kiedy odbieralam pszesylke od marty i szedl normalny gosciu z teczka itd. chyba wracal z pracy. i na widok moich psow wyrawalo mu sie z glebi serca "ataaak klonow":)))) kurde te duchy sa super ladne i jeszcze wystepuja w dwoch kolorach, co dla mnie dodatkowo jest bardzo necace. Quote
BestBibi Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 tak w ogóle to super jest ten turkus i strasznie kuszący.... sówki niebieskie też fajne i w sumie nie wiem czy nie fajniejsze od różowych, na które czekamy sobie. Mój ulubiony dialog kobiety z dzieckiem na widok naszych 3 bulw: dziecko: o, takie same pieski mamusia: tak, to bliźniaki taak, oczywiście, że "bliźniaki" i to potrójne :) Quote
japanisze Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='BestBibi'] taak, oczywiście, że "bliźniaki" i to potrójne :)[/QUOTE] jednojajowe :evil_lol: potrójne bliźniaki - kocham :lol: Ludzie już tacy są, trzeba im wybaczyć; ale co im z tym pokrewieństwem siedzi w głowie to ja nie wiem :mad: Quote
a_niusia Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 dobra...jakiej szerokosci polecacie wziac duchy? i czy one beda lepiej wygladac z klamerka czy zatrzaskiem? Quote
gops Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='a_niusia']dobra...jakiej szerokosci polecacie wziac duchy? i czy one beda lepiej wygladac z klamerka czy zatrzaskiem?[/QUOTE] zatrzask , na klamrze jednak wzorku tak nie widać co mi się nie podoba . ew. zacisk Quote
barberry Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Już nie mogę patrzeć na te Wasze hand-made'y i zdecydowałam się na od dawna ulubione ptaszki z Furkidz dla Lilo. Piesa baaardzo rzadko chodzi w obroży ale po prostu MUSZĘ mieć coś z Furkidz :lol: I teraz pytanie: zatrzask czy łańcuszek? Wiecie może czy można zamówić jakiś taki skrócony łańcuszek? Żeby przy obwodzie ~21cm nie zajmował pół obroży... Boję się, że spory czarny zatrzask popsuje efekt leciutkiej, kobiecej obróżki ;) Quote
socurek Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='gops']ja też , łańcuszki najlepsze ;)[/QUOTE] A myślicie, że łańcuszek nadaje się dla szczeniaka, czy raczej zatrzask? Quote
vege* Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='socurek']A myślicie, że łańcuszek nadaje się dla szczeniaka, czy raczej zatrzask?[/QUOTE] Wg mnie dla szczeniaka ważne, żeby obróżka była lekka ;-) A wg jakiej wielkości teraz jest szczeniaczek? Bo jeśli taki wyższy, a nie pokroju yorka to może i ten łańcuszek będzie ok jeśli ty będziesz się czuła bezpieczniej prowadzić na takiej obróżce psa niż na zatrzasku ;-) Ja osobiście wolę łańcuszki i półzaciski niż zatrzaski ;-) Quote
chrupcia Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='barberry']Już nie mogę patrzeć na te Wasze hand-made'y i zdecydowałam się na od dawna ulubione ptaszki z Furkidz dla Lilo. Piesa baaardzo rzadko chodzi w obroży ale po prostu MUSZĘ mieć coś z Furkidz :lol: I teraz pytanie: zatrzask czy łańcuszek? Wiecie może czy można zamówić jakiś taki skrócony łańcuszek? Żeby przy obwodzie ~21cm nie zajmował pół obroży... Boję się, że spory czarny zatrzask popsuje efekt leciutkiej, kobiecej obróżki ;)[/QUOTE] Ja bym napisała w uwagach do zamówienia, że proszę o króciutki zacisk, albo krótki łańcuszek, bo jest na małą szyjkę :) tak zrobiłam z zaciskiem przy zamówieniu DS i jest idealny, bo w rogzowej obroży zacisk ma chyba 7cm i jest zdecydowanie za długi, przez co obroża jest noszona sporadycznie :( a nasz turkus jest po pierwszym wodowaniu, jakieś pół godziny od wodowania, a obroża jest lekko wilgotna :) ta struktura taśmy jest super :) Quote
kasia_1982 Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 jakby ktos chcial sie pozbyc furkidzowych lapek z checia przygarne. Moj Tz sie w nich z miejsca zakochal a on z tych co mu wszysto jedno. Chce mu zrobic niespodzianke i zamowic a na powrot materalu trzeba czekac ok 2-3 tygodnie Jaki odcien zieleni dla rudzielca z ds? limonka, seledyn czy neon limonka? i ma ktos moze zdjecia fioletu lub tego liliowego https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/WZORNIKTASM#5650451969235352562 na psie? Nie musi byc na rudym ;) Quote
Recommended Posts