Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cudny jest ten nowy furkidzowy wzorek. :D
ale nie stac mnie niestety... ;(

powiedzcie mi prosze jaka tasma najlepsza do jelonkow od ds??
zeby z lancuszkiem ladnie wygladalo xd
i brac jakas eko pod to polar czy cus czy sama tasma??

Posted

Jejku rzeczywiście cudnie wygląda :loveu:...

tylko wydaje mi sie ze fiolet nie bedzie do Nany pasować.. :(
no i do zadnej smyczy ;p

myslalam jeszcze nad żółtym, żeby jasno bylo, ale jak tak pacze w necie zdjecia do mi sie odechciewa zoltego xd

po prostu zakochana jestem w kompozycji jelonki + zielona tasma + brazowy polarek albo odwrotnie, ale rzeczywiscie polar na lato o kiepski pomysl. a jakos tak mi sie eko nie widzi brązowa ;p

wiec ostatecznie ze wszystkich kolorów wybrałam albo fioletową taśme i zielona eko (albo pianke, nie wiem jeszcze xp) albo brązową taśme i zieloną eko/pianke albo coś niebieskiego..

ma ktoś połączenie jelonków z niebieskim..??

Posted

My mamy jelonki plus brązowa taśma i plus zielona ekoskórka, fajne połączenie ;)
Ja bym tej taśmy z niebieskim nie widziała, jakoś mi niezbyt pasuje

A bulwy wyglądają super w DS i El Perro, zwłaszcza ta zielona jest genialna :loveu: (ale to moja prywatna obsesja na zielone psie akcesoria)

Posted

Voute napisał(a):

A bulwy wyglądają super w DS i El Perro, zwłaszcza ta zielona jest genialna :loveu: (ale to moja prywatna obsesja na zielone psie akcesoria)

Dzięki :loveu: mi też się najbardziej neonka podoba, choć fiolet na żywo wygląda genialnie a na tych zdjęciach wyszedł bardzo blado i mizernie. No i oczywiście zakochana jestem w pomarańczu mamy w tym kolorze szele, smycz i obrożę Rogza - wszystko z serii odblaskowej i uwielbiam je.
Teraz czekamy na dwie kolejne DS i już usiedzieć nie mogę :evil_lol:

Posted

a_niusia napisał(a):
no widok tej limonki sprawil, ze chyba jutro usciskam listonosza jak nam nasza przyniesie.

ekstra na takim ciemnym psie wyglada.

to się listonosz zdziwi :lol: to fakt, że na ciemnym super wygląda bo kontrastuje a na beżaku to już nie to samo niestety. Za to beżak mi lepiej w pomarańczu wygląda.

Posted (edited)

Ktoś jakiś czas temu pytał o uzdę ze wzorkiem. Ja wczoraj uszyłam taki halter sama, ale zajęło mi to około 2 godzin. Całość składa się z czarnej taśmy o szerokości 2cm, tasiemki ozdobnej i miękkiego czarnego materiału obiciowego.

Kiedyś, żeby było szybciej, naszywałam ręcznie ozdobną tasiemkę na uzdy jednokolorowe kupione na allegro. Teraz musiałam się trochę pobawić, bo stara obroża już była mocno zużyta i trochę się bałam, że mi gdzieś się kiedyś przetrze.
Jeśli chodzi o haltery w jednolitych kolorach szyte hand-made, polecam Happy Husky. Kantarek od nich wytrzymał prawie dwa lata i pewnie nadal by mi służył, ale jednak jest już trochę podniszczony. Miałam jeszcze jeden z innej firmy działającej na allegro, ale coś złe wymiary uszyli, chociaż wysłałam do nich zdjęcie, na którym pozaznaczałam, ile cm ma mieć każdy z elementów.

Edited by żmijka
Posted

[quote name='gops']żmijka bardzo ładny ten kantarek .[/QUOTE]

Dzięki gops :). Za każdym razem kiedy coś szyję z psich akcesoriów, uświadamiam sobie, ile wysiłku musi kosztować szycie hand-made na zamównienie. Podziwiam osoby, które się tym zajmują zawodowo i wykonują tak dużą ilość zleceń.