Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Tak ja mam różową i czerwoną w kropki :)
Już trochę je używałam i różowa jest w super stanie a z czerwonej rzeczywiście zaczeły się zmywać i blaknąć białe kropki, ale swoje już przeżyła i za tą cenę nie narzekam ;)) głównie starte jest na rączce.
A co do zerwania smyczy plecionej to mi się wydaję że warto przejść się na stoisko na którym kupiłaś i zareklamować... bez przesady żeby szczeniak wyrywał to musiał być wadliwy egzemplarz.
Ja mam 2 takie plecione smycze do dużych futer i jak do tej pory są niezawodne a często ich używam

Kropki zaczęły się zmywać po pierwszym razie co mnie trochę zdziwiło. Ja nie nażekam ale trochę mi smutno bo dwie inne z tego bazarku pożarła poczta polska.
Ja to w ogóle mam szczęście do psich akcesorii:roll:
Smycz użyłam wieczorem dopiero wieczorem więc mogła sobie co najwyżej murawę gdzie stało stoisko pooglądać.
No nic, może w Sopocie będzie coś fajnego;)

Posted

dance_macabre napisał(a):
Kropki zaczęły się zmywać po pierwszym razie co mnie trochę zdziwiło. Ja nie nażekam ale trochę mi smutno bo dwie inne z tego bazarku pożarła poczta polska.
Ja to w ogóle mam szczęście do psich akcesorii:roll:
Smycz użyłam wieczorem dopiero wieczorem więc mogła sobie co najwyżej murawę gdzie stało stoisko pooglądać.
No nic, może w Sopocie będzie coś fajnego;)

A nie poszłaś na pocztę z tym, że zgubili ci polecony list? Dostałabyś od poczty niemały zwrot za to ;-)

Posted

vege* napisał(a):
A nie poszłaś na pocztę z tym, że zgubili ci polecony list? Dostałabyś od poczty niemały zwrot za to ;-)

podobno koło 50zł

Posted

gops napisał(a):
podobno koło 50zł

Jak ja czytałam kiedyś na stronie poczty to było napisane, że za zgubiony list polecony się dostaje min 100 zł, ale nie wiem bo mi nigdy nic nie zaginęło ;-)

Posted

vege* napisał(a):
Jak ja czytałam kiedyś na stronie poczty to było napisane, że za zgubiony list polecony się dostaje min 100 zł, ale nie wiem bo mi nigdy nic nie zaginęło ;-)

a mi ktoś mówił że dostał nie całe 50zł bez paru zł , ktoś z dogo tylko to było pare lat temu .;)
sama nigdy nie ubiegałam sie o taki zwrot więc na 100% nie wiem .

Posted

Ma ktoś juliusy i szelki z siodełkiem z DS? Czy te z DS są bardziej przewiewne, mniej grzeją psa? Juliusy nie nadają się na upały, za bardzo grzeją Jetsana, do wody też się nie nadają, bo długo schną...

Posted

warto iść się zapytać na pocztę.Czasami listonosz nie zostawi awizo i przesyłka leży na poczcie. Ja miałam przypadek,że przesyłka nie dotarła, złożyłam reklamację i otrzymałam po pewnym czasie pismo od poczty że przesyłkę odebrał dajmy na to Jan Kowalski- kuzyn. Okazało się że to jakiś szwagier czy sąsiad z którym adresat był pokłócony i się nie odzywał- no cóż Poczta Polska, listonosze wydają różnym ludziom mimo że list polecony. Kwota którą się odzyska od poczty zależy od wartości przesyłki.

Posted

AnIeLa napisał(a):
warto iść się zapytać na pocztę.Czasami listonosz nie zostawi awizo i przesyłka leży na poczcie. Ja miałam przypadek,że przesyłka nie dotarła, złożyłam reklamację i otrzymałam po pewnym czasie pismo od poczty że przesyłkę odebrał dajmy na to Jan Kowalski- kuzyn. Okazało się że to jakiś szwagier czy sąsiad z którym adresat był pokłócony i się nie odzywał- no cóż Poczta Polska, listonosze wydają różnym ludziom mimo że list polecony. Kwota którą się odzyska od poczty zależy od wartości przesyłki.

Ja też miałam raz taką sytuację, że moja paczka leżała tydzień na poczcie, a ja awizo nawet nie dostałam bo chodził taki listonosz na zastępstwo za tego co zawsze chodzi, ten co na zastępstwie jest to nosi zazwyczaj same awiza i rozdaje do skrzynek, a mi wtedy nie zostawił, dowiedziałam się po tygodniu właśnie jak zobaczyłam przypomnienie w skrzynce :shake: poszłam na pocztę z siostrą, powiedziałysmy co myślimy, więcej się to nie przydarzyło :eviltong:

Posted

Ja widziałam nowe Flexi na Allegro i kompletnie do mnie nie przemawiają... Obecnie zastanawiam się, czy potrzebuję Flexi Comfort, czy też nie :shake:

Wie ktoś gdzie znajdę podane wymiary szelek Rogza? Konkretniej chodzi mi o regulację w L'kach, bo nie wiem, czy na mojego psa nie będą za duże...

Posted (edited)

NightQueen
ale mi się podoba twoja suczka! i jest tak ślicznie obcięta i te futrzate łapki ten kolor ahhhh :)))
W obróżce jej bardzo do pyszczka :)

a jeśli chodzi o reklamacje na PP to chyba osoba którą wysyłałą przesyłkę która nie dotarła do adresata może reklamować a nie sam adresat? Jak to jest?

Edited by Marchewkowy
Posted

A mnie się te nowe flexi podobają. Granatowa w kropuchy i czarna-neonowa :loveu: Szkoda, że ich nie było, jak kupowałam swoją. Nie miałabym żadnych dylematów :D

Posted

Voute napisał(a):

Wie ktoś gdzie znajdę podane wymiary szelek Rogza? Konkretniej chodzi mi o regulację w L'kach, bo nie wiem, czy na mojego psa nie będą za duże...

Lki były dobre na 6kg pudelka tylko masywne ale rozmiarem dobre więc rozmairem na pewno będą ok nawet na mniejszego spaniela .

nowe flexi brzydkie strasznie, a dlatego takie małe bo teraz wszystko produkują pod yorki .. bo ich jest najwięcej .
zauważyłyście że nawet smakołyki które kiedyś miały inna rase na opakowaniu teraz mają yorka? :evil_lol: ostatnio to zauważyłam na 2 paczkach macedów .

Posted

Ogółem dużo akcesoriów i psich rzeczy jest pod yorki robione, bo cieszą się niesłabnącą popularnością. Derki, kurteczki, bluzy, smyczki, szelki, obróżki. Pełno tego jest, a jak pies już troche większy - pustka. Ból straszny :eviltong:

Co do reklamacji PP - zgubioną przesyłkę zgłasza nadawca z numerem przesyłki, ale odszkodowanie dostaje odbiorca, bo przecież to on jest stratny. Tak mi się przynajmniej wydaje, z doświadczenia nie wiem, bo nie miałam takich problemów na szczęście.

Posted

gops napisał(a):

nowe flexi brzydkie strasznie, a dlatego takie małe bo teraz wszystko produkują pod yorki .. bo ich jest najwięcej .
zauważyłyście że nawet smakołyki które kiedyś miały inna rase na opakowaniu teraz mają yorka? :evil_lol: ostatnio to zauważyłam na 2 paczkach macedów .

No flexi nowe są brzydkie, mi najbardziej się podobają comfort te szare, fioletowe, czerwone czarne i zielone, takie zwykłe ale ładne ;-)

Też to zauważyłam, nawet na flexi mini jest york :evil_lol: U mnie w zoologu cała ściana jest zawieszona w szelki/smycze/obroże w rozmiarze mini, wiszą dwie skórzane smycze dla olbrzymów jedna szyta na okrągło, druga normalna płaska i kilka obroży i szelek dla dużych psów, może tak po 5 szt. każdego :evil_lol: Czasami zastanawiam się dlaczego ja nie mam małego psa :lol:

Posted

[quote name='vege*']ActivDog
http://www.activdog.pl/

Furkidz
http://furkidz.eu/

4pawz
http://www.facebook.com/4PAWZ.Akcesoria?ref=ts

DogStyle
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22651556
i konto na dogo Marta_Ares

Dogdesign
http://www.dogdesign.pl/
i jeszcze na dogo Taks robi bazarki ze swoimi pięknymi wyrobami :-) ale można też napisać do niej pw i jak ma czas to bez problemu zrobi i pieniądze przekazuje na psiaki w potrzebie ;-)
http://www.dogomania.pl/forum/members/17740-taks

Na pewno coś pominęłam, ale więcej mi do głowy nie przychodzi ;-)
Dużo tego jest, nie powiem :cool3: Co raz więcej pojawia się tych hand made'ów

Dodam jeszcze www.askdog.pl :diabloti: