Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Naklejka napisał(a):
pfff, moje zawsze po lesie biegają :eviltong: no bo gdzie mam z nimi chodzić?

a wiesz że myśliwy ma w takim wypadku prawo , kropnąć ci psa :cool3: to tak żeby potem w razie co płaczu nie było.

No to czekam na mięte od Marty :loveu:

Posted

może i moje posty źle zabrzmiały, mi się brudzi najbardziej bo faktycznie to jedyna obroża z takiego materiału którą często używam , reszte mam taśmowe które dużo łatwiej się pierze , mam tez taksówke jedną z takiego materiału chyba identycznego ale jej nie używam często no i ona jest ciemna więc ani sierści ani brudu nie widać .
a na jasnym furkidzie niestety każdy brud i każdą sierść widać a że suka ma czarną sierść a obroża jest bardzo jasna to i widać .
jeszcze jej ani razu nie prałam , jest lekko przybrudzona po koło 2 tygodniach używania w wodzie.
i okucia mi nie zardziewiały ( ktoś pisał że rdzewieją), może mam jakieś szczęście z tym :lol:

Posted

LadyS napisał(a):
Ja mam szele z DS z siodłem, o takie:

Nie porównam z juliusami, bo nie mam, ale pies chodzi w nich na dłuższe spacery i np. ostatnio jak je miał (na zdjęciu) było dość ciepło - nie był zagrzany pod nimi bardziej czy coś, specjalnie sprawdzałam. W próbie wody - namoczone pod kranem, w zlewie, przez parę minut - wyszły dobrze, bo schły w sumie może z 2 godziny w mojej łazience bez wentylacji, a więc jest bardzo dobrze :diabloti: Wydaje mi się, że ta siateczka zapewnia dość wentylację i właśnie dlatego nie grzeje.

Dzięki :) Moje juliusy schły cały dzień na dworze... a pies grzeje się pod nimi strasznie...

Vectra napisał(a):
a wiesz że myśliwy ma w takim wypadku prawo , kropnąć ci psa :cool3: to tak żeby potem w razie co płaczu nie było.

Równie dobrze mógłby dziecko odstrzelić :cool3: Za dużo ludzi, rowerzystów, blisko są działki i domki, nie odstrzeli psa.

Posted

Sara w komplecie DS.Obroża z siateczką/pianką ;) Sorry za jakość zdjęć, ale nie mam aparatu. Obroża od razu w wodzie przetestowana ;). Jak myślicie pasuje jej kolor, czy mogłam wsiąść inny?

Posted

Vectra napisał(a):

Przepisy się zmieniły. Już był pokazywany film jakie szkody w lesie psy robią nocami bo uciekają z gospodarstw i nic z tym zrobić nie mogą.

Sama puszczam psa w lesie jednak nie odchodzi dalej niż na 15 metrów.

Posted

Sarze ślicznie w obróżce. ;)
Moim zdaniem w jaśniejszym kolorku byłoby jeszcze fajniej, ale bardzo jej ładnie.

Amelce cudownie w ptaszyskach. :loveu:

Posted

Olson napisał(a):
Sarze ślicznie w obróżce. ;)
Moim zdaniem w jaśniejszym kolorku byłoby jeszcze fajniej, ale bardzo jej ładnie.

Amelce cudownie w ptaszyskach. :loveu:

Dzięki, może następnym razem wezmę jaśniejszy, ale by mnie z domu wywalili za te obroże. ;)

Posted

AnIeLa napisał(a):
Przepisy się zmieniły. Już był pokazywany film jakie szkody w lesie psy robią nocami bo uciekają z gospodarstw i nic z tym zrobić nie mogą.

Sama puszczam psa w lesie jednak nie odchodzi dalej niż na 15 metrów.

no nie wiem czy się zmieniły , trzeba by było zapytać tych ludzi co nie wierzyli w taki przepis , jaki zapłacili mandat ;) sama wzywałam policje :diabloti:
ale każdy robi jak uważa , niemniej warto wiedzieć co się może ew stać.
W moim lesie jest zakaz puszczania psów luzem , a ja tego pilnuje i uczę innych :diabloti::diabloti:

To się okaże kto dostanie mięte ... kto zasłuży :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
no nie wiem czy się zmieniły , trzeba by było zapytać tych ludzi co nie wierzyli w taki przepis , jaki zapłacili mandat ;) sama wzywałam policje :diabloti:
ale każdy robi jak uważa , niemniej warto wiedzieć co się może ew stać.
W moim lesie jest zakaz puszczania psów luzem , a ja tego pilnuje i uczę innych :diabloti::diabloti:

To się okaże kto dostanie mięte ... kto zasłuży :evil_lol:

Miałam na myśli odstrzał psa ;) Musi być spełnionych chyba więcej warunków.

A co by było na temat też czekam na przesyłkę z DS :razz:

Posted

[quote name='Vectra']a wiesz że myśliwy ma w takim wypadku prawo , kropnąć ci psa :cool3: to tak żeby potem w razie co płaczu nie było.

[quote name='AnIeLa']Miałam na myśli odstrzał psa ;) Musi być spełnionych chyba więcej warunków.

przepisy są cały czas takie same-myśliwy może strzelać tylko do kłusującego psa,czyli goniącego zwierzyne co nie zmienia faktu,że ten przepis często jest łamany i myśliwi potrafili zastrzelić psa przy nodze właściciela

Posted

a_niusia napisał(a):
to sobie zrob podszycie z czarnej pianki i zrobi sie szerszy.

No właśnie problem w tym, że nie chcę z żadnymi podszyciami :eviltong:

Posted

vege* napisał(a):

A jakie zamówiłaś?
Ja chciałam zamówić u DS ten jasny turkus, ale jak się dowiedziałam, że jest tylko w szer. 2 cm to się załamałam :( ale może na lato do biegania po polach się przyda taka cienka bez żadnego podszycia? :-)

w końcu zamówiłam miętę + różowa eko
róż mocny + żółta eko
i zielona neonka bez eko

mam ochotę jeszcze na activdoga, ale muszę chyba odczekać, żeby mama nic nie mówiła :D

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
A ja nadal czekam na rzeczy z Dogstyle, myślałam, że dziś już na pewno dojdą, ale nie...:(

Ja też czekam, myślałam że może dziś będzie, listonosz nic dla mnie nie przyniósł. Ale czekam cierpliwie, bo byłam powiadomiona że mogą być pod koniec tego tygodnia dopiero :)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Ładnie Sarze w tej obroży, pasuje jej granatowy :)

A ja nadal czekam na rzeczy z Dogstyle, myślałam, że dziś już na pewno dojdą, ale nie...:(

Dzięki. :) Tak dokładniej to jest chabrowy ;)