Vectra Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Naklejka napisał(a):pfff, moje zawsze po lesie biegają :eviltong: no bo gdzie mam z nimi chodzić? a wiesz że myśliwy ma w takim wypadku prawo , kropnąć ci psa :cool3: to tak żeby potem w razie co płaczu nie było. No to czekam na mięte od Marty :loveu: Quote
gops Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 może i moje posty źle zabrzmiały, mi się brudzi najbardziej bo faktycznie to jedyna obroża z takiego materiału którą często używam , reszte mam taśmowe które dużo łatwiej się pierze , mam tez taksówke jedną z takiego materiału chyba identycznego ale jej nie używam często no i ona jest ciemna więc ani sierści ani brudu nie widać . a na jasnym furkidzie niestety każdy brud i każdą sierść widać a że suka ma czarną sierść a obroża jest bardzo jasna to i widać . jeszcze jej ani razu nie prałam , jest lekko przybrudzona po koło 2 tygodniach używania w wodzie. i okucia mi nie zardziewiały ( ktoś pisał że rdzewieją), może mam jakieś szczęście z tym :lol: Quote
gops Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Vectra napisał(a): No to czekam na mięte od Marty :loveu: dla kogo ? :diabloti: Quote
Vectra Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 gops napisał(a):dla kogo ? :diabloti: niespodzianka :diabloti: Quote
omry Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Avril pływa praktycznie codziennie i ani DS, ani Furkidz mi nie rdzewieje :) Quote
gops Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Vectra napisał(a):niespodzianka :diabloti: łeee ale dla Twoich czy jakiś prezent ? Quote
Naklejka Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 LadyS napisał(a):Ja mam szele z DS z siodłem, o takie: Nie porównam z juliusami, bo nie mam, ale pies chodzi w nich na dłuższe spacery i np. ostatnio jak je miał (na zdjęciu) było dość ciepło - nie był zagrzany pod nimi bardziej czy coś, specjalnie sprawdzałam. W próbie wody - namoczone pod kranem, w zlewie, przez parę minut - wyszły dobrze, bo schły w sumie może z 2 godziny w mojej łazience bez wentylacji, a więc jest bardzo dobrze :diabloti: Wydaje mi się, że ta siateczka zapewnia dość wentylację i właśnie dlatego nie grzeje. Dzięki :) Moje juliusy schły cały dzień na dworze... a pies grzeje się pod nimi strasznie... Vectra napisał(a):a wiesz że myśliwy ma w takim wypadku prawo , kropnąć ci psa :cool3: to tak żeby potem w razie co płaczu nie było. Równie dobrze mógłby dziecko odstrzelić :cool3: Za dużo ludzi, rowerzystów, blisko są działki i domki, nie odstrzeli psa. Quote
Milena9 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Sara w komplecie DS.Obroża z siateczką/pianką ;) Sorry za jakość zdjęć, ale nie mam aparatu. Obroża od razu w wodzie przetestowana ;). Jak myślicie pasuje jej kolor, czy mogłam wsiąść inny? Quote
AnIeLa Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Vectra napisał(a):a wiesz że myśliwy ma w takim wypadku prawo , kropnąć ci psa :cool3: to tak żeby potem w razie co płaczu nie było. Przepisy się zmieniły. Już był pokazywany film jakie szkody w lesie psy robią nocami bo uciekają z gospodarstw i nic z tym zrobić nie mogą. Sama puszczam psa w lesie jednak nie odchodzi dalej niż na 15 metrów. Quote
Olson Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Sarze ślicznie w obróżce. ;) Moim zdaniem w jaśniejszym kolorku byłoby jeszcze fajniej, ale bardzo jej ładnie. Amelce cudownie w ptaszyskach. :loveu: Quote
Milena9 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Olson napisał(a):Sarze ślicznie w obróżce. ;) Moim zdaniem w jaśniejszym kolorku byłoby jeszcze fajniej, ale bardzo jej ładnie. Amelce cudownie w ptaszyskach. :loveu: Dzięki, może następnym razem wezmę jaśniejszy, ale by mnie z domu wywalili za te obroże. ;) Quote
Vectra Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 AnIeLa napisał(a):Przepisy się zmieniły. Już był pokazywany film jakie szkody w lesie psy robią nocami bo uciekają z gospodarstw i nic z tym zrobić nie mogą. Sama puszczam psa w lesie jednak nie odchodzi dalej niż na 15 metrów. no nie wiem czy się zmieniły , trzeba by było zapytać tych ludzi co nie wierzyli w taki przepis , jaki zapłacili mandat ;) sama wzywałam policje :diabloti: ale każdy robi jak uważa , niemniej warto wiedzieć co się może ew stać. W moim lesie jest zakaz puszczania psów luzem , a ja tego pilnuje i uczę innych :diabloti::diabloti: To się okaże kto dostanie mięte ... kto zasłuży :evil_lol: Quote
AnIeLa Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Vectra napisał(a):no nie wiem czy się zmieniły , trzeba by było zapytać tych ludzi co nie wierzyli w taki przepis , jaki zapłacili mandat ;) sama wzywałam policje :diabloti: ale każdy robi jak uważa , niemniej warto wiedzieć co się może ew stać. W moim lesie jest zakaz puszczania psów luzem , a ja tego pilnuje i uczę innych :diabloti::diabloti: To się okaże kto dostanie mięte ... kto zasłuży :evil_lol: Miałam na myśli odstrzał psa ;) Musi być spełnionych chyba więcej warunków. A co by było na temat też czekam na przesyłkę z DS :razz: Quote
wilczy zew Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 [quote name='Vectra']a wiesz że myśliwy ma w takim wypadku prawo , kropnąć ci psa :cool3: to tak żeby potem w razie co płaczu nie było. [quote name='AnIeLa']Miałam na myśli odstrzał psa ;) Musi być spełnionych chyba więcej warunków. przepisy są cały czas takie same-myśliwy może strzelać tylko do kłusującego psa,czyli goniącego zwierzyne co nie zmienia faktu,że ten przepis często jest łamany i myśliwi potrafili zastrzelić psa przy nodze właściciela Quote
Ewa&Duffel Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Ładnie Sarze w tej obroży, pasuje jej granatowy :) A ja nadal czekam na rzeczy z Dogstyle, myślałam, że dziś już na pewno dojdą, ale nie...:( Quote
vege* Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Jak myslicie czy 2 cm turkus od DS nie będzie za cienki? Bo sie zakochałam w tym jasnym turkusie a nie ma szerszego :( Quote
a_niusia Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 to sobie zrob podszycie z czarnej pianki i zrobi sie szerszy. Quote
vege* Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 a_niusia napisał(a):to sobie zrob podszycie z czarnej pianki i zrobi sie szerszy. No właśnie problem w tym, że nie chcę z żadnymi podszyciami :eviltong: Quote
Lucky. Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 vege* napisał(a): A jakie zamówiłaś? Ja chciałam zamówić u DS ten jasny turkus, ale jak się dowiedziałam, że jest tylko w szer. 2 cm to się załamałam :( ale może na lato do biegania po polach się przyda taka cienka bez żadnego podszycia? :-) w końcu zamówiłam miętę + różowa eko róż mocny + żółta eko i zielona neonka bez eko mam ochotę jeszcze na activdoga, ale muszę chyba odczekać, żeby mama nic nie mówiła :D Quote
chrupcia Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Ewa&Duffel napisał(a):A ja nadal czekam na rzeczy z Dogstyle, myślałam, że dziś już na pewno dojdą, ale nie...:( Ja też czekam, myślałam że może dziś będzie, listonosz nic dla mnie nie przyniósł. Ale czekam cierpliwie, bo byłam powiadomiona że mogą być pod koniec tego tygodnia dopiero :) Quote
Milena9 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Ewa&Duffel napisał(a):Ładnie Sarze w tej obroży, pasuje jej granatowy :) A ja nadal czekam na rzeczy z Dogstyle, myślałam, że dziś już na pewno dojdą, ale nie...:( Dzięki. :) Tak dokładniej to jest chabrowy ;) Quote
anna35-1974 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Biedronki są zawaliste,ale już ich chyba nie ma. Quote
Recommended Posts